Şimdi Ara

k2 belgesi zorunlumu....2400 tl ceza yedim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
177
Cevap
0
Favori
76.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: manda kasa

yıne bıldıgım kadarı ıle 1.kopruden gecemıyen araclar ıcın k2 gerkıyor dıye bılıyorum.yanlıs ısem duzeltın...

benim araç cinsi kamyonet kullanım şekli hususi .hususi olduğu için k2 belgesi gerekmiyor ama kamyonet olduğu için 1. köprüden geçemiyor. aynı aracın 15 bin tl kadar ötv farkıyla alınanın ruhsatında cinsi otomobil yazıyor sadece o tipler 1 den geçebiliyor diye biliyorum yanlışım varsa düzltin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgaaaaa

quote:

Orijinalden alıntı: tunlab

bizde 2 adet ticari arac var ( transporter + transit en buyugu artik neyse) yillardir mal tasimada kullaniyoruz ama hic boyle biseyle karsilasmadik, bu karsilasmayacagimiz anlamina gelmez bu k belgeleri zorunlu ama sansiz yakalanmissiniz siz, keske ceza aninda aracin icinden resmini cekseydiniz o ara aracimiz bosdu diye, yukden de cok ceza yiyen oluyo mesala bi tanidik 1 ay arayla toplamı 13 bin liralik 2 ayri ceza yedi yukden, kantara cekmislerdi, kamyon gibi sprinter a 800kg yuk haddi koyanlar utansin.

siz yakalanıp ceza yememiş olabilirsiniz bu emniyet kemeri cezası gibi yakalanmazsan yemezsin ama hukuki olarak bu işin cezası var .yükden şöle ceza oluyor bildiğim kadarıyla hususi yazanla ticari yük taşırsanız veya isiap haddini geçerseniz
    ceza var. araç boşta olsa ticari ar4acı kullanmak için k 2 belgesi lazım o
    nun yükle alakası yok

bende ayni seyleri yazdim zaten bu k1 k2 psikoteknik bilmem ne var bu belgeler, haaa biz yakalanmadik o ayri ama yakalaninca hele yukten kantara girersen adamin ocagini sonduruyorlar,
    ama konu sahibi arkadasin olayi cok farkli, bence hakkini arasin baska yolu yoksa erken odesin en azindan indirim olur..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• LÜTFEN DİKKAT !

Bilindiği üzere 4925 sayılı Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde geçen idari para cezaları 01.05.2010 tarihi ile uygulanmaya başlamıştır. Özellikle ticari ve hafif ticariyi ilgilendiren yönetmelikte, bu tarz araç kullanımında gerekli olan Yetki Belgelerinin alınmaması durumunda 2.426 TL idari para cezası kesilmektedir. Kamuoyunda pek çok firma, konu hakkında az bilgisi olmaları sebebiyle belgeyi ancak ilk cezaları kesildikten sonra öğrenmiş ve almışlardır. 2011 yılında sadece İstanbul’da yönetmelik gereği uygulanan ceza miktarı 15.09.2011 itibariyle 26.400.000 TL’dir. Günümüzde yönetmeliğin bilinirliği artmış yoğunlukla kullanılan K Yetki Belgeleri alımına firmalar tarafından öncelik verilmiştir.

FİRMALARIN ALMASI GEREKEN YETKİ BELGELERİ

K YETKİ BELGESİ: Ticari amaçla yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. Taşıma şekline göre aşağıdaki türlere ayrılır.

K1 YETKİ BELGESİ:
    Kendi adına kayıtlı araçlarla yurtiçinde ve İl içinde başkasına ait eşya taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilen belgedir. Nakliye sektöründeki firmalar bu belgeyi kullanmaktadır.

K2 YETKİ BELGESİ:
    Kendi adına kayıtlı araçlarla sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilen belgedir. Sektörde en çok alınan belgedir. Kamyon yada kamyonet sahibi olan her firma bu belgeyi almak zorundadır. Firma araçlarına, K2 belgesi olmadan trafiğe çıktıklarında ceza kesilmektedir.

http://k2belgesi.org/

Sonuç olarak, eğer ticari bir araca sahip iseniz (kamyon, kamyonet) ister sizin adınıza olsun ister firma adına olsun, bu cezayı yersiniz.

K2 belgesinin zorunlu olabilmesi için ruhsatta kamyonet yazması gerekmektedir.

Diğer Doblo, Fiorino, Kangoo gibi araçlar eğer eğer araç tipi 'otomobil' ise K2 belgesi taşımak zorunda değillerdir. Her gördüğünüz Doblo, Fiorino bu cezayı yemez.

