Şimdi Ara

Java'ya Giriş ve IDE'mizin Kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.İnternet aleminde belki birçok yerde gördünüz arasanız da bulabilirsiniz bunu fakat Donanımhaber'de de bir konusu olsun.Bu konuda sizlere biraz da başka kaynaklardan kopya çekerek Java programlamaya giriş için yapmanız gereken öncelikli durumları söyleyeceğim.

Öncelikle bilgisayarımızda Java uygulamalarını çalıştırmak için bir kaç linke ihtiyacımız var.

Bunlardan birincisi JVM(Java Virtual Machine)dir.
    www.java.com Adresinden tedarik edebilirsiniz.

Ardından da Biz bu java kodlarını yazıyoruz yazmasına da nasıl derleyeceğiz diyoruz.Bunun için de bizim bir KİT'imiz var.Adı da JDK(Java Development Kit).
    http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/index.html
    Bu linkten de Standart Edition'ı indirebiliriz.

Geldi IDE' mize.Biz bu kodları yazarken geliştirirken Bize kolaylık sağlayan belli başlı 2 tane Programımız vardır.Biri Netbeans'dir diğeri de benim de kullandığım Eclipse'dir.
    Bunlardan birini seçmek size kalmış.Taraf tutmuyorum ikisi de güzel.
    www.netbeans.org
    www.eclipse.org

Herhangi birini seçin ve kurun.

"Kodu nereye yazıcam, kodu nereye yazıcam?" Diye soru işaretini kafanızdan kaldırdınız artık.Kodu üstteki indirdğini iki programdan yani eclipse ya da netbeans'e yazıcaksınız.Ve çalıştırıcaksınız.

Sürekli nerden başlamalıyım diye konu açan arkadaşlar var.İşte burdan başlamalısınız arkadaşlar önce şu dediklerimi yapın sonra yapacağınız tek şey kendinize bir rehber kitap ya da link bulup beraberinde kodlarınızı yazıp Run etmenizdir.

Bir ekleme yapayım.Google amca'da sürekli java başlangıç,javaya nasıl başlanır,java kodları, vs. gibi birsürü arama yapmak yerine.Bir tane başlangıç kitabı alın ve o kitaptan ilerleyin.Haa ben google'ı kullanmayın mı diyorum.Tabi ki de kullanıcaz.O olmadan olmaz.Ama ne zaman kullanıcaz. Diyelim ki Inner Class(iç içe sınıflar) konusunu anlayamadık kitaptan, kitaptaki örnekler açıklayıcı olmamış.İşte o zaman giricez google amca'mıza yazacağım Inner Class Örnek kod vesayire.Yani aramalarımızı daha özel yapıcaz ve aradığımızı bulmuş olucaz.Zaten bu verdiğim kitapta Temel konular var.Bu kolay kitaba 4 elle sarılırsanız 4-5 ay içinde Kaparsınız mantığını.Mantığını kaptıkça da daha çok sevip uygulama geliştirirsiniz. İşte kitap bu.

Bu arada Bizim hocanın yaptığı gibi size biraz gaz vereyim.Adam akıllı Bir Java developer olun.İyi bir application(uygulama) yapın. 1 dolardan internete koysanız 1 milyon kişi satın alsa Milyoner olursunuz.Dünya'da 7 buçuk milyar insan var.Bu arada Unutmayın Programlama bilgisi değil ortaya koyduğunuz fikirler para eder.

Dediğim gibi artık kod yazmaya hazırsınız.
    Biraz motive edici bir yazı olmuştur umarım yeni başlayanlar için.
    Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alexander Supertramp! -- 13 Temmuz 2012; 14:04:03 >

• Bu tarz konulari sabitlemek lazim forum topiclerinin yarisi nerden baslayacagim ve hangi kitabi almaliyimdan ibaret. Bence alta baslangic icin bikac kitap adi da yaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısın fazla uzun tutmadan bir kaç kitap paylaşmalıyım.Bence de üst konu yapılmalı.Çünkü yeni başlamak isteyenler birsürü araştırma yapıyor 1-2 saat bakıyor bakıyor nerden başlayayım diye bulamıyor hevesleri kırılıyor ve bırakıyorlar.

Orijinalden alıntı: Alexander Supertramp!

Merhaba arkadaşlar.İnternet aleminde belki birçok yerde gördünüz arasanız da bulabilirsiniz bunu fakat Donanımhaber'de de bir konusu olsun.Bu konuda sizlere biraz da başka kaynaklardan kopya çekerek Java programlamaya giriş için yapmanız gereken öncelikli durumları söyleyeceğim.

Öncelikle bilgisayarımızda Java uygulamalarını çalıştırmak için bir kaç linke ihtiyacımız var.

Bunlardan birincisi JVM(Java Virtual Machine)dir.
    www.java.com Adresinden tedarik edebilirsiniz.

Ardından da Biz bu java kodlarını yazıyoruz yazmasına da nasıl derleyeceğiz diyoruz.Bunun için de bizim bir KİT'imiz var.Adı da JDK(Java Development Kit).
    http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/index.html
    Bu linkten de Standart Edition'ı indirebiliriz.

Geldi IDE' mize.Biz bu kodları yazarken geliştirirken Bize kolaylık sağlayan belli başlı 2 tane Programımız vardır.Biri Netbeans'dir diğeri de benim de kullandığım Eