Şimdi Ara

K750i JOYSTICK PROBLEMİ ÇÖZÜLDÜ.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar. 1.5 yıldır kullanmakta oldugum k750i telefonumun joystigi nihayet bozuldu. uçak teknisyeni oldugumdan dolayı elektronik bilgime dayanarak joystigin tutarsız çalışmasını engellemek adına butonun altında bulunan o çok işlevli anahtara bir miktar kontak spreyi sıktım. sonuç mükemmel. telefonu ilk aldıgım günkü gibi joystiginde herhangi bir sorun kalmadı.

    bunu yapmak inanın cok basit.

    1 - k750 oldukca eski bir telefon oldugu için muhtemelen garantisi bitmiştir diye düşünüyorum.
    2 - pili cıkartıp t6 tornavidayla arkadaki vidaları sökün.
    3 - vidalar söküldükten sonra ön kapak cıkmaya hazır hale gelecektir. ön kapagı cıkartın.
    4 - joystick tuşunun üzerindeki o gri olan butonu yumuşak hareketle yavaçca yukarı dogru cekmeye başlayın.yerinden ayrılıp cıkacaktır.(aman dikkat sadece tuş takımının bi parcası olan tek buton bu.hani telefonu kullanırken baş parmagımızla temas ettiğimiz o plastik parcacıktan bahsediyorum.)
    5 - kontak temizleyicisinden cok azcık, yani en fazla yarım saniye kadar NOKTASAL LOKAL olarak GEZDİRMEDEN uygulayın. ugulayacagınız yer o siyah switch in tam alt kısmı.taşma olursa kagıt mendille taşan kısmı silin. switch e parmagınızla bikac kez yukarı aşagı saga sola gibi hareketler yapın.
    6 - telefonu toplayın ve çalıştırın. ;-)
    NOT: kontak spreyi, kontak cleaner, degreaser gibi isimlerle de bilinir. bunların hem yağlı olanları oldugu gibi yağ temizleme özelliği olanlarda vardır. KONTAK TEMİZLEYİCİSİ adı altında olan tüm ürünleri kullanabilirsiniz. bu kontak speyleri her evde bulunmayabilir. ama piyasada yapı marketlerde hatta bi ara teknosalarda da satılıyodu. markası PHILIPS olanlar vardı mavi sprey sişesinde.
    NOT 2: ben ugraşamama diyorsanız bir telefon tamircisine gidip, usta şunun joystiği tutarsız çalışıyo eğer bildigin daha iyi bir yontem yoksa joystiğin switch ine biraz kontak spreyi sıkarmısın deyin. o da bu işlemi yapacaktır.
    NOT 3: bu sorunu giderebilmek için joystiğinizin normalde calışıyo olamsı gerekiyo. yani donanım olarak bozuksa bu anlattıklarımı yapsanız dahi bi fayda etmez. joystiğinizle mesela aşagı yöne basarken enter giriş fonksiyonunu yerine getirmesi veya sağa sola cekerken yukarı aşağı basması gibi. genelde k750i nin kronik sorunu budur.tamamen toz birikmesinden kaynaklanıyo. ama üflemekle silmekle o tozlar ordan gitmiyo. kapagı acmakla uğrasmak istemiyorsanız şansınızı tuş takımı üzerinden bi deneyin.olması muhtemeldir ama kontak spreyinin gereksiz yerlere gitmesi de pek olumlu sonuç doğurmaz.yarım saniyeden fazla sıkmamaya özen gosterin. karar sizindir.

    HERKESE KOLAY GELSİN...







  • Benim W800'de de bu sorun oluşmaya başladı yavaş yavaş. Bi hal çaresine bakmak lazım diyordum ki yazınızı gördüm. Bi denemek lazım.
  • *"PHI"*

    olmaması için bi neden yok. joystick li telefonlarda bu arıza hep oluyo. malum toplu igne kadar bi switch üzerinde 5 tane fonksiyon. aslında o switch içinde 5 switch anlamına geliyor. dogal olarak en ufak bi toz kaçmasında etkileniyo bu ufacık şey. deneyin olacaktır. sizin telefon incelemelerinizi okudum ve uzman olarak görüyorum sizi. bence bu basit adımları ugulayarak bu sorunu da cozersiniz.

    kolay gelsin....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut119 -- 2 Ocak 2008; 1:07:20 >
  • benım k750 dede olmaya basladı 2-3 zorlamadan sonra duzelıyor 6 aydırlı pek sorun olmadı
  • aynı sorun bendede oluyordu sonunda sattım 20 tl düşük fiyatına şimdi 6120 c aldım artık joistikli teller benden uzak dursun:D:D:D
  • Biraz hortlatmış olucam ama allah razı olsun telefonu satılmaktan kurtardın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: This_is_Heavy
    Biraz hortlatmış olucam ama allah razı olsun telefonu satılmaktan kurtardın

    Yaptın mı işe yaradı mi :-D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yunuss.10


    quote:

    Orijinalden alıntı: This_is_Heavy
    Biraz hortlatmış olucam ama allah razı olsun telefonu satılmaktan kurtardın

    Yaptın mı işe yaradı mi :-D


    Evet gerçekten yaradı sorunsuz kullanıyorum 24 Mart'tan beri :D

    Edit:Belirtmek istedim 24 Marttan 1 Hazirana kadar sorunsuz kullandım.Sorun olursa kontağım hazır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi This_is_Heavy -- 1 Haziran 2011; 17:49:21 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.