Şimdi Ara

JAWA ALICAM YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
12.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1967-68-69 olan modelleri Çekoslovak montajı diye biliyorum. 1970 ve sonralarında Türkiye de montajı yapılmış. Özellikle işi bilenlere sorduğumda 1967 çift silindir (350 cc) olan modelini çok övüyorlar. Parça sıkıntısı ve yakıt önemli değil. Bu motorlar kırmızı ogar diye geçiyor ama birde twin sport olan modelleri var çift silindir 350 cc kara jawa diye geçiyor. Onlarında 1991-1992 modellerini öneriyorlar. Her iki motora da bindim sesi ve konforuna bayıldım. Bulunduğum yerde satılık temiz olanlar var gel gelelim bu iki motor arasında kaldım. Sizce hangisi daha mantıklı ?
    Eski kasa mı ?

Yeni kasa mı ?

Ne yapıcaksın bunları git sıfır motor al demeyin. Eskiden çok heves etmiştim bu motorlara o zamanlar alacak imkanım yoktu. Şimdi bu hayalimi gerçekleştirmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

• Bak o alttaki siyah olandan cok gormustum kucuklugumde. Anilar tazelendi .)
  • fiyatlari nedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: +24edition

fiyatlari nedir.
    üsttekinin çift olan modelinin temizi 1.5-2 liradan başlıyor 5 liraya kadar var.
    alttakiler ucuz 600 - 1.5 arası değişiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cadence_fxs

üsttekinin çift olan modelinin temizi 1.5-2 liradan başlıyor 5 liraya kadar var.
    alttakiler ucuz 600 - 1.5 arası değişiyor.

Alıntıları Göster
    Rus malı Planetlerede bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arranger.

Rus malı Planetlerede bak.

Alıntıları Göster
    onların temizini bulmak zor. bulunduğum yerde 1 veya 2 tane var onlarda dökülüyor.
  • quote:

onların temizini bulmak zor. bulunduğum yerde 1 veya 2 tane var onlarda dökülüyor.

Alıntıları Göster
    Bu motorların susturucusuz seslerinin hastayım.90 yılların başlarında yeni çıkan jawaogarlar çift silindirlilerle gezerdi gençler.Resmen hasta olurdum sesine.Sonra büyüyünce param olursa alıcam bi tane diye hayal ederdim.Tek silindirli motorları hiç sevmem.Susturucusuz izh jüpiter ve ogar jawa seslerini bilen bilir.Ama şehirlerde susturucusuz pek gezemezsiniz tarafik enseler.Köylerde falan kullanmak güzel olur susturucusuz.Birde son yıllarda malum benzin çok pahalı.Millet artık izh rus ve jawa motorlara pek binmiyor.Çok aşırı benzin tüketimleri var.100cc lik bisan,kanuni renda v.s motorlar çıkınca bupapuçları dama atıldı.Ama hastaları için bişey diyemem.Benim köyde 1978 model çift silindir jupiter var temiz bi tane egzost takımı buldum.Motorunuda yeni yaptırdım.Eksozlar açık şekilde köyde kullanıyorum.Resmen öttürüyor.

[image]
    [/image]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliok1 -- 8 Ekim 2011; 11:30:36 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bana yardımm edermisiniz?
    11 yıl önce açıldı
    acill yardım
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliok1

Bu motorların susturucusuz seslerinin hastayım.90 yılların başlarında yeni çıkan jawaogarlar çift silindirlilerle gezerdi gençler.Resmen hasta olurdum sesine.Sonra büyüyünce param olursa alıcam bi tane diye hayal ederdim.Tek silindirli motorları hiç sevmem.Susturucusuz izh jüpiter ve ogar jawa seslerini bilen bilir.Ama şehirlerde susturucusuz pek gezemezsiniz tarafik enseler.Köylerde falan kullanmak güzel olur susturucusuz.Birde son yıllarda malum benzin çok pahalı.Millet artık izh rus ve jawa motorlara pek binmiyor.Çok aşırı benzin tüketimleri var.100cc lik bisan,kanuni renda v.s motorlar çıkınca bupapuçları dama atıldı.Ama hastaları için bişey diyemem.Benim köyde 1978 model çift silindir jupiter var temiz bi tane egzost takımı buldum.Motorunuda yeni yaptırdım.Eksozlar açık şekilde köyde kullanıyorum.Resmen öttürüyor.

