Şimdi Ara

JEEP RENEGADE ANA KONU (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.724
Cevap
56
Favori
371.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Jeep Renegade, FCA mühendisleri tarafından uzun süren mesailer sonucunda geliştirilen; %70 ısıl çelik ve kompozit malzeme kullanılarak üretilen 4x4 Small Wide mimarisi kullanılan yeni nesil monoblok gövdeye sahip ilk model olma unvanını taşıyor.
    Mükemmel sessizlik, daha iyi yol tutuşu ve ekstra güvenlik için 300’den fazla test uygulandı; bu testler 100’den fazla darbe simülasyonu ve ön, yan, devrilme, arka ve yaya etkisi gibi farklı türde darbelerle, darbenin meydana gelebileceği farklı hızlarda gerçekleştirilen darbe testi ve yayalarla ilgili farklı fiziksel özelliklerle ilgili testlerden oluştu.
     JEEP RENEGADE ANA KONU

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok beğendiğim bir araç ama maddi durum bu ara almaya müsait değil ev almam gerekiyor. Belki yılbaşında piyangodan bir şeyler çıkarsa alabiliriz.
    Bu arada aracı alan herkese hayırlı olsun. Daha çok kullanıcı yorumu bekliyoruz. Bu aracın benzinli versiyonunu alan yok sanırım forumda. Onlardan da bir yakıt tüketimi verisi alsak fena olmazdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gezginbur

Ben 2 defa test sürüşü yaptım. Yüksek süspansiyon strokları ve yerden yüksekliği tam bir premium lüks konforu yaşatıyor. Arazi performansı yerden yüksek olduğu için bütün piyasadaki suv lardan iyidir diye düşünüyorum. Bu tam bir jip. Qashqai tiguan gibi jip görünümlü araba değil. Üzerindeki sacın kalınlığından dokununca anlaşılıyor.

Sınıfındaki diğerlerini bilemiyorum ama Jeep olduğu için arazi olayına da önem vermişler. Yaklaşma-uzaklaşma açıları baya iyiymiş.
    Ancak tabi 4x2'leri araziye vurmak enayilik olur, 4x4 için konuşmak gerek.

Haliyle aslında 4x2 olan her alet jip görünümlü otomobildir
    Zaten SUV olan hiçbir aletin arazi iddiası yok. Hepsi "otomobilleştirilmiş" makineler.
    Bazısına 4x4 özelliği falan da koyuyorlar ama hikaye. Honda CRV'nin skandal videosunu görmüşsünüzdür belki, çekişi kaybeden tekerlerden diğerlerine aktarımı bile beceremiyordu, güya yazılımı güncellemişler bilmemne, ama benim için bitmiştir o alet

Gerçek arazi araçları zaten SUV diye geçmiyor.

Bu arada yukarıda "mükemmel sessizlik" diye iddialı bir cümle geçiyor, Halit Bolkan'ın testinde dizel makine sesi vurgusuna atıfta bulunmak isterim

Sanıyorum 1.4 140'lığı henüz kullanan yok, alayı dizel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 25 Aralık 2014; 9:49:41 >

• Mükemmel sessizlik kesinlikle abartılı bir ifade. Sonuçta hepimiz 1.6 mjet'in en gürültülü dizel motorlardan biri olduğunu biliyoruz. Ancak kesinlikle rahatsız edici bir durum söz konusu değil belirteyim. Bunu öncesinde 1.6 gdi gibi çalışıp çalışmadığı belli olmayan bir motora sahip araç kullanıcısı olarak söylüyorum.
  • ken_618 kullanıcısına yanıt
    Hocam imza mükemmelmiş bu arada

•  JEEP RENEGADE ANA KONU JEEP RENEGADE ANA KONU

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: yunemko1903

JEEP RENEGADE ANA KONU JEEP RENEGADE ANA KONU

Kardeş ilk çıktığında duster da sürdüm, sanki mukavvadan uhuyla yapıştırılmış araba hissi verdi. Tipinin kesinlikle renegade ile alakası yok. Renegade Türkiyedeki 1.6 dizel suv tekelini bitirecek bir suv. Fiyatları aşağı çekecek. Bayisine sordum daha gelmeden 16 tane satılmış. Bir kaç ay sonra araç üretim prosesi iyice oturduğunda bende alacağım inşallah.

