Şimdi Ara

JBL On Beat Extreme Aldım . İnceleme ve tanışma Hikayesi , Resimli .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
4.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar z5500 sahibiydim . Daha önce 2 sene kadar JBL on tour kullandım. Ses muazzam değilsede yeterli seviyedeydi. Başka arayışlara girdim . Yenilerde JBL On Tour İBT aldım 526 Tl ye D&R dan , Taşınabilirliğinin ve ses kalitesini begendim. Geçen media mark a gittim . Öyle hoparlörlere bakıyordum , ilk önce jbl on beat in normal olanını dinledim . , . Orda bunun extreme modeli duruyordu ama fiyat 1440 TL . Öylesine bir açtım dedim bakayım napıyorda bu fiyatı asmışlar üzerine . Aman sesi açtıkça cihaz coşuyor . Resmen hayran kaldım , cihaz rüyalarıma girmeye başladı . Ses özelliklerine birazdan değineceğim için direk geçiyorum . Neyse sonuç olarak dün z5500 ü sattım. Direk media marka gittim. Dedim D&R da bu indirimde 1300 e satılıyor. Ben 1449 veremem buna . Tertemiz bi teşhir ürünü vardı , ona göz diktim. Zaten cihazın Türkiyeye girişi 2 ay olmuştu . Neyse iyi bir fiyattan teşhir ürününü kaptım . Üzerinde toz bile yok .

Geçen sene en iyi dock ödülünü , bowers & wilkins kazanmış. Fakat o sıralar bu cihaz daha piyasaya çıkmamış. Eğer piyasada olsa rahatlıkla ödülü alır diyorlar inceleme yapanlar . Zeppelinin boyutları baya büyük.

Ben ses özelliklerine değinmek istiyorum . z5500 den sonra

İlk olarak gelince telefonla bluethooth bağlantısı kurarak sesi denedim. Daha sonra ipadi dock kısmına oturttum . Sesi açtıkça açıyorsun. Boyutlarıda öyle ahım şahım birşey değil , marka JBL beklenti büyük ama boyutu küçük olunca bass ve yüksek derecede ses beklemiyorsunuz . Ama sesi açtığınız an cidden şaşırtıyor insanı . Bassları subwoofer etkisi yaratıyor öyle tık tık değil bildiğiniz subwoofer gibi güm güm etrafı titretiyor , tizlerine hiçbirşey söylenmez. Bu şarkıda bu notalardamı var diyorsunuz. Ses aralığı 20hz - 20.000khz . Televizyona bağladığımda nerdeyse 5.1 etkisi yaratan seslerle karşılaştım. Film için dts desteğiyle izlenen bir z5500 ile karşılaştırılmaz tabiki ama müzikte z5500 den açıkara önde .

Cihaz 4 kg üzerinde tutma yeri var. Çok çok rahat birşekilde dolaştırabiliyorsunuz. Tek eksiği batarya ile çalışmaması , ama bu gücü kaldırabilecek bir batarya zor ve cihaza maliyet getirir .

Değinmek istediğim diğer konu . İpad yada iphone u dock a oturtunca , kumandadan yönetebiliyor olmanız . Kumandada cihazın kendi eq ayarlarını değiştirebiliyorsunuz , play/stop , ileri geri sarma . Şarkı değiştirme . ses açam kısma. Herşeyi yönetebiliyorsunuz. Bu kumandanın diğer iyi tarafı oda bluethoot ile bağlanıyor. Diğer odadan kumandayla cihazın kontrolünü yapıyorsunuz.

Ürün 4x30 watt gücünde . Gerek tasarımı gerek ses kalitesi efsane olabilir . İçinde kendi eq ayarlarıda mevcut. Daha yeni bir cihaz , fiyatıda yüksek . Yakın zamanda pek düşeceğinide sanmıyorum . Bose sounddock 10 ile kıyaslayanlar Jbl i daha başarılı bulmuş. Bose nun fiyatı 1800 TL civarı . Birde onda bluethooth bağlantısı için ekstra aparat alıyorsunuz.

