Şimdi Ara

JMonkey Engine Dersleri (2nci ders geldi.) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
2
Favori
3.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Moribito

Onlarca oyun motoru var, hepsini yapisini ogrenmek, dilini ogrenmek insanin yillarini alir. Karsilastiriken kullanicilarina, communitisine, projelerine, calisan sayisina, kullanim sikligina vsvs gibi parametrelerine bakiyorum.

Mesela CryEngine, LibGDX 10 kat daha iyi diyebilirim, hayatimda CryEngine kullanmadim. Kullanan firmalar, calisanlar, projeler, yorumlar kendine belli ediyor zaten, yani kullanmak sart degil her oyun motorunu.

Unity3D
    10larca calisani var
    Surekli yeniliyor
    Buyuk capli firmalar kullaniyor
    Mukemmel bir IDEsi var
    Binlerce dolara satilan ve kapis kapis giden tutoriallari var
    Test ortami essiz, eszamanli oyun oynarken ayni saniyede test edip oyuna mudahala edebilirsin
    Support cok fazla
    Inanilmaz bir communitesi var
    Unity storedan her turlu karakter, harita, malzeme, script vsvs ihtiyacini karsilabilirsin/satin alabilirsin. Unity Store devasa bir kaynak deposudur.
    Aklina gelen her platforma deploy edilebilir

Andorid icin en belirgin ornekler:
    ShadowGun
    Cordy
    Samurai Vengence
    Angry Bots
    ....

JMonkeynin bunlarla yarismasi zor.

---

EK: Yanlis anlasilmasin Unity3D fani falan degilim. (6 ay kullandim). Ben projelerimde LibGDX kullanirim, JMonkeyi kotulemek gibide bir amacim yok. Sadece olaya objektif bakiyorum.

LibGDX kullanmamdaki ana neden
    Inanilmaz Fps (+50 her cihazda), MVC yapisi ve nerdeyse hic crash olmamasi.

JMonkey engineyi kullanmadan böyle şeyler söylemeyin lütfen. O açık kaynak bir proje.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bi yerden başlayalım da.. ilkini öğrendikten sonra yenisini öğrenmek ilki kadar zorlamaz.

• Dostum zaten JMonkeye bir sey demiyorum veya kotulemiyorum. Sen yanlis anliyorsun, ama her oyun motoru bir kategoriye girer, vede JMonkey Unity3Dden alt bir kategoriye duser. Cunku Unity3D milyon dolarlik bir sirket, paranin oldugu yerde gelisim her zaman daha cok ve hizlidir. Yoksa gordugum kadariyla JMonkeyde guzel bir kutuphane/oyun motoru.
  • quote:

Dostum zaten JMonkeye bir sey demiyorum veya kotulemiyorum. Sen yanlis anliyorsun, ama her oyun motoru bir kategoriye girer, vede JMonkey Unity3Dden alt bir kategoriye duser. Cunku Unity3D milyon dolarlik bir sirket, paranin oldugu yerde gelisim her zaman daha cok ve hizlidir. Yoksa gordugum kadariyla JMonkeyde guzel bir kutuphane/oyun motoru.

Tamam işte kullanmadan söylemeyin. Yoksa birazdan Unity3D den nefret edeceğim. Karşılaştırma her zaman yanlış olur sonuçta hepsi her şeyi önceden belirlemiş bir programlama dili ve her şeyin atası matematiğe bağlıdır. JMonkey ile ilgili youtube videolarına bakın. Ayrıca Unity dış gelişmeye kapalı. JME açık. Fark bu.

• Neyse,

Ben @Alexander Supertramp! arkadasin kafam karisik sorusuna cevap vermek icin yazmistim.
    Benim tavsiyem, oyun kodlamadan once bir oyunun isleyis yapisini ogrenmen, bu neden Unity3D tavsiye ediyorum. Cunku IDE ile hersey kolay ve anlasilir. Ben Unity3D ile basladim. Daha sonra mobil platform icin LibGDXse yoneldim. Sende Unity3D ile basla daha az kodla hasir nesir olursun, sonra LibGDX veya JMonkeye yonelirsin istegine gore.
  • @Alexander Supertramp! Arakadaşım Java üzerinden ilerlediğini zannediyorum bu yüzden JMonkeyi öneririm.

• Arkadaşlar yeni gördüm yazdıklarınızı.Sanırım biraz sürtüşme yaşanmış hiç gerek yok sonuçta o firmalarda çalışmıyoruz.Objektif davranalım.

@Moribito sana bir sorum daha olucak.Android programlamaya merak saldım. Java programlama bilgim var.Sen ne yapmamı önerirsin bana.Şimdilik sadece eclipse ile çalışıyorum.Bir yol haritası verirmisin.Dediğim gibi java programlama bilgim var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alexander Supertramp!

Arkadaşlar yeni gördüm yazdıklarınızı.Sanırım biraz sürtüşme yaşanmış hiç gerek yok sonuçta o firmalarda çalışmıyoruz.Objektif davranalım.

@Moribito sana bir sorum daha olucak.Android programlamaya merak saldım. Java programlama bilgim var.Sen ne yapmamı önerirsin bana.Şimdilik sadece eclipse ile çalışıyorum.Bir yol haritası verirmisin.Dediğim gibi java programlama bilgim var.

