Şimdi Ara

JBL T280A KULAKİÇİ KULAKLIK İNCELEMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
38.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ÖN SÖZ
    Merhaba arkadaşlar;
    Bu incelememde 2 gün önce D&R'dan satıN almış bulunduğum JBL T280A/Silver model numaralı kulaklığı detaylandıracağım.
    Böyle bir inceleme yapmamdaki amaç ise almış olduğum ürün ile alakalı Türkçe forumlarda yeterli derecede bilgi bulamamamdır.
    Uzun süredir kulaklık incelemesi yapmıyordum çünkü daha önceden incelemesini yaptığım Urbanears Kransen kulaklığımdan memnun kalıp 2 defa üst üste aynı kulaklıktan kullanmam ve ayrıca Apple Earpods kulaklığına geçiş yapmamdır.
    Earpods hali hazırda bir incelemeye sahip olduğu için ben yapma gereksinimi duymadım.
    Şimdi daha fazla lafı uzatmadan incelemeye geçiş yapalım

    KUTU AÇILIMI
    Kutu çok detaylı bir tasarıma sahip değil. Gayet basit ve minimal bir şekilde tasarlanmış ancak kutu üzerindeki bilgiler tüketiciye yeterli oranda bir bilgilendirme sunamıyor.
    Üst kapağı açtığınızda kulaklığın asılı olduğu plastikle karşılaşıyorsunuz ve altında bir tane kutu çıkıyor. Bu kutu içerisinde;
    1)Kullanma kılavuzu(Türkçe mevcut değil)
    2)Barkod
    3)Çince yazılmış bir uyarı kağıdı
    4)Taşıma kabı
    5)2 farklı boyda kulaklık için silikon
    çıkıyor.
    Ayrıca kutu dışarısında distribütör firmaya ait bir kullanma kılavuzu da bulunuyor. Taşıma kılıfı gayet hafif ve bu fiyat segmentinde görülmesi gereken bir detay olmuş.
    JBL T280A KULAKİÇİ KULAKLIK İNCELEMESİ

    JBL T280A KULAKİÇİ KULAKLIK İNCELEMESİ

    JBL T280A KULAKİÇİ KULAKLIK İNCELEMESİ

    JBL T280A KULAKİÇİ KULAKLIK İNCELEMESİ

    JBL T280A KULAKİÇİ KULAKLIK İNCELEMESİ

    JBL T280A KULAKİÇİ KULAKLIK İNCELEMESİ


    KULAKLIK TASARIMI
    Kulaklık kablosu karışmayı engellemek adına yuvarlak bir kablodan ziyade daha köşeli bir tasarıma sahip.
    Sürücülerin alüminyum malzemeye sahip olması kullanıcıda daha premium bir his uyandırıyor.
    Ancak mikrofon ve düğmenin bulunduğu bölümün çok kaba bir yapıda olduğunu, tıklatmalar sırasında düğmenin çok kalitesiz bir yapıda olduğunu söylemeliyim.
    Ayrıca 3.5 mm konnektörün düz bir yapıda olması gelecekte o bölümle alakalı problemlerin oluşma ihtimalini güçlendiriyor.
    Ve Kablonun sırf plastik olması ise bu fiyata sahip diğer kulaklıklara oranla materyalde ucuza kaçıldığını gösteriyor.
    JBL T280A KULAKİÇİ KULAKLIK İNCELEMESİ

    JBL T280A KULAKİÇİ KULAKLIK İNCELEMESİ

    JBL T280A KULAKİÇİ KULAKLIK İNCELEMESİ


    SES KALİTESİ
    Yeni alınan kulaklıklarda artık burn in gibi eskiden çoğunlukla olması için biraz zaman gereken süreçler gerekmiyor.
    Ben kullandığım süre zarfında böyle bir değişikliğe rastlamadım.
    Kulaklık kutu üzerinde yazdığı üzere Pure Bass özelliğine sahip.
    Yani bass sesler öyle çok güçlü bir şekilde değilde daha yayılarak derinden ama çok daha net bir şekilde çıkıyor.
    Bu da klasik bass ses alışkanlıkları dışında farklı bir hissiyat bırakıyor.
    Mid sesler ise bu fiyat segmentinde bulunan diğer kulaklıklarla oranla aynı seviyede çok iyi bir seviyede de değil çok kötü de değil.
    Ancak tiz sesler ses gücünü arttırdıkça olmaması gereken derecede belirgin bir hale geliyor ve bundan rahatsızlık duymaya başıyorsunuz.
    Bu fiyat seviyesinde böyle tiz sesler ile karşılaşmak JBL gibi profesyonel bir firmadan beklenmeyecek bir eksi oldu.
    Tabii burada çok kötü de demek doğru olmaz ama olmaması gereken bir detay denebilir.
    Ses yalıtımı konusunda ise gayet yeterli bir şekilde dış sesleri engelliyor. Tabi ses çıkış gücü de tiz seslerin patlamasını göz ardı edersek isteneni veriyor.