Ben daha önce bu kalitede müzik dinlemediğimi belirtmek isterim . Daha önce tabiki böyle basslar duydum , aracımda kicker L5 kullanıyorum. Onun verdiği bassla kıyaslamıyorum. Fakat z5500 ün subwooferının yarısı kadar bir performans sergiliyor diyebilirim. Zaten müzikte z5500 subwooferı gereksiz derecede çalışıyor, çoğumuz kısıyoruzdur. Tiz konusunda kıyaslamıyorum, extreme açık ara önde. Ses tokluğuda z5500 centerı seviyesinde diyebilirim . Kısaca bütün sesler rahatlıkla ayırt ediliyor. Taşınabilir dock şeklinde hoparlör için muazzam bir ürün yaratılmış . Bütün inceleme siteleride çok yüksek puanlar verip , ürünü tavsiye etmiş .

Harman Kardon Ekibi güzel iş çıkartıyor her seferinde . Jbl On tour ibt de serisinin en iyi hoparlörü . Jbl on tour ibt yi alırkende Logitech boombox ile kıyaslama şansı bulmuştum . Logitech ibt nin yanında tiz üzerine kurulu laptop hoparlörü gibi kalıyordu . Bu tür ürünlerde Harman kardon ürünlerini tercih etmenizi öneririm. Fiyatları yüksek ama hakkını veriyor .

Ekstra olarak bu hoparlörü tv ye bağlayıca yada film izlerken eq dan movie yi seçince 5.1 etkisi yaratacak seviyede ileri kalitede ses veriyor . Bu cihaz beni heryönüyle etkiledi. Bu yüzden bilgilendirme ve aydınlatma amacıyla açtım konuyu . Malum sitede incelemiş cihazı. Cİhazı incelerken inceleyen türk şahısta hayran kaldığını belirtmiş. Faydalı olması dileğiyle .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 29 Ekim 2014; 20:27:04 >

• İnceleme için teşekkürler.Güle güle kullanmanız dileğiyle.z5500den sonra yer bakımından size fazlaca kazandırmıştır.Kumandası olması büyük avantaj.Koltuktan kalkıp her seferinde şarkı değiştirmeye cihazın başına gitmek can sıkıcı olurdu.Böyle ürünler evi küçük olanlar için ideal görünüyor.
  • İnceleme için teşekkürler. Almanya'da her ikisinide dinleme şansım oldu. Bana göre, Harman Kardon, BW Zeppelin'den daha iyi ses veriyor...
  • Hayırlı olsun ürünün tasarımı çok hoşuma gitti tabii ki seside mükemmeldir eminim.
    Zeplinin tasarımı fıs kalmış yanında.Kablo karmaşası ile uğraşmak istemeyenler için birebir.
    Sana pm attım bu arada cevap beklemekteyim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Operasyonel güç tüketimi ne demektir bilen varmı arkadaşlar .
  • Ben ortadaki resimdeki cihaz zannettim son fotoğrafları görünce şaşırdım ve çok küçükmüş ona da ayrı bir şaşırdım.

Ancak bir ara uğradığım arkadaşımın evinde basit, beyaz renkli ipod hoparlörü vardı bir müzik açtım kulaklarıma inanamadım resmen.

Müziği açıyorum ama bassları çok iyi veriyordu.

Bu kolonlarda eminim ki akustik turbo özelliği ile entegre geliyor.

Yoksa kesinlike bu sesi veremezler. Cihazınızın sesini tahmin edebiliyorum. Hayırlı olsun demek düşer bize. Ama bu kadarcık bir şey için çok taşınabilir bir cihaza ihtiyacınız yoksa bu parayı vermeniz çok kötü olmuş. Çok tuzluymuş ya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: megablaster

Ben ortadaki resimdeki cihaz zannettim son fotoğrafları görünce şaşırdım ve çok küçükmüş ona da ayrı bir şaşırdım.

