Şimdi Ara

Jujutsu Kaisen (2020)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
5
Favori
13.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Jujutsu Kaisen (2020)


    Stüdyo: MAPPA
    Yönetmen: Seong-Hu Park
    Senaryo: Hiroshi Seko (Attack on Titan: Lost Girls, Banana Fish, Vinland Saga, Mob Psycho 100, Dorohedoro)
    Karakter Tasarımı: Tadashi Hiramatsu (His and Her Circumstances, Yuri!!! on Ice, Kiseijuu: Sei no Kakuritsu)
    Müzikler: Hiroaki Tsutsumi (Dr. Stone), Yoshimasa Terui (Houseki no Kuni opening bestesi) ve Arisa Okehazama (The God of High School)


    Jujutsu Kaisen (2020)


    Konu: Garip bir nedenden ötürü, Yuji İtadori çılgın atletizm yeteneğine rağmen 'Occult (Büyü Bilimi) Kulübü' ile takılmayı tercih etmektedir. Ancak kulübe katılmasından kısa bir süre sonra kulüp üyelerinin saldırıya uğramasıyla, büyünün gerçek bir şey olduğunu öğrenir. Bu arada gizemli Megumi Fushiguro, oldukça özel ve lanetli bir nesnenin izini sürmektedir ve araştırmaları onu İtadori'ye götürür.










    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D. -- 23 Mayıs 2020; 15:8:45 >







  • Jujutsu Kaisen


    Öncelikle belirtmek istiyorum son 3 bölümü izlemedim çünkü ben artık bu işkenceyi daha fazla kaldıramıyorum. İzlediğim yüzlerce anime arasından galiba izlemeyi yarıda bıraktığım tek seri olmayı başardı Jujutsu Kaisen.


    İncelemeye geçmek istiyorum;


    Jujutsu Kaisen shounen türüne yeni bir şey sunmuyor. Jujutsu Kaisen tek yaptığı önce ki shounenlerin her şeyini kopyalarak, eleştirildikleri noktaları düzeltmek. Karşımıza ne çıkıyor özgün olmayan boş klişe bir seri. Bu serinin yazarı ağır bir Bleach hayranı ve çoğu şeyin Bleach'den alınma olduğunu görüyoruz.


    Bir seride karakter derinliği, karakter gelişimi ve ince düşünülmüş plot seven biriyimdir, bu seri bana ne sunuyor SIFIR. Jujutsu Kaisen zaten var olan fikirler üzerine inşa ediliyor. Bunu yapmasının tek sebebi başarıya kolay ulaşmak ve seriden parayı vurmak. Hayatınızda Naruto, Bleach, Hunter x Hunter gibi serileri izlemediyseniz Jujutsu Kaisen beğenen insanlardan olabilirsiniz ama saydığım serilerin her şeyini kopyalamış Jujutsu Kaisen. Karakterinden tut plotuna kadar her şeyi mi çakma olur bir serinin!


    İnsanlar Demon Slayer overrated diyor yahu Demon Slayer en azından kendisine özgü bir dünyası, işleyişi ve kuralları var. Peki bu seride ne var? BOMBOŞ bir dünyası var, gerçek dünyada Jujutsu Büyücüleri ve Lanetler varmış konsepte bak. Lanetler zaten Bleach Hollow'dan esinlenilme(!)


    Karakterleri birbirinden kötü. Bakın bir noktaya açıklık getirmek istiyorum insanların bu seri hakkında övdüğü şey güçlü kadın karakterlermiş ve diğer shounenlerde kadınlar ezik tutuluyormuş. Bunu söyleyen biri hayatında başka shounen serisi izlememiştir.


    Ben bu kadar rezil bir komedi görmedim, karakterler her kendini komik olmaya zorlamaya çalıştığında ağızlarına vurasım geliyor. İnsanlar buna mı gülüyor? Ana karakter palyaço gibi dolaşıyor ben bu ana karakteri nasıl ciddiye alıyım? Seri karanlık tonda bir seri olması gerekirken gereksiz zorlama komediyle sürekli içine ediliyor.


    Diyalogların hepsi mi cringe olur. Yok bir kadının vücüdunun neresini beğenirsin gibi boş yapmalar, çocuk mu eğlendiriyorsun gerçi shounen ergenlere hitap eden bir genre ama bu aşırı ekstrem. Bu seride diyalogların bir ağırlığı ve anlamı yok hepsi boş yapma. Anlık zamanınızı harcamak için, ekstra bir şey katmıyor.


    Tanrı 1 tane karakter eklemişler Gojo diye bir tane işi beceremiyor. Elinden herkesi kaçırıyor saçma bir şekilde. Kakashi ekleyelim ama fangirl'lerin bayılacağı bir karakter olsun diye yazılmış cool olması için cool olan boş bir karakter. Gojo garip bir şekilde bu seride olan en iyi karakter yani diğerlerinin rezilliğini siz düşünün. Anime bölüm yorumlarına girin %95'i Gojo Simpi olan tiktokçu kızlardır evet bu bir tiktokçu animesidir.


    JK bir Arc'da ana karaktere karakter gelişimi için güzel bir plot ayarlıyor galiba seride tek beğendiğim bölümler ama gelin görün ki noluyor? Sonra ki Arc karakter gelişimi sıfırlanıyor, ana karakter bu hiç olmamış gibi davranıyor. Araya klasik diğer shounenlerden kopya dandik bir turnuva arc'ı giriyor ve sonrasında filler bölüm.


    Karakterlerin isimlerini bile hatırlamakta zorlanıyorsunuz çünkü hepsi silik karakterler, Jujutsu Kaisen onlara 2 dakikalık arkaplan hikayesi ekliyor ama niye umursamalıyız? Ben umursamadığım karakterin geçmiş hikayesini ne yapıyım sen önce o karakteri bana sevdir sonra yap bunu?