    FİYAT VE KARAR
    Bu ürünü 100 ₺'ye almış bulunmaktayım ama burada +10 -10 lira şeklinde çeşitli oynamalar görebilirsiniz.
    Ben kendimde elektronik müzik seven bir kullanıcı olduğum için memnun kaldım ama tiz sesler çıkış gücü sona yaklaştıkça patlamaya başlıyor ve bu tarz müzik dinliyorsanız daha alternativ kulaklıklar aramanızı tavsiye ederim.
    Bu kulaklığın rakipleri ise Urbanears Kransen, Apple Earpods ve Senheiser CX 200 Street II dir.
    Bu kulaklıklara oranla artıları bass seslerin derinden ve net gelmesi, ses yalıtımının kaliteli olması ve dışarı çok fazla ses vermemesi denebilir.
    JBL T280A KULAKİÇİ KULAKLIK İNCELEMESİ


    TEKNİK ÖZELLİKLER
    Empedans (ohm): 16
    Frekans aralığı (Hz) 20-22kHz
    Garanti süresi 2 Yıl
    Hassasiyet (dB) 100dBSP
    Kablo uzunluğu (m) 1,1m
    Sürücü boyutu(mm): 9m

    UZUN KULLANIM GÜNCELLEMESİ
    Uzun süredir kullandığım bu kulaklık hakkında yeni yorumlarım ile konuya güncelleme getirmek istedim. Öncelikle kulaklık hakkında, ses performansı olsun tasarım detayları gibi faktörler açısından aynı düşüncede olduğumu söyleyebilirim ancak aldığım kulaklık beyaz olduğu için kirlenmeler çok çabuk oldu ve düzenli aralıklarla kulaklığı temizlemem icap ediyor. Ayrıca üzerinde bulunan mikrofonun da yeterli oranda sesleri yakalayamadığını ve ağzınıza çok yakın tutmanız gerektiğini de belirtmeliyim. İçinden çıkan taşıma çantası da kulaklığı sürekli kullandığım için fark etmediğim bir zamanda kaybolmuştur. Zaten kulaklıklar için en doğru taşıma çantası tasarlayan üreticinin Apple olduğunu söylemeliyim. Ayrıca üzerinde bulunan kulaklık silikonlarından bir tanesinin çatlaması sonucu yerine başka bir kulaklık silikonu ile devam etmem gerekti. Bu da bu fiyat seviyesinde olan bir kulaklıktan açıkcası gerçekleşmesini hiç beklemediğim bir olay oldu. Alacak arkadaşlara da bu hususları göz önünce bulundurmasını tavsiye ederim.

    FİNAL GÜNCELLEMESİ
    Kulaklığın hoparlör kısmındaki beyaz filtrenin kirlenmesi sonucunda temizlemeyi denerek yerinden çıkarmış oldum ve yapıldığı madde, orada durmasını sağlayan yapıştırıcının kalitesiz olması ve kendi silikonlarının da çatlaması sonucunda aldığım D&R mağazasına götürdüm ve 20 gün sonunda ürünün ücretinin geri verilmesi kararı çıktı. Firmaların 100 lira üstü segmentte böyle ucuz ham madde tercihlerine kaçmaları ve bunu da marka adına güvenerek yapması hem biz tüketiciler açısından üzücü ayrıca firma adına da hayal kırıklığı oluşturan etmenler oluyor. Eğer bu kulaklığı maksimum 70 lira üzerinde satın alacaksanız kesinlikle almamanızı öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkgamer_gs -- 12 Aralık 2016; 15:25:34 >







  • Son seste tizler o kadar berbat bir hal alıyor ki dinlediğiniz müzikten zevk alamıyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • heavenforeveryone H kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum ben bir de cok tiz dinleyen bir insan olsam zaten alırken iki defa düşünürdüm ama ben kulaklığın verdiği bass sesleri dinlemesi cok zevk verdiği için bu fiyata göre özellikle elektronik müzik severlere öneriyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce bu kulak içine girenlerden hiç kullanmamıştım ancak apple earpods bu kulaklığa 3-5 defa tur bindirir. Belki 5-10 tl eder ama bu fiyata tamamen rezalet.
    önermem
    saygılar
  • hakkı38 H kullanıcısına yanıt
    EarPods da kullandım hatta evimde kutlusunda duruyor sma ben o rezalet iç ve dış yalıtımı yüzünden kullanmam. Böyle iyi bir firmanın bu kadar rezil bir kulaklık yapması çok büyük bir yanlış oldu. JBL de kesinlikle fiyatını hak etmiyor ama müzik dinlerken en azından yanında konuşan insanların sesini bile duymuyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kransen mi t280 mi bass lar ve tizler yerinde olacak şekilde olsun da bagis kullanıyordum bozuldu iade aldım 2 sinin arasında kaldım. İkisini de kullanmışsınız t280 mi kransen mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kuscu94 K kullanıcısına yanıt
    O zaman T280A modelini öneririm. Şöyle ki Kransen'dr bass sesler çok kuvvetli ama diğer sesleri yutuyor. Diğer model kulaklık değilse bas sesler daha derin ve geniş tonda kulağınıza geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkür ederim tiz sesler çok fazla diyince biraz düşündüm bass severim derin ve yayılması bakalım ön sipariş verdim bizim mağazada yokmuş deneyeceğim gelince beğenirsem alırım artık :) çok teşekkür ederim bilgi için
  • Ben daha ucuza sony ve philips modelleri varken kasadaki çalışanın az daha koy bunu al demesiyle bu ürünü aldım. Ancak keşke sony alsaydım diyorum. Hafif müzik dinlerken gayet keyif verici ancak yüksek sesli müzik dinlemek istediğimde pek tatmin olmadım. Sony den her zaman memnun kalmışımdır. Açıkcası 109 liraya keşke başka marka deneseydim diyorum. Yurtdışından da gayet ucuza iyi kulaklıklar getirilebilir. Mesela ben 100 liraya kulak üstü Ausdom M05 aldım. Pil ve ses konusunda kusursuz. Kulakiçi modelleri denenebilir.
  • Arkadaşım bugün gidip jbl t280a ve akg y20 arasında kalmıştım bende akg y20 aldım acaba hatamı ettim.??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xiaomi Hybrid Metal satın aldım. Bu JBL ile Xiaomi arasındaki fark nedir ses kalitesi bakımından ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tecnikadamoguz01

