San Francisco Register gazetesinde suç haberleri yapan Dan Vasser, evli ve bir çocuk babasıdır. Mutlu ve huzurlu bir hayatı vardır. Ancak sürdürdüğü bu hayat, günün birinde geçmişe doğru zaman yolculukları yapmaya başlamasıyla tamamen değişir. Kontrol edemediği bu yolculuklar, Dan’in iş ve aile yaşamında çeşitli sorunları da beraberinde getirir.
İlk başlarda yaşadıklarının bir tür halisünasyon olduğunu düşünen Dan, zamanda yolculukları sıklaştıkça durumun sandığından daha karışık olduğunu anlar. Bu zaman yolculuklarına anlam vermeye ve neden kaynaklandığını bulmaya çalışır ancak bir şey elde edemez. Dan’e durumu hakkında yardım edebilecek tek kişi, yıllar önce bir uçak kazasında hayatını kaybettiğini sandığı eski kız arkadaşı Livia’dır. Livia da Dan gibi zamanda yolculukları yapmaktadır. Ve geçmişte karşılaştıkları zamanlarda, Dan’in içinde olduğu durumu anlamasına ve halletmesi gereken “görev”lerine yardım etmektedir.
Dan’in bu yolculuklarının kendi içinde bir bütünlüğü vardır. Dan, bir tür görev olarak nitelenebilecek bu yolculuklarında, birilerinin hayatını kurtarmak, değiştirmek için onlara yardımcı olmaktadır. Her görevde, geçmişe her gidişinde birileri devamlı karşısına çıkmaktadır. Dan o kişileri takip ederek hayatları hakkında bilgiler edinir ve onlara nasıl yardımcı olabileceğini anlamaya çalışır. Günümüze döndüğünde de kişiler, olaylar üzerinde geçmişe dönük araştırmalar yaparak yeniden geçmişe döndüğünde işleri daha kolay halletmesine yarayacak ipuçları arar.
Dan, uzun yıllar Livia’yla beraber olmuştur. Aynı dönemde erkek kardeşi de Dan’in şimdiki karısı Katie ile beraberdir. Livia’nın bir uçak kazasında “ölmesi” sonucu Dan yalnız kalır. Ve yıllar sonra, erkek kardeşiyle arası bozulan Katie ile beraber olmaya başlayan Dan onunla evlenir. Ancak Dan’in geçmişe yolculuklarında sık sık Livia ile karşılaşması karısı Katie’nin pek hoşuna gitmez ve bu durum aile içindeki dengeleri bozar. Kardeşi Jack’in de hâlâ Katie’ye belli belirsiz bir ilgisi vardır. Bu da Dan’i rahatsız etmektedir.
Oldukça fantastik bir hikayeye sahip olan “Journeyman”in uygun seçimlerden oluşan başarılı bir kadrosu var. Oyuncuların tümü rollerine çok yakışıyor. “Rome”daki Lucius Veronus rolüyle tanıdığımız Kevin McKidd, Dan Vasser rolünün de hakkını veriyor.
“Journeyman”in tek sıkıntısı, konusunun tam manasyla derli toplu olmayışı. Zamanda yolculuk TV’de ve sinemada çok defa işlenmiş olsa da her daim insanların ilgisini çekiyor. Ancak Dan’in yolculukların neden olduğunun, kontorlünün mümkün olup olmadığının bilinmemesi ve Dan’in yolculukları sırasında her zaman birilerine yardım ediyor oluşu yer yer sıkıyor. Bu bakımdan diziyi “Ghost Whisperer”a benzetebiliriz. Nasıl ki o dizide Melinda Gordon öteki dünyaya göç edememiş ruhlara yardım edip onları huzura erdiriyor, Dan de geçmişe yaptığı yolculuklarda kişilerin hayatlarını kurtarıyor veya onlara başka şekillerde yardımcı oluyor. Görevini tamamladıktan sonra da günümüze dönüyor. Her bölümde farklı bir hikayenin yaşanıyor oluşu da esasen üzerinde durulması gereken zaman yolculuğu kavramını, Dan’in insanlara yardım etmek için kullandığı bir araç haline dönüştüyor.
Dan’in durumu üzerinde daha fazla durulursa dizideki heyecanın ve merak unsurunun artacağı kesin. Ancak “Journeyman” şu aşamada hit olmaktan biraz uzak. Orta karar bir diziden hallice bir durumda. Yine de değişik konusu ve başarılı oyuncularıyla izlenmeyi hak eden bir yapım olduğunu söylemek lazım.
TNT'de fragmanını gördüm. Zamanda yolculuk falan diyince dikkatimi çekti hemen. İzleyen var mı nasıl güzel mi? Ekşi'deki yorumlar fena değil gibi.
ilk sezon 13 bölüm cekilmiş,torrent sitelerinde mevcut ayrıca divxplanette altyazıları da var,şimdiye kadar duymamıştım ama izlediğim diğer dizilerden fırsat bulabilirsem indirip nasıl olduğuna bir bakıcam.
benim için bu dizinin artıları; San Francisco gibi dünyanın en güzel şehirlerinden birinde geçiyor İlginç senaryo Livia :D
birde dizinin konusu hep bana Hızır(a.s)'yi hatırlatıyor, zamanda yolculuk yaparak insanlara yardım etmek
(alıntı:Hızır aleyhisselâm, Allahü teâlânın sevgili kullarındandı. Doğdu, büyüdü ve vefât etti. Ancak Allahü teâlâ onun rûhuna insan şeklinde görünmek ve kıyâmete kadar yardım isteyen Müslümanların imdâdına yetişmek, yardım etmek, konuşmak, ilim öğrenmek ve öğretmek özellikleri verdi. Bâzı âlimler ''nebi'' (peygamber), bâzı âlimler de''veli'' dir dediler. Hızır aleyhisselâmda, yaşayan insanlarda görülen hâller bulunduğu için yaşıyor zannedilmektedir.)
sırf lucius vorenusu oynayan aktör(adını unuttum, imdb ye bakmaya üşendim) için yine seyrederim
Benimde babam izliyor...Hiç dikkat edipde bakmadım...
@PHI Tnt'de 1. böLümden itibaren mi yayınLanmaya başLancak ? Fragmanı izLedim demişsin de ondan sordum hocam..
quote:
Orjinalden alıntı: 4EveRaP
@PHI Tnt'de 1. böLümden itibaren mi yayınLanmaya başLancak ? Fragmanı izLedim demişsin de ondan sordum hocam..
Sanırım öyle.
Hmm... İyi oLur o zaman..Onu da takip ederim Lost'la beraber :)
quote:
Orjinalden alıntı: PHI
quote:
Sanırım öyle.
Siz bayağı geç kalmışsınız ya , dizi TNT yayına başladığı hafta gösterilmeye başlandı şu anda 6 veya 7. bölümde falan omalı ...
Dizi'nin 13. bölümü final bölümüdür devamı çekilmeyecek.
quote:
Orjinalden alıntı: semxx
quote:
Orjinalden alıntı: PHI
quote:
Sanırım öyle.
Siz bayağı geç kalmışsınız ya , dizi TNT yayına başladığı hafta gösterilmeye başlandı şu anda 6 veya 7. bölümde falan omalı ...
Bilemiyorum. Ben sadece fragmanı izlemiştim
listeye aldım sanırım daha 8 bölümü çevrilmiş ama olsun
Bu dizinin 13 bölümünü de izledim. Bildiğim kadarıyla yeterli rating'i almadığı için başka sezon çekilmiyor.
İlk bölümlerde sürekli aynı kısır döngü vardı. Zamanda yolculuk, birinin hayatına müdahale et, evine dön. Bölümler birbiriyle bağlantılı olmayınca sıkıcı gidiyordu.
Tam hatırlamıyorum ama sanıyorum 7-8-9'dan sonra biraz daha olayı açıklamaya yönelik bilgiler vermeye başladı, ama hep üstü kapalıydı. "Tamam, artık dizi rayına oturuyor" demiştim kendi kendime. Fakat sonra 13.bölüm final oldu ve arkası gelmedi.
Lost, Prison, Heroes, 4400, Dexter, Lost Room (izlediklerim ve önerdiklerim) izlemeden bu diziye başlamayın bence.
Güzel bir dizi izlemeye başladım..Diziyi arşivime katma sebebim tamamen Moon Bloogood dı...O hatunu çok beğeniyorum...Day Break ve Pathfinderdan özellikle..Babası amerikalı annesi koreli melez ve tam bir taş...
Ben beğenmedim bu diziyi. Dizi beğenmemeşliğim çıkmamıştır ama Journeyman beni sarmadı.
Quantum Leap dizinin günümüz versiyonu, ama onun kadar başarılı mı? Değil.
Ben çok beğenmiştim diziyi özellikle neden geçmişe gittiğini araştırmaya başlayınca dizi sürükleyici olmaya başlamıştı ama malesef herkes benim gibi düşünmeyince dizide rayting alamayınca yayından kaldırıldı keşke devam etseydi
Bugün TNT'te bi bölümünü izledim. Fena değil gibi. İndirsem mi kararsızım.
@PHI 2 Mayıs 2008'den 15 Mart 2009'a.. 10-11 aydır hala kararsızsın demek Eğer başlayacak bir dizi arıyorsan bence Damages'ı izleyebilirsin. Güzel bir dizi ama aynı oranda izleyici kitlesi yok
quote:
Orjinalden alıntı: Figure
@PHI 2 Mayıs 2008'den 15 Mart 2009'a.. 10-11 aydır hala kararsızsın demek Eğer başlayacak bir dizi arıyorsan bence Damages'ı izleyebilirsin. Güzel bir dizi ama aynı oranda izleyici kitlesi yok
Ben konuyu "izleyeceğim" diye açmamıştım ki. Forumda konusu yoktu eklemiştim sadece Bugün bi kısmını izledim ilginç geldi. Beğendim gibi. 13 bölüm çekilmiş bitmiş zaten dizi. Ekledim listeye. İnsin bakalım. İzleyecek çok dizi var. Daha Fringe'i izleyeceğim