Şimdi Ara

### ► JUKE KULÜBÜ ◄ ### (418. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.367
Cevap
104
Favori
818.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 415416417418419
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba,

17000 lira sadece fren balataları için gerçekten çok ciddi rakam, sadece ön 2 balata mı değişecek? Garantinizin bitmesine ne kadar var? Normal şartlarda aracınıza yaptırdığınız her türlü yetkisiz müdahale garanti kapsamı dışına çıkartıyor. Eğer balatalarınız çok kötü değilse periyodik bakım zamanını bekleyip , periyodik bakımla birlikte değiştirirseniz belki işçilik daha uygun olabilir.

Ben şahsen özellikle şanzıman arızalarına karşı gözümü karartıp yağ bakımını dışarda yaptıramıyorum. Çünkü herhangi bir ciddi arıza da eminim garanti konusunda yokuş yapacaklar.

Eğer garantinizin bitmesine az kaldıysa özel serviste yaptırılabilir ama daha varsa bir süre daha riske girmemek lazım. Eğer frenler çok kötü durumda değilse bir sonraki bakımı bekleyin , belki bakımla beraber balata değişiminde işçilik daha uyguna gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalcin3434 -- 30 Ekim 2025; 20:44:9 >
    Merhaba,fiyat 4 balata icin verildi,garantimin bitmesine daha var bakima 4000 km kaldi fakat frenler o kadar goturmez,frene bastigimda baya ses yapiyorlar boyle giderse diske zarar veririm daha da masrafli olur,internetten balata kodlarindan orjinal ve oem fiyatlarina baktim tum set 2500 - 4500 tl arasinda degisiyor servisler inailmaz fazla fiyat cekiyorlar,aralarinda anlasmislar gibi tum yetkili servisler ayni fiyatlari verdi,disarda yaptirmaktan alikoyan tek sey garantinin bozulacagi korkusu su an,sordugum bir yer orjinal balata ve iscilik dahil 6000 tl dedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaaPTaaNY -- 30 Ekim 2025; 22:31:24 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • KaaPTaaNY K kullanıcısına yanıt

Bana sadece ön 2 fren balatası için istanbulda 2 yetkili servis fiyat verdi , biri 8500 dedi diğeri 10 bin lira. Çok ses yapıyorsa değişmekte fayda var.

Dediğim gibi , yetkili servis dışında müdahale ettirdiğinizde garanti konusunda mutlaka sorun çıkartacaklarını düşünüyorum. Aracınız 2024 model sanırım , bence garanti bozmak için çok yeni , gerekirse pazarlık yapın indirim talep edin ama mümkün mertebe yetkili serviste değiştirmeye gayret edin.

Benim 2023 model aracımın 40 bin bakımı ağustos 2025 de yapılmıştı , bir sonraki bakım en erken ağustos 2026 olacak ve 2026 aralığında da garantim bitiyor. Buna rağmen garanti bozmaya cesaret edemedim henüz. Çünkü aracın ilk sahibinin başına GPF tıkanması nedeniyle arıza gelmiş ve garanti kapsamında ücretsiz yaptırmış. Kısacası ne zaman ne arıza çıkar bilemiyoruz garanti devam ederken temkinli olmak lazım.

Diyelim ki balatalari sanayide değiştirdiniz bir süre sonra yol bilgisayarında veya şanzıman da bir arıza çıktı. Hemen bakıp "bu arabanın balatalari dışarıda değişmiş, garantiden çıkmış artık" mı diyecekler?
    Bunlar imkansıza yakın olasılıklar, servislerin insanları korkutması sonucu oluşan şehir efsaneleri. Ayrıca forumlarda (kimseyi itham etmiyorum) yorum yazanların markaların servis çalışanları olabileceğini veya olduğunu da hesaba katmanizi öneririm.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam ben zaten çok genel bir şeyden bahsediyorum. Henüz 1 yıllık aracı yetkisiz bir yere götürüp balata değiştirdiğiniz zaman ve atıyorum 2 ay sonra şanzıman arızası verdiği zaman size balatayı başka yerde değiştirdiğiniz için şanzımanı garantiden yapmıyoruz demeyecekler belki ama araca yetkisiz yerde müdahale ettirmişsiniz derler , ve sadece balata değiştirdim deseniz de onlar şanzımana da yetkisiz müdahale edilmiş diyebilirler. Uğraşırsınız yetkili servis servis gezersiniz. Vaktim çok derseniz mahkemeye filan verirsiniz. Kesin böyle olur demiyorum ama muhtemel senaryoyu ve en kötüsünü düşünerek hareket etmeye çalışıyorum. Ayrıca çevremde garantiyi bozup dışarda bakım yaptıranlara da şahit oldum , araçta ciddi bir sorun yaşamadılar ve garanti ihtiyaçları da olmadı. Bu tamamen tercih ve cesaret meselesi.

Ben de dışarıda yaptırmanızı öneririm.

daha önce defalarca servislere sormuştum, "servis dışı ne değiştirirsen ve fark edersek o Garantiden çıkar" diyorlar. mesela arka park sensörü taktırdın, elektrik sistemi garantiden çıkar ... gibi...

ben yerinde olsam, balata markalarına baktırırım, gider aynı markaları alır taktırırım, yada servise sorar öğrenmeye çalışırım ne marka balata takıyorlarmış? servislerin taktığı farklı markalar olabilir onları öğrenirdim...

servisten parça fiyatı sorarsan sana marka ve fiyat verir. aynı markaları dışarıdan almak için fiyat al, fiyata göre uygun olan yerden alıp götür sanayi de taktır.