    Arkadaşım bugün gidip jbl t280a ve akg y20 arasında kalmıştım bende akg y20 aldım acaba hatamı ettim.??

    arkadaşım merhaba. ben de senin gibi jbl t280a ve akg y20 arasındayım şuan. AKG 'e ismi sebebiyle daha sıcak bakmaktayım. Sen akg y20 almışsın sanırım. Nasıl? Memnun musun kulaklıktan. EDM ve house ağırlıklı müzik dinlediğimi düşünürsek kulaklığın bass yeteneği nasıl sence?
  • iyi forumlar. creative ep630i kulaklığım bozulduktan sonra bu kulaklığa ilgilenmeye başladım.bu kulaklıktan da ep630i gibi performans alabilir miyim? yardımcı olursanız sevinirim.
  • Cx-200 pro street var bende de. Geçen yıl sağ tek bozulunca garantiye götürmüştüm yenisini yollamışlardı. Ama 1,5 yıl aradan sonra tekrar sağ teki bozuldu. Garantisi de bittiği için yeni kulaklık bakıyorum. CX-300 bütçemi aştığı için alamayacağım bu modeli araştırıyorum ama bunu da almayacağım. Ancak çok faydalı bir inceleme olmuş.

    Cx-200'ün de yüksek seslerdeki tizliğin çok olmasından rahatsız olmuştum, anladığım kadarıyla bu modelde bu durum daha da fazla. Fiyatına da bakıldığı zaman alınması tavsiye edilecek bir ürün değil gibi duruyor.
  • Turkishpower$ kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum. Fiyatını fazlaca hak etmiyor. Sadece marka avantajına sahip olan bir ürün. Fiyat 70₺ gibi bir seviyede olmalıydı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar genellikle pop rock akustik tarz dinliyorum sizce JBL t280 mi akg y20 mi kransen mi almalıyım?
  • SPNOTE kullanıcısına yanıt
    Kransen tamamiyle bass ses ağırlıklı diğerlerini yutuyor, T280A ise bass sesleri daha geniş veriyor ama bunda da tiz sesler için perde aralığı daha yüksek. Ama AKG Y20'yü kullanmadım ancak incelediğim diğer sitelerde sizin istediğiniz tarzdaki müzikler için önerildiğini okudum. Bana sorarsanız eğer 100 tl'ye T280A'yı alacaksanız almayın. Kransen olabilir ama konusunu incelerseniz zaten dezavantajları orada yazıyor.
  • darkgamer_gs kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam görüşünüz için t280 almayacağım çok fazla kötü yorum var.Sizce max 130 tl bütçe ile hangi kulaklığı almalıyım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SPNOTE kullanıcısına yanıt
    Bu fiyata alabileceğiniz kulaklıklar belli. Xiaomi Piston 3, EP-630, Quadbeat 3, Xiaomi Hybrid HD Metal Piston ve Sony MDRXB50APB.CE7 modelleri vardır. Bunlar arasından istediğiniz fiyatı size uygun bir tanesini alabilirsiniz. Tabii Kransen de var ama konuda yaşadığım sıkıntıları belirtmiştim. Onları göz önüne alarak onu da inceleyebilirsiniz.
  • darkgamer_gs kullanıcısına yanıt
    SENNHEISER CX 300 II Precision a ne dersiniz hocam benim isteklerimi karşılar mı pürüssüz bir ses deneyimi istiyorum
    http://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_sennhe%C4%B1ser-cx-300-%C4%B1%C4%B1-precision-siyah-kulaki%C3%A7i-kulakl%C4%B1k-1035265.html
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.