[image]
    [/image]

Alıntıları Göster
    Üsttekinden amcamda vardı ne günlerdi be.

• quote:

Orijinalden alıntı: erkut17500

Üsttekinden amcamda vardı ne günlerdi be.

Alıntıları Göster
    nostaljı bunlar . Temızını bulursan guzel motor bende severım klasıklerı
  • quote:

[image]
    [/image]

susturucusuz dinlemedim ama sesi güzel aralıklı ve gür vuruyor eksoz.
    eski kırmızı jawaların eksozunun içinede bakır boru kaynatıyolar ses daha tok çıkıyor.
    aynen bende tek silindir sevmem. çiftin ataklığı,eksoz sesi daha baska

• quote:

quote:

[image]
    [/image]

susturucusuz dinlemedim ama sesi güzel aralıklı ve gür vuruyor eksoz.
    eski kırmızı jawaların eksozunun içinede bakır boru kaynatıyolar ses daha tok çıkıyor.
    aynen bende tek silindir sevmem. çiftin ataklığı,eksoz sesi daha baska

Alıntıları Göster
    Günaydın....91 ve 92 model jawa 350 sahibi olma fırsatı buldum. Uzunca sürelerde keyifle kullandım. Çok değil 6 ay öncesinde sattım son jawa motorumu. Genel olarak;
    1- kullanımı keyifli sürüşü rahat torklu ve güçlü bir motordur. Ancak eski teknolojisi nedeniyle yağ+benzin karışımına ihtiyaç duyar. Tüketimi fazla değidilr. Tabi sakin kullanırsanız. Ama yağ+benzin ayarını iyi tutturamaz iseniz motorda sorunlar yaşarsınız. Her benzincide açık yağ bulunmaz. O yüzden yağınızı yanınızda taşıyacaksınız. Benzin ikmali esnasında yağınınızı ayarlayamaz yada yeterince karıştıramazsanız motor sorunları yaşamanız kaçınılmaz...
    2- Basit teknolojisi nedeniyle sık arıza yapmaz. Ama örneğin buji platin meksefe derdi vardır. elektronik ateşleme uygulamaları vardır. ama pahalıya mal oluyor bilesiniz..
    3- fren sistemi iyi değil. Hele ki piyasada kullanılan hazır balatalarla. amortisörleri yumuşak ve stroku uzun olduğu için orjinal hali ile frenlemelerde çok fazla salınıma sahiptir. Bunun için bir çoğu motoru alçaltır ama buda tipini inanılmaz bozuyor...
    4- Parça sıkıntısı var....
    5- Şehir içinde debriyajı çabuk şişer. Kısa aralıklı dur kalklarda vites geçmeme sorunu yaşarsınız. 4 ileri olduğu için de şehir içinde sıkışık trafikte zor kullanılıyor.
    6- Çok sık yağ kaçağı ile karşılaşırsınız.
    7- Orta keçe ve alternatör tarafındaki fiber diye bilinen parça arızalı ise motorunuz tekleyerek ve düzensiz çalışır. bunun değişmesi için de motoru açılması gerekli. Ben 2 yıl aradım o parçaları bulamadım. Conta v.s. sürerek sorunu kısmen çözüyorlar. Ama randıman alınamıyor. Bu nedenle keyfini alamayabilirsiniz...
    Bütün bunları bilerek alırsanız....en azından daha keyifli binersiniz....

• quote:

Orijinalden alıntı: tolgakmg

Günaydın....91 ve 92 model jawa 350 sahibi olma fırsatı buldum. Uzunca sürelerde keyifle kullandım. Çok değil 6 ay öncesinde sattım son jawa motorumu. Genel olarak;
    1- kullanımı keyifli sürüşü rahat torklu ve güçlü bir motordur. Ancak eski teknolojisi nedeniyle yağ+benzin karışımına ihtiyaç duyar. Tüketimi fazla değidilr. Tabi sakin kullanırsanız. Ama yağ+benzin ayarını iyi tutturamaz iseniz motorda sorunlar yaşarsınız. Her benzincide açık yağ bulunmaz. O yüzden yağınızı yanınızda taşıyacaksınız. Benzin ikmali esnasında yağınınızı ayarlayamaz yada yeterince karıştıramazsanız motor sorunları yaşamanız kaçınılmaz...
    2- Basit teknolojisi nedeniyle sık arıza yapmaz. Ama örneğin buji platin meksefe derdi vardır. elektronik ateşleme uygulamaları vardır. ama pahalıya mal oluyor bilesiniz..
    3- fren sistemi iyi değil. Hele ki piyasada kullanılan hazır balatalarla. amortisörleri yumuşak ve stroku uzun olduğu için orjinal hali ile frenlemelerde çok fazla salınıma sahiptir. Bunun için bir çoğu motoru alçaltır ama buda tipini inanılmaz bozuyor...
    4- Parça sıkıntısı var....
    5- Şehir içinde debriyajı çabuk şişer. Kısa aralıklı dur kalklarda vites geçmeme sorunu yaşarsınız. 4 ileri olduğu için de şehir içinde sıkışık trafikte zor kullanılıyor.
    6- Çok sık yağ kaçağı ile karşılaşırsınız.
    7- Orta keçe ve alternatör tarafındaki fiber diye bilinen parça arızalı ise motorunuz tekleyerek ve düzensiz çalışır. bunun değişmesi için de motoru açılması gerekli. Ben 2 yıl aradım o parçaları bulamadım. Conta v.s. sürerek sorunu kısmen çözüyorlar. Ama randıman alınamıyor. Bu nedenle keyfini alamayabilirsiniz...
    Bütün bunları bilerek alırsanız....en azından daha keyifli binersiniz....

Alıntıları Göster
    tolgakmg izlenimlerin için teşekkürler bunları göz önünde bulundurcam
    ama hala karar vermiş değilim. sen ne öneriyosun eski kasa mı yeni kasa mı ?

• quote:

tolgakmg izlenimlerin için teşekkürler bunları göz önünde bulundurcam
    ama hala karar vermiş değilim. sen ne öneriyosun eski kasa mı yeni kasa mı ?

Alıntıları Göster
    Şöyle ki....Ses motor gücü ve sürüş özellikleri açısından çok ciddi bir fark görmezsiniz...Tamamen sizin görsel beğeninize kalmış bir şey aslında. 67 modeller iyi denilebilir. Ama aradan geçen 43 yılın en iyileri bile ciddi yıprattığını unutmayın. Yeni model almak en azından motor parçaları arasındaki metal yorgunluğunun daha az olması avantajınıza olacaktır.
    Bu motorlarda keyfinizi bozacak en önemli faktör ne yazıkki parça sıkıntısı olacaktır. Basit bir düğmenin zaman şartlarına yenik düşüp kırılması veya en ufak bir vidanın dahi bulunamıyor oluşu...keyfinizi epey kaçıracaktır. Eski modellerde bu çok daha fazla sorun olacaktır. Bu nedenle bence yeni model almanızda fayda var derim.

• quote:

Şöyle ki....Ses motor gücü ve sürüş özellikleri açısından çok ciddi bir fark görmezsiniz...Tamamen sizin görsel beğeninize kalmış bir şey aslında. 67 modeller iyi denilebilir. Ama aradan geçen 43 yılın en iyileri bile ciddi yıprattığını unutmayın. Yeni model almak en azından motor parçaları arasındaki metal yorgunluğunun daha az olması avantajınıza olacaktır.
    Bu motorlarda keyfinizi bozacak en önemli faktör ne yazıkki parça sıkıntısı olacaktır. Basit bir düğmenin zaman şartlarına yenik düşüp kırılması veya en ufak bir vidanın dahi bulunamıyor oluşu...keyfinizi epey kaçıracaktır. Eski modellerde bu çok daha fazla sorun olacaktır. Bu nedenle bence yeni model almanızda fayda var derim.

Alıntıları Göster
    Bu motorları aırken rutin kontrollerin haricinde özel bir iki kontrol yapmanız...motorun sağlığı açısından daha net bir karar vermenize yardımcı olur.
    1- Motoru çalıştırın. Çalışır vaziyette iken motorun aküsünü sökün...Farları açın ve hafifi hafif gaz verin..Rölantisini çok yükseltmeyin. Sağlıklı bir alternatörü varsa...motor çalışmaya devam edecektir. Ama alternatör yeterli akım üretmez ise, özellikle farlar açıkken stop edecektir. unutmayın bu motorlar akü üzerinden çalışırlar....akü yoksa çalışmazlar. Çalışırken de mevcut akımı altermnatörün sağlaması gerekir...
    2- bujilerden birini sökün. Motoru çalıştırın. Egzoslardan duman çıkışını ve motor saymasını dinleyin. Sağlıklı sesler duymaz iseniz, yada her iki gözde de sayma periyotları farklı ise....orta keçe yada avans ayarı bozuk demektir...

