Şimdi Ara

^^K Serisi İşlemcileri KırbaçlayaN o.c Değerlerini Paylaşanlar Kulübü^^ (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
761
Cevap
17
Favori
24.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, MSI Z370-A PRO anakartım delid edilmiş I7 8700K işlemcim var. Soğutucum Kraken X62. Voltajı 1.35'e ayarladım, çarpanı 50 yaptım. Stabil şekilde çalışıyor. İşlemci boşta 28-30, nette gezinirken, 32-33, GTA 5 oynarken 37-38, tam yük altında 47-55 arasında dolaşıyor.

Ancak %100 stres testinde 10-15 saniye sonra 5000Mhz olan değerler 1000Mhz civarı aşağı düşüyor. Overclock işinde oldukça acemiyim. Muhtemelen biosta bir ayar ile engelleniyor ancak çözümü bilmiyorum. Bahsettiğim problem sadece işlemci %100 kullanıldığı zaman ortaya çıkıyor. GTA 5, Battlefield 1 vs. gibi oyunlarda Mhz değeri 5000'e sabitlenmiş durumda.

Bu durumu nasıl değiştirebilirim?

^^K Serisi İşlemcileri KırbaçlayaN o.c Değerlerini Paylaşanlar Kulübü^^ ^^K Serisi İşlemcileri KırbaçlayaN o.c Değerlerini Paylaşanlar Kulübü^^

• 8700K var denesemmi acaba bende
  • fuducuk kullanıcısına yanıt
    selamlar hocam
    o dedıgın durum bıos ıle alakalı ( bazı bıos surumlerınden kaynaklı ) işlemcıye yeterı kadar yuk vermeden kullandırıyor
    yapabılecegın sey ıse bıos dan speed step ı dynamıc den fıxed moda alman
    bunu yapınca cpu sabıt 5ghz de calısıcaktır bosta 800mhz lere kadar dusme durumun olmayacak
    umarım yardımcı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dinçerseyfi -- 30 Nisan 2018; 16:52:47 >
  • dinçerseyfi kullanıcısına yanıt
    Aleykum selam ve rahmetullahi ve berekatuhu.

Gece deneyeceğim kısmetse, teşekkürler hocam.
  • Arkadaşlar i5 4690k işlemcim mevcut h97-m plus model anakart sahibiyim. H modelinde oc mevcut değildi fakat asus sanırım buna artık izin veriyor. Uzum süredir asus ai suite auto oc ile kullanıyorum. 4.3 ghz de stabil sorunsuz kullanıyorum. 4.5 e çıkartmak istiyorum fakat işlemciye oc hiç yapmadım. Kule tipi zalman soğutucum var. Ekran kartımı oc ettim fakat işlemci konusunda tecrübesizim. Çekirdekler toplu olarak mı yükseltilmeli yoksa tek tek mi? Nerden başlamalıyım bir fikrim yok. Yardımcı olabilcek yada önerebilceğiniz bir rehber varsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jokkiii

Arkadaşlar i5 4690k işlemcim mevcut h97-m plus model anakart sahibiyim. H modelinde oc mevcut değildi fakat asus sanırım buna artık izin veriyor. Uzum süredir asus ai suite auto oc ile kullanıyorum. 4.3 ghz de stabil sorunsuz kullanıyorum. 4.5 e çıkartmak istiyorum fakat işlemciye oc hiç yapmadım. Kule tipi zalman soğutucum var. Ekran kartımı oc ettim fakat işlemci konusunda tecrübesizim. Çekirdekler toplu olarak mı yükseltilmeli yoksa tek tek mi? Nerden başlamalıyım bir fikrim yok. Yardımcı olabilcek yada önerebilceğiniz bir rehber varsa sevinirim.
    Bios resimlerini paylasirsan yardimci olmaya calisayim!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Overlord7134 kullanıcısına yanıt
    buyur hocam şimdiden teşekkürler

^^K Serisi İşlemcileri KırbaçlayaN o.c Değerlerini Paylaşanlar Kulübü^^

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: jokkiii

buyur hocam şimdiden teşekkürler

bendeki z serisi asus benim yaptığımgibi bu değerleri girin eğer windows acilmazsa resetledikçe bios girip voltaj artirin!

^^K Serisi İşlemcileri KırbaçlayaN o.c Değerlerini Paylaşanlar Kulübü^^^^K Serisi İşlemcileri KırbaçlayaN o.c Değerlerini Paylaşanlar Kulübü^^^^K Serisi İşlemcileri KırbaçlayaN o.c Değerlerini Paylaşanlar Kulübü^^^^K Serisi İşlemcileri KırbaçlayaN o.c Değerlerini Paylaşanlar Kulübü^^^^K Serisi İşlemcileri KırbaçlayaN o.c Değerlerini Paylaşanlar Kulübü^^^^K Serisi İşlemcileri KırbaçlayaN o.c Değerlerini Paylaşanlar Kulübü^^^^K Serisi İşlemcileri KırbaçlayaN o.c Değerlerini Paylaşanlar Kulübü^^^^K Serisi İşlemcileri KırbaçlayaN o.c Değerlerini Paylaşanlar Kulübü^^^^K Serisi İşlemcileri KırbaçlayaN o.c Değerlerini Paylaşanlar Kulübü^^^^K Serisi İşlemcileri KırbaçlayaN o.c Değerlerini Paylaşanlar Kulübü^^

• Overlord7134 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler akşam deniycem bilgilendiririm. Dün kendi denemelerimi yaptım fakat prime95 de 93 dereceyi gördüm sanırım termal macunu yenilemem lazım sonra tekrar test etcem sizinkilerle. Tekrar teşekkürler

• Bir oc sonucu da benim gibi acemiden gelsin. 5.3 ghz 1.355V llc6
    Sağolsun @unconc3rn3d yardım etti de bu sonuçları aldık.
    Realbenchmark 1 saatlik testi de geçmişti ama ss almayı unuttum.

• konuyu yeni gördüm bende de i5 6600k var windowstan SS almamıştım ama linux üzerinden aldığım SS duruyor sayılırsa

Kaliteli SS

yakınlaştırılmış SS

Sıcaklık değerleri

işlemci soğutucu : Scythe SCFM 1000

• 10 nesil i7 10700k & Z 490 Msı carbon wifi bi kaç deneme

^^K Serisi İşlemcileri KırbaçlayaN o.c Değerlerini Paylaşanlar Kulübü^^^^K Serisi İşlemcileri KırbaçlayaN o.c Değerlerini Paylaşanlar Kulübü^^^^K Serisi İşlemcileri KırbaçlayaN o.c Değerlerini Paylaşanlar Kulübü^^^^K Serisi İşlemcileri KırbaçlayaN o.c Değerlerini Paylaşanlar Kulübü^^
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Supervisor_ kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun gule gule kullan Yunus. Guzel sistem olmus.

• xdeliruzgar kullanıcısına yanıt
    Sağol musa abi
    İşlemcileri kral 'lımı desek ne desek bilemedim.

Amd nin bu kadar populer oldugu bir donemde intel tabanlı bir sistem kurmaya baslamak ne kadar akıllıca tartısılır. Hem bulunabilirlik hemde gelecegi karanlık olan bir platformda Bu kadar oldu.
  • ^^K Serisi İşlemcileri KırbaçlayaN o.c Değerlerini Paylaşanlar Kulübü^^^^K Serisi İşlemcileri KırbaçlayaN o.c Değerlerini Paylaşanlar Kulübü^^

Gule gule kullan Yunus. Atesli adamın ateşli işlemcisi olurmus misali sıcaklıkları tavana cıkarmıssın.
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.