Bildiğiniz üzere yıllardır yaşanan bir sorun haline geldi '' kosp ''. Hatırlarımda, en yakın arkadaşımın tavsiyesi üzerine, bu lanet oyundaki üyeliğimi almıştım. Günler geçti haftalar geçti, bu oyuna daha sıkı sarıldık. O zaman yanlış hatırlamıyorsam, orta 2 yada 3 teydim. Ve herşey tıkırında gidiyordu. O zamanlarda yapılan en büyük bug, yüksek savaşında characteri savaş alanında bırakıp, bir sonraki günde yapılacak ezik savaşı için, 60 lvl warriorla girmek, katliam yapmak, en büyük hazdı. O zamanlarda da dupe vardı, bunu herkes kabul ediyor. Hatta dönemin en şehvetli serverı, dupe olaylarından ötürü ''Cypher'' idi.
Exp partyleri zevk verirdi, örneğin czde 15 troll yapılırdı. 1 adet db 1 adet mage yada provokeci warrior, 1 adet buffer, kalan melee arkadaşlarda atacker olarak partyde ki yerini alırdı. Xigenon serveri için konuşuyorum, dönemin en önemli warriorları, dante_ humanscaptain waytoobad gibi isimlerdi. Yine aynı dönemin sağlam rogueleri arasında waitforme eltarcher gibi isimler yer alıyordu.
İtem yapmak, şimdiki kadar kolay değildi. Bir md+8'in 28gb oldugunu hatırlarım. 10gb'ye cleaver+8 cektigimi bilirim. Kosp alelade, sadece explerde kullanılırdı. Simdi ki gibi zıvanadan cıkmamıstı. Şimdi kospun ne durumda oldugunu herkez biliyor.
Gelelim 2008-2009-2010'lu yıllara, Bu dönemde kosp zıvanadan cıktı, kospun zıvanadan cıkmasının yanında bir de çeşitli buglar boy gösterdi. Bunlardan en akılda kalanı daha 1 hafta once yapılan gem bugdu. Bunun yanı sıra ncs ile yapılan dupede akıllarda hâlâ yer etmektedir.
Ha kelin kelliği yetmezmiş gibi birde exp görevleri aylarca bugta kaldı. Kimi görevler maalesef yapılamadı. Biz bunlar yetmezmiş, oyuna ara vermek, satıp kurtulmak gerekmezmiş gibi hâlâ oynamaya devam ettik. K2 ve HF'nin paralarına para kattık.
Ha kimi playerlar var, alnının akıyla pksını atar, pk alanındaki kosperları görüp zıvanadan cıkar. Ve pk alanını terkedene kadar ağzı yamulurcasına küfür eder. Ama bu dengenin sistemi malesef bu, biz istesekte değiştiremeyiz.
Bu oyunda herşey 4-5 yıl önce güzeldi. Artık herşey boka sarıyor. Her taraf bugla, kosperlarla dolu. Bu yazıyı 15 dk lık pk için gittiğim ardreamde 3 gblik kosperlara fotör oldugum için, bir nevi bende zıvanadan cıktıgım, ve bir parçada olsa ferahlamak için yazdım. Umarım bazı arkadasların hislerine tercüman olmuşumdur.
quote:
Orijinalden alıntı: Nickname...
Bildiğiniz üzere yıllardır yaşanan bir sorun haline geldi '' kosp ''. Hatırlarımda, en yakın arkadaşımın tavsiyesi üzerine, bu lanet oyundaki üyeliğimi almıştım. Günler geçti haftalar geçti, bu oyuna daha sıkı sarıldık. O zaman yanlış hatırlamıyorsam, orta 2 yada 3 teydim. Ve herşey tıkırında gidiyordu. O zamanlarda yapılan en büyük bug, yüksek savaşında characteri savaş alanında bırakıp, bir sonraki günde yapılacak ezik savaşı için, 60 lvl warriorla girmek, katliam yapmak, en büyük hazdı. O zamanlarda da dupe vardı, bunu herkes kabul ediyor. Hatta dönemin en şehvetli serverı, dupe olaylarından ötürü ''Cypher'' idi.
