JetBrains firması Visual Studio benzeri bir editör yayımladı. Editörde kod renklendirme, kod tamamlama, akıllı kod tamamlama, hata ayıklama gibi bir IDE nin sahip olan özelliklerin bulundurduğu ifade ediliyor. Şuan destek verdiği diller ve teknolojiler şunlar: Java Kotlin Python Go Rust TypeScript JSON Yakında destek verecekleri teknolojiler ise şunlar: PHP C++ C# HTML https://www.jetbrains.com/fleet adresinden erken önizleme sürümü için başvuruda bulunulabilir. Editörün firmanın iletilerinden anladığım kadarıyla ücretli olacak ve muhtemelen ücretsiz Community olacağını düşünüyorum. ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozturkgss -- 30 Kasım 2021; 8:50:1 > |
JetBrains Fleet - Yeni Nesil Editör

-
-
Bir konuda daha Microsoft'tan kurtulmuş olacağız. Çok şükür
-
Visual Studio Code'dan bahsediyorsanız hangi sebeplerden dolayı Microsoft'a bağımlısınız acaba?
-
.NET eskiden cross platform değilken Windows'a bağımlıydık, Windows'un kendisi kocaman bir malware gibi zaten (kapalı kaynak, verilerin işlenmesi, güvenlik açıkları, pahalı olması, kendi servislerini zorla dayatması bkz. OneDrive, Xbox One... ) ,
Cross platform olduktan sonra Ubuntu'ya geçtim, C# editör olarak JetBrains Rider kullanıyorum, Visual Studio'dan çok daha gelişmiş ve bütün R# fonksiyonlarıyla birlikte geliyor, tek eksisi TR şartlarına göre pahalı.
Visual Studio Code'a gelen eklentilern hepsinin amacı halihazırda JetBrains IDE lerinde olan özellikleri getirmeye çalışmak.
İstediğim şekilde konfigre etmek için bin dereden su getiriyoruz, Prettier, ESLint, Docker, GitLens, LiveServer , bu liste daha çok uzar aklıma ilk gelenler, ve eklentilerin birçoğu ya birbiriyle çakışıyor ya da sıkıntılı ve buglı oluyor, diğer taraftan WebStorm'u açıyorum, her şey hazır.
Büyük bir JetBrains fanı olarak taraflı görüşüm bu şekilde.
Edit: imla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patatessiz patso -- 30 Kasım 2021; 23:38:32 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X