Şimdi Ara

k750 ile w900 sadece kamera incelemesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • K750 nin iyi bir fotoğrafçı olduğu kanıtlandı, w900 kullanan arkadaşlar, k750 ile kıyaslanırsa hangisi daha kaliteli fotoğraf çekiyor. Ya da bir sıralama yapmak gerekirse türkiyedeki iyi fotoğraf çeken makinalarla, w900 kaçıncı sıradadır.

• Çekimleri aynı diye biliyorum ama yanılıyoda olabilirmSıralama yapmak gerekirse ilk 5 e kesin girer diyorum
  • W800i,W810i,K750i ve W900i aynı kamera lensini kullanıyor. Dolayısıyla çektikleri fotoğraflar arasında pek bir fark olmayacaktır. Oluşacak küçük farklılıklar da çeken kişiye ve firmware'a bağlıdır.
  • arada kesinlikle açık ara bir fark var... kesinlikle aynı değil ben bizzat s700i k750i ve w900i yi aynı ortamlarda bir kaç kez denedim... aradaki fark kesinlikle gözle görülür bir fark... ayrıca s700i de AF olsaydı bence w900i ye raki olurdu... çünkü s700i gündüz çekimlerinde w900i ye göre bayağı başarılı... ama w900i ile k750i aynı demeyin... arada çok fark var... denedimde söylüyorum
  • Bir dergide testi vardı.

K750i beş yıldız almışken, w900i dört yıldız almıştı...
  • W900 açık diyafram kullanıyor, ortalar net ama kenarlar bulanık.Yani portre çekimle ve makro için tasarlanmış.K750 ise manzara da her yer aynı olduğu için daha iyi
  • quote:

Orjinalden alıntı: SerKanka

Bir dergide testi vardı.

K750i beş yıldız almışken, w900i dört yıldız almıştı...

o biraz saçma olmuş... kesinlikle w900i daha iyi... burda kimse k750i daha iyi demesin... diyenin mause unu bozarım... ama belkide w900i walkman özelliği ile ön plana çıktığı için kamera biraz daha arka planda kalmış olabilir... ama tartışmak isteyen varsa tartışalım... her şeyiyle iddaaya girerim..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aman bunu sucveceza duymasın zira o da aralarında fark wardı diyor we w900 diyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: BOMBER

W900 açık diyafram kullanıyor, ortalar net ama kenarlar bulanık.Yani portre çekimle ve makro için tasarlanmış.K750 ise manzara da her yer aynı olduğu için daha iyi

hayır eğer w900i de makroyu açık bırakırsan kenarlar bulanabilir ama kesinlikle her tarafıyla w900i daha net çekiyo... e zaten manzara resminda makro açmak saçma olur... ve istersende w900i de AF u kapatabilirsin... k750i de kapanmıyo...
  • Dün Alman Connect Dergisini okudum ve birçk marka modelin foto özelliklerini incelemişler.
    K750i diğer SElerden daha iyi resim kalitesi veriyormuş.Bizim W900ler /810/800ler malesef K750i kadar iyi değilmiş.
    Ben onların yalancısıyım.
  • Bugün mobilereview de bir karşılaştırma gördüm, (k750&w900) ama pek bi fark göremedim. Belki de fotoğrafçılık konusunda çok bilgili olamamamdandır. Ama arada 700 ytl fark var, eğer kamera konusunda fark yoksa bu telefon sadece w serisi olduğu için mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: altinok

Bugün mobilereview de bir karşılaştırma gördüm, (k750&w900) ama pek bi fark göremedim. Belki de fotoğrafçılık konusunda çok bilgili olamamamdandır. Ama arada 700 ytl fark var, eğer kamera konusunda fark yoksa bu telefon sadece w serisi olduğu için mi?

arada sadece kamera kalitesi yok zaten burda aradaki farklarınısaymaya başlasam 10 sayfa sürer...
    w900i zaten verdiğin paranın hakkını veriyo... ama kamerayı tam anlamıyla karşılaştırmak için bir çok ortamda denemek lazım... ve bende oldukça ayrıntılı denedim... bazı ortamlarda aynı çekebilirler ama aradaki farkı oldukça net bi şekilde gösteren ortamlarda var... nerde test edeceğini bileceksin ayrıca w900i nin sadece kamerası iyi değil... sayılacak o kadar çok şeyi varki...

• quote:

Orjinalden alıntı: sucveceza

quote:

Orjinalden alıntı: BOMBER

W900 açık diyafram kullanıyor, ortalar net ama kenarlar bulanık.Yani portre çekimle ve makro için tasarlanmış.K750 ise manzara da her yer aynı olduğu için daha iyi

hayır eğer w900i de makroyu açık bırakırsan kenarlar bulanabilir ama kesinlikle her tarafıyla w900i daha net çekiyo... e zaten manzara resminda makro açmak saçma olur... ve istersende w900i de AF u kapatabilirsin... k750i de kapanmıyo...

arkadaşım istersen at bir iki foto, sen de göreceksin ki merkez odaklı

@realgs
    Doğru, kamera olarak hepsi aynı ama K750 versiyondan kazanıyor, özellikle R1N çok iyi

• alın bakın bunlar w900i yle çekilmiş... artık diğer yorumlar sizin... bizzat ben çektim...

• sucveceza

bak ben şunu diyorum

W900 merkeze daha iyi odaklanıyor

Ama mesela son resimde o denizin göründüğü yerdeki binalar falan çok bulanık, sonra sol üst köşeye bakın oralar bulanık ama ortası çok net.Ama K750 böyle değil, onda oralar bulanık olmuyo.O merkezden (spot) değil heryere (multi focus) odaklanıyor

Yani foto makinelerinde seçenekelr vardır böyle, merkez veya çevre falan.İşte K750 çevre, W900 merkez.Ayrıca makro kapışması istersen ben açığım

• istersen makro kapışması yapalım yane w900i le makroda k750i yi tek geçerim...
  • İşte size K750 bombardımanı:

İşte K750 ile çekilen resim, bir fanta kutusu

BU FOTOĞRAF OZDAMAR TARAFINDAN ÇEKİLMİŞTİR

Sony PSP için UMD disk

MXE-60 Flaşının üstündeki Sony Ericsson yazısı (Üstendeki tozlar bile belli olmuş)

0,7 uçlu kalemin ucundaki uç

Evet arkadşalar K750, makro, 0 ışık, 0 noise: (Fotoğraf orjinal, inanmayan exiften baksın)

İŞte makro böyle olur (Taranmış gibi)

NOKIA 7610

Hoperlör:

Alttaki fotoğraflar cellat206 tarafından çekilmiştir

Bunlar da benim tarafımdan çekilmiş (Alttakiler)

Buyrun...

Ve de bu:

Beş milyonun ucu

Canon Powershot S40

İkna oldunuz mu

• aynı resimleri w900i nin dahamı kötü çekeceğini düşünüyorsun... aynı resimler w900i le çekilse en az w900i de k750i kadar iyi çeker...
  • sağolasın bomber benim fotoları eklemişsin
    dur bi tane de ben eklim
  • quote:

Orjinalden alıntı: sucveceza

aynı resimleri w900i nin dahamı kötü çekeceğini düşünüyorsun... aynı resimler w900i le çekilse en az w900i de k750i kadar iyi çeker...

Sadeece merkezi, kenarlar, mesela şu çiçeğin son koyduğum ortası iyi çıkar ama mor bölümünün uçları kötü çıkar, ama ortası daha iyi çıkar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.