Aradaki farkı iyi bilmek gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LionTech16 -- 24 Kasım 2012; 15:47:49 >

• benim araç doblo. ruhsatta kullanım şekli: YÜK NAKLİ, HUSUSİ yazıyor. bu ne demek şimdi? ikisinden birisi olmayacak mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 24 Kasım 2012; 15:42:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

benim araç doblo. ruhsatta kullanım şekli: YÜK NAKLİ, HUSUSİ yazıyor. bu ne demek şimdi? ikisinden birisi olmayacak mı?

http://www.k-belgesi.com/index.php?p=1_95_Hususi-yuk-nakli-k-belgesi
  • iphone 5 alırdınız
  • K2 belgesi hakkında herşey >http://forum.donanimhaber.com/m_45008147/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

quote:

benim araç doblo. ruhsatta kullanım şekli: YÜK NAKLİ, HUSUSİ yazıyor. bu ne demek şimdi? ikisinden birisi olmayacak mı?

köydeki bahçesinden mallar bile taşıyamamak bu ne biçim iş ya?

• quote:

quote:

quote:

Çözüm basit.

Firmanız yoksa ticari bir amacınız da yoksa, bastıracaksınız parayı, 'binek otomobil' ruhsatlı olanlardan alacaksınız.

Yok, firmanız varsa vergi vs yaralanmak istiyorsanız da 'kamyonet' olanlardan alacaksınız, K2 belgesi ile kullanacaksınız.

Defalarca uyarıldı forumda. Sayfalarca yazıldı çizildi. Ne satış temsilcisi söylüyor, ne de alan vatandaş biliyor.

Öğrenenlerin çoğu, cezayı yedikten sonra haberi oluyor.

Zaten şirketi olmayan, ticari amacı olmayan niye gider hafif ticari alır anlamam.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Çözüm basit.

Firmanız yoksa ticari bir amacınız da yoksa, bastıracaksınız parayı, 'binek otomobil' ruhsatlı olanlardan alacaksınız.

Yok, firmanız varsa vergi vs yaralanmak istiyorsanız da 'kamyonet' olanlardan alacaksınız, K2 belgesi ile kullanacaksınız.

Defalarca uyarıldı forumda. Sayfalarca yazıldı çizildi. Ne satış temsilcisi söylüyor, ne de alan vatandaş biliyor.

Öğrenenlerin çoğu, cezayı yedikten sonra haberi oluyor.

Zaten şirketi olmayan, ticari amacı olmayan niye gider hafif ticari alır anlamam.

15bin lira bütçemiz vardı. ben otomobil almak taraftarıydım fakat ailem geniş diye ticari araç istedi. hem daha güvenli olur hemde böyle sıkıntılar olabilir diyerek vazgeçirmeye çalıştım ama olmadı.

birde ben 193 cm boyunda olduğumdan 15bin liralık araçları rahat kullanamadım. koltuğu çekince arka koltuk iptal oluyor resmen. el mecbur satın aldık.

• Konuda o kadar çok yanlış şey yazılmış çizilmiş ki çorba olmuş. Eve geçince ayrıntılı olarak anlatacağım. Şimdilik şunu söyleyeyim, şahıs adına olan hiçbir araca k belgesi isteseniz de alamazsınız..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yılbaşı geliyor araban kirli diye ceza bile yazarlar Kasım,aralıkta zor durumda kalmadıkça araba kullanmıyorum devletin kazıgından korunmaya karşı.
  • işyeri için Fiorino bakıyoruz

Şimdi aracı benim adıma alacağız

İşyeri de benim adıma

Peki K belgesiz nasıl alırız bu aracı

İlla K belgesi olmalımı
  • makine bakım revizyon işi yapıyoruz sadece bu husustan ve köprüden geçmek için binek araç kullanıyoruz
  • "aile" arabası diye ticari araç alanlara birazda müstahak bu ceza..
  • Şimdi bakın dinleyin açıklıyorum,

Öncelikle Hususi/Ticari ve Kamyonet/Otomobil kavram karışıklığını çözelim,

Hususi/ticari kullanım amacını belirtir, kamyonet/otomobil ise araç tipidir..

Bir araç hususi kamyonet olabilir, hususi otomobil olabilir, ticari kamyonet olabilir, ticari otomobil olabilir. Siz aracınızı taksi plakası alıp taksi yapmadıysanız(bu bir örnek) veya bir Connect alıp ticari amaçla kullanmıyorsanız o araç ZATEN HUSUSİDİR..

Connect, Doblo, Caddy, Fiorino, Nemo, Berlingo vs. tüm araçlar normal şartlarda kamyonettir. Vergi farkı ödenerek otomobil olarak işletilenler vardır. Bunlar çok az sayıdadır ve ÖTV farkı sebebiyle ciddi fiyat farkı çıkar. Ödenen ÖTV motor hacmine bağlı olarak %15'ten %40'a hatta duruma göre %80'e kadar çıkar..

