Şimdi Ara

k2 belgesi,önemli uyarı;

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
0
Favori
24.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Biliyorum daha önce benzer konular açıldı bu konu ile ilgili, ancak bu konu caddy,connect,doblo,partner,combo vs tipinde şirket üzerinde aracı olanlar için çok ama çok önemli bir konu...

Eğer bu şekilde aracınız varsa, ister kombi ister van olsun farketmiyor, ruhsatınızda kamyonet ibaresi geçiyorsa ve aracınız şirket üzerine ise bu konuyu önemseyiniz.

Bu tip araçlar için bildiğiniz üzere yüce devletimiz K2 belgesi zorunluluğu getirdi. Ben ailemle geziyorum, eşya taşımıyorum deseniz bile bu belgeyi almak zorundasınız. Almaz iseniz 2000 TL ceza ödeyeceksiniz. Şirketinize 2000 TL ceza kesilecek. Kontroller 2011 mayıs ayında başlayacakmış...

Bu belgenin şu anki ücreti 462,91 TL diyorlar. 2011 ocakta almaya karar verirseniz belge fiyatı 6,613,36 TL diyorlar. Yani bu ay sonuna kadar alırsanız 462 küsüre çözülüyor, aksi taktirde 6000 küsür zararımız olacak.

Ben sabahtan beri araştırıyorum, aramadığım yer kalmadı, ama olmuyor bu belgeyi çok afedersiniz ama eşşek gibi alacaksınız diyorlar. Almassan yılbaşından sonra ya her çevirmede 2000 lira ceza yersin yada bir seferde 6 613 00 lira öder kurtulursun diyolar. Yılbaşına kadar vaktin var diyolar. Devletimiz buna karar vermiş!

Sinirden küplere bindim, ne yapacağımı şaşırdım, sabah duydum, sabahtan beri moralim alt üst!!!....

Şimdi bu araçlar zaten her sene muayeneye giriyor, birde bu olay olunca.................

Hemde çoğu makaslı.............

Bu araçların tercih edilme sebebi şirket üzerine alınıp vergiden,stopajdan kazanmak idi. Şimdi diyorlarki bu aracı şirkete alacaksan 6 küsür milyar(eski para ile) para bayılacaksın! E ben o zaman neden alayım! Hususi almak isteyen zaten bu araçlardan almaz, gider aynı paraya daha konforlu binek araç alır. Yanlışmıyım?...

Şunu diyorum arkadaşlar, 2011 senesinde caddy,connect,combo,doblo araç satışları düşecek... Bunu idda ediyorum. Ama tabi genede gidip alan olursa ben o alan kişiye kaşınıyor derim, akılsızlık etmiş derim...

Ha unutmadan bu araçlarla hız sınırı 90 küsür... Binek araçlarda 110... Alınırmı alınmazmı karar sizindir... ben aldığıma kullandığa pişmanım! Daha neler çıkartacaklar, başımıza daha neler gelecek bakalım!

Son olarak yeter artık diyorum, insaf diyorum!!!

Bakınız src belgesi değil bu, k belgesi... Ap ayrı konu, lütfen dikkat......................

Bizler sesimizi çıkarmadıkdan sonra daha çoooook yeriz bu kazıkları!

Geçmiş ola!!!! Zati geçti bile!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• nerde boş iş bizim devlet orda zaten kimsede para kalmadı vergi ödemekten birde bu cıktı ya valla bu ülkede yaşanmaz millet cinnet gecirmekte haklı ben aracımı 16 bin tl ye aldım 1000 lira yıllık vergi ödüyorum
  • Bu yeni olan bişey değilki, 1 yıl önce gündeme gelen K belgesi olayından sonra alınması gerektigini yetkililer söylüyordu...

Sadece ceza uygulaması yeni başliycak...

Bence güzel bi uygulama, adam kendi zevki için aracı kullanıyordu ama şirket üzerine aracı alıp masraflarını gider gösteriyordu, geçi şirkete ayit daha önceden K belgesi olan kişiler yine aynı yapacak çünkü K belgesine araç işletmek 60 kusur tl olması lazım yanlış hatırlamıyorsam...
  • Uğur bey işte esas problem burada, ceza uygulması başlıyor, cezası 2 000 TL...