• Ormanci kullanıcısına yanıt
    Saygılar, sevgiler
  • gezginbur kullanıcısına yanıt
    Kardes benim diger yorumlarima bakarsan forumda renegadeyi en olumlu bulan kisiyim.

• Bir de önceki mesajlarda bu aracın boyutlarına değinildi ve Juke vb. araçlar da işin içine karıştı.

Şimdi benim bildiğim, Tiguan vb. sınıfında bu araç, Juke değil.

Örneğin Tiguan'ı baz aldığımızda, bu araç kompakt sınıf üzerine inşa edilmiş bir araç, atıyorum bir Golf platformu kullanılarak mı yapılmıştır orasını bilmiyorum ama boyutlar bakımından burada yer alıyor.

Mokka, Juke falan da gösteriliyor. Bunlar B segmenti küçük sınıf araçların SUV'ları modunda. Renegade burada değil bence. Ha belki Mokka olabilir, çünkü mesela Juke kadar ufak değil aslında.

Yanlış mıyım bilemiyorum ama, Renegade'i bazılarımız yanlış konumlandırıyor diye düşünüyorum bu yüzden.
    Kompakt SUV bir araç, küçük SUV değil...
    Yanlışsam düzeltin lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 26 Aralık 2014; 16:06:53 >
  • Simdi araclarin siniflari dingil mesafelerine gore belirlenir.boyut olarak c segmenti suv olan renegade aslinda b segmenti bir arac.rakipleri captur juke mokka trax mitsubshi asx..
    ancak c segmenti qashqaiden 8 cm yuksek.
    diger c segmenti tiguanla yaklasik ayni genislikte.yani boyutlari skoda yeti ile birebir ayni ancak kaput daha yuksek oldugundan cok daha buyuk gorunuyor.tabi premium bir arac jeep renegade retro tarziyla hepsini siliyor.asagidaki resimde boyut karsilastirmasi mevcut
     JEEP RENEGADE ANA KONU

• quote:

Orijinalden alıntı: Ormanci

Bir de önceki mesajlarda bu aracın boyutlarına değinildi ve Juke vb. araçlar da işin içine karıştı.

Örneğin Tiguan'ı baz aldığımızda, bu araç kompakt sınıf üzerine inşa edilmiş bir araç, atıyorum bir Golf platformu kullanılarak mı yapılmıştır orasını bilmiyorum ama boyutlar bakımından burada yer alıyor.

Mokka, Juke falan da gösteriliyor. Bunlar B segmenti küçük sınıf araçların SUV'ları modunda. Renegade burada değil bence. Ha belki Mokka olabilir, çünkü mesela Juke kadar ufak değil aslında.

Yanlış mıyım bilemiyorum ama, Renegade'i bazılarımız yanlış konumlandırıyor diye düşünüyorum bu yüzden.

Renegade küçük Suv hocam, B segmenti yani. Zaten platformunun kökeni Punto'ya dayanıyor.
    Jeep'in kompakt SUV'si Giu platformunda üretilecek ve şu anda geliştirme aşamasında. Compass ve Patriot'un yerine tek araç olarak gelecek.

• quote:

Bir de önceki mesajlarda bu aracın boyutlarına değinildi ve Juke vb. araçlar da işin içine karıştı.