1. Köprüden geçme, hız sınırı farkı, her sene muayene gibi durumların hususi/ticari olmasıyla alakası yoktur. Tamamen otomobil yerine kamyonet olmasıyla alakalıdır. Bu araçların adı ticaridir, aslolan ruhsatta ne olarak geçtiğidir. Zaten karışıklık da buradan kaynaklanıyor. "Hafif ticari" "ticari araç" vb isimlendirmelerden dolayı herkes aracının hususi olması durumuyla karıştırıyor..

Mesela imzamdaki araç Connect. Tamamen aile aracı olarak kullanılıyor. HUSUSİ KAMYONET. Ama OTOMOBİL olmadığından dolayı her sene otomobillerden farklı olarak muayeneye gidiyor, hız sınırları otomobillerden düşük vs..

Gelelim K belgesi işine,

K belgesi gerekliliği için aracınız şirket üzerine kayıtlı olmak zorundadır. Şahıs üzerine kayıtlı olan araçlara isteseniz de K belgesi alamazsınız,

-Bir araç almaya karar verdiniz, şirket üzerine alacaksınız, bu araç kamyonet ise (Connect, Doblo vb.) K belgesi almak zorundasınız. Hususi ticari olması farketmiyor..

-Bir araç almaya karar verdiniz, şahıs üzerine alacaksınız, ister kamyonet ister otomobil, hiçbir şekilde K belgesiyle işiniz yok..

Varsa sorunuz sorun..

• quote:

Orijinalden alıntı: drkalix

bugun beni çamlıca gişelerinde durdurup aracınızda kamyonet yazıyor..k2 belgeniz nerede dedileri.bende aracı ticari kullanmıyorum,aile maksatlı şirket felanda değilim..ruhsatta hepsi ticari diye geçiyor diyo belirttim...aracım reno kongoo..2400 tl ceza yazdık dediler....ne yapıyım ben arkadaşlar...

Aksi işlenmediği sürece tüm kamyonetler hususidir. Şirket üzerine işli değilse, ruhsata yanlış işlenmiş, hususi olması gerekir. Ruhsatta hepsi ticari olarak geçmez. Şu durumda polisin kestiği ceza haklıdır. Ruhsatınızı düzelttirin ama cezayı iptal ettirebilir misiniz bilmiyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

K2 belgesi şirketler ve ticaret yapanlar için zorunlu.
    Araç içinde ticari bir yük yok ise sormaları ve ceza kesmeleri çok mantıksız.

Arabada arkada eşya,yük var mıydı?

Bir şey daha ekleyeyim, hepsinin ruhsatında ticari yazmaz. Ötv'si binek araç gibi ödenip, ruhsatında hususi yazan versiyonlar da var. Ama azdır.

Ruhsatında hususi yazması için ÖTV farkı ödenmesine gerek yoktur. Normal şartlarda hepsi hususidir. Otomobil olarak geçmesi için vergi farkı ödenmesi gerekir..
  • Arkadaşlar yazılan doğru ve yanlış cevaplar var bende kamyonet hususi yolcu nakli aracımı bu yüzden sattım. Komşumuz ulaştırma bakanlığına bağlı kantarda çalıştığı için bu konuları onunla çok konuşmuşumdur. Şimdi sizlere bildiğim bilgileri açıklıyım.
    Ruhsatta "hususi yolcu nakli kamyonet" yazan araçlarda bir koli dahi olsa malzeme taşısanız cezayı yersiniz içinde kesinlikle malzeme taşıyamazsınız. Yoksa hususi kullanım için ceza yok şuan için ama ileride bunlar için isteyecekler diye söylenti varmış.
    Diğer bir konu ise ruhsatta "ticari kamyonet" yazıyorsa k2 belgesi şarttır hususi kullansanız dahi.

Önemli bir konu ise ruhsatında otomobil dahi yazsa araca ruhsatta toplam ağırlıktan fazla yük atarsanız yine ceza yersiniz bilginize
  • quote:

Orijinalden alıntı: manda kasa

benım bıldıgım doblo,transit,transporter sınıfı ve kamyonet ve kamyon sınıfı k2 gerekıyor.
    ama bazı araclarda kangoo 2005 model 1.kopruden gecebılıyor hususı yazıyor aynı kangoo yenılerı gecemıyor.
    cok tuhaf bur durum...

Bahsettiğiniz 1. köprüden geçebilen Kangoo vergi farkı ödenip Otomobil olarak işletilmiştir. Hususi/ticari olmasıyla alakası yok..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.