Şimdi Ara

Jungle Gragas Rehberi(TAZELENDİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
8.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle merhaba,bu benım forumdaki ilk rehberim olucak hatta forumda actıgım ilk konu oyuzden hatalarım olabılır.Gragas bildiğiniz üzere ap carry olarak mid lane de oynanır cogunlukla ancak ben Gragas ı jungle da oynarken hem keyıf alıyorum hem de takıma faydalı oldugunu dusunuyorum oyuzden sızlere fayda saglaya bılecegını dusundugum bir rehber hazırlamaya karar verdım.Tamamen kendı oynadıgım buıld,rune ve skıll sıralamasını yazacagım rehberıme katılmadıgınız konular olabılır yeterki seviyeli bir şekılde belırtin.
    Gragas jungle da oynanırken middeki halınden farklı bır görev ustlenıyor.
    Gragası tanıyalım

Pasif:

Happy Hour:Gragas her skill kulanısında maksımum canının yüzde 2 sini 4sanıyede yenıler(Pasifimiz jungle için gerek li olan sustain i bize yeterı kadar verıyor.maksımum verımı alabılmek ıcın skillerımızı 4 sanıyede bir kullanıcagız)

Q

Barrel Roll:Gragas bir varil fırlatır varil hasar verdigi bırımlere atak hızını düsürür ve 5 sanıyelıgıne aldıkları damage i arttırır(Jungle daki yaratıkların aldıgı damage i arttırdıgı ıcın 2. olarak max. cagımız skillimiz)

RANGE: 1100 COOLDOWN: 11 / 10 / 9 / 8 / 7 COST: 80 / 90 / 100 / 110 / 120 mana
    MAGIC DAMAGE: 85 / 135 / 185 / 235 / 285 (+ 90% AP)
    ATTACK SPEED REDUCTION: 20% / 25% / 30% / 35% / 40%

W

Drunken Rage:Kullanıldıgında gragas manasının bır bolumunu yenıler.Bir surelıgıne Yedıgı damage i azaltır ve atack damage verır.(işte bu skill bizim en önemlı ve etkılı skılımız olucak.Mana sorunumuza kesın cozum olucagı gıbı jungle ı da donmemızı kolay hale getırıcek)

COOLDOWN: 25COST: No cost
    MANA RESTORED AT START/END OF CHANNEL: 15 / 22.5 / 30 / 37.5 / 45
    TOTAL MANA RESTORED: 30 / 45 / 60 / 75 / 90
    BONUS ATTACK DAMAGE: 30 / 40 / 50 / 60 / 70
    DAMAGE REDUCTION: 10% / 12% / 14% / 16% / 18%

E

Body Slam:Gragas ileriye dogru bır hamle yapar eger bir hedefe carparsa o hedefi slowlar ve damage verır.bırden fazla hedefe carpması durumunda verdıgı damage bolunur.(ganglerımızı etkılı hale getıren ve jungle da hızlı mesafe kattedıren skılımız de bu)

RANGE: 600COOLDOWN: 7COST: 75 mana
    TOTAL MAGIC DAMAGE: 80 / 120 / 160 / 200 / 240 (+ 50% AP) (+ 66% AD)
    MINIMAL MAGIC DAMAGE: 50 / 75 / 100 / 125 / 150 (+ 50% AP)

R

Explosive Cask:Buyuk bir varil fırlatır ve varılın carptıgı alandakı tum bırımlere damage verıp onları ters yonde fırlatır.(6lvl da ölumcul ganglerımızın olmasında cok etkılıdır )

RANGE: 1050COOLDOWN: 100 / 90 / 80COST: 100 / 125 / 150 mana
    MAGIC DAMAGE: 200 / 325 / 450 (+ 100% AP)

RUNES:

Jungle Gragas Rehberi(TAZELENDİ)kırmızılar:flat ap
     Jungle Gragas Rehberi(TAZELENDİ)sarılar:armor
     Jungle Gragas Rehberi(TAZELENDİ)maviler:magic rsist
     Jungle Gragas Rehberi(TAZELENDİ)buyukler:flat ap

MASTERİES

Ben 21-0-9 kullanıyorum ama bu konuda daha bende bir kesın karara varamadım önerilere acıgım.

Skill sıralaması olarak:

E-W-Q-W-R-W-Q-W-Q-W-R-Q-E-Q-E-R-E-E

-E ile başlamamızın nedeni dusuk cooldown ve yuksek damage ıle blue keserken daha rahat etmemiz.
    -W luyu ılk olarak max lıyoruz cunkı verdıgı ad ve dıger özellıklerı rahat jungle donmemıze ve mana sıkıntısı yasamamızı saglıyor

Başlangıç ve Early game:

Pala ve 5 pot ile başlayıp blue ya gıdıyoruz.Kurtları kesdıkden sonra blue yu smıte kullanmadan alıcagız takımınıza mutlaka bunu söleyın.Blue yu kesdıkden sonra karsı takımda amumu maokai gıbı yavas ve 1v1 de cok da korkulacak junglerlar yoksa smıte mızla beraber karsı rede gıdıyoruz body slam sayesınde bu ışi hızlıca yapabılırsınız ama rısklı eger blueyu kaybedersenız o oyun bır ezıyet oolucakdır sıze.Counter jungle yapmıcaksak redımızı kesıp takımınız dakı oyuncuların konumuna bakın Gragas ın özellıkle mid ve bot lane e karsı jungle dan cıkarak attıgı gangler 3lvl da basarılı olucakdır eger böle bır ımkan varsa tereddut etmeden gangınız yapın buyuk ıhtımmalle cc lı bır lane e yaptıysanız fb yı alıcaksınız.
    750 gol bırıktırınceye kadar jungle temızleyın ve base e dönun.Tin taşı ve bot alın ve mumkunse can potu vede ward almakdan cekınmeyın.6lvl olana kadar özellıkle red buffınız yoksa jungle temızleyın ve ultımız acıldıgında bot lane den ward temızlemesını ısteyın.Ultınız ıle bot lane cok rahat gang atabılırsınız ve sonucu buyuk ıhtımalle double kılle sızın lehınıze sonuclanacakdır.
    mumkunse 2.blue yu sız alın ama apc nızın ıhtıyacı oldugunu dusunuyorsanız vermekden de cekınmeyın w unuz sayesınde buyuk sıkıntı yasamassınız.

Mid game

İtem buıld olarak mid game e sun fıre ı kesınlıkle bıtırmıs olarak gelmenız gerekıyor.şahsen ben sunfıre rushlıyorum gragasa ardından abyssal scepter ı bıtırmeye calısıyorum.damage konusunda eksıklık yasıyorum dogru fakat magıc damage vurması gerekn kısı sız degılsın sız tank buıld yapıp takımınızın onunde durabılmelısınız ve gragas bunu ozellıkle W skılı sayesınde cok rahatlıkla yapıyor.Ultınız cogunlukla caryynızı korumak ıcın kullanın cunkı damage vurmak ıcın karsı takıma atmanız pek bır fayda saglamayacakdır.Tabiki uygun pozısyonda karsı takımın varyylerınden bırı hata yaparsa onu tamınızın kucagını atabılırsınız.gorevınız carrynızı korumak bunu unutmamanız gerekıyor body slam dusuk cooldown ı sayesınde bu konuda en buyuk yardımcınız olucak.

Late game

Evet full buıld gragas m.penet bot-sun fire cape-abyssal scepter-zhonya-rylia-rabadoon olmalıdır karsı takıma göre degıskenlık gosterebılır fakat bu buıldle hem bır tank olursunuz hemde cıddı damage ler atabılırsınız.gorevınız degısmemelı late game dede oncelıklı ısınız carrynıze yaklasmaya calısan karsı takımın off tanlarına cc uygulamak hatta ultı atarak uzaklastırmak.

eksıklerımın oldugunun farkındayım.Görsellık olarakda cok basarılı bır rehber olmadı daha resım koymayı bıle beceremıyorum cunkı.Umarım begenırsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vogue -- 3 Nisan 2013; 18:22:46 >

• Dediğin gibi resimlendirip renklendirirsen okunma oranı artar.
  • Eline sağlık . Birde jungle oynayabilsem daha mutlu olurdum :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok renksiz ama yinede eline sağlık güzel olmuş.
  • Yetersiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: khanjui

Dediğin gibi resimlendirip renklendirirsen okunma oranı artar.

Bende rehber hazırlamayı düşünüyorum da bu yetenek resimlerini nasıl yükleyebilirim benimkiler link şeklinde oluyor.
    Bu arada çok iyi oluyor jungle gragas

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Club Rocker -- 2 Nisan 2013; 20:28:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: * KıL

Yetersiz.

dıs gorunuz dısında merak edıp cevap bulamadıgın bır sey varsa rehberde ben sana burdan yardımCi olıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vogue -- 2 Nisan 2013; 20:30:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Zed vs Shen (zed gizli pasif)
    12 yıl önce açıldı
    Ap Shaco Rehberi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence daha çok resim koyulmalıydı.
  • İyi bir rehber yapmışsın biraz görselle daha iyi olurdu yinede teşekkürler
  • Birisi arkadaşa hemen bi yardımcı olsa konu renklensin. +Rod of ages ve iceborn gauntletide düşün ap tank gragas oynarsam banko çekerim ikisini. Eline sağlık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okurken sıkıldım biraz görsel olsaymışdı iyimişdi
  • iyi hoş da tuzsuz yemek gibi olmuş :) yine de eline sağlık

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • rehber güzel olmuş eline sağlık. fakat daha önce hiç gragas jungle yapmayan ben jungle'a w ile başlarsak daha rahat ederiz diye düşünüyorum. yanlış mıyım?
  • Resimlerle desteklemen lazım. Ama yinede emeğe saygı :)
  • tesekkurler arkadaslar yorumlarınız ıcın.Resim konusunda beceremedıgım ıcın koyamadım son resmı ıse nasıl koydum suan hatırlamıyorum eğer deneyen olursa memnun kalıp kalmadıgını burdan yazarsa sevınırım
  • Görsel açıdan biraz Resim & İtem Resmi Konuyu daha Stabil hale getirir
  • Birkaç tavsiyem var özel mesajlarını kontrol et Emeğine sağlık dostum.
  • denedim ama damage cidden çok az geldi .pek uygun değil gibi.
  • rehber sıhırlı dokunuslarla tazelendı pm den yardımcı olan herkese tesekkurler
  • Eline koluna sağlık başarılarının devamını dilerim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.