İşin acemisi iseniz firmware updateyi kendiniz yapmayın. CDA numarasından dolayı SEUdan update yapamadım. Davincinin programına yöneldim.Kullandığım versiyon 13.7 idi. http://www.seuniverse.com/sonyericsson_files/k750flasher_13.7.zip * Öncelikle kredi satın almalısınız. Yoksa update yapıyor ama finalize etmiyor. Telefonu kullanamıyorsunuz. Kerdiyi alınca kullanıcı adı ve şifreyi girin ve "info"ya basıp kontrol edin * Gerekli dosyaları önceden indirmelisiniz. Türkçe için iki seçenek var. 1- EMEA7: EN TR RU ingilizce rusça türkçe (3 dil. ben hafızada fazla yer kaplamasın diye bunu tercih ettim) 2- EU2: EN FR DE ST ZU TR (5 dil var) Bu dosyaları programın kendisi ile indirebilirsiniz. flash files sekmesine geçin "main firmware" ve "file system" şıklarını işaretleyin. EMEA7 veya EU2 yi seçip "get files" komutu verin. Serverin durumuna göre indirme uzun sürebilir. İndirme bitince aşağıdaki adıma geçin. 3-Telefonu kapatıp pilini çıkarın 30 sn bekleyin pili takın. (Simkart ve mem.sticki de çıkarın) 4-"Read CID / test cableye" basın 5- C tuşuna basarak USB kabloyu takın. (driverleri yüklediğiniz farzediyorum) 5 sn bekleyin 6- Herşey yolundaysa şuna benzer bir mesaj alırsınız Client Version 13.7 - K750 Flasher **** READING CID STARTED **** Turn off the phone. Hold "C" button and plug USB cable. Phone Attached! Detected SonyEricsson: K750/D750. Phone Color RED Flash ID: 200D Status Ok, OTP Close, CID36, PAF1 IMEI: xxxxxx-xxx-xxxxxx Phone CID 36 You must use CID36 Flash Files For this phone! Press "Flash Files" Tab and download free firmware Execution Time - 00:00:10 Done! Mesajı alınca kabloyu çıkartıp telefonu kapatın. 7- Main ve FS kutularına indirdiğiniz iki dosyayı gösterip kutuları işaretleyin 8- CDA numarasını değiştirmek size kalmış. Yukarıda CDA listesini yazdığım bir mesaj var. Sizin CDA numarası orada varsa değiştirmenize gerek yok. Eğer yoksa bundan sonraki güncellemeleri SEUS sitesinden yapmak için değiştirin. CDA sekmesinde indirdiğiniz dil paketine ait bir numara seçin. Ben EMEA7 için CDA102337/7 - EMEA7 seçmiştim. EU2 indirenler CDA102337/10 - Europe2 seçecek 9-"Finalization"u işaretleyin. Kullanıcı adı ve şifreyi girin. 10- 3. maddedeki işlemi tekrarlayın. 11- Flash tuşuna basın. 5. maddedeki işlemi tekrarlıyacaksınız. Sol taraftaki pencereden durumu takip edin, gereken talimatları yerine getirin. İşlem 15-20 dk sürer. Şu adresteki flash animasyonu inceleyin. CDA işlemi hariç diğer işlemleri gösteriyor. http://www.davinciteam.com/k750guide.zip Önceden kaydedilmiş bütün ayarlar bilgiler siliniyor. Yedek almayı unutmayın.
