Şimdi Ara

Jetta'ya %10 Ek Mali Yükümlülük.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Meksika'da üretilip Almanya'da serbest dolaşıma giren Jetta'nın 28.07.2011 tarihinden itibaren, ithalinde %10 ek mali yükümlülük alınacak. Bu %10 luk maliyet artışı, kesinlikle fiyatlara da yansıtılacaktır Doğuş Oto tarafından. Bu durumda olan başka Marka, Model var mı bilmiyorum. Detaylar gelecek...

EK MALİ YÜKÜMLÜLÜK OLARAK İLAVE TOPLU KONUT FONU TAHSİLİ HAKKINDA KARAR
    Karar Sayısı : 2011/1436
    28.04.2011 tarih ve 27918 sayılı R.G.

Ekli “Ek Mali Yükümlülük Olarak İlave Toplu Konut Fonu Tahsili Hakkında Karar”ın yürürlüğe konulması; Devlet Bakanlığının 1/2/2011 tarihli ve 4066 sayılı yazısı üzerine, 2/2/1984 tarihli ve 2976 sayılı Kanun hükümlerine göre, Bakanlar Kurulu’nca 10/2/2011 tarihinde kararlaştırılmıştır.

Amaç ve kapsam
    MADDE 1 – (1) Bu Kararın amacı, Avrupa Birliği ve Türkiye'nin diğer ülkelerle imzaladığı Serbest Ticaret Anlaşmalarının; anlaşma hükümleri, ülkeler ve eşya açısından farklılık arz etmesi sonucunda ülkemiz aleyhine ortaya çıkan tarife farklılığının giderilmesini sağlamaktır.
    (2) Bu Karar, ekli tabloda yer alan eşyayı kapsar.
    Ek mali yükümlülük
    MADDE 2 – (1) Ekli tabloda yer alan eşyanın, aynı tabloda belirtilen ülke menşeli olarak A.TR belgesi eşliğinde ithal edilmesi halinde, ek mali yükümlülük olarak karşılarında gösterilen oranda ilave Toplu Konut Fonu tahsil edilir.
    Uygulama usul ve esasları
    MADDE 3 – (1) 4458 sayılı Gümrük Kanunu, İthalat Rejimi Kararı ve ilgili diğer mevzuatın, Toplu Konut Fonu'nun tarhına, tahakkukuna, tahsiline, geri verilmesine, takibine ve teminata bağlanmasına ilişkin hükümleri, bu Karar kapsamında uygulanacak ek mali yükümlülüğün tarhı, tahakkuku, tahsili, geri verilmesi, takibi ve teminata bağlanması işlemlerinde de uygulanır.
    (2) Bu Kararın tatbikinde; ithalatçı veya temsilcisi tarafından, ekli tabloda belirtilen ürünlerin ithalatı sırasında, ithal edilen ürünün menşesine ilişkin olarak bu Kararda yer almayan ülkelerin beyan edilmesi halinde, gümrük idarelerince A.TR belgesi dışında ayrıca bir menşe ispat belgesi talep edilmez. Bu kapsamdaki beyandan ithalatçı sorumlu olup, gümrük idareleri ile Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Gümrük Müsteşarlığınca, sonradan kontrol kapsamında ithalatçıdan ilave bilgi ve belge talep edilebilir.
    Yürürlük
    MADDE 4 – (1) Bu Karar yayımı tarihinden 3 ay sonra yürürlüğe girer.
    Yürütme
    MADDE 5 – (1) Bu Karar hükümlerini Dış Ticaret Müsteşarlığının bağlı olduğu Bakan yürütür.

Jetta'ya %10 Ek Mali Yükümlülük.

Yalnız ikinci GTİP yanlış gibi, çünkü böyle bir GTİP yok. Doğrusu şu olmalıydı; 8703.23.19.11.00, bu durumda benzinli olan 1600 cm3'ü geçmeyenlere uygulanmaz ama birinci GTİP 1500 cm3'ü geçmeyenler için olduğundan, 1.2'ye ve 1.4'e uygulanır ama kısa zamanda düzeltme gelecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gigarange -- 4 Mayıs 2011; 10:00:38 >

• o zaman jetta passat fiyatına satılır.. passat da ne fiyatına satılır orasını bilmem artık..
  • bize az bile diyorum...yüz bini görmeli bana göre...sonuçta prestij standart,opsiyonel değil
  • E adamlar bu forumu takip ediyorlarsa fiyatı artırmaları da normal =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmk

E adamlar bu forumu takip ediyorlarsa fiyatı artırmaları da normal =)

+1000
    ama dikkatli olun bence her an cetta cılar gelip konuyu basabilirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maivesiyah -- 4 Mayıs 2011; 9:43:36 >
  • CIF bedelinin 10% si denmiş, satış fiyatına 10% olarak normalde yansımaz. Ayrıca Meksika dendiği için, Sanırım sadece doğuş etkilenir bu işten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trojana

CIF bedelinin 10% si denmiş, satış fiyatına 10% olarak normalde yansımaz. Ayrıca Meksika dendiği için, Sanırım sadece doğuş etkilenir bu işten.

Gümrük Muayene Memuru olduğumdan CIF'i , FOB'u vb... biliyorum. Başlık olduğundan o şekilde yazmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gigarange -- 4 Mayıs 2011; 10:03:07 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • perakende fiyata %kaç yansır önemli olan o. yani miktarda önemli %10 kaç tl ediyor?
  • ab ile gümrü birliği var meksika ile yok diyemi bu %10? sanırım kore ilede benzer bir anlaşma yapılacaktı kore malalrı %10 ucuzlayacaktı.
  • Bu %10 Ek Mali Yükümlülük KDV matrahına dahil edilecektir. Yani toplam artış, Türkiye'ye geliş kıymetinin %11.8'i olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaiser şoze

ab ile gümrü birliği var meksika ile yok diyemi bu %10? sanırım kore ilede benzer bir anlaşma yapılacaktı kore malalrı %10 ucuzlayacaktı.

Evet, Meksika'da üretilen araç Almanya'da serbest dolaşıma sokulduğundan bu araç Türkiye'ye ATR eşliğinde geliyor ve Gümrük Vergisinden muaf olarak ithal ediliyor. Doğrudan Meksika'dan gelmiş olsaydı alacak olduğumuz %6.5 (Meksika, GTS kapsamında, Gelişme Yolunda Ülkeler sınıfında olduğundan %6.5, normalde %10) Gümrük Vergisini telafi etme amaçlı bir uygulama.
  • Hangi şehirdesiniz?

quote:

Orijinalden alıntı: gigarange

quote:

CIF bedelinin 10% si denmiş, satış fiyatına 10% olarak normalde yansımaz. Ayrıca Meksika dendiği için, Sanırım sadece doğuş etkilenir bu işten.

Gümrük Muayene Memuru olduğumdan CIF'i , FOB'u vb... biliyorum. Başlık olduğundan o şekilde yazmıştım.
  • quote:

aynen öyle adamalrın çaba sarf etmesine gerek yok zaten bizimkiler tıpış tıpış gider alır...
    vur beline sopayı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antalya

Hangi şehirdesiniz?

quote:

quote:

Adana, neden sordunuz ?
  • Benim yazdıklarımdan bunlar nasıl çıkarılıyor anlamakta zorlanıyorum. Fiyatlardan dolayı Doğuş haklı demiyorum, ancak bu artış devlet kaynaklı.

quote:

Orijinalden alıntı: goro1982

quote:

aynen öyle adamalrın çaba sarf etmesine gerek yok zaten bizimkiler tıpış tıpış gider alır...
    vur beline sopayı
  • tüh sipariş ettiğim jetta gecikecekmiş demekki jetta işi yatar.
  • Ben Antalya'da havalimanında çalışıyorumda. Belki burdasınızdır diye düşündüm.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Antalya

Hangi şehirdesiniz?

quote:

quote:

Adana, neden sordunuz ?

• desenize 2.el jettalarada %10 zam geliyor sahibinden
    cetta almak için elinizi çabuk tutun böyle giderse touareg fiyatına cetta alırsınız
  • almayız olur biter. sanki araba bitti..
    quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu2009

desenize 2.el jettalarada %10 zam geliyor sahibinden
    cetta almak için elinizi çabuk tutun böyle giderse touareg fiyatına cetta alırsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi texmo -- 13 Mayıs 2011; 11:49:59 >
  • Jetta-Passat alamıyorsanız İnsignia alın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.