Ancak bir ara uğradığım arkadaşımın evinde basit, beyaz renkli ipod hoparlörü vardı bir müzik açtım kulaklarıma inanamadım resmen.

Yoksa kesinlike bu sesi veremezler. Cihazınızın sesini tahmin edebiliyorum. Hayırlı olsun demek düşer bize. Ama bu kadarcık bir şey için çok taşınabilir bir cihaza ihtiyacınız yoksa bu parayı vermeniz çok kötü olmuş. Çok tuzluymuş ya.

Dostum ev için bence kurulabilecek daha iyi bir sistem yok müzik için . Yani yok derken tabiki 400-500 liralara daha iyi sistem kurarsın. fakat siz 500 rms lik bir sistem kursanızda sesi açabileceğinizi düşünmüyorum ev kullanımı için. Ben JBL i genel olarak %40-50 ses seviyesinde kullanmaktayım. Daha yüksek seslerde basslardan beni bile huzursuz ediyor, etrafı titretiyor bazı şarkılarda . Aralığı 20hz-20.000khz . Tiz ve detay seviyesi, vokal sesi , basslar fevkelade. Dock, bluethoothla bağlantı , taşınabilirlik. Yerden tasarruf, tek cihaz üzerinden herşeyin kontrolü . Karizmatik duruşu. Küçük boyuttan beklenmeyecek ses, kumandayla kontrol. Bunlar bu ürünü bir hoparlörden ileri seviyeye taşıyor . Ses özelliklerini dışarı alsak. Ses dışında bütün bu söylediklerim zaten 500 TL ye değecek özellikler . En ucuz 6 rms lik bluethooth hoparlörler 250 lira seviyesinde . En ucuz sadece dock özellikli hoparlörler 200 liradan başlıyor . Birde muazzam ses kalitesini katınca bence fiyatını hakediyor. Evin içerisinde her odada , elim ayağım oldu bir anlamda . 4. kattan son ses verildiğinde ters tarafta kalan apartman kapısına kadar sesi iletebilecek seviyede ses yüksekliği var. Çoğu aracın fabrika çıkışı 4x7 yada 10 watt luk subwoofersız düz hoparlörlere sahip olduğunu düşünerek araba sistemi için bile tatmin edici olabileceğini düşünüyorum. Aracımdaki L5 ve ve kicker ön componenti satıp, priz dönüştürücüsü alarak extreme i kullanmayıda düşündüm. Ama z5500 ü satınca direk eve adadım cihazı. Ev kullanımı için fazla bile bu tarz cihazlar güç açısından. z5500 kullanırken müzikte sesi öyle çok açtığımı bilmem, baya baş ağrıtıcı oluyor sadece bass ağırlıklı ses olunca . Tabi dts yada dolby digital filmlerde baya. Ayrıca villam olsaydı yada bahçeli müstakil ev tarzı , teras katına yada bahçeye falan 1000-1500 rms lik sistem düşünebilirdim bu fiyata.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreFB1907

quote:

Orijinalden alıntı: megablaster

Ben ortadaki resimdeki cihaz zannettim son fotoğrafları görünce şaşırdım ve çok küçükmüş ona da ayrı bir şaşırdım.