K750i güncelleme hakkında aşağıya Sony Ericsson Müşteri Hizmetleri ile mail yoluyla yaptığımız diyaloğu ekliyorum; (Öncelikle sorduğum her soruyu her ne kadar işe yaramasa da en geç bir gün içinde cevapladıklarını belirtmek isterim)
SORU: Subject: Yüklemeler Topic: Yüklemeler
Opinion: K750i R1 L002 versiyonunu telefonuma yüklemek istiyorum ancak gerekli tüm adımları doğru yapmama rağmen versiyonu yükseltemiyorum ayrıca hafıza kartına da telefonumdan hiçbir kayıt yapamıyorum, en kısa zamanda yardımcı olursanız sevinirim.(Telefonumun garantisi devam ediyor ancak sorun güncelleme ile çözülecekse servise vermek istemiyorum) Saygılarımla Ozan Aslan
CEVAP: http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?cc=tr&lc=tr&ver=4000&template=ps1_1_3_2&zone=ps&lm=ps1_1&pid=10242 linkinden yazılım güncelleesi yapabilirsiniz. Direk internete bağlandığınızdan emin olmanız gerekli (proxy olmayacak). Ancak yine de bu hatalar alınıyorsa windows’un içerisindeki firewall kapalı olmalı ayrıca adsl kullanılıyorsa bu tip modemlerin kendi içerisinde firewall güvenliği vardır. Bunu da kapatmanız gerekli.. Hafıza kartına resim , melodi yada video kaydedebilirsiniz. Bu işlemleri yaparken kayıt yeri adlı menüden memory kartı seçip kayıt yapabilirsiniz.
Müşteriye ayrılan zaman en değerli üründür anlayışı ile sizlere en iyi hizmeti vermek için iletişimimizin devamlı olmasını dileriz.
Saygilarimla, /Elcin Gelgec
Opinion: Telefonumun versiyonunu R1 L002'ye yükseltmek istiyorum ancak tüm adımları web sitesinde belirtildiği gibi yapmama rağmen yükleme işlemini başlatamıyorum, aynı konuda daha önce de mail atmıştım ve Elçin Hanım'ın önerdiği gibi proxy kullanmayıp tüm firewall güvenliklerini kapatmama rağmen hala güncelleştirme işlemini başlatamıyorum, ayrıca daha önce belirttiğim gibi kayıt yerini memory kart seçmeme karşın karta sadece bilgisayardan kayıt yapabiliyorum telefondansa hiçbir şekilde kayıt yapamıyorum, bu nedenle hem sorunun çözülmesi umuduyla hem de son versiyonu yüklemek için güncelleme yapmak istiyorum. Tekrar yardımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla Ozan Aslan
CEVAP: K750i update
Update Service aşağıdaki adımlar doğrultusunda kullanılmalıdır. 1. Pil tam dolu olmalı. 2. Tüm antivirus ve firewall uygulamaları kapalı olmalı. 3. Proxy üzerinden bağlantı yapılmamalı. 4. Telefon bağlantı aksesuarına (DSS-25, DCU-60) takılı olmalı. 5. PC-Denetim Masası - Sistem - Donanım - Aygıt Yöneticisi -Bağlantılar altında "SEMC DSS20/25 Syncstation veya DCU-60 (ör:com5)" olmalı. 6. PC Suite kurulu olmalı 7. Internet Explorer java versiyon son sürüm olmalı.(www.java.sun.com) 8. Cookiler açık olmalı (Internet Options - Privacy - Advanced - "Override automatic cookie handling" - First-party cookies - Accept 9. Internet options - Advanced - Microsoft VM (tüm seçenekler işaretli olmalı)
Bilgisayarınızdaki firewall, antivirus ve antispyware programlarının hepsini kapatın. Ayrıca ADSL(ISDN) modemlerinde kendi içerisinde firewall güvenliği bulunduğundan bunların da kapalı olduğundan emin olmalı ve Windows Service Pack 2 kullanıyorsanız mutlaka güvenlik ayarlarını kapatın ve tekrar deneyin.
Müşteriye ayrılan zaman en değerli üründür anlayışı ile sizlere en iyi hizmeti vermek için iletişimimizin devamlı olmasını dileriz.
Saygilarimla, /Emre Tanriover
Opinion: Case : 41125399 Update service usb driverı internetten çekip zipi açıyorum, usb kablosunu çıkartıp telefonu kapatıyor sonra c tuşuna basılı olarak açıyorum ancak yeni donanım bulundu sihirbazı çıkmıyor bi türlü, bu nedenle de driverı yükleyemiyorum, bu size 3. mailim, cevaplarınız için teşekkür ederim fakat sanırım telefonu servise vericem, çünkü daha önce de dediğim gibi memory karta hiçbir kayıt yapamıyorum artı iki gündür bilgisayardan telefondaki dosyalara da ulaşamıyorum, bu nedenle servise verirken maalesef hepsini silmek zorunda kalıcam, söylediğiniz her adımı doğru yaptığıma eminim ancak bi güncelleme bu kadar zor olmasa gerek, yine de son bir cevabınızı daha bekliyorum o da işe yaramazsa telefon daha bir ay dolmadan servise gidecek... Saygılarımla Ozan Aslan
CEVAP: Sayın Aslan,
Müşteri Hizmetleri kanalımız aracılığıyla bizlere göstermiş olduğunuz ilgiye çok teşekkür ederiz. Sizler için sağlayabileceğimiz her türlü destek ve iyileştirme çalışmaları için yeni öneri ve ihtiyaçlarınızı bizlerle paylaşmaya devam etmenizi rica ederiz.
