Şimdi Ara

kabin sub-wooofer'sız sistem ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamın aleyküm arkadaşlar, ben aracıma sistem kurduracam fakat bagajımda o koca kabini istemiyorum, arka cam altına 15cm lik 2 yada 3 adet woofer koyarak ve ön-arka kapılara 1 er tane mid-tiz taktırarak temiz kalite bi ses elde demezmiyim ?

bir de araç 91 doğan-L sanırım kapılara yalıtım gerekir, bunun için ne önerirsiniz ?

saygılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kapalı kutununi litrelik kabinin verdiği tadı bahsettiğiniz free air dediğimiz kabinsiz wooferlardan alamazsınız. Onun içinde özel pandizot da yaptırmanız gerekir. Benim düşüncelerim bu yönde.

Size bu noktada tavsiyem slim bass olacaktır. Çok yer de kaplamaz
  • Pércussionist kullanıcısına yanıt
    Aleykümselam, kabinsiz baslardan da pek tabii randıman alırsın. Zamanında bir arkadaşım Şahin marka aracına MDF pandizot kestirip 4 adet 30 CM free air Pioneer bağlamıştı, inanılmaz bir bas gücü vardı arabada... Tofaş araçlarda MDF üzerine konulan baslarda bagaj kabin görevi yapıyor, bu yönden artısı çok büyük. 3 adet 15 CM'lik bas yerine, 2 adet 30 CM'lik TS W303F bağlamanı öneririm. 160+160 RMS, çok daha iyi ses alırsın.

Ön kapılar için yalıtımdan ziyade pek pahalı olmayan MİD cepleri var, gayet kullanışlı ve şık bir görünüm katıyor. Onlarla sorunu çözebilirsin.

Kaç anfin var, baslar için ayrı bir anfi mi alacaksın, mevcut anfin kaç çıkışlı bilmiyorum ama arka MDF'deki 2 basın yanına 1 takım da MİD ya da oval kolon yeri kestirip bağlarsan ses çok daha güzel olur... Aksi taktirde arkadan gelen bas, önden gelen sesi bastıracak ve tatsız bir ses ortaya çıkacak.

Örnek olarak şöyle bir görsel sunayım... Siyah yuvarlak şekiller port görevi görecek.

Edit: Benparker'in yorumuna zıt gibi olmuş, bu şekilde kabinli bas ile aynı sesi yakalamak mümkün değil ancak küçümsenecek bir ses de olmaz. Doyurucu olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erendiyebiri -- 18 Ocak 2016; 17:41:03 >

• arkadaşlar ikinizide çok teşekkür ederim, ben bass hastası değilim içim titresin vs gibi isteklerim yok, hatta çoğu zaman radyo haberler ve kuran hatim dinlerim, ama aracımdaki 2 adet oval pioneer var çok eski ve net bi ses alamıyorım,

@erendiyebiri
    dostum senin tarif etmiş olduğun usül hoşuma gitti ama 30cm bass ı arka camın altına nasıl sığdırıcaz ? hemde iki adet ? onlar büyük değiller mi orası için ? eğer ki iki adet 30 luk arkaya tam oturursa dediğin gibi öndeki sesleri bastırmaması için iki adette oval ekleriz, birde bu kapı içlerine mdf döşeme nasıl durur ki ? karbon gördümde mdf görmedim, o iş nasıl oluyor ? mobilya ustası yakınım var nazım geçer yaptırırım olmazsa kapı içlerine,

+ bende şu an anfi yok roadstar teybe bağlı şu an kullandığım eski pioneer lar, bunların yanına anfi ve teyipte alıcam inşeAllah ama radyosu çok kalite olmalı ve aux çıkışıda önemli, iphone için kablosuz görüşme ve müzik oynatma şeklinde olsa off kaymaklı kadayıf olur ama bilmiyorum var mı ?

bunun altı mecbur açık kalıcak çünki benim lpg tankı büyük boy kolonlara yakın :( resimdeki iki adet hava deliği işe yarar mı ? görüntüde mi kalır ? malum altı açık kalıcak kabinin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pércussionist -- 18 Ocak 2016; 22:49:43 >

Hocam MDF dediğim, kolonları takabilmek için marangozda yapılan tahtadan pandizot. Örnek:http://image5.sahibinden.com/photos/63/63/70/225636370agv.jpg

30 CM çok çok rahat sığar. Daha önce bende de vardı. 4 adet bağlayan arkadaşım var diyorum :) İçin rahat olsun 2'si çok rahat sığar. 2 de oval koydun mu süper olur.

Kapıdaki Mid'ler böyle duracak eğer cep alırsan:https://store.donanimhaber.com/c9/3d/79/c93d79c59de643bd6efe0ec106869e28.jpg

İnternette satan çok, tesisatçılarında da bulunur.

Aradığın teypten çok var. Ama kablosuz görüşme için bluetooth desteklemesi gerek teybin. O da fiyatı arttıracak...

LPG tankini yeni gordum. Sigar hocam bu sekilde. 2 kat MDF yaptirirsan ucu ucuna kurtarir, bende de vardi aynisi ve ucu ucuna kurtariyordu. Eger yine de sigmazsa, ozal mdf yaptirirsin. Ornek foto ekliyorum

Edit: Turkce karakterler bozuk cikiyor anlamadim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erendiyebiri -- 18 Ocak 2016; 23:06:02 >
    Estağfurullah hocam. Ben de sizin gibi önerimi belirttim. Anladığım kadarı ile büyük beklentileri yok arkadaşımızın. Bende hem maliyet açısından hemde uğraşmaması için kendimce de daha sağlıklı bulduğun şekli önerdim. Pandizotu hazır alması belki maliyet açısından çok büyük etken olmaz ama hazırlar uygun olmazsa özel olursa şayet maliyet yükselecektir. 2 tane sub un da maliyetini düşünürsek fiyat kabarabilir. Ha arkadaş derse ki yerden tasarruf edeyim para o kadar sorun değil o zaman sizin dediğiniz daha uygun olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Woofer ve Bass farkı
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  •  kabin sub-wooofer'sız sistem ?

vayy bu tam benim aklımdaki olay, ama mdf ye böyle kabarık şekil oluyosa ne ala süper,

kapıdaki mdf de on numara tam benlik, işte bana bu şekil bi sistem oldumuydu tamamdır, arkaya 4 tane çok gelir mi bilmem ama tesisatı kurduracağım yere deneticem, eğer 2 tane zayıf gelirse 4 tane koyarız camın oraya,

peki sadece ön kapı değilde, 4 kapıyada oval taktırsam o şekil, sağlam kalite bide anfi, nasıl olur sizce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pércussionist -- 19 Ocak 2016; 0:50:53 >
  • Usta çok aman aman baslı bir sistem istemiyorsan bence woofer olayına hiç girme zaten. 4 oval kolonun verdiği bas yetebilir belki sana. Çok meraklısı değilim diyorsun çünkü... Ama dediğim şekilde bir sistem kuracaksan, benparker'ın da dediği gibi maliyeti yüksek olacak. Ses de aynı şekilde kaliteli olacak tabi.

4 kapıya da oval bağlatılabilir tabi, ona göre de cepler var. MDF olayı biraz sıkıntı sadece. çift mdf'ye sığacak mı, hazır mdf bulabilecek misin, yaptırabileceğin yer var mı falan... Önce kafanda netleştir de ona göre adım atalım usta.
    4 kapıya oval bağlamak zor olur. Genişlik zaten sığmayacaktır ama halledilebilir. Bir de derinlik olarak sığmama şansı var bunu halletmen sıkıntı çıkarabilir. Kaldı ki halletsen de mid takımı takarsan bence daha hoş ses verir. Camın altına yerleştirdiğin bu 4 kaliteli ovallerle zaten subwoofer'a gerek kalmaz. Ben olsam takmam çünkü bunlar yeterli oluyor taksi için. Sen kapı kolonları dahil, camın altına oval ve sub istiyorsan kaliteli amfiyi geçtim 2 amfi kullanman gerekir
  • tamamdır arkadaşlar son yorumlarınızdan sonra olay netlik kazanmıştır benim için, çok teşekkür ederim,

o halde şimdi arkaya 4 adet kalite oval koyduruyorum, 1adet anfi, 1 adet teyp, hepsi budur diimi sistem bunlardan ibaret oldumu bana yeterli netlik ve kalitede ses vericek anladığım kadarıyla, dediğiniz gibi 4 adet ovalin bass ı bana hayli yeter, bunun dışında sağa sola tweeter dedikleri küçük tiz lerden gerekmez dii mi ?

birde ben teyp ve anfiyi çok ucuza kaçmak istemiyorum, az bişi pahalı ama kaliteli olsun, sonuçta başka araç alırsam inşeAllah söküp ona taktırırım sistemi,

şimdi bana diyebilir misiniz ki şu marka oval şu marka anfi ve teyp alırsan kalite bi sese sahip olursun diyebilir misiniz ?

Net ve yüksek ses, yeteri kadar da bas verir hocam evet. Yanlara tweeter koyabilirsin de koymayabilirsin de. Kulak zevkine bağlı. 2 tane bağla derim ben ön tarafa sağlı sollu. Teybin orjinal çıkışlarına bağlarlar, 1 çift ucuz yollu bir şey alırsın sesi değiştirsin..

Oval kolon olarak

Infinity Reference 9633i
    Pioneer TS-6965V2

Bu iki ovalden biri fazlasıyla tatmin eder. Öncelik Infinity'de olsun. Pioneer'e yönelirsen de 6965V2 olmasına dikkat et hocam. Çok modeli var, aynı kolonun V2 olmayanı da var. Bunlar önemli.