Exp partyleri zevk verirdi, örneğin czde 15 troll yapılırdı. 1 adet db 1 adet mage yada provokeci warrior, 1 adet buffer, kalan melee arkadaşlarda atacker olarak partyde ki yerini alırdı. Xigenon serveri için konuşuyorum, dönemin en önemli warriorları, dante_ humanscaptain waytoobad gibi isimlerdi. Yine aynı dönemin sağlam rogueleri arasında waitforme eltarcher gibi isimler yer alıyordu.
İtem yapmak, şimdiki kadar kolay değildi. Bir md+8'in 28gb oldugunu hatırlarım. 10gb'ye cleaver+8 cektigimi bilirim. Kosp alelade, sadece explerde kullanılırdı. Simdi ki gibi zıvanadan cıkmamıstı. Şimdi kospun ne durumda oldugunu herkez biliyor.
Gelelim 2008-2009-2010'lu yıllara, Bu dönemde kosp zıvanadan cıktı, kospun zıvanadan cıkmasının yanında bir de çeşitli buglar boy gösterdi. Bunlardan en akılda kalanı daha 1 hafta once yapılan gem bugdu. Bunun yanı sıra ncs ile yapılan dupede akıllarda hâlâ yer etmektedir.
Ha kelin kelliği yetmezmiş gibi birde exp görevleri aylarca bugta kaldı. Kimi görevler maalesef yapılamadı. Biz bunlar yetmezmiş, oyuna ara vermek, satıp kurtulmak gerekmezmiş gibi hâlâ oynamaya devam ettik. K2 ve HF'nin paralarına para kattık.
Ha kimi playerlar var, alnının akıyla pksını atar, pk alanındaki kosperları görüp zıvanadan cıkar. Ve pk alanını terkedene kadar ağzı yamulurcasına küfür eder. Ama bu dengenin sistemi malesef bu, biz istesekte değiştiremeyiz.
Bu oyunda herşey 4-5 yıl önce güzeldi. Artık herşey boka sarıyor. Her taraf bugla, kosperlarla dolu. Bu yazıyı 15 dk lık pk için gittiğim ardreamde 3 gblik kosperlara fotör oldugum için, bir nevi bende zıvanadan cıktıgım, ve bir parçada olsa ferahlamak için yazdım. Umarım bazı arkadasların hislerine tercüman olmuşumdur.
Haklısın.Altını çizdiğim şeyi özledim...
Herşey aslında eski oyuncu kitlesi varken güzeldi. Kospun ilerlemesiyle birlikte eski kitle bıraktı, yerini 15lik ardream rlb cz kosperlarına bıraktı.
Şu oyunda cs'sinden tutta md+9 shard+9 chitin+9 una kadar her türlü iteme sahip oldum. Bu itemler varken aldıgım zevk, cz 15trolldeki zevki bir türlü veremedi.
Herşey müşteri / oyuncu memnuniyetinden çıkıp, nereden ne kadar çok para cukkalarım, gelirim nasıl artar hangi ketenpereyi yapıp cebimi doldururuma geldi.
Nitekim rivayetlere göre hf ile k2 anlaşmalı deniliyor. 2 tarafta paranın bir tarafına koyuyor. Olan senin benim gibi gariban playerlara oluyor. Eskiye bakıp sümük çekmek kalıyor geride.
Eskiden Koxp Kullananları Ayıplayarak Gösterirdik Birbirimize ve Sayılıydı Herkes onları tanır Kimse Party 'e almazdı.
Ama şuan Koxp olmayanları Ayıplıyorlar ve Party 'e almıyorlar..En çok zoruma giden bu.
Kosp'un özelllikleri yetmezmiş gibi, birde kilitleme skillini eklediler. Tamamen çekilmez bir hâl aldı. Ahh ahh bir alıcı çıksada satıp kurtulsam
Herşey eskiden güzeldi, şimdi oyunun bir güzelliği kalmadı. Kim bilir belkide son patchlerini yaşıyor oyun. Ama bu açlıkla oyunun kapanacağını düşünmüyorum.
Hangi akıllı altın yumurtlayan tavugu keserki..
ah cz troll ah trollde azmı sabahlamadık , en iyi expi seninle kasardık
ya bırak ben daha oynamıyorum bu oyunu 3 aydır oynamıyordum dün canım sıkıldı ardream asasıma giriyim dedim oda ne adamın biri hem lightining atıyor hemde koxpla vuruyor bu ne bu koxp düzelene kadar ben daha oynamıycam bu oyunu yani koxpun durumuna bakarsak neredeyse hiç oynamyıcağım
Eskiden 61 olduğun zaman, 70e kadar gerekli kudreti Allah'tan dilerdik. Apostle (Eslant Apostle şimdiki aof, giant golemlerin mekan ) ve cz troll vazgeçilmeyen exp slotları arasındaydı.
Şimdi 61 ol zaten exp yarı yarıya düşmüyor, çek bi plat, git bide hf çek, kur en baba slota kospunu, her gün 10 15 tane raptor dropla, pot paran ordan cıksın, ohh ne âlâ memleket.
Artık bu oyunun herhangi bir albenisi kalmadı. Herkes elinden geldiğince illegalliğe yöneliyor. Herhangi bir bug cıktıgı vakit sömürülürcesine kullanılıyor. Kosp desen 3 playerdan 2si kosper. Legallerin sayısı bir elin parmaklarını geçmez.
Yıl 2005 ben o zaman larda myko oynuyordum magem vardı mahallemiz deki cafe de oynadık arkadaşlarla mageyi 60 level yaptım complete aldım göğüslük master felan açtım bütün mahalle yardım etti ama master açarken cafe ye geldiğimde masam hazırdı exp kasmaya harpy e 8 kişilik partinin 8 idi arkadaş dı çok güzel günler di ya nası tarif etsem bal yemek gibi bişey Geçen lerde kanka dediğim adam çocukluk arkadaşım char ı soyuldu bana sen soydun diyo ona oyunu ben öğrettim üstündeki itemleri ben aldım bide çamur attı bize
35 lvllik mage arkadaşlarla baron kesiyorduk. Bir baktım spell of fire blast diye birşey düştü. O an sanki Türkiye Dünya Kupa'sı nı almışcasına sevinmiştik. Bagırmaktan ses tellerimiz kısılmıştı.
Aslında çok geçmişe gitmeye gerek bile yok.Çok iyi hatırlıyorum en basitinden geçen sene biz ft lerden sonra sabah mavi kutuya kadar cz booro da exp party kurardık.Ventten sohbetimizi ederdik.SOnra hep beraber mavi kutuya girer kutumuz alır çıkardık oyundan.Şimdi o bile kalmadı nerdeyse.Oyuna sadece ft-chaos zamanlarından giriyorum.Pk ya heves etsem bile 15dk sonra koxperlara küfür ederek çıkıyorum.Yine de devam ediyorum ama nedeni ni anlamışta değilim.
quote:
Orijinalden alıntı: IRomst3r
Aslında çok geçmişe gitmeye gerek bile yok.Çok iyi hatırlıyorum en basitinden geçen sene biz ft lerden sonra sabah mavi kutuya kadar cz booro da exp party kurardık.Ventten sohbetimizi ederdik.SOnra hep beraber mavi kutuya girer kutumuz alır çıkardık oyundan.Şimdi o bile kalmadı nerdeyse.Oyuna sadece ft-chaos zamanlarından giriyorum.Pk ya heves etsem bile 15dk sonra koxperlara küfür ederek çıkıyorum.Yine de devam ediyorum ama nedeni ni anlamışta değilim.
Zaten arkanda işini bilen db olmadığı zaman o 15 dklık süre daha da kısa oluyor.
Eskiden 8 kişi dts dönerdik şimdi bomboş koxperlar tek başına afk kesiyo orda ben eskiden orda para kasmaya çalışıyodum akşama kadar 1.5m e yakın kasıyodum elle
senin gene iyi 3gb lik koxperlar edenada şuan horn +7 war set alan koxpla kitlemeyi açıp serverın en saglam userlerini kesiyolar kitlendikleri için bişeyde yapamıyolar edena fll war set ve hornlu koxperlarla dolu
aresteydim 5 dk önce full party kosperlerden towndan çıkılmıyor... gerçi townda da kesiyorlwr
Kendinle çelişiyorsun. Hem koxp düpe vs olmasın diyosun hemde koxp kullandığını hf'ye para verdiğini falan söylüyorsun. Şu bi gerçek düpe bulsan ilk sen yaparsın. Bulabilsen yani. Bulamadığın için kafayı yiyosun tabi.
Evet eskiden oyun iyiydi, teknoloji ilerledi artık.. Türkler, çinliler vs. ülke insanları zeki olduğu için bundan faydalanıp koxp üretiyorlar. Teknoloji oyunu hepsi.. Basit programlar yazmak kolay yani artık.
Kimse keyfinden yapmıyor emin olun. Yeri gelir knight oynayan adamın önüne 80 lvl char koyar al soy deriz sülalesini satar öyle soyar.Soyar yani.
O yüzden yemeyin birbirinizi hepimiz koxper'ız. hepimiz düpe bulsak yaparız. Ve şunuda söyliyim. Eğer bu kadar para bayılıpda rezil oluyosanız kendi knight ortamınızı oluşturun. Parayı bayılıp pvp server kurun.. Geçin başına siz yönetin görelim biraz.
Evet arkadaş kullanıyorum. Elin hıyarı ezik haliyle beni kitleyecek, devanın altında dımdızlak kalacam, hala da kalksın diye yakınacakmıyım? K2Networke suç atmayın diyenler çıkıyor, biz kullandığımız için oluyormuş. Sarı çizmeli mehmet ağa, kilimcinin kör oğlu kullandıktan sonra ben bıraksam nolacak? Kökünden kurutsa adamlar oyunun yine tadı gelecek. Bunları kullanıp da char dizmiş olanlara birşey yapmasınlar amenna. Cleaver+5 ile pkya çıkıp ölsem daha iyi eski oyun. 1299 patchleri, göt kasarak, okuldan kaçarak yaptığım priestim. Kasılmak bilmezdi, yatar dururdu ama 1 kere olsun işin hile hurdasına kaçmazdım. Ortam şartları bozuyor. Ortam şartlarını düzeltmek de K2nin görevi. Saygılar, Ailenizin Kahramanı HoroHoro a.k.a. Naocan
benim anlamadıgım k2 network büyük bi şirket sürekli tvlere çıkıp röportaj filan yapıyolar bir sürü çalışanı var ama hiç biri çalışmıyor anlamış degilim
quote:
Orijinalden alıntı: Meaningléss
Kendinle çelişiyorsun. Hem koxp düpe vs olmasın diyosun hemde koxp kullandığını hf'ye para verdiğini falan söylüyorsun. Şu bi gerçek düpe bulsan ilk sen yaparsın. Bulabilsen yani. Bulamadığın için kafayı yiyosun tabi.
Evet eskiden oyun iyiydi, teknoloji ilerledi artık.. Türkler, çinliler vs. ülke insanları zeki olduğu için bundan faydalanıp koxp üretiyorlar. Teknoloji oyunu hepsi.. Basit programlar yazmak kolay yani artık.
Kimse keyfinden yapmıyor emin olun. Yeri gelir knight oynayan adamın önüne 80 lvl char koyar al soy deriz sülalesini satar öyle soyar.Soyar yani.
O yüzden yemeyin birbirinizi hepimiz koxper'ız. hepimiz düpe bulsak yaparız. Ve şunuda söyliyim. Eğer bu kadar para bayılıpda rezil oluyosanız kendi knight ortamınızı oluşturun. Parayı bayılıp pvp server kurun.. Geçin başına siz yönetin görelim biraz.
Hocam siz beni yanlış anlamışsınız. Ben yaklasık 2 yıldır bronze premium bile almıyorum. Bi 3 ay önce 1.600 cash çektim, onuda pazarda kastığım gbleri verdim, 1.600 cashi aldım.
Benim charımı xigenon serverında bilir, ardraemcılar arasında benim kadar kosperlara söven 1 kişi daha bulamazsınız. Bu yüzden hf ye para veriyosun diye itham etmeyin beni.
Xigenon PwNeDMaD - kime sorarsanız benim ne kadar legal oldugumu soylerler. Ha bazılarıda cok küfürbaz diyebilir. Ama küfür dilin cilasıdır.