Şimdi Ara

Jumper yapma lütfen yardım edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ddr3 2 ram var toplamda 4 gb fakat bios ayarlarında ddr3 1333 mhz ram takılı lütfen manuel olarak fbs1'e jumper yapınız kullanım klavuzunda böyle bişey var ama ne ypmam gerek anlamadım

hatam tam olarak şu:

anakartım asrock g41c-gs

• bilen yokmu arkadaşlar
  • fbs1 değil FSB1 jumperi olacak o.
    İşlemcin 1333 fsb'li ise ramleri 1333 mhz'e çıkartman için jumperi 1-2 konumundan 2-3 konumuna getireceksin.Bir tür Overclock olduğu için başarısız olma ihtimali de var.

Ayar yapılacak olan Jumper ise anakartın PCI express x16 slotunun hemen altında :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor Arhentir -- 4 Temmuz 2015; 15:57:32 >

• Tesekkur ettim denildigi gibi yaptım şimdi ise yarayip yaramadığını nerden öğrenicem bisey daha eklemek istiyorum MHz o kadar önemli mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CPU-Z adlı programın "Memory" sekmesinde "DRAM frequency" diye bir yer vardır.Orada 667 mhz yazması lazım. (667x2=~1333mhz efektif ram çalışma hızıdır.).

MHZ önemi derken sanırınm ram hızını artırmanın bir faydası olurmu diye soruyorsun.LGA 775 işlemcilerde gördüğüm kadarıyla 800mhz/1066mhz ram'den sonrası çok büyük performans artışı sağlamıyor.
    İşlemcin nedir bilmiyorum, quad serisi 4 çekirdekli bir işlemciyse bir miktar faydası olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Üstadlar lütfen yardım edin
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.