Şimdi Ara

K Serisi İşlemci Soğutma Yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar;

    Öncelikle benim i7 4770k işlemcim ve Asus Maximus VI Formula kartım var. Sistemimde 16 gb ram, 750w Cooler Master PSU var. Aldığımdan beri 9 yıldır stok fanla kullanıyorum. Hayatımda hiç OC yapmadım. Yapmayı denemedim. Anakartımda bu konuda çok seçenek var sanırım oc yapabilecek bir değerde kart kendisi.

    Bu sistemi 2013 yılının sonlarında topladığım için şimdiye kadar işlemcimle ilgili hiç bir performans sorunu yaşadım fakat artık ufaktan yaşıyorum ;

    Stok fanla Oyundayken CPU Sıcaklığım 80-85 derecelerde. Nadiren 91i de görür.


    Bu eski PC'ye çok para harcamak istemiyorum. Sizlere danışmak istedim. Sizce sadece soğutma yapsam, ya da Soğutma+OC(Önce O.C. Öğrenip tabi) yapsam, işlemcinin performansını yüzde kaç artırabilirim?

    Bu bilgiler ışığında soğutma gerekli mi? Gerekli ise F/P olarak ne alabilirim. Önerisi olan var mı? Yardım ve desteklerinizi bekliyorum.








  • Mutlaka iyi bir soğutucu almalısın o işlemci için stok fanla o işlemciyi kullanmak hata zaten bütçe belirtirsen soğutucu için öneride bulunabilriz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • rbronline kullanıcısına yanıt
    1. Hocam bütçemde sınır yok aslında. Ama dediğim gibi bu pc beni yıllarca götürmeyecek artık. Sanırım en geç 1-2 yıla komple değiştirmem gerekecek. Bu yüzden beni idare edecek, fiyat performans bir soğutucu almak bana daha mantıklı geliyor. Kule tipi olanlar sıvıya göre ucuz görünüyor acaba işimi görür mü ne düşünüyorsunuz.
  • OsmanKara_15 O kullanıcısına yanıt
    Arctic Freezer 34 eSports DUO CPU Soğutucu

    Cooler Master Hyper 212 Black Edition

    Veya msi core frozr S / L

    Her üç soğutucuda çok rahat işini görcektir ve soğutma performanslarıda gayet başarılı 2. El olarak ta bulabilrisin forumdan veya sarı siteden

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • rbronline kullanıcısına yanıt

    teşekkür ederim araştırıyorum üstad

  • Arctic freezer34 esports duo ile 4690k 4.6ghz 1.28v ta kullanıyorum oyunlarda 70-75 derece olabiliyor işlemci kullanımına bağlı olarak. Tavsiye ederim. 4.5ghz 1.27v civarlarında 60-70 derece arası kullanabilirsiniz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.