Şimdi Ara

Jeneratörde hangi model marka? KVa nedir? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
3
Favori
110.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • K ilo V olt A mper = kVA = KW : 1kw=1000w
  • Sorunuz var ise jeneratör hk bana sorunuz.
    Aksa Jeneratör de calısıyorum.

    çin malından kurtulun vs gibi boş konusmalar geçiyor devreye girmek istedim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spammer

    Sorunuz var ise jeneratör hk bana sorunuz.
    Aksa Jeneratör de calısıyorum.

    çin malından kurtulun vs gibi boş konusmalar geçiyor devreye girmek istedim

    ustam jeneratör markası ne önerebilirsin aksa markanın modelide olur öteki markalarda olur evde kullanacağım çok teferruatlı olmasada olur en fazla kombiyi çalıştıracak şekilde olursada olur yardımın için şimdiden teşekkürler
  • kardeşim,o halde 1 kva işini görür sırf kombi çalıştıracaksan,fiyatıda 600-550 tl arasında aksanın. . . çanta tipi inverter sessizi var oda 2 kva,onun fiyatıda 1200 tl kdv dahil
  • örnek a cihazı 1saat=5KW=100tl atıyorum
    b cihazı10saat=KW=500TL
    aradaki farkları unutma
  • 4 zamanli daha verimli ve daha sessizdir. Yanmayip bosuna atilan yakit orani azdir. Maliyeti fazladir. Kullanimi daha kolaydir. Yakita her seferinde yag karistirmaniz gerekmez. Yag yakmaz. Yani 2 zamanli gibi arkasindan beyaz duman cikmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spammer

    Sorunuz var ise jeneratör hk bana sorunuz.
    Aksa Jeneratör de calısıyorum.

    çin malından kurtulun vs gibi boş konusmalar geçiyor devreye girmek istedim

    Hocam Aksa AAP-3500 aldım ev tesisatına bağlamak istiyorum, balkonda bir pirizim var.

    Jenaratörün içinden çıkan iki tane priz var ona bir metrelik bir kablo bağlayıp direk prize bağlarsam eve dağıtım yapmış olurmuyum ?

    Yoksa bir tekniği var mı ?

    Birde yağ çubuğunu bulamadım, kitapçıkta parçayı ayrı şekilllendirmişler, yağı içerisinde gelmiştir değil mi ?

    Yakıtın olmadığını anladık :) da yağı anlayamadım.
  • yağ çubuğu olmaz 3500 de dostum. tapa var tapadan yarım litre den az dolduracaksınız kullanım kitapcıgında yazıyor zaten normal motor yağı 1030 10 40 .

    elektrik tesisatına kalıcıda baglıyabilirsiniz . geçici 220 ile de kalıcı daha saglıklı olur. biliyorsunuzki hattınız monofaze olmalı.jeneratör mono çünkü eger kolili geldi ise yağ yoktur bulunmaz yasaktır.
  • spammer S kullanıcısına yanıt
    Hocam Kitapçığının 15. sayfasında 10W 30 Tavsiye edilir diyor, yağın nasıl konulacağı anlatılmış. Haznenin ne kapasitede olduğu yazmamış, sizinde değiniz gibi bir yerde daha okumuştum sanki 500 - 650 ml arasındaydı sanki.

    Kapağı buldum açtım tapada yağ vardı, sildim bir daha taktım çıkarttım yine yağlı idi, seviyesini tam anlayamadım.

    Cihaz aldığım gibi duruyor salonda, balkona kuracam ama fırsat bulamadım (hoş kuracak bişeyde yok heralde) benzin bile almadım daha...

    Yağı bitik olsa öyle kolayda değil, yağı doldurmak, adam üstten bir uzatma tapa falan yapar yahu...

    -Hocam kargo ile geldi ama yağı var acaba bu durum normal mi ? Belki tapası sağlam olduğu için olabilir mi ?

    -Şimdi ev monofaze olmalı dediniz, hattımda bir elektrik, birde topraklama var bina çok eski en az 30 yıllık, ben bu işlerden tam anlamam ama herade monofazedir. Elektrikler çok sık kesilmiyor, ben hobi olsun diye aldım emekli olursam köyde kullanırım diye.

    -Koliden iki tane priz çıktı bunun bir ucunu jenaratöre diğer ucunu evin sigortalarını tamamen kapatıp bir prize bağlasam olay tamam mıdır ? Jeneratörde hangi model marka? KVa nedir? Jeneratörde hangi model marka? KVa nedir? Jeneratörde hangi model marka? KVa nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Köroğlu_ -- 2 Mart 2014; 15:13:55 >




  • Hocam evin içindeki odalara giden hatları kontrol eden şalterlerin açık olması lazım, yoksa jeneratörün vereceği elektrik de daireye dağılmaz. İlk yapacağınız iş Dairenin dışındaki (muhtemelen binanın girişindeki) elektrik saatlerinin olduğu yerdeki dairenizin şalterini kapatmanız gerekir. Sonra kablonun bir ucunu jeneratöre diğer ucunu evin bir prizine takın bağlantı tamamdır. Sonra jeneratörü çalıştırın ve çalışıp stabil hale geldikten sonra elektriği kabloya veren kontağı açın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Müverrih

    Hocam evin içindeki odalara giden hatları kontrol eden şalterlerin açık olması lazım, yoksa jeneratörün vereceği elektrik de daireye dağılmaz. İlk yapacağınız iş Dairenin dışındaki (muhtemelen binanın girişindeki) elektrik saatlerinin olduğu yerdeki dairenizin şalterini kapatmanız gerekir. Sonra kablonun bir ucunu jeneratöre diğer ucunu evin bir prizine takın bağlantı tamamdır. Sonra jeneratörü çalıştırın ve çalışıp stabil hale geldikten sonra elektriği kabloya veren kontağı açın.

    Anladım hocam, daireye gelen şalter bodrum katında ben bodrumla beraber 3. kattayım aşağı in çık zor iş, daire içine gelen elektriği bulup (daire içindeki sigorta kutusunu inceleyerek) buraya bir sağlam harici sigorta takarak bu işi halledebilirim heralde.

    -Birde hesap yapmam lazım heralde, televizyon buzdolabı bilgisayar vs. kaç kw olduğunu, neleri açıp neleri kapatacağımı şimdiden tespit edip süprizle karşılaşmamak için




  •  Jeneratörde hangi model marka? KVa nedir? Jeneratörde hangi model marka? KVa nedir?


    Arkadaşlar elektrikçi sigorta kutusunun yanına bunu kullanmamı önerdi bende aldım. Bakalit Enversör Şalter 3 x 25 Amp 380V

    Bağlantısı hakkında bilgi sahibi olan varmı acaba ?


    Siteye yüklenen fotograflar görünmüyor, çözemedim..


    https://store.donanimhaber.com/fd/74/0b/fd740baca0e53913ac05de8edb6eaa94.jpg
    https://store.donanimhaber.com/f3/93/d6/f393d6525e393ba5482bd3d52352d209.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Köroğlu_ -- 20 Mayıs 2014; 20:15:35 >




  • Bu gördüğüm kadarıyla manuel bir salter. Yukardan aşağı üç kablo geçiyor. Faz notr toprak burdan geçtikten sonra sigorta kutusuna girer. Böylelikle bir hareketle dairenin bütün elektriğini kesebilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müverrih M kullanıcısına yanıt
    Diğer işlerden bu şaltere fırsat gelip bakamamıştım, bu ara montajını yaparım. Bizim bina çok eski bir bina heralde Topraklama yoktur yada göstermelik yapmışlardır...

    O zaman her renk kabloyo karşılığına takacam heralde hocam, devreyi nasıl tamamlıyor fotograftan anlamadım ama bugün bir daha açıkp bakayım.
  • Simdi söyle baglayacaksiniz,

    en üst sağ tarafa örneğin kahverengi faz bagladiysan karşısına yani en üst sola da kahverengi faz baglayacaksiniz. en alt sağa notr (mavi) baglarsin, tam karşısına en alt sola da notr baglayacaksin. ortayı da toprak için kullanın varsa tabi.. Ha bir de renkler standartlara uygun kullanilmamiş olabilir, o yüzden renkleri ne olursa olsun fazin karşısına fazi notrun karşısına notru topragin karşısına da topragi baglayacaksiniz. Işin mantığı bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayrıca jeneratörünn kapasitesinin %40 ile %100 aralığında kullanın
  • Jeneratorler %100 kapasite ile ancak kısa süre kullanılmalıdır. Doğrudan bu konuyu teksan jeneratorun sahibine ve üretim mudurune sordum. Aldığım cevap en verimli nominal kapasite olarak %70 yükte kullanılması gerektiği yonundedir. Aldığınız jeneratorun kitapçığında maksimum yükte kaç saat calistirilabilecegi yazar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet kısa süre. %50-%80 yük en iyi çalışan aralıktır.
    %40-%100 jeneratörün çalışabileceği aralıktır, kısa da olsa.
    çekilen yük azalınca duman açıklaşır. jeneratör hem az yükten hem de çok yükten zarar görür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Benzinli Jeneratör -- 16 Haziran 2014; 0:41:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Müverrih

    Simdi söyle baglayacaksiniz,

    en üst sağ tarafa örneğin kahverengi faz bagladiysan karşısına yani en üst sola da kahverengi faz baglayacaksiniz. en alt sağa notr (mavi) baglarsin, tam karşısına en alt sola da notr baglayacaksin. ortayı da toprak için kullanın varsa tabi.. Ha bir de renkler standartlara uygun kullanilmamiş olabilir, o yüzden renkleri ne olursa olsun fazin karşısına fazi notrun karşısına notru topragin karşısına da topragi baglayacaksiniz. Işin mantığı bu.

    Hocam bugün şalterimi bağlamaya karar verdim ve montaja başladım.

    Önce bodrumdan elektriği kestim.

    Daha sonra evdeki sigorta kutusunu açtım.

    Aşaşıdan 2 kablo geliyor, biri çıplak kablo diğeri mavi renkli kalınca bir kablo.

    *Mavi kablo sigorta kutusunun altına giriyor önce bu kabloyu yeni bağladığım şalterin yukarıdaki şekile göre ortasına bağladım.

    Alttan alıp sigorta panosunun eski bağlı olduğu yere bağladım.

    *Diğer çıplak kabo bina içinden gelen diğer çıplak kablolarla birleşiyordu bunu çözdüm, aşağıdan gelene klişe ile uzatıp yeni şalterin yine ortasına bağladım

    Alttan alıp sigorta kutusunda diğer kablolarla birleştirdim.

    **Yanlız hocam sigorta kutusunun altında başka bir birleşme daha vardı, çıplak olmayan değişik renklerde kendi aralarında birleşmişler, bunların ne olduğunu çözemedim ve dokunmadım.

    ***Bodrumdan elektriği verdim yeni şalteri kontrol ettim an ormal bir durum yok, şalter çalışıyordu. Hatta yukarıdaki resime görede üst taraf çıkışlarından da seyyar bir çıkış yaptım ve ampul bağladım, şalter kapalıyken elektrik gelirse ampul yansın diye.

    ***Hocam düzenek çalışıyor jeneratörü bağlayacam ama bu birbiri ile bağlı kablolar nedir, yapmam gereken bişey varmı ?




  • Üstad anlatımınızdan nasıl bir bağlantı yaptığınızı anlayamadım. Mavi kabloyu da çıplak kabloyu da yeni şalterin ortasına bağladığınızı yazmışsınız. Şayet çıplak kablo (muhtemelen nötrdür) mavi kablo ile (muhtemelen elektrik fazıdır) birleştiyse zaten kısa devre olur. Anlattığınız gibi yapmadınız veya yaptığınız gibi anlatmadınız diye düşünüyorum.

    Özetle yapmanız gereken, dairenize giriş yapan ana elektik teli üç tanedir. Faz Nötr Toprak.. sizde toprak yok anladığım kadarıyla.. Eski binalarda bir elektrik bir de çıplak nötr olurdu sanırım sizinki de öyle yapılmış. Bu durumda sigorta kutusunun giriş tarafından yani elektik hattının dairenizin dışından gelen tarafından şalterlemeniz gerekmekte. Kablolar sigorta kutusuna girmeden evvel burada şalterden geçirmeniz gerek. Maviyi maviye çıplağı çıplağa olacak şekilde karşılıklı bağlamanız yeterli. Size lazım olan kablolar sadece bunlar. Ama dairenize dışardan gelen hattı doğru tespit etmeniz önemli. Elektrik gittiğinde şalterinizi kapatıp dairenizin bina elektriği ile olan bağını kesmiş olacaksınız ve jeneratörünüzü çalıştırabileceksiniz.

    Elektrik geldiğinde de jeneratörü devre dışı alıp bağlantısını çıkarıp şalteri açtığınızda normal şebeke elektriği kullanmaya devam edeceksiniz.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.