PM attim. Arkadasin ders topigini bolmeyelim baska konularla. (Hos bolduk yeterince az once )

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Alexander Supertramp!

Arkadaşlar yeni gördüm yazdıklarınızı.Sanırım biraz sürtüşme yaşanmış hiç gerek yok sonuçta o firmalarda çalışmıyoruz.Objektif davranalım.

PM attim. Arkadasin ders topigini bolmeyelim baska konularla. (Hos bolduk yeterince az once )

Hoş gördük.

• Bende Jmonkey Engine'yi ubuntuda kullanıyordum fakat indirdiğim kod örnekleri hata verdi.Motorun kendi sitesindeki örnekleri kullanamadım.Processing'i kullanmaya başladım bende.ama şimdi buradaki dersleri inceleyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ewee1212

Bende Jmonkey Engine'yi ubuntuda kullanıyordum fakat indirdiğim kod örnekleri hata verdi.Motorun kendi sitesindeki örnekleri kullanamadım.Processing'i kullanmaya başladım bende.ama şimdi buradaki dersleri inceleyeceğim.

Dersleri yoğunluğuma göre yazıyorum. Siz java biliyor musunuz acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lotus Expeditor

quote:

Orijinalden alıntı: ewee1212

Bende Jmonkey Engine'yi ubuntuda kullanıyordum fakat indirdiğim kod örnekleri hata verdi.Motorun kendi sitesindeki örnekleri kullanamadım.Processing'i kullanmaya başladım bende.ama şimdi buradaki dersleri inceleyeceğim.

Dersleri yoğunluğuma göre yazıyorum. Siz java biliyor musunuz acaba?

Kendimi ifade edecek kadar diyeyim.Çok iyi bilmiyorum javayı , ama başka dilleri bildiğimden istediğim şekilde kod yazabiliyorum.Sonuçta algoritma aynı.
  • Arkadaşlar ışık ve materyaller konulu dersimi vodafonenin akk limiti azizliğine uğradığım için ağustosun 1inde yükliyeceğim.(İnternet çok yavaş.)
  • videodaki ilk başta tasarım yaparken kullandığınız yazılım nedir? onu nerden açtığınız görünmüyor.

• quote:

Onlarca oyun motoru var, hepsini yapisini ogrenmek, dilini ogrenmek insanin yillarini alir. Karsilastiriken kullanicilarina, communitisine, projelerine, calisan sayisina, kullanim sikligina vsvs gibi parametrelerine bakiyorum.

Mesela CryEngine, LibGDX 10 kat daha iyi diyebilirim, hayatimda CryEngine kullanmadim. Kullanan firmalar, calisanlar, projeler, yorumlar kendine belli ediyor zaten, yani kullanmak sart degil her oyun motorunu.

Unity3D
    10larca calisani var
    Surekli yeniliyor
    Buyuk capli firmalar kullaniyor
    Mukemmel bir IDEsi var
    Binlerce dolara satilan ve kapis kapis giden tutoriallari var
    Test ortami essiz, eszamanli oyun oynarken ayni saniyede test edip oyuna mudahala edebilirsin
    Support cok fazla
    Inanilmaz bir communitesi var
    Unity storedan her turlu karakter, harita, malzeme, script vsvs ihtiyacini karsilabilirsin/satin alabilirsin. Unity Store devasa bir kaynak deposudur.
    Aklina gelen her platforma deploy edilebilir

Andorid icin en belirgin ornekler:
    ShadowGun
    Cordy
    Samurai Vengence
    Angry Bots
    ....

JMonkeynin bunlarla yarismasi zor.

---

EK: Yanlis anlasilmasin Unity3D fani falan degilim. (6 ay kullandim). Ben projelerimde LibGDX kullanirim, JMonkeyi kotulemek gibide bir amacim yok. Sadece olaya objektif bakiyorum.

LibGDX kullanmamdaki ana neden
    Inanilmaz Fps (+50 her cihazda), MVC yapisi ve nerdeyse hic crash olmamasi.

Konuyu dağıtmış olacağım, @Lotus Expeditor senden şimdiden özür dilerim..

@Moribito LibGDX kullanırken en çok sıkıntı çektiğin ve seni en fazla rahatlatan olaylar nelerdir..
    Bu konuda tecrübelerini öğrenmek isterim...

2.si piyasada mobil game development için hangi engine ve/veya framework bilen eleman sayısı çok ?.. hangisi ile çalışmaya başlarsak eleman sıkıntısı çekmeyiz?

Teşşekürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: A.F. ASLAN

videodaki ilk başta tasarım yaparken kullandığınız yazılım nedir? onu nerden açtığınız görünmüyor.

Tasarım? Evi yaparken kullandığımmı?

• quote:

quote:

videodaki ilk başta tasarım yaparken kullandığınız yazılım nedir? onu nerden açtığınız görünmüyor.

evet

• quote:

quote:

quote:

evet

google sketchup. Hızlı olsun diye onunla yaptım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

evet

google sketchup. Hızlı olsun diye onunla yaptım.

teşekkürler

• bende araçlar menüsü eksik

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.