Saygilarimla, /Emre Tanriover
Diger sorulariniz için, lütfen bize yeniden yazin. Sony Ericsson Çağrı Merkezi ..........
Maillerden de anlayacağınız gibi güncelleştirmeyi ne yaptıysam başlatamıyorum, son 4-5 günde siz deyin 20 ben deyim 30 kez denedim, her defasında yukarıdaki adımları denememe hatta her denemede antivirüs programını silip(firewall kapanmıyo çünkü) bilgisayarın ne kadar zımbırtısı varsa kurcalamama rağmen hatta bu nedenle olmasa da bi kere format atmama rağmen lanet olası güncelleme başlamıyo, bu gece son kez denedim ve pazartesi servise vericem aksi halde ya bilgisayar ya da telefon elimde kalacak!
Not:Denediğim ayarlar içinde tek emin olamadığım şey adsl modemin(Marka:US Robotics 9106) firewall ayarlarını kapatmak ki sanırım onu da doğru yapıyorum çünkü security seçeneği zaten işaretli değil. Yine de bu ve yukarıda yazılanlar hakkında fikri olan varsa paylaşım için şimdiden teşekkürler...
Bu arada Davinci Team'in yaptığını Sony Ericsson Mobile Communications AB Şirketi nasıl oluyor da yapamıyor ya da buna nasıl hangi mantıkla izin veriyor ve bizden bi güncelleme için deveye hendek atlatmamızı istiyor ki atlatamazsak paralı sitelere bizi ne hakla muhtaç bırakıyor (direkt olmasa da), bu da işin ilginç tarafı... Tek tesellim CDA numarası denen saçmalığın listede olması!
yükledim r1j002 den r1l002 ye yükseldi ama bir değişiklik henüz sezemedim.ayrıca kamera kalitesi biraz düştü gibi geldi bana.yukarıda bir arkadaştan başka forumlardan kamera kalitesinin düştüğünü duyduğunu söylemiş ama pek önemsenmemiş.sanırım doğru...
Güncelleme yapabilen varmı arkadaşlar, ve son versiyon nedir? Eğer bir değişim yada iyileşme sözkonusuysa, bugün KVK ya gideceğim...
Teşekkürler..
Arkadaşlar Bende K750i Var ve ben bunu w800i yazılımı atmak istiyorm yazılım atınca diyorlarki garantiden çıkıyormuş telefon geri yüklemeyi felan öğrenmek istiyorum bunu doğru düzgün bilen bir arkadaş varsa benlen irtibata geçsin ltfn enginayik@hotmail.com email im w800i yazılımı var bende eniştemde w800i var cd sinde yazılımı var da asıl atıcam k750i ye :) bi yaddım ltfn...
Bu konu da yardımcı olamayacağım. Fakat K750i' ye W800 yazılımı yükleyen arkadaşların bazılarının telefonlarında problemler ortaya çıktı. Tekrar K750i' nin orjinal yazılımını yüklemeye çalıştılar. Anlayacağın karışık bir iş; o nedenle tavsiye etmiyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: AjanWhite
Arkadaşlar Bende K750i Var ve ben bunu w800i yazılımı atmak istiyorm yazılım atınca diyorlarki garantiden çıkıyormuş telefon geri yüklemeyi felan öğrenmek istiyorum bunu doğru düzgün bilen bir arkadaş varsa benlen irtibata geçsin ltfn enginayik@hotmail.com email im w800i yazılımı var bende eniştemde w800i var cd sinde yazılımı var da asıl atıcam k750i ye :) bi yaddım ltfn...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme