Şimdi Ara

K.K. Loj. K.lığı Bkm. K.lığı 4'üncü Ana Bkm. Mrk. K.lığı ETİMESGUT ANKARA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ustalık burası çıktı benim, başka arkadaşlar varsa muhabbet edebiliriz.

Bir de açılım olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı Bakım Komutanlığı 4'üncü Ana Bakım Merkez Komutanlığı diye düşündüm, doğru mudur?

Sınıfım bakım, makine mühendisiyim; acaba ne iş yaparım?

• Arkadaslar oncelikle hayirli olsun. 2008 yilinda kisa donem askerligimi yapmistim. Yer adi uzerinde bakim komutanligi. Jenerator bakimlari vs gibi urunler bakim yapiliyor. Teknik kisimlar mevcut. Fabrika degil. Sanirim 500 civari isci tekniker ve muhendis calisiyordu.

En onemli ozelligi etimesguttaki tank birliklerinden ayrilmasi ve neredeyse en ucta bulunmasi. Tank birliklerine gore rahat biryer diyebilirim.

Merak ettikleriniz var ise cevaplandirabilirm. Simdiden hayirli teskereler.

Burasi ile ilgili cok bilgi bulamayabilirsiniz keza ben bulamamistim. Diger birliklere gore kucuk biryer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oknozd74 -- 1 Mayıs 2017; 0:30:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: bigarnih

hocam aynı yere ustalık çıktı. görüş ve tavsiyelerinizi aktarırsanız sevinirim.

Hayırlı teskereler şimdiden.

Her ne kadar bu işler çoğu zaman komutanlarınla alakalı olsa da, rahat bir yer diyebilirim. Zırhlı birliklere göre daha avantajlı. Klasik askerlik işte ne iyi ne kötü sivrileceksin, takılıp gideceksin ortada.

Ben nizamiye olmuştum, çok sivil görünce kendini fabrika girişlerindeki güvenlik personeli gibi görüyorsun bir süre sonra.
  • Sizlerden beri epey zaman geçtiği için birçok şey değişmiş olabilir, tabii ki komutanların da muhtemelen değişmiş olmasından da ordaki genel hal ve durum değişmiştir diye düşünüyorum. Yine de merak ettiğim birkaç şey var.

1)Yemekhane ve yemekler nasıl?

2)Yatakhaneler kaç kişilik?

3)Tuvaletler alafranga mı?

4)Ulaşım nasıl?(Bir yerde otobüs ve dolmuş yok diye yazıldığını gördüm)

5)Çarşı izni nasıl değerlendirilebilir?(Ankara'yı ve dolayısıyla Etimesgut'u bilmiyorum ve bu yüzden sormaya gereksinim hissettim)

6)Bu aralar vakit öldürme amaçlı kitap okuma alışkanlığı geliştirdim. Orada bu alışkanlığıma devam edebilir miyim, yoksa hiç zahmet edip oraya taşımayayım mı?

Soru sayının biraz fazla olduğunun farkındayım fakat cevaplayabilirseniz sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: bigarnih

Sizlerden beri epey zaman geçtiği için birçok şey değişmiş olabilir, tabii ki komutanların da muhtemelen değişmiş olmasından da ordaki genel hal ve durum değişmiştir diye düşünüyorum. Yine de merak ettiğim birkaç şey var.

1)Yemekhane ve yemekler nasıl?

2)Yatakhaneler kaç kişilik?

3)Tuvaletler alafranga mı?

4)Ulaşım nasıl?(Bir yerde otobüs ve dolmuş yok diye yazıldığını gördüm)

5)Çarşı izni nasıl değerlendirilebilir?(Ankara'yı ve dolayısıyla Etimesgut'u bilmiyorum ve bu yüzden sormaya gereksinim hissettim)

6)Bu aralar vakit öldürme amaçlı kitap okuma alışkanlığı geliştirdim. Orada bu alışkanlığıma devam edebilir miyim, yoksa hiç zahmet edip oraya taşımayayım mı?

Soru sayının biraz fazla olduğunun farkındayım fakat cevaplayabilirseniz sevinirim.

Tabi, çok zaman geçti illa ki değişmeler vardır. Ben eskiye göre yazayım.

1) Yemekler ortalama asker yemeği. Lastik gibi olan kahvaltılık börek haricinde sıkıntı yoktu. Fakat acemilikte yemek özel şirkette, ustalıkta askerdeydi.Tabi bir düşüş vardı.
    2) Kalabalıktı ya bizim 50 falan vardır rahat.
    3) İkisi de var.
    4) AŞTİ veya havaalanında sizi tokatlamak isteyen taksiciler olacak, yolum üzeri üç beşe bırakırım diyen. İnanmayın, internetten ulaşıma bakarsın, fakat yakınından otobüs de geçiyor dolmuş da.
    5) Tüm askerler gibi Kızılay'a gidebilirsin Benim arkadaş Bilkent mezunuydu, Ümitköy gibi yerlerde takılabiliyorduk.
    6) Ben okudum birkaç kitap, onaylatarak da okudum onaylatmadan da. Gece nizamiye olduğum dönemlerde yardırıyordum akşamları.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • deserthawk D kullanıcısına yanıt
    Hocam sorularımı cevapladığınız için teşekkür ederim, yine aklıma bir şey takılacak olursa sizi buradan rahatsız ederim. İyi günler dilerim.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.