Şimdi Ara

jungle nasıl oyun taşıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • abi anlamıyorum bu jungle oyuncuları nasıl oyun taşıyor?3 lane birden eziliyor.yenilince ben şuçlu oluyorum?ezilen lane leri nasıl düzeltiyorlar bir gram anlamıyorum.bi anlatıcak var mı?

• 3 lane değilde bu lane sayısı 2 ye düşerse taşıyabilir
  • İşte dostum sorun şurada sen 5. dakikadan önce kırmızı buff ını alman gerekir. Ve aldıktan hemen sonra lanelerden birine başarılı gank atman gerekir ki başarılı gank için en makbul zamandır bence. Çünkü red buffının kayda değer bir hasarı oluyor. Tabi bu gideceğin lane i rastgele seçmeyeceksin. Lanelere bakacaksın hangi lane pushlamıyor geride. Oraya gideceksin. Eğer hepsi pushluyorsa mide gank atılması önerim. Eğer doğru bir gank ile kill aldırırsan arkadaşına çok rahat şekilde diğer lanelere de gank atarsın diye düşünüyorum. Bunun dışında lee sin gibi counter jungle yeteneği kolay şampiyonlar alıp oyunun başında sadece karşı jungle oyuncusuna odaklanabilirsin. Earlyde yaptığı hasar çok büyüktür lee nin ve büyük bir ihtimal başarılı olursun counter denemelerinde. Bu şekilde hem karşı jungle ın kasamayıp ormanda daha fazla zaman harcamasına sebep olursun hem de rahat gank atmaya başlarsın. Bu şekilde akıllı bir jungle çok rahat oyun taşır.

• Yeni moda kim oyun taşır konuları

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AD build git earlyde bitir işlerini.
  • Oyunu tasımaz cogunlukla oyunu etkiler.
    Ha farm yaparsan surekli o ayrı tasıyabilir örnekleri turnuvalarda mevcut.
  • challanger ligindeki adamlarin %60-70inin jungler olmasi dikkatinizi cekti mi ?

Bana gore iyi jungler iyi counterjungle yapan adamdir. karsi jungler i oyundan dusurdugun vakit karsiyi dakika 25-30 a kadar direk olarak 4v5 birakiyorsun.
    bazi seyleri bilmen gerekiyor mesela atiyorum yukardaki takimsin ve maviden basladin jungler donmeye. Bu dakika 7 de mavi tekrar dogacagi icin dakika 6-7 arasi bota veya mid e gank atman lazim.

ya da mesela maviyi aldiktan sonra direk olarak kirmiziya gitmeyip ( wardlaman lazim en azindan ) kurtlari sonra da wraithleri kesip daha sonra kirmiziyi kesip gank attiginda , 2. bufflar dogdugunda maviden sonra bota veya topa gank atip kirmiziya gidebilirsin bu sana zaman kazandiricaktir veya karsi jungler dan buff ini koruyacaktir.

Bu gibi olaylari ogrendigin zaman iyi bir jungler oluyorsun ve aslinda oyunu tasiyan karakterin stratejik olarak jungler oldugunu anliyorsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ogame Nedir ve Nasıl Oynanır?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bloodimir

challanger ligindeki adamlarin %60-70inin jungler olmasi dikkatinizi cekti mi ?

Bana gore iyi jungler iyi counterjungle yapan adamdir. karsi jungler i oyundan dusurdugun vakit karsiyi dakika 25-30 a kadar direk olarak 4v5 birakiyorsun.
    bazi seyleri bilmen gerekiyor mesela atiyorum yukardaki takimsin ve maviden basladin jungler donmeye. Bu dakika 7 de mavi tekrar dogacagi icin dakika 6-7 arasi bota veya mid e gank atman lazim.

ya da mesela maviyi aldiktan sonra direk olarak kirmiziya gitmeyip ( wardlaman lazim en azindan ) kurtlari sonra da wraithleri kesip daha sonra kirmiziyi kesip gank attiginda , 2. bufflar dogdugunda maviden sonra bota veya topa gank atip kirmiziya gidebilirsin bu sana zaman kazandiricaktir veya karsi jungler dan buff ini koruyacaktir.

Bu gibi olaylari ogrendigin zaman iyi bir jungler oluyorsun ve aslinda oyunu tasiyan karakterin stratejik olarak jungler oldugunu anliyorsun.

peki hangi ara base atıyorsun ve kaç dakikada kaç farm iyidir?

• quote:

Orijinalden alıntı: kdfh

quote:

peki hangi ara base atıyorsun ve kaç dakikada kaç farm iyidir?

farma hic dikkat etmem yeri geliyor oyunda 2. yuksek farm bende oluyor yeri geliyor dakika 20 50 farm falan oluyor .

dakika 6-6.30 mutlaka base atarim devaminda itemimi alip wardla birlikte direk mavi buff a giderim.

• quote:

Kesinlikle katılıyorum. Bu ufak ayrıntılar oyununun geleceğini belirliyor. Birde bufflar çıktığı zaman eğer boşta duruyorsa kesinlikle almalısın taşımak istiyorsan. Çünkü jungle zaten farm olarak geridedir lane e göre ve arayı sadece bufflarla kapatır. En iyi oynadığın heroyla jungle dönerken kendine göre strateji geliştir. Takımı tamamen jungle yönetir onu bilmen önemli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• counter jungle'la karşı junglerı düşür
    kalan buffı top lane'e ya da adc'ye ver
  • 2 tane lane e odaklan. 3üne birden yetişmeye calısırsan hem sen geri kalırsın hemde hiç birine yetişemezsin.
  • 5-6. dakikalarda base atmış olup 1 adet ward alıp rakip blue ya bırak tek başına daha alsa 07:12-07:30 arası çıkacaktır giripte almana hiç gerek yok bırak mid lanenine hazırlasın sadece git ve smite at çalıda beklemen yeterli olacaktır böylece hem mid lane'ine gidecek buff çalmış olursun hemde sende blue olur kendi midine de kendi blue unu verdin mi otomatikman öne geçirirsin takımını o dakika da. Jungle zamanlarını iyi tut ne ne zaman çıkacak falan hep aklına yaz olmadı telefonuna program kur başlarda. Bot lane yapacağın güzel bir baskınla 1 kill alsan yada base bile attırsna hemen dragona dönmek hep aklında bulunsun alacağın dragon takımını gene bir adım öne geçirecektir ve bu dragonun da zamanını iyi tutarsan diğer çıkacak dragonun zamanına göre yanaşırsın gene ve çıkar çıkmaz alabilirseniz otomatikman takımına 300-400 gold fazla para kazandırmış olursun. Çeşitli örneklerle çoğaltılabilir tabi. En basitinden gene aklıma geldi bir lane baskına gittiğinde rakip flash attı ama base ine dönmediyse bi tur at ve gene gel, gideceğin lane de ki rakip şampiyonun skill'lerini iyi biliyorsan düşünerek oyna hangi skill i ile kaçar hangisiyle cc atar gibi. Kaçış mekaniği olan bir şampiyonsa bekle o skill ini harcarsa anında çık kolay lokma olacaktır.

• 3 lane birden kim eziliyorsa kim olursa olsun taşıyamaz... Oyun taşıma öyle olmuyor,ha oyun late kalırsa herkes bir şekidle item çıkıyor ezilse bile, tf ye bakıyor olay o ayrı, onun adı taşımak değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.