Şimdi Ara

jelatini açılmamış ama faturası kesilmiş telefon hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
9.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iphone almak üzere fiyat araştırıken, son zamanlarda sıkça duyduğum ama detayını öğrenemediğim şu konuya takıldım:
    "jelatini dahi açılmamış ancak faturası kesilmiş kampanya telefonu"

Yani satıcı diyor ki: "Bu telefon(lar) turkcell, vodafone gibi GSM operatölerinden taahhütlü alındı. Faturası o nedenle kesilmiş durumda."

Gelelim sorulara:
    1- Öncelikle bu konuda bilgisi olan var mı? Nedir, ne değildir, bu şekilde telefon alınır mı?
    2- Birisi neden taahhütle telefon alıp, jelatinini dahi açmayıp, başka birine, özellikle de bir telefoncuya cihaz satıyor? Üstelik 24 ay taahhütte ödeyeceği örn 4000 tl iken, telefoncuya muhtemelen 2500 e satıyor.
    3- Böyle bir telefon alınır mı? Bu şekilde bir telefon almanın ne gibi tehlikeleri var?
    4- Risk almamak adına ne yapmalıyız?

Yanıt vereceklere şimdiden teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Jelatini Açılmamış Ancak Faturası Kesilmiş Telefon Hakkında Bilgiler

Telefon satın alırken fatura kesilmesi, yasal bir gerekliliktir. Faturasız telefon kullanımı, yasalara aykırıdır ve cezai yaptırımlara tabi olabilir.

Faturasız Telefon Alınır mı?

Hayır, faturasız telefon almak yasal değildir. İletişim Kurumu Başkanlığı (İKB), tüm cep telefonu kullanıcılarının kayıtlı olmasını zorunlu kılmıştır. Bu kayıt işlemi, telefon satın alındıktan sonra fatura kesilerek gerçekleştirilir.

Faturası Kesilmiş Ancak Jelatini Açılmamış Telefon

Jelatini açılmamış ancak faturası kesilmiş bir telefonun kullanılması mümkündür. Bu durumda, telefonun iade edilmesi veya faturasının iptal ettirilmesi gerekmektedir. Fatura iptal işlemi, telefonun satın alındığı mağazadan gerçekleştirilebilir.

Fatura Ne Demek?

Fatura, mal veya hizmet karşılığında yapılan ödemenin belgesidir. Telefon satın alırken kesilen fatura, telefonun bedeli, vergiler ve diğer masrafları içerir. Fatura, telefonun yasal olarak kullanılabilmesi için gerekli bir belgedir.

Sıfır Telefon Alırken Fatura Kesilmesi

Sıfır telefon alırken fatura kesilmesi zorunludur. Faturasız sıfır telefon satın almak yasa dışıdır ve ciddi sonuçlar doğurabilir. Telefon satın alırken mutlaka fatura istemeli ve faturayı saklamalısın.

Faturalı Telefon Ne Demek?

Faturalı telefon, kullanımına göre ücretlendirilen bir telefon türüdür. Faturası telefonun kullanımına göre düzenlenir ve abonelik ücreti, arama ücretleri ve veri kullanımı ücretleri gibi kalemleri içerebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • merhaba, böyle durumlarda satıcının önemi büyük diye düşünüyorum.

Bence kendini sağlama almalısın, kapalı kutuysa cihazın sana sorun yaşatacağını pek sanmıyorum ama cihaz çalıntı olabilir veya başka bir sorunu olabilir. Sonradan yanmamak için ürünün faturasını muhakkak iste, ayrıca bu satışı gerçekleştirdiğine dair satıcıdan da bir belge almalısın, imei numarası tarih / saat v.s. de bulunsun. En azından ileride bir sorun yaşarsan öne sürersin. Satıcı yapmam derse ben olsam ondan cihaz almam yine de sen bilirsin.
  • Alınacak satıcıya ve kütünün durumuna göre hatta fatura kesim tarihine göre değişir.

Ancak bu durum paraya ihtiyacı olan insanların kredi çeker gibi telefonu taahhütlü alıp aldığı gibi telefoncu vasıtasıyla doğrudan nakite çevirmesi. Böyle bir sektör mevcut sözleşmeli alıp nakite çevirmek üzere.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapalı kutu alırsan hiç sıkıntı olmaz. Bu işlemi paraya ihtiyacı olan yapıyor maalesef. Dikkat etmen gereken tek şey fatura ismi ile satan kişinin kimlik bilgilerini karşılaştır ve vodafondan ya da Turkcell'den alınma ise müşteri hizmetlerini ara teyit ettir ve son olarak da bir a4 kağıda telefonun imei numarasını yaz şu gün şu saat şunkadar para vererek satın aldım yaz iki de şahit bul yaz imzalayın daha sorun olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben yıllar önce ıp5 64 gb almıştım aynı şekilde bi sıkıntı çıkmadı türkcelin taahütlü cihazıydı, satarken bunları ne kadar söylesede fatura kesmesi için zorladım, kesdi fakat imeı numarası yoktu bu şekilde aldım faturayı sonra kutuyu açtıktan sonra fatura üzerine kutudaki küçük imei etiketlerinden çıkartıp yapıştırdım, üzerinde imei numarası olmasa bile ıphon 6s yazılı bi fatura kestir, gerisi onların sorunu sonuçta paranı verip ürün ve cihazı alıyorsun, gerçi bende hiç bir sıkıntı çıkmadı uzun süre kullanmıştım ama satarken senden yine fatura mutlaka istenir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • chips kullanıcısına yanıt
    insanlar nakit ihtiyacını karşılamak için bu yöntemlere başvurabiliyor. bankalardan kredi kalamıyor bu şekilde eline nakit para geçmiş oluyor. sonuç itibariyle cihaz sıfır ikinci el olarak alıyorsun ama sıfır telefon oluyor. alan satan razıysa sorun yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.