Az değil...

Ceza olayı olmasa veya az olsa bende takmayacağım...

1 ocaktan sonra bu belge 6 milyar küsür olacak...
  • 5-6 ay önce bi müşterimiz Caddy aldı şirket üzerine, alırken kendisini uyardım K belgesi alman gerekiyor diye(sık sık şehir dışına tatile gidiyor) sorun çıkarsa alırım demişti(ceza yazan olursa yani) bu bilgiyi kendisi ile paylaşıcam kesin gider alır K belgesini 460 tl büyük bi miktar değil ama 2000 + 6600 tl baya büyük bi miktar çünkü...
  • Aslına bakarsanız almakta bir şey değil. En azından yılbaşından önce. Ama alması çok zor. İstedikleri belgelerin haddi hesabı yok." Kardeşim! getireyim ruhsat fotokopisini vereyim parasını ver belgemi" Ama yok illa uğraştıracaklar. Kaç kere hazırladığım dosyayı tırı vırı sebeplerle iade ettiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Aslına bakarsanız almakta bir şey değil. En azından yılbaşından önce. Ama alması çok zor. İstedikleri belgelerin haddi hesabı yok." Kardeşim! getireyim ruhsat fotokopisini vereyim parasını ver belgemi" Ama yok illa uğraştıracaklar. Kaç kere hazırladığım dosyayı tırı vırı sebeplerle iade ettiler.

Haklısın ama yılbaşından sonra 6,613,36 TL olacak. Ne isterlerse istesinler eğer bu şartlarda aracınız varsa almak gerekiyor. Yoksa işimiz zor.

Çevirmeye giripte 2000 TL ceza insana fena koyar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

quote:

Aslına bakarsanız almakta bir şey değil. En azından yılbaşından önce. Ama alması çok zor. İstedikleri belgelerin haddi hesabı yok." Kardeşim! getireyim ruhsat fotokopisini vereyim parasını ver belgemi" Ama yok illa uğraştıracaklar. Kaç kere hazırladığım dosyayı tırı vırı sebeplerle iade ettiler.

Haklısın ama yılbaşından sonra 6,613,36 TL olacak. Ne isterlerse istesinler eğer bu şartlarda aracınız varsa almak gerekiyor. Yoksa işimiz zor.

Ben zaten bu belgenin mantığını anlayamadım. Hani bazı kurallar olur o an için kızsakta şöyle oturup mantıklı düşündüğümüzde aslında yararlı olduğunu anlarız. K2 belgesini ise hiç anlamadım. Sadece brokrasiyi arttıran bir şey...

Yılbaşına kalmadan bu işleri halletmek lazım. Ben 2 sene önce K belgesini çıkarttım çok uğraşarak. Yalnız işyerindeki diğer iki kamyoneti işletememiştim. Trafik kayıtlarında uyumsuzluk var gibi bir sebep söylemişlerdi. Araçlardan biri rahmetli babamın üzerine gözüküyordu. Varisler noterler...çok uğraştım çok...

Bu uğraşma sırasında araçlardan birinin muayenesi geçti. Bu sefer muayenesi geçene vermiyoruz dediler. Fakat baktık ruhsat dolmuş. Bu sefer ruhsatı yeniden çıkarttık vs. vs.

Neyse ahtırlattığın iyi oldu hocam. Şu diğer 2 araç için tekrar uğraşmaya başlayayım ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 6 Aralık 2010; 13:28:57 >

• quote:

quote:

quote:

Ben zaten bu belgenin mantığını anlayamadım. Hani bazı kurallar olur o an için kızsakta şöyle oturup mantıklı düşündüğümüzde aslında yararlı olduğunu anlarız. K2 belgesini ise hiç anlamadım. Sadece brokrasiyi arttıran bir şey...

Yılbaşına kalmadan bu işleri halletmek lazım. Ben 2 sene önce K belgesini çıkarttım çok uğraşarak. Yalnız işyerindeki diğer iki kamyoneti işletememiştim. Trafik kayıtlarında uyumsuzluk var gibi bir sebep söylemişlerdi. Araçlardan biri rahmetli babamın üzerine gözüküyordu. Varisler noterler...çok uğraştım çok...