    Ana karakter olan kız tamamen günümüzün feministleri için yazılmış boş bir karakterdir. Siyah saçlı abimiz ise Sasuke Versiyon 2. Ana karakter desen zaten palyaço bütün shounen MC'lerini birleştirmişler ve yine oraya tek boyutlu zorlama komedi yapan boş bir karakter çıkmış.


    Her şeyi baştan sona tahmin edilebilir bir seri, Arc'ın nasıl başlayıp nasıl biteceğini, kimin ne söyleyeceğini az çok shounen izlediyseniz tıpatıp aynısı yaşanıyor burada bile özgünlük yok. Sürükleyicilikte yok yani amaç ney? Sukuna dirilmesine engel olmak mı tam olarak amaç ne bu seride?


    Bir anime puanlarken çizimlerini puanlayacak kadar düşmedik o yüzden bu seriye hak ettiği puanı vermemiz lazım. Bu animeyi beğenen insanların neyi beğendiğini yemin ederim anlamıyorum. Animasyonları dışında hiçbir şeyi yok! Daha spoilerlı derin incelemeye girerdim ama bu seri hak etmiyor.


    4/10

    Bunun nesi bu kadar sevildi anlamış değilim. Saman tadı veriyor resmen. Eski shounenlerin yansıması gibi hissettiriyor adama. Kimden duysam"abiii muhteşem seri kesinlikle izle" diye duydum. Dayanamadım birkaç bölüm kala bıraktım. Ne sürükleyiciliği ne heyecanı var. Yılın animesi de seçilmiş bir yerde. Gerçekten anlam veremedim bayağı sevmiş millet bunu.

    İzlerken sıkmıyor ama özgün bir yapım da değil maalesef, çünkü temel yapısı tamamen Naruto ile aynı, oradan çok fazla içerik alınmış bu da tanıdık hissiyatı yaratıyor, animeyi izlerken şaşırmıyorsunuz. Birçok shounen de Dragon Ball'dan esinlendi bu zamana kadar ama Jujutsu Kaisen'de durum esinlenmenin ötesine geçmiş.


    Itadori, Fushiguro, Kugisaki ve Gojo dörtlüsü Naruto, Sasuke, Sakura ve Kakashi ile aynı mantık. Itadori, Naruto'nun tüm karakteristik özelliklerini sahip; biraz avanak, hırslı, inatçı ve arkadaşlığa çok önem veriyor. Aynı şekilde Kurama gibi onun da içinde iletişim kurduğu ve zaman zaman "rage mode" takılıp benliğini yitirdiği Sukuna diye bir karakter var. Saçı da renkli yapıp tüy dikmişler.


    Fushiguro, fiziksel olarak Sasuke'ye benzemesi bir yana, aynı Uchiha gibi o da artık azalan Zenin diye bir aileye mensup. Gojo için adeta Kakashi'yi çizmişler sonra gözünü kapatmışlar, biraz farklı olsun diye de ekstra power up almış. Naruto'da ninja okulu, burada Jujutsu okulu, chunin sınavı tarzı yarışma, ki o yarışma esnasında gelen lanetli birey, bana Orochimaru ile yapılan vs'yi de hatırlattı. Ekstra araştırılsa kim bilir neler çıkar, açıkçası her şey o kadar tanıdık geliyor ki, yapımın değerini gerçekten düşürüyor. Jujutsu Kaisen'e bayılmak için daha önce shounen izlememiş olmak lazım.

  • Ekim ayında geliyor.
  • Güzele benziyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ainz Ooal Gown

    Güzele benziyor.
    Benim de hoşuma gitti baya. Mangasına iyi diyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D. -- 23 Mayıs 2020; 20:45:44 >
  • D. kullanıcısına yanıt
    Çıkınca izleriz artık :)
  • İyi bir şey çıkarsa izlerim.

    Jujutsu Kaisen (2020)
  • 2 Ekim. Çok umutluyum bu animeden.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D. -- 4 Eylül 2020; 20:28:22 >
  • Final trailer





    1.bölüm ön izleme








  • Komple 123 bölümü dün okumak durumunda kaldım, ilk bölümü erken yayınlamışlar, zaten kalite de düşüktü.

    1 chapter 1 episode'a denk gelirse nereden baksan 2 yıl sürer bunun animesi.
  • Klasik shounen animesi gibi başladı ama gideri var. İzlerim hertürlü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rindaman

    Komple 123 bölümü dün okumak durumunda kaldım, ilk bölümü erken yayınlamışlar, zaten kalite de düşüktü.

    1 chapter 1 episode'a denk gelirse nereden baksan 2 yıl sürer bunun animesi.
    İlk bölümü mangayla birebir yapmışlar sanırım. Öyle yorumlar okudum.
  • Opening






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D. -- 2 Ekim 2020; 20:20:59 >




  • Opening çok iyi değilmi yaw 50 defa izledim heralde.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ainz Ooal Gown

    Opening çok iyi değilmi yaw 50 defa izledim heralde.

    Aynen baya iyi

  • Şu aralar bunun dışında izlenecek anime kalmamış.

  • Ending







  • Bi Akuma Drive bi de bu, başka doğru dürüst bişey çıkmadı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rindaman

    Şu aralar bunun dışında izlenecek anime kalmamış.

    Akudama Drive'ı tavsiye ederim.

  • D. kullanıcısına yanıt

    Bende öneririm güzel anime.

  • Akudama Drive iki bölüm izledim de çok sarmadı. Kaliteli ama gördüğüm kadarıyla bana hitap etmiyor.


    Dragon Quest remake var ona bakıyorum biraz.


    2020 fall tırt çıktı.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.