• quote:

Bu motorları aırken rutin kontrollerin haricinde özel bir iki kontrol yapmanız...motorun sağlığı açısından daha net bir karar vermenize yardımcı olur.
    1- Motoru çalıştırın. Çalışır vaziyette iken motorun aküsünü sökün...Farları açın ve hafifi hafif gaz verin..Rölantisini çok yükseltmeyin. Sağlıklı bir alternatörü varsa...motor çalışmaya devam edecektir. Ama alternatör yeterli akım üretmez ise, özellikle farlar açıkken stop edecektir. unutmayın bu motorlar akü üzerinden çalışırlar....akü yoksa çalışmazlar. Çalışırken de mevcut akımı altermnatörün sağlaması gerekir...
    2- bujilerden birini sökün. Motoru çalıştırın. Egzoslardan duman çıkışını ve motor saymasını dinleyin. Sağlıklı sesler duymaz iseniz, yada her iki gözde de sayma periyotları farklı ise....orta keçe yada avans ayarı bozuk demektir...

Alıntıları Göster
    vay be bu kadarını beklemiyodum pratiklik yönünden yeni kasalar daha iyi ama arada sırada evin önünden eski kasalar geçiyor motor gözden kayboluyor ama sesi ordan bile belli oluyor yeni kasalarda bu tok ses yok bi de eksozun ucuna eğilmiş jawa kapağı takıyorlar ses iyice inceliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: churchill_qkhan

1967-68-69 olan modelleri Çekoslovak montajı diye biliyorum. 1970 ve sonralarında Türkiye de montajı yapılmış. Özellikle işi bilenlere sorduğumda 1967 çift silindir (350 cc) olan modelini çok övüyorlar. Parça sıkıntısı ve yakıt önemli değil. Bu motorlar kırmızı ogar diye geçiyor ama birde twin sport olan modelleri var çift silindir 350 cc kara jawa diye geçiyor. Onlarında 1991-1992 modellerini öneriyorlar. Her iki motora da bindim sesi ve konforuna bayıldım. Bulunduğum yerde satılık temiz olanlar var gel gelelim bu iki motor arasında kaldım. Sizce hangisi daha mantıklı ?
    Eski kasa mı ?

Yeni kasa mı ?

Ne yapıcaksın bunları git sıfır motor al demeyin. Eskiden çok heves etmiştim bu motorlara o zamanlar alacak imkanım yoktu. Şimdi bu hayalimi gerçekleştirmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

İkisini de kullandım . Çok makina kullandım en sonuncusu R1200 GS.

2 Jawadan hangisi derseniz eski tek silindir olanlar, 67 çift silindirini bulursanız mükemmel olur. 350 lik 2. resimdeki jawa çok yakar çabuk dökülür.

78 model tek silindir düşük kilometre temiz bir makina vardı bende(uzun süre yattı en son 1986 yılında kullanıldı), kullanmadığım için geçen yıl trafikten çektim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 10 Ekim 2011; 12:18:54 >

• quote:

[image]
    [/image]

yedigin küfürlerde cabasi.

• quote:

quote:

[image]
    [/image]

....................................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliok1 -- 10 Ekim 2011; 15:30:30 >

• quote:

quote:

quote:

[image]
    [/image]

Bu tip motorlardan köyde bir sürü var .Ozaman herkes bir birinin kulağını çınlatıyor heralde.Zaten bu tip motorlar bizim orda sepet takarak kullanılır.Millet bağ bahçesine gitmek için kullanır.

demek köydeki herkes akraba anladim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

[image]
    [/image]

Bu tip motorlardan köyde bir sürü var .Ozaman herkes bir birinin kulağını çınlatıyor heralde.Zaten bu tip motorlar bizim orda sepet takarak kullanılır.Millet bağ bahçesine gitmek için kullanır.

demek köydeki herkes akraba anladim.

Alıntıları Göster
    silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 10 Ekim 2011; 13:21:27 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.