Bu uğraşma sırasında araçlardan birinin muayenesi geçti. Bu sefer muayenesi geçene vermiyoruz dediler. Fakat baktık ruhsat dolmuş. Bu sefer ruhsatı yeniden çıkarttık vs. vs.

Neyse ahtırlattığın iyi oldu hocam. Şu diğer 2 araç için tekrar uğraşmaya başlayayım ben.

Belgenin mantığı yokki...

Mantık belli, PARA!!!!!!!!!!

Yılbaşından sonra 2000 TL ceza yazacaklar olmayana, almak isteyene ise yılbaşından sonra 6 milyar küsür diyecekler...

Gelecek paraları bir düşünsene, azmı?...

Vatandaş nasılsa enayi, tepki zaten hiç yok, devam yolmaya...................................

• Mevlana'nın yanına sokulan biri "Şems'i Şam'da gördüm." demiş. Bunun üzerine Mevlana üzerinden hırkasını çıkarıp adama vermiş. Adam gittikten sonra yanındakiler "Ya hazret, bu adam seni kandırdı" demişler.

Mevlana: "Biliyorum. Ben yalanına hırkamı verim. Doğru olsaydı canımı verirdim" demiş.

Detaylarda hatam olabilir. Hikayenin özü belli. Bu hikayede olduğu gibi yalancıktan da olsa bi sebep olsaydı. Ben kanmaya meyyaldim. O da olmayınca hakkaten çok kızıyorum.

Bir de zannedersem Avrupa Birliği uyumu ile ilgili bir şeyler duymuştum. Bu sefer Avrupa'da benzer uygulama varsa geçerli bir sebep olmalı diyorum kendi kendime.
  • Daha önce açılan konularda trafik polisiyle girdiğimiz diyaloğu yazmıştım ama sağolsun maliye aynı mantıkla devam etmiyor.Geçen ay Sarnıç/İzmir'de ticari aracı olan bir arkadaşıma cezayı kestiler.Araçta k belgesi yok diye.Şu an İzmir'de Ayakkabıcılar Sitesi girişinde , Bornova-İstanbul istikametinde , Yeşildere yolunda , Sarnıç köprüsü bitiminde ( kipa'dan sola dönüp ufak köprününü iniş kısmında ) araç kontrollerine başladılar.Uyarma falan hak getire , ceza makbuzunu elinize uzatyorlar.Ticari araç sahibi arkadaşların dikkatine.Niye yapıldığını inanın anlamıyorum , zaten ağır vergi ve akaryakıt yükü altında ezilen kobi'lere vurun abalıya hesabı bir darbe daha.Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: synax1234

Daha önce açılan konularda trafik polisiyle girdiğimiz diyaloğu yazmıştım ama sağolsun maliye aynı mantıkla devam etmiyor.Geçen ay Sarnıç/İzmir'de ticari aracı olan bir arkadaşıma cezayı kestiler.Araçta k belgesi yok diye.Şu an İzmir'de Ayakkabıcılar Sitesi girişinde , Bornova-İstanbul istikametinde , Yeşildere yolunda , Sarnıç köprüsü bitiminde ( kipa'dan sola dönüp ufak köprününü iniş kısmında ) araç kontrollerine başladılar.Uyarma falan hak getire , ceza makbuzunu elinize uzatyorlar.Ticari araç sahibi arkadaşların dikkatine.Niye yapıldığını inanın anlamıyorum , zaten ağır vergi ve akaryakıt yükü altında ezilen kobi'lere vurun abalıya hesabı bir darbe daha.Saygılarımla...

Sözde yılbaşından sonra başlayacaklardı,başlamışlar bile...

• Şirket üzerine değil de hususi olarak tescil edilmiş olanları ilgilendiren bir durum yok anladığım kadarıyla ruhsatta kamyonet yazsa bile değil mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: historiyst_45

Şirket üzerine değil de hususi olarak tescil edilmiş olanları ilgilendiren bir durum yok anladığım kadarıyla ruhsatta kamyonet yazsa bile değil mi ?

Aracın arkasını full dondurup yük taşımıyorsan şuan için bi sorun yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: historiyst_45

Şirket üzerine değil de hususi olarak tescil edilmiş olanları ilgilendiren bir durum yok anladığım kadarıyla ruhsatta kamyonet yazsa bile değil mi ?

