jde jdk eclipse andiroid sistemin tüm ayarlarıylada oynadım herhangi birşey elde etmiş degilim.
hayır anlamadıgım neden 1 programı kurmak için tonla ayar yapmak gerekir adam gibi programı yapan kişi bunu akıl etdemez mi tıkla otomatik kursun olmaz mı yani
geröekten sinirliyim.
Ne yapmak için Java kurmak istiyorsunuz, yani hangi ortam için ?
Eclipse zaten kurulumsuz çalışıyor, java ile program yazmak için jdk nın kurulu olması yeterli. Android SDK için de yukarıdaki linkte yazılanları uygulaman yeterli.
tahminim javac i cagirdigin zaman program bulunamadi hatasi aliyorsun.
Sun'in sitesinden JDK yi indirip kurduktan sonra, denetim masasinda sistem sekmesi altinda gelismis sistem ayarlari ordanda ortam degiskenlerine girersen altta sistem degiskenleri kisminda PATH kisayolunu goreceksin ona JAVAC in bulundugu klasorun tam adresini ekle (c:\program files\java\bin gibi bir sey olmasi lazim) sorun cozulecektir.
yukarida soyledigim sistem kisayolunun ismi baska bir seyde turkcesini bilmiyorum kendim cevirdim. Ingilizce windows kullaniyorsan
Control Settings(classic view) -> Advanced System Settings -> Environment Variables -> System Variables -> PATH (buraya ekliyeceksin adresi)