Golfte torsiyon çubuğu var bi kere arka süspasiyon bile değil.
    Renegade de süspansiyon strokları piyasadaki bütün suv lardan fazla. Ayrıca en kaliteli süspansiyon wishbone balljoint sistemine sahip. Tam bir haftasonu dağ bayır yaylada arazide keyifli sürüş yapılacak araç. Tiguanı araziye çıklarsak bütün aşıkları boşluk yapar. Heralde doğuş otomotiv servisinden iyi bir fatura çekerler.
    Autoshow dergisinde doğuştan maaş alan yorumcular kedi ciğere pis dermiş gibi eleştirmişler aracı. Almanyada en alt sınıfa sattıkları arabaları %160 pahalıya sattırıyorlar bize bu vosvoscular. Bu tekele son verecek bir suv renegade.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gezginbur -- 27 Aralık 2014; 0:06:02 >

• quote:

Yok merak etmeyin daha bu aletler üretilmeden herşeyi belli oluyor. Üzerinde ne olacak ne olmayacak, hangi motor şanzıman konulacak, vs.vs.vs.

Buradaki olay tamamen "pazarlama stratejisi".

Önce manueli veya istediği versiyona ağırlık verip onun satmasını istiyorlar, peşinden diğer versiyonları da çıkarıp onların da kaymağını ayrıca alıyorlar.

Oyun firmalarının, birbirlerinden etkilenmemek, veya özel olarak baltalamak için çıkış tarihlerini değiştirmeleri gibi düşünebilirsiniz. Oyun vs. herşey hazır ama sadece o tarihlerde başka büyük oyunlar çıkacak diye adamlar tarihi değiştiriyorlar.

Tamamen strateji.

Ilk mesajinizda "sonra neden satilmiyor" seklinde firmalarin hata yaptigindan otomatik gec geldigi icin aracin satmadigindan bahsetmissiniz. Sonra da kar etmek icin bilerek yapiyorlar demissiniz. Satmiyorlar ama kar ediyorlar kaymagini yiyorlar biraz celiskili geldi bana. Isterseniz siz bu konuda bir daha dusunun.

• ikinci ele düştüğü zaman takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: chairman of the board

ikinci ele düştüğü zaman takip

1.6 motor dizel vergisi düşük jeep görünce millet heman alır. Piyasada ihtiyaç var 1.6 dizel suv a.

• Integrale I kullanıcısına yanıt
    Hmm anladım hocam da peki aslında 500L platformu değil mi, o da mı Punto aslında? Bir de 500L Mini Countryman'den bile büyük duruyor bu arada
    Cevap ve bilgilendirme için çok teşekkürler.
  • Hemican kullanıcısına yanıt
    Niye anlatamadım anlamadım ama bi daha açıklamaya çalışayım.
    Şöyle demek istedim;

Adam bilerek otomatik versiyonu sonra satışa çıkarıyor ki, öncelikle manuel satmak istediği için, otomatik satışları manuelin önünü kesmesin. "Aaaa ne güzel, ama otomatik yok, olsun alırım ben bunu" diyenlere satıyor normal satışların haricinde. Onların pazarlamacıları emin olun bunu hesaplıyorlar, belirli bir tarih var, atıyorum 2-3 ay, tam manueller belli bir "ilk satış" doygunluğuna ulaşıyor, o sırada otomatiği piyasaya sürerek piyasayı bir daha kızıştırıyor.

Giulietta satışlarında da bunu yaptılar.
    Az da olsa, manueli satıp otomatik ile değiştirenler bile oldu.

Stratejinin güzelliğini görüyor musunuz
  • gezginbur kullanıcısına yanıt
    İyi de ben de zaten olumsuz birşey yazmadım ki, mesajınızın benim mesajımla ilgisini pek kuramadım kusura bakmayın
  • quote:

Hmm anladım hocam da peki aslında 500L platformu değil mi, o da mı Punto aslında? Bir de 500L Mini Countryman'den bile büyük duruyor bu arada
    Cevap ve bilgilendirme için çok teşekkürler.

Aynen hocam...

Önce Punto platformunu a'dan z'ye elden geçirip, biraz daha büyüterek 500L platformunu hazırladılar.
    Sonra 500L'den kullandıkları o platformu bir daha elden geçirip 4x4'e uygun hale getirdiler, 500X ve Renegade'i ürettiler.

500L'nin Countryman'den büyük olması normal, çünkü 500L bir MPV. Öncelik amacı iç hacim sunmak.

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.