Bende bunu soracaktım. Partner tepee alma durumumuz var ama kendimize alacağız, şirket falan durumu yok. Bu belge bizi kapsamıyor değil mi?
  • quote:

quote:

Daha önce açılan konularda trafik polisiyle girdiğimiz diyaloğu yazmıştım ama sağolsun maliye aynı mantıkla devam etmiyor.Geçen ay Sarnıç/İzmir'de ticari aracı olan bir arkadaşıma cezayı kestiler.Araçta k belgesi yok diye.Şu an İzmir'de Ayakkabıcılar Sitesi girişinde , Bornova-İstanbul istikametinde , Yeşildere yolunda , Sarnıç köprüsü bitiminde ( kipa'dan sola dönüp ufak köprününü iniş kısmında ) araç kontrollerine başladılar.Uyarma falan hak getire , ceza makbuzunu elinize uzatyorlar.Ticari araç sahibi arkadaşların dikkatine.Niye yapıldığını inanın anlamıyorum , zaten ağır vergi ve akaryakıt yükü altında ezilen kobi'lere vurun abalıya hesabı bir darbe daha.Saygılarımla...

Sözde yılbaşından sonra başlayacaklardı,başlamışlar bile...

Arkadaşın yazdıgı mesajda eksik bilgiler var ama.

1. Araba neydi?
    2. Araçla yükmü taşıyordu yoksa ailesi yada sadece kendimi vardı araçta

Yazdıgından anladıgım kadarıyla aracı kombi modeli değil(kmbi aracı maliye durdurmaz) ve yük taşıyordu maliye durduruncada ceza yazdı K belgesi yok diye (normal bi durum)

• Bu belge nasıl alınır arkadaslar adam gıbı bılgı bulabılecegımız yerde yok bılgısı olanda yok ?
    ne gerekır neler gerekır hangı yolu ızleyecegız bunları bılen bır arkadas ayrıntısıyla anlatırsa cok makbule gecer
  • peki farzedelim 2011 ocak ayında şirket kurdum ve şirkete birde bu araçlardan aldım diyelim.ben mecburmu olacam 6 bin tl verip o belgeyi almaya.şirketim eskide değil eskiden alsaydın diyemezler.
  • Uğur Bey , araç Starex ve arkasında elbetteki ticari mal var ama sorun şu ki ; yanlış bilmiyorsam eğer hala 2010 yılındayız eğer bu maliyeci zat-ı şahaneler 3 ay önce 2011'e girmişse bir şey diyemem.Ocak ayından itibaren zaten yakaladıklarına cezayı kesecekler de ( ki yine son anda yaşa değişeceğine inanıyorum ) bari yakaladın uyarı cezası vs. bir şey yap.Yok sen yapmamışsın zatende yapmazsın al sana ceza demenin mantığını açıklayabilirseniz çok sevinirim ( sakın yanlış anlamayın , atışma anlamında değil bilginiz varsa mutlaka paylaşın ).Saygılarımla...
  • quote:

Uğur Bey , araç Starex ve arkasında elbetteki ticari mal var ama sorun şu ki ; yanlış bilmiyorsam eğer hala 2010 yılındayız eğer bu maliyeci zat-ı şahaneler 3 ay önce 2011'e girmişse bir şey diyemem.Ocak ayından itibaren zaten yakaladıklarına cezayı kesecekler de ( ki yine son anda yaşa değişeceğine inanıyorum ) bari yakaladın uyarı cezası vs. bir şey yap.Yok sen yapmamışsın zatende yapmazsın al sana ceza demenin mantığını açıklayabilirseniz çok sevinirim ( sakın yanlış anlamayın , atışma anlamında değil bilginiz varsa mutlaka paylaşın ).Saygılarımla...

İş için kullanılanlara 2010'dan itibaren ceza kesiyorlar yük taşıyorsan iller kamyon ol ister hafif ticari ol K belgesi istiyorlar

Arkadaşın paylaştıgı bilgi belki şirket üzerine kayıtlı ama yük değilde yolcu taşıyan(işci veya aile) araçlar için geçerli olabilir(2011 de ceza olayı) son zamanlarda bilgi almadım bu konuda o nedenle net bişey söyleyemiyorum...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.