Sağlıklı günler.

• hakankarli kullanıcısına yanıt

servisler yoğunluktan randevu veremiyor, birde forumlarda gezmez sanmıyorum ama sıfır için olabilir, sıfır satmak için yaparlar her türlü organizasyonu :)

• volkan_efe kullanıcısına yanıt
    Merhaba,fiyat alirken sordum soylemedi hicbiri :) kendi aralarinda kodlari soylerken duyup arastirdim 41060-00Q1L. On takim kodu 4406000Q3C arka takim kodu fakat bu sekilde arastirdigim da bir kac marka cikiyor ozellikle bosch ve trw marka,saniyorum bizim jukelar yari seramik balata kullaniyormus tam emin degilim,en kotu netten bosch marka alip taktiracagim ,bu sekilde iscilik dahil 6000 tl oluyor tesekkur ederim ilginize

Az önce garantili opel corsa sahibi bir arkadaşımla görüştüm , balatayı orjinali ile dışarda değiştirmiş. Yetkili servis orjinali ile değiştirirseniz sorun olmaz. Ancak periyodik bakımları yetkili
    serviste yaptırmanız gerekiyor şeklinde söylemişler. Muhtemelen bizim Nissanlarda da aynı şey geçerli olacaktır. Balatayı depiştireceğiniz yere üzerinden çıkan orjinalin aynısından değiştirmesini söylemek lazım sanırım.

Bir de benim iki gündür sabah başıma geliyor, sabah erken ilk 10 dakika çarpışma fren ikaz lambası off şeklinde yanıp sönüyor sonra tamamen sönüyor. Acaba sabah soğuktan vs sensörlerde sorun oluyor sonra düzeliyor olabilir mi? Balına gelen oldu mu?

Tesekkur ederim ,sizdeki sorunun aynisi basima geldi,bir sabah arac hic calismadi,aracin yanina geldigimde sadece stoplar yaniyordu kendi kendine yani farlar vs hepsi kapali kinumdayken,nissan yol yardim gelip takviye yapti,bana soylenen bu durum sistemin akuyu bildirme yontemiymis,takviyeden sonra servise gittik,isterseniz simdi isterseniz bir daha boyle bir durumla karsilasirsaniz olcum yapalim dediler,araci serviste birakmadim fakt bir daha da basima gelmedi

Evet,bende cok sacma bulmustum,bana yapilan aciklamayi aynen soyluyorum size “ akude yada elektrikte bir sorun oldugu zaman beyin bazi sistemleri dagitim icin kapatiyor ya da gec baslatiyor,ve en son kapi kilit sistemi dahil sistemleri kapatip sadece stop lambalarini uyari vermek acisindan yakiyor ve akuyu doldurmadan stoplar kapanmiyor” ban yapilan aciklamayi bu sekildeydi hocam,bende de sizdeki gibi ilerledi en son da dedigim gibi arac sadece stoplari acarak bekliyordu,hatta neden direk aku isigini yakmiyor diye sormustum programlama bu sekilde demislerdi,sizdeki sorun aynisida olmayabilir tabi ama benim basima gelen sorun ayni belirtileri verdi ve bu sekilde ilerledi,akuyu doldurunca bir daha tekrar etmedi o yuzden olcum yaptirma geregi duymadim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaaPTaaNY -- 31 Ekim 2025; 13:29:55 >
  • KaaPTaaNY K kullanıcısına yanıt
    Yetkili servis aküyü şarj mı etti yoksa yeni akü mü taktılar acaba? Bilgi verdiğiniz için teşekkürler. Devam ederse ben de servise götüreyim.

Yol yardimda takviye ile baslattik sonra izmir artkiy da akuyu sarj ettiler,olcum yapmadan degisim yapmiyorlarmis akuyu,bir kac gun araci birakmak gerekiyordu istersen sorun devam ederse olcume birak dediler,bende araca ihtiyacim oldugu icin olcume birakmadim fakat dolumdan sonra sorun bir daha tekrarlamadi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

sabah çiğ çöktüğünde aracın önündeki sensör kaynaklı uyarı veriyor, bu tüm nissanlarda kronik karşılaşılan bir sorun, xtrail olan komşumda da bende de kışın, oluyor, 2 kış geçirdim 2 sinde de sabah aracın üzeri nemli iken çalıştırdığında göreceğin bir sorun... servis normal, takılma diyor, sende sor istersen

tamamen sensörün mevsimsel kaynaklı hata vermesi, aracı çalıştırıp biraz kullanınca düzeliyor, takılmayın...

• volkan_efe kullanıcısına yanıt
    Peki bu sensör ön camın üst tarafında görünen sensör müdür? Ön tampon ya da ızgara kısmında bir sensör göremedim çünkü. Bir daha sabah erken çıkarken ön camı ya da sensör neredeyse orayı bezle silip bir de öyle deneyeceğim. Sizin söylediğinizi başka bir yerde daha okumuştum.

Evet, ayna arkasındaki cam içinde sensör. Buğu yaptığında ya da doğrudan ışık geldiğinde net göremediği için sistem kendini kapatıyor. Benim de başıma geldi ama çok sık olan bir şey değil.

Dışarıdan silseniz düzelmiyor çünkü cam arkasında kamera. Oradaki buğu geçince normale dönüyor. Kaloriferi buğu çözücü olarak ayarlayınca çabuk düzeliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.