Dostum ev için bence kurulabilecek daha iyi bir sistem yok müzik için . Yani yok derken tabiki 400-500 liralara daha iyi sistem kurarsın. fakat siz 500 rms lik bir sistem kursanızda sesi açabileceğinizi düşünmüyorum ev kullanımı için. Ben JBL i genel olarak %40-50 ses seviyesinde kullanmaktayım. Daha yüksek seslerde basslardan beni bile huzursuz ediyor, etrafı titretiyor bazı şarkılarda . Aralığı 20hz-20.000khz . Tiz ve detay seviyesi, vokal sesi , basslar fevkelade. Dock, bluethoothla bağlantı , taşınabilirlik. Yerden tasarruf, tek cihaz üzerinden herşeyin kontrolü . Karizmatik duruşu. Küçük boyuttan beklenmeyecek ses, kumandayla kontrol. Bunlar bu ürünü bir hoparlörden ileri seviyeye taşıyor . Ses özelliklerini dışarı alsak. Ses dışında bütün bu söylediklerim zaten 500 TL ye değecek özellikler . En ucuz 6 rms lik bluethooth hoparlörler 250 lira seviyesinde . En ucuz sadece dock özellikli hoparlörler 200 liradan başlıyor . Birde muazzam ses kalitesini katınca bence fiyatını hakediyor. Evin içerisinde her odada , elim ayağım oldu bir anlamda . 4. kattan son ses verildiğinde ters tarafta kalan apartman kapısına kadar sesi iletebilecek seviyede ses yüksekliği var. Çoğu aracın fabrika çıkışı 4x7 yada 10 watt luk subwoofersız düz hoparlörlere sahip olduğunu düşünerek araba sistemi için bile tatmin edici olabileceğini düşünüyorum. Aracımdaki L5 ve ve kicker ön componenti satıp, priz dönüştürücüsü alarak extreme i kullanmayıda düşündüm. Ama z5500 ü satınca direk eve adadım cihazı. Ev kullanımı için fazla bile bu tarz cihazlar güç açısından. z5500 kullanırken müzikte sesi öyle çok açtığımı bilmem, baya baş ağrıtıcı oluyor sadece bass ağırlıklı ses olunca . Tabi dts yada dolby digital filmlerde baya. Ayrıca villam olsaydı yada bahçeli müstakil ev tarzı , teras katına yada bahçeye falan 1000-1500 rms lik sistem düşünebilirdim bu fiyata.

Kardeş ben senin niye bu cihazı aldığını tahmin etmiştim ki doğru çıktı. Hani yerden yere komşudan komşuya fark var eyvallah ama, bende iki tane markasını bilmediğim alman malı kolon var bir de sony fh 808r anfi. Sesi çok değil voluma ayarının saat 11'e bakması gibi düşün o dereceye getirmem yeterli oluyor. Daha fazlası beni bile rahatsız ediyor, ki bu derecede evde parti vermiş oluyorum. Ses sokaktan duyuluyor. Biz üçüncü kattayız. Ki şimdiye kadar son sese getirmedim maksimum bu kadar açtım Ve şimdiye kadar kimse de kalkıp ne bu ses gürültü demedi. Diyemez de, çünkü gün ortasında bana karşı hiçbir hakkı yok milletin. Ama gece yarısından sonra işler değişir. Ki şimdiye dek saat 8'den sonra müzik açmam. Ayıp artık İnanılmaz sesi var bu setin, o da yetmiyor, anfide akustik turbo sistem özelliği var. Bir tuş şeklinde bastığında aktif oluyor. Özelliği ise şarkıdaki bass seviyesini easy moddan alıp god mode'ye getiriyor Ben anfiyi ilk test ettiğimde o tuşa bastım ve şok oldum. Yani bir eklenti, bir tuş, nasıl bu kadar efektif ve temiz olarak sadece bası artırabilir? İnanılmaz. Sanki kolonlara iki tane subwoofer ekliyor.

Ürününüzün inceleme videolarını izledim. Sesi tahmin ettiğim gibi. Zaten marka, kalite belli, harmanlar da işin içine girince muazzam olmuş. Ama bir alex değil Ki bunun yanında biraz rahatsız etme/edilme korkunuzun olduğunu varsayıyorum. Ben müziğimi dinlerken kimse bana karışamaz kardeşim. Hani insanın belli bir sınırı vardır, oradan sonrasına geçmesine izin veremezsin. Benim sınırım da müzik. Kimse müziğimi ve yaşadığım zevki bölemez. Gerekirse evi taşırım olay çıkartırım ama mesele de budur hadi bakalım

Bu arada kolonlara bakarken arkasında küçük bir etiket var onu gördüm ve hem göstermek hem de konuya zenginlik olması açısından birkaç fotoğraf çekeyim dedim

Kolonun arkasındaki etiket. Bundan iki tane var bende.

