Şimdi Ara

Jeoloji , Jeofizik , Maden Mühendisliği Hangisi ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
3.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merak ettiğim bir konu var.Yardımcı olursanız sevinirim.Bu üç mühendislik dalından hangisinde para kazanma iş bulma olasılığı şansı fazladır?
    Okuyan arkadaşlar veya herhangi bir yerden bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

2. Soru olarakta ;

Sizce Jeoloji Mühendisliği ve Jeofizik Mühendisliği.
    Aralarında çok fark varmıdır?
    Çalışma şartları?
    Netten araştırdım fakat bu bölümleri yakından bilen birileri varsa bilgi edinmek isterim.

Teşekkürler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özgür41 -- 28 Şubat 2011; 15:08:08 >

• memurlar netteki yorumları okuman yeterli olur karar vermen için. bunların arasından birini seçme bence.
    çalışma şartlarına gelirsek, yaz kış arazide çalışırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reactor1111

memurlar netteki yorumları okuman yeterli olur karar vermen için. bunların arasından birini seçme bence.

Bilmeden konuşmak bu olsa gerek..

Konuya gelecek olursak,

Jeofizik Mühendisiyim. Üç meslekte iyidir adı geçen. Kendini geliştirirsen çok güzel yerlerde iyi paralarla çalışırsın. Mühendis Maaşları diye bir konu vardı forumda. Orda bayağı emek sarfedip yazılar yazmıştım kendi mesleğimle ilgili okumanı tavsiye ederim.

Bilgisayarla aran çok iyi değilse kesinlikle Jeofizik seçme çok zorlanırsın.

Üç meslekte de arazi var ondan kaçışın yok ama seçeceğin işe göre arazi yoğunluğu değişkenlik gösterir. Üç mühendislik dalında da enerji sektöründe çalışırsan iyi paralar kazanırsın. Türkiye'de Jeoloji veya Jeofizik Müh. olarak çalışabileceğin en ideal kurum Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO)'dur. Onun dışında devlet dairelerinde de iş bulabiliyorsun ama harcanırsın yan gel yat yapıyor ordakiler genelde (hepsi değil tabi ki) ve mesleğinden bir haber yaşıyorlar (memurlar.net'te takılan meslektaşlarımızın çoğu, ama tanıdığım değerli arkadaşlar da var tabi orda yazan).

Bir enerji kaynağının / madenin aranmasında Jeoloji & Jeofizik & Kimyagerler rol oynar. Numuneler incelenir etütler yapılır vb. Daha sonra çıkartma aşaması Maden Mühendisleri'nin uzmanlık alanıdır. Ha ama bu demek değildir ki arama kısmında yer alamazlar.

Dediğim gibi hepsi kendini geliştirmenle alakalı. Yoksa seçeceğin herhangi bir mühendislik dalının çok bi önemi yok. Bizim bölümde enerji sektörüne atılacaksan en iyi okul Ankara Üniversitesi'dir. Daha sonra tavsiyem Dokuz Eylül Ünv olur. Sismoloji çalışma da ne yaparsan yap Hiç sevmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***CoNDoR*** -- 28 Şubat 2011; 15:36:53 >

• Bilgisayarı pratik kullanabilmen, teknolojiye aşina olman, bi yazılımı ilk kez kullanıyor bile olsan nerde neyin olduğunu çözebilmen, sorunları tespit edip çözüm yoluna ulaşma becerin, pratik zekanı kullanabilmen vb gibi şeyleri kastettim. Bunları yapabiliyorsan çok başarılı olursun, piyasada böyle Jeofizik Mühendisi (hatta insan) çok nadir çünkü.. Ama olması gereken bunları yapabilmek

Tekrarlıyorum, kendini geliştirirsen her mühendislik alanında çok başarılı olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***CoNDoR*** -- 28 Şubat 2011; 15:39:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***CoNDoR***

quote:

memurlar netteki yorumları okuman yeterli olur karar vermen için. bunların arasından birini seçme bence.