Amfi olarak

Pioneer GM-D 8604
    HEİ HAA-604 (fotumdan bir arkadaş önerdi, çok memnunmuş)
    M-Acoustic MSX-4000.4
    M- Acoustic M 485
    M-Acoustic M4

Teyp olarak

Pioneer DEH- X 2650
    Pioneer DEH- X 2750
    Pioneer DEH- X 1750
    Pioneer MVH-X175
    Pioneer MVH-170

Sıralamayı fiyata göre yaptım. Hepsi olabilir, en ucuzlarını seçsen bile yine kaliteli ses alırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erendiyebiri -- 20 Ocak 2016; 10:55:54 >

• oyyy fiyatlara baktımda biraz yüksekmiş özellikle anfi, ovali 3 yapıp anfiyi de biraz daha uygun bişi alırsam teyp aynı kalır, en üstteki anfi 1000₺ üstü diğer seçeneklerin fiyatlarına da bakıyım, çok meraklandım nasıl olacak bakalım 😊

• Amfi konusunda ucuza kaçmayın hocam 1 kere alın iyi bişey alın derim uzun süre kullanırsınız
    pioneer gm d8604 100db sinyal oranı var tavsiye ederim 630 gibi bi fiyatı var

4ohmda 4*100rms
    2ohmda 4*150rms
    Köprüde 2*300rms veriyor fiyat fazla gelir diyorsanız alternatif olarak

Sound magus vs90.4
    Xetec xi90.4 bakabilirsiniz 350-400tl civarlarında

Oval hoparlör olarak tavsiyem
    Pioneer ts6975v2 yada 6965v2 öneririm

• 630 lira uygun, oval olarak yukarıda bir arkadaşımız pioneer ın aynı modelini bir de başka bir markayı önermiş, Infinity Reference 9633i buda giderli bi cihaza benziyor,

tabi bütün bunların yanında kablolarda önemli sanırım, kablolarıda paraya kıyıp iyisinden alıcam, ben bunları ya netten getirticem komple burada montaını yaptırıcam, yada tesisatçıdan fiyat alıp ona göre çok geçirmezse kendisinden alıcam inşeAllah, birde bu cam altına oval hoparlörler için kabin yaptırıcam tabi o da var daha
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pércussionist

630 lira uygun, oval olarak yukarıda bir arkadaşımız pioneer ın aynı modelini bir de başka bir markayı önermiş, Infinity Reference 9633i buda giderli bi cihaza benziyor,

tabi bütün bunların yanında kablolarda önemli sanırım, kablolarıda paraya kıyıp iyisinden alıcam, ben bunları ya netten getirticem komple burada montaını yaptırıcam, yada tesisatçıdan fiyat alıp ona göre çok geçirmezse kendisinden alıcam inşeAllah, birde bu cam altına oval hoparlörler için kabin yaptırıcam tabi o da var daha

Arkadaşın tavsiye ettiğide olabilir infinity 6933i 100rms 2ohm değeri var benim tavsiyem pioneer 6975v2 ses kalitesi ve görsel olarak çok iyi kablo en önemlisi hocam iyi bi altyapı kaliteli ses demek stinger audison focal tavsiyemdir son olarak arka cam altına kabin değil hazır oval pandizotlar var onlardan alın kabinden verim alamazsınız dar olduğu için

• sonuç olarak 2000₺ tutacak sanırım

• M-Acoustic M4 230 TL
    Pioneer TS-6965V2 220 TL (2 takım 440 TL)
    Pioneer MVH-X175 190 TL

Toplamda 860 TL yapıyor.

Şu saatten sonra sen bilirsin hocam, ben araştırıp sana hem model hem fiyat sundum.
    Bu sistemden randıman alacağını da söylüyorum.
    TS-6965V2 yerine TS-6975V2'nin daha iyi olduğunu ben de biliyorum ama o zaman da fiyatı 1300 TL olacak. İki kolon arasında 2 katlık bi performans olmamasına rağmen 2 kat yüksek fiyat var.
    Düşük maliyetli en kaliteli ses için ürünleri söyledim. Gerisi senin kararın...
  • M-Acoustic M4
    bu çok düşük bi anfi mi 100₺ 200₺ daha verip fark edicek bişi alabilir miyiz ?

birde oval e bi adet daha koyarım 660₺ olsun 2 iyice az olur, yani bu sistemi 1000₺ e tamam larsam çok uygun olacak bana, ayrıyetten gerçekten çok teşekkür ederim fazlasıylaa ayrıntılı bilgiler verdiniz ürünleri tek tek yazdınız Allah razı olsun, şimdi ay başına maliyeti tutturmaya çalışıyorum,

3X TS 6965 v2 = 660₺
    MVH-X175 = 190₺
    toplam= 850₺

anfi m4 sönük kalır mı ? üzerine 100 150 daha koyup farkını hakkını vericek bi anfi alabilir miyiz?
    1000₺ değil de 1150₺ 1200₺ olsun okadar artık napak

kabloları unuttum 1500₺ yi görücez sanırım yine

benim araç bu arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pércussionist -- 21 Ocak 2016; 11:57:44 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.