Ön plan.

İç görünüşü.

Tweeterlar.

Anfi.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

http://alatest.com/reviews/computer-speaker-reviews/jbl-on-beat-extreme/po3-152145108,81/

Selam memnuniyetiniz devam ediyor mu ? Bu ara bu tip bir dock almak istiyorum.

Bluetooth üzerinden wireless olarak rahatça kullanabiliyor musunuz ? Ben evde apple tv kullanıyorum , bu ürünü entegre etmek mümkün müdür? Tv için ?
  • ridleyscott kullanıcısına yanıt
    selamlar ;

ben uzun süredir jbl beat on venue kullanıyorum. çok çok memnunum ve tavsiye ediyorum. dock bağlantısı hariç bluetooth bağlantısı da var ve ev içi , bahçe gibi ortamlarda verimi çok iyi . yaşadığım tek sorun tvye bağlayamadım ve apple tv ye hiçbir şekilde entegre olmuyor. tv den 3,5mm audio kablosuyla çıkıp jbl in aux in ine giriyorum ama ses alamıyorum. Belki bunun çözümünü bilen vardır ve yardımcı olabilir.
  • enginua E kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Tv nin kulaklık çıkışından mı çıkıyorsun,eğer kulaklıktan çıkıyorsan tvnin menüsünden kulaklık sesini açıyormusun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quincy34

Merhaba
    Tv nin kulaklık çıkışından mı çıkıyorsun,eğer kulaklıktan çıkıyorsan tvnin menüsünden kulaklık sesini açıyormusun.

Merhaba;

öncelikle ilginize teşekkürler ;
    evet kulaklık çıkışından çıkıyorum tv nin menüsünden sesi de açıyorum ama hiçbir faydası olmuyor.. audio kablosunu iphone a takıp test ettim gayet normal ses veriyor ama tv ye bağlayınca ses yok..
    Televizyona kulaklık takıp denediniz mi,kulaklık çıkışında sorun olmasın.
  • quote:

Televizyona kulaklık takıp denediniz mi,kulaklık çıkışında sorun olmasın.

valla onu denemedim , bu akşam deneyip sonucu yazarım..
    gerçi iki ayrı tvde deneme yaptım ikisinde de sonuç alamadım ama bunu da denemek lazım ..
    Eğer telefonunun kulaklık çıkışından jbl in aux girişinden ses aldıysanız tvdende vermesi lazım,uydu receiverı kullanıyorsanız ondanda deniyebilirsiniz.
  • quote:

Eğer telefonunun kulaklık çıkışından jbl in aux girişinden ses aldıysanız tvdende vermesi lazım,uydu receiverı kullanıyorsanız ondanda deniyebilirsiniz.

Çok teşekkür ederim , deneyip tekrar yazıcam :)
    inşallah sonuç alırsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: ridleyscott

quote:

http://alatest.com/reviews/computer-speaker-reviews/jbl-on-beat-extreme/po3-152145108,81/

Selam memnuniyetiniz devam ediyor mu ? Bu ara bu tip bir dock almak istiyorum.

Bluetooth üzerinden wireless olarak rahatça kullanabiliyor musunuz ? Ben evde apple tv kullanıyorum , bu ürünü entegre etmek mümkün müdür? Tv için ?

Evet dostum hala kullanmaktayım .

En iyi dock olmasının yanı sıra , kesinlikle çok memnun edici seviyede ve kalitede ses alıyorsunuz .

Bir yandan tv ' ye bağladım . Tek tuşla dockta oturan cihaza yada bluethoot'la yerimden kalkmadan önümdeki cihaza bağlantı kuruyorum .

Iphone 5s ve ipad air aldım . Onların girişi değiştiği için orjinal çevirici ile çözdüm işi .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 15 Mayıs 2014; 1:19:33 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.