Egea BRC Platinum Montaji Dogru mu?
|
Silinsin!
|
Merhabalar; 2023 model 20.000km benzinli 1.4 Egea Sedan aracımız için LPG konusunu enine boyuna masaya yatırdık.
LPG Takılmalı mı?
Cevap Evet İse;
Özel Servis ise;
Prins Ecomax, Brc Platinum gibi kitlerin fiyatı piyasada 25-30 bin TL civarında seyrediyor.
Önemli Soru: Servis nasıl seçilmeli? Çok kasmadan İl içi oto sanayide ortalama bir ustaya gidilmesi yeterli midir? İç Anadoluda bize makul yakınlıkta Kayseri Ankara gibi illerde isim yapmış bir servise gitmeli miyiz? (Öneri var mı?) Yoksa gidiş geliş 2000 km yol yapmayı göze alıp İstanbula gitmeye değer mi?
Yetkili Servis ise;
Landirenzo Takıyor Fiyat yaklaşık 35-40 bin TL civarı.
Bölüm Soruları: Hangi kit neden tercih edilmelidir? Montajda özel dikkat gösterilmesi gereken hususlar nelerdir?(Manifoldun sökerek Delinmesi?) AFR denilen ayarın düzgün olup olmadığını biz kendimiz obd2 cihazıyla kontrol edebilir miyiz? (Oxygen Sensor (Lambda) Voltajı, Short Term Fuel Trim (STFT) Long Term Fuel Trim (LTFT), Motor Yük Durumu, Closed Loop / Open Loop Durumu değerlendirilerek ). Hatta ileriye gidip özel kit kablosunu alarak LPG kitinin ECU'suna bağlanarak hem rolantide hem düşük yüksek yük halinde kalibrasyonu optimum şekilde yapabilir miyiz? Bu seviyede lpg ayarıyla uğraşan yazılımdan anlayanlar var mı?
Cevabı Hayır ya da Çekimser Yapabilecek Hususların Değerlendirilmesi:
Bölümde referans alınacak bilgiler:
Benzin: 53.39TL LPG: 26.45TL
Aracın Benzinli yaklaşık yakıt tüketimi Ş.İçi:9LT, Uzun Yol: 5.5 LT
Aracın LPG Tüketimi (Yaklaşık %20 fazla) Ş.İçi:11LT Uzun Yol: 7LT
Montaj Sonrası Ücretler: Egzoz muayenesi, Tadilat Muayenesi, Noter Yeni Ruhsat vs.
LPG Kitinin kendi giderleri: Enjektör Ömrü, Regülatör Ömrü, Filtre Bakımı vs.
Bunlara Ek Olarak Tecrübelerin ve Tekniğin Çok Önemli Olduğu Husus: LPG sisteminin Araçta Meydana Getirebileceği Sorunlar ve Ömrünü Kısaltabileceği Parçalar:
Ateşleme Sistemi Erken Değişmesi
Motor yağ eksilmesi artışı
Katalizör Ömrü Azalması (AFR bozulursa)
Subap ömrü azalması (AFR Bozulursa)
Biraz kafa karıştırabilecek bir konu oldu farkındayım ama genel olarak sadece lpg kitinin fiyatına ve yakıttan ettiği tasarrufa bakarak şu kadar kmde kar ettiriyor hadi taktıralım diyen bir insan değilim derinlere dalmayı severim. Tecrübeleri bekliyorum.
SİLİNECEK
konu yanlış yerde açılmış.
Corolla 1.6 132HP LPG Uyumluluğu Hk.
B Segmentinde Sanayiye Götürmeyecek Araçlar?
Büyük bir ikilemdeyim. Yapay zekaya soruyorum bu soruyu bir dediği bir dediğini tutmuyor. Dolayısıyla Gerçek Kullanıcı Deneyiminin önemi çok büyük ve sizlere ihtiyacım var. Lütfen konu hakkında bilgi sahibiysek boş geçmeyelim.
Soru:400-750 bin bütçe var. İlk önceliği "Arızasızlık" olan birisi hangi aracı almalıdır?
Ana kriter arızasızlık olduğu için araçların hepsi manuel ve atmosferik
Benim araştırmalarıma göre seçenekler şunlar:
- 1) 2012 Hyundai i20 1.2 D-CVVT Jump 130.000 KM Manuel
- 2) 2012 Toyota Yaris 1.0 Life 80.000 KM Manuel
- 3) 2010 Toyota Yaris 1.33 Terra 80.000KM (Otomatik)
- 4) 2014 Renault Clio 1.2 Joy 100.000 KM Manuel
- 5) Fiat Egea 2019 1.4 Fire Easy 140000 KM Manuel
Bu araçlardan sanayiye götürmeme açısından en beğendiğiniz veya en beğenmediğiniz var mı?
Eski bir C# Kitabının Yazarını ve Adını Arıyorum
Merhabalar;
2014 yılında, yanlış hatırlamıyorsam odtü bilgisayar mezunu bir yazarın yazdığı C# kitabı almıştım. Çok beğendiğim bir kitaptı fakat ne ismini, ne yazarını hatırlamıyorum. Kitabı da kaybettim.
Tek bildiğim Türkçe olması, Yazarı çok yüksek ihtimal odtü bilgisayar mezunu, ve C# OOP ile alakalı bir kitap ve 2014 veya öncesinde basılmış.
Eğer bilen yardımcı olan varsa çok makbule geçer.
Teşekkür ederim.
Merhabalar;
Dronumun resimdeki gibi bataryası var.
Ve bir adet de bu bataryayı şarj etmek için usb kablosu var. Usb kabloyu bilgisayara takarak bataryamı şarj etmeye çalışıyorum. Fakat edememiştim. KAblonun üzerinde input 5V 0.5-2A, Output 3.7V 0.5A yazıyor. Doğru düzgün şarj edemediğim için multimetre ile ölçtürdüm. Kablonun bataryaya giren ucu (output) 5V çıkıyor.
Ve ben bu kabloyla doğru düzgün bataryamı şarj edemiyorum.
Sorularım burada başlıyor.
1) Benim kıt bilgime göre amper çok olabilir ama volt değeri çok olmamalı. Üzerinde 3.7V yazan bir dron bataryasını 5V'luk bir usb kablo ile şarj etmek normal mi?
2) Bir arkadaşım bu pillerden kendisinde olduğunu, aynı zamanda kendisinde adaptörlü bir şarj aleti olduğunu söyledi. Şarj aletinin üzerinde output 7.4V 450mah yazıyordu. Kendisi hep 3.7Vluk bataryalarını bununla şarj ettiğini ve sorun yaşamadığını söyledi. Ve gerçekten üzerinden 3.7V yazan pilim, bu adaptörlü şarj aleti ile yaklaşık 45 dakika gibi bir sürede son derece güzel şarj oldu.
Adaptörün, usb şarj kablosunun, bataryanın resmini paylaşıyorum.
Ben elektrik elektronikten hiç anlamam. Bu olayı yorumlayacak var mı? Ben pilimi en doğru olarak nasıl şarj etmeliyim?

Toplantı Masası Ekranı
Merhaba;
Bir adet laptoptan projeksiyon cihazına ve yeni satın alacağım hdmi ekrana görüntü vermem gerekiyor.
Hdmi ekran monitör gibi kaba olmayacak. Ayaksız olacak yani tablet gibi olacak ve toplantı masasına koyulacak. 14-15 inc olacak. Yeni ekranlar hep type c girişli ya da mini hdmi girişli. fakat benim altyapımda ekranı koyacağım masaya hdmi kablo çekili. Yani illa ki hdmi girişli kibar bir ekran almam lazım. Fiyatta sınır yok. Böyle bir ekran önerecek birileri var mı?
K Serisi İşlemci Soğutma Yardımı
Merhabalar;
Öncelikle benim i7 4770k işlemcim ve Asus Maximus VI Formula kartım var. Sistemimde 16 gb ram, 750w Cooler Master PSU var. Aldığımdan beri 9 yıldır stok fanla kullanıyorum. Hayatımda hiç OC yapmadım. Yapmayı denemedim. Anakartımda bu konuda çok seçenek var sanırım oc yapabilecek bir değerde kart kendisi.
Bu sistemi 2013 yılının sonlarında topladığım için şimdiye kadar işlemcimle ilgili hiç bir performans sorunu yaşadım fakat artık ufaktan yaşıyorum ;
Stok fanla Oyundayken CPU Sıcaklığım 80-85 derecelerde. Nadiren 91i de görür.
Bu eski PC'ye çok para harcamak istemiyorum. Sizlere danışmak istedim. Sizce sadece soğutma yapsam, ya da Soğutma+OC(Önce O.C. Öğrenip tabi) yapsam, işlemcinin performansını yüzde kaç artırabilirim?
Bu bilgiler ışığında soğutma gerekli mi? Gerekli ise F/P olarak ne alabilirim. Önerisi olan var mı? Yardım ve desteklerinizi bekliyorum.
Son Giriş: 11 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 6 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 59
İkinci El Bölümü Mesajları: 7
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 989)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme 

3 Yanıt
0