Bilmeden konuşmak bu olsa gerek..

Konuya gelecek olursak,

Jeofizik Mühendisiyim. Üç meslekte iyidir adı geçen. Kendini geliştirirsen çok güzel yerlerde iyi paralarla çalışırsın. Mühendis Maaşları diye bir konu vardı forumda. Orda bayağı emek sarfedip yazılar yazmıştım kendi mesleğimle ilgili okumanı tavsiye ederim.

Bilgisayarla aran çok iyi değilse kesinlikle Jeofizik seçme çok zorlanırsın.

Üç meslekte de arazi var ondan kaçışın yok ama seçeceğin işe göre arazi yoğunluğu değişkenlik gösterir. Üç mühendislik dalında da enerji sektöründe çalışırsan iyi paralar kazanırsın. Türkiye'de Jeoloji veya Jeofizik Müh. olarak çalışabileceğin en ideal kurum Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO)'dur. Onun dışında devlet dairelerinde de iş bulabiliyorsun ama harcanırsın yan gel yat yapıyor ordakiler genelde (hepsi değil tabi ki) ve mesleğinden bir haber yaşıyorlar (memurlar.net'te takılan meslektaşlarımızın çoğu, ama tanıdığım değerli arkadaşlar da var tabi orda yazan).

Bir enerji kaynağının / madenin aranmasında Jeoloji & Jeofizik & Kimyagerler rol oynar. Numuneler incelenir etütler yapılır vb. Daha sonra çıkartma aşaması Maden Mühendisleri'nin uzmanlık alanıdır. Ha ama bu demek değildir ki arama kısmında yer alamazlar.

Dediğim gibi hepsi kendini geliştirmenle alakalı. Yoksa seçeceğin herhangi bir mühendislik dalının çok bi önemi yok. Bizim bölümde enerji sektörüne atılacaksan en iyi okul Ankara Üniversitesi'dir. Daha sonra tavsiyem Dokuz Eylül Ünv olur. Sismoloji çalışma da ne yaparsan yap Hiç sevmem.

• Komik olan nedir
  • quote:

Komik olan nedir

sismolojiyi sevmeyen ve jeofizik mühendisliğini tavsiye eden bir jeofizik mühendisi. daha da var ama neyse...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İtü inşaat veya metalurji
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Komik olan nedir

sismolojiyi sevmeyen ve jeofizik mühendisliğini tavsiye eden bir jeofizik mühendisi. daha da var ama neyse...

Jeofizik = Sismoloji mi demek?

Sismoloji ne demek biliyor musunuz peki?

Sismik ve Sismoloji'nin farklarını biliyor musunuz?

Elektrik, Elektromanyetik, Radyometrik, Gravite, Manyetik yöntemlerden haberiniz var mı? Kuyu logları? VSP?

Ben Sismik Yansıma yöntemi (Konu bazında: Rezervoir Characterization + AVO) üzerinde ABD'ye master'a gidiyorum TPAO bursuyla. Petrol sektöründe kullanılan en önemli yöntemdir her şeyin temelidir o sektörde. Sismoloji yapanlar ya da Sismolog'lar depremlerle ve inşaat sektörüyle uğraşırlar. Bana uzak şeyler o yüzden sevmiyorum. Bunda garipsenecek bir durum yok ki?

Bu arada ek olarak,
    Kimse yanlış anlamasın burda hiç bi mesleği kötülemiyorum. Yeteneklerine göre seçmelisin bölümü. Jeoloji'de çok değerli bir meslektir ama bana göre değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***CoNDoR*** -- 28 Şubat 2011; 15:50:57 >

• quote:

quote:

Komik olan nedir

Merak ediyorum her jeofizik mühendisi sismolojiyi sevmek zorunda mı ? Bende sevmiyorum.

Arkadaşım ben Jeofizik okuyorum. Üniversiteler Bologna sürecine girdi geçme notu 70-65 falan oldu bu da zorluyo haliyle. Girmesi Türkiye de kolay olan bir bölüm Jeofizik fakat çıkması biraz kasabilir Bologna sürecinden dolayı.

Üniversitenin bölüme + sı - si de üniversitelerin hangi dalda yoğunlaştığına göre farklılık gösterir. Önceden jeofiziği araştırıp öyle tercih yapman senin için daha mantıklı olur bu konuda. Ana bilim dallarını araştırırsın hangisinin ne yaptığını öğrenirsin hangisini severek yapacağına bakıp ona göre üniversite seçersin bu da sana + olarak geri döner :)

• @***CoNDoR***, Skyr3x
    bence sismolojiyi sevmeyen ancak başka yönlerini seven bir jeofizikçinin, toplama çıkarma işlemlerinin seven ancak çarpma ve bölme işlemlerini sevmeyen bir matematikçiden farkı yoktur. tabiki sevmek şart değil fakat burada arkadaş meslek seçmek istiyor. arkadaşın sevebileceği bir mesleği yapması daha hayırlı olacaktır. mesleğinizle çok yakından ilgili konuları sevmemeniz ve bu mesleği tavsiye etmeniz gerçekten gülünç.
    ikinizede başarılar.
  • hiçbiri.dağın başında bisürü serseriyle uğraşacan evinin özlemiyle yanıp tutuşacan.kendimden biliyorum parası ayrı konu
  • quote:

@***CoNDoR***, Skyr3x
    bence sismolojiyi sevmeyen ancak başka yönlerini seven bir jeofizikçinin, toplama çıkarma işlemlerinin seven ancak çarpma ve bölme işlemlerini sevmeyen bir matematikçiden farkı yoktur. tabiki sevmek şart değil fakat burada arkadaş meslek seçmek istiyor. arkadaşın sevebileceği bir mesleği yapması daha hayırlı olacaktır. mesleğinizle çok yakından ilgili konuları sevmemeniz ve bu mesleği tavsiye etmeniz gerçekten gülünç.
    ikinizede başarılar.

Sorması ayıp sizin meslek nedir?

Doktorlar da o zaman her dalı yapsın. Uzmanlığa ne gerek var?

Elbette sismoloji biliyoruz ama sevip sevmemek ayrı bir şey bana göre değil ve ömrüm boyunca da isim olmayacak o konuyla çünkü hedefim belli. Kandilli rasathanesinde çalışacak adam sismoloji uzmanı olmak zorunda ve sevmek zorunda ama enerji sektöründe çalışacak adam için tamamen tekrarlıyorum tamamen gereksiz bir konu. Uzaktan yakindan alakasi yok diger dallariyla. Bilmediğin konu hakkında yorum yaparak komik duruma düşen sensin hocam afedersin ama. Toplama çarpma bölme olmadan matematik yapılmaz ama sismoloji olmadan jeofizikci olunur hem de bal gibi olunur. Herkesin uzmanlık alanı farklı, zevkleri farklı sevdiği seyler farklı. Bana gelmiş benim 4 yıl okuduğum bölüm hakkında yalan yanlış konuşuyorsun valla ilginç sanki ben değil sen okumussun :)

Tekrarlıyorum sismoloji sadece Jeofizigin bir dalıdır uzmanligidir. Dar bakmayın olaya. Nasıl her doktor bir yol secmek zorundaysa bizim işimizde de böyle. Altın arayan adam manyetik ve IP yapar, petrol doğalgaz arayan adam sismik ve gravite yapar, su arayan veya arkeojefizik yapan adam ozdirenc yapar, uzayı inceleyen uzay jeofizikcisi elektromanyetik yapar, jeotermal arayan rhadon gazı ölçer, elektromanyetik yapar; depremlerle, inşaat ve zemin işleriyle uğraşacak adam sismoloji yapar vb. Her jeofizikci sismoloji manyagi olsaydı arabalarınız da deprem dalgasiyla çalışırdı herhalde :):)

Sayende konudan çok saptık, fazla detaya girmek zorunda kaldım ama lütfen emin olmadigin konularda konuşma. Jeofizikci bile olsan (ihtimal var) yanlış düşünüyorsun. Bin isin çırağı olmak değil bir isin ustası olmak önemli olan.

@özgür41
    Kardesim konu çok dağıldı kusura bakma. Araziden de gözün korkmasın. Güzel bir şirkette çalışırsan araziler tatil gibi gelir adama :) özel karavanınız olur internetin olur bir sürü şey var. sorduğun 3 meslekte de bir miktar arazi var. Yıllarca tecrübe edindikten sonra ofiste kalıcı olursun. Kafan sayısal islere daha iyi basıyorsa Maden veya Jeofizik secmelisin bence çünkü severek yaparsın. Jeoloji biraz daha az sayısaldır. Eğer inceleme, hafıza ve taslara (kayaç) merakın varsa jeoloji de güzel bir secim olur. İyi incele seçmeden önce. Konuda bu ucu hakkında bilgi istediğin için atladım bilgilendirmek istedim ama anlaşılan pek sevmiyor insanlar bu üçünü :) başka dalları da düşünebilirsin elbette. Ben iyi yanlarını kötü yanlarını yazmaya çalışıyorum. Tek kötü yanı araziye gidince sevdiklerinden uzak kalman onun disinda çok zevkli meslekler. Arazi olayı da abartildgi gibi değil. Acquisition yani veri toplama bölümünde çalışıyorsan çok arazi olur ama o ısı yapan 1 taneyse, ofiste veri işlem ve yorum yapan 5 kisi. Dag bayır ova orman sevmeyen adam da zaten 3 günden fazla arazide duramaz. Ben 16 yıldır arazide ölçüm alan ve zevk alan adamlar tanıyorum :) her dalda kendi merakına göre yoneleceksin zaten. Kimsenin zorlamasiyla bir yere gelinmez bu dünyada. Egrisiyle dogrusuyla araştırmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***CoNDoR*** -- 28 Şubat 2011; 23:43:00 >

• Türkiye' de jeofizik, yurtdışında maden.
  • @***CoNDoR***
    ya ben anlatamıyorum yada sen anlamak istemiyorsun... ben jeofizik konusunda ne söyledimki yalan yanlış bilgiler vereyim? okuduğunu anladığına emin misin? yoksa başka taraflardan mı uyduruyorsun? matematikte toplama çıkarmalarla farklı işler yapılır, çarpma bölmelerlede farklı işler yapılır. ama şu bir gerçek ki sizin bölümün temelinde sismoloji altbilimi yatar... doktorda temel tıp konularını görmeden uzmanlığa geçemez.
    konuyu fazla uzatmaya gerek yok. nasıl anlamak istiyorsan zaten o şekilde anlayacaksın...
    bu arada işletmeciyim
  • Sismoloji hiç bir seyin temelini oluşturmaz bizim meslekte sen burda yalan yanlış konuşuyorsun iste :) bizim ısımızın temeli matematik ve fiziktir. İlk 2 sene manyak gibi fizik matematik ve jeoloji okuturlar bize. Ucuncu sinifin ortalarina kadar kimse bölümde anlamaz kolay kolay neyin ne olduğunu. Bunlarin çeşitli varyasyonlariyla sismoloji elektrik sismik elektromanyetik gravite manyetik doğmuştur :) Allah'a şükür matematik ve fizik bilgim çok iyi. Kim sana dediyse sismoloji temelidir Jeofizigin diye fena uydurmuş :) ben yanlış bildigin bir şeyi bu mesleğin sahibi olarak anlatmaya çalışıyorum ama nedense sagdan soldan duyduğun daha ağır basıyor :)

Bu arada kendin demişsin bak sismoloji "alt" bilimi. Bir alt bilim, bir bilim dalının nasıl temeli olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***CoNDoR*** -- 1 Mart 2011; 0:07:29 >
  • quote:

Sismoloji hiç bir seyin temelini oluşturmaz bizim meslekte sen burda yalan yanlış konuşuyorsun iste :) bizim ısımızın temeli matematik ve fiziktir. Onun çeşitli varyasyonlariyla sismoloji elektrik sismik elektromanyetik gravite manyetik doğmuştur :) Allah'a şükür matematik ve fizik bilgim çok iyi. Kim sana dediyse sismoloji temelidir Jeofizigin diye fena uydurmuş :) ben yanlış bildigin bir şeyi bu mesleğin sahibi olarak anlatmaya çalışıyorum ama nedense sagdan soldan duyduğun daha ağır basıyor :)

bütün mühendisliklerin temelini matematik fizik gibi temel bilimler oluşturur tabiki. jeofizik araştırma ve ölçümlerinde her zaman ilk sırada sismoloji gelir ve temelini oluşturur. yanlış bilgi değildir
    http://www.istanbul.edu.tr/yerkure/Jfztan.htm

• @reactor1111

O zaman Metafiziği sevmeyen bir kimse fizikçi değildire bağlar senin konun. Fakat metafiziği reddeden fizikçiler de var. Ana dalı metafizik olan fizikçilerde var. Astrofizik ile ilgilenmeyen bir kişi fizikçi değilmidir ? Bakış açın çok farklı. Sismoloji ana bilim dalıdır ve onun üstünde uzmanlak isteyen uzmanlaşır. Sevmeyen de uzak durur....
  • quote:

quote:

Sismoloji hiç bir seyin temelini oluşturmaz bizim meslekte sen burda yalan yanlış konuşuyorsun iste :) bizim ısımızın temeli matematik ve fiziktir. Onun çeşitli varyasyonlariyla sismoloji elektrik sismik elektromanyetik gravite manyetik doğmuştur :) Allah'a şükür matematik ve fizik bilgim çok iyi. Kim sana dediyse sismoloji temelidir Jeofizigin diye fena uydurmuş :) ben yanlış bildigin bir şeyi bu mesleğin sahibi olarak anlatmaya çalışıyorum ama nedense sagdan soldan duyduğun daha ağır basıyor :)

bütün mühendisliklerin temelini matematik fizik gibi temel bilimler oluşturur tabiki. jeofizik araştırma ve ölçümlerinde her zaman ilk sırada sismoloji gelir ve temelini oluşturur. yanlış bilgi değildir
    http://www.istanbul.edu.tr/yerkure/Jfztan.htm

Emin ol sismoloji ilk sırada gelmiyor kardes. İstanbul unv linki vermissin. O adamlar sismolji manyagi zaten :D teorik çalışan jeofizikci çok az. Karadenizde petrolü neyle arıyorlar? Sismikle. Dunyanın geri kalanında neyle? Sismikle. Ama sismoloji ağları kısıtlı. Yılda 10 petabyte sismik veri toplanıyorsa, 100tb sismoloji kaydı anca aliniyordur. Gercekten çok farklı konular emin ol ;) ve lütfen güven bana bak piyasanın içindeyim. Bak ben işletme hakkında yanlış ya da doğru çok şey biliyorumdur ama sen ne dersen onun doğruluk payı o konuda çok daha yüksektir bana göre. Bunun gibi duşun :) valla boş yere tartışıyoruz.

Not: rakamlar tamamen atmasyon olup, yalnızca oransal olarak göstermek amacıyla uydurulmustur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***CoNDoR*** -- 1 Mart 2011; 0:20:26 >

• Su ürünleri mühendisliği gibi çalışma şartları zor,kendini geliştirdiğin zaman iş bulabileceğin mühendislik türleri.
  • Bende merak ediyorum.Benimde tercihim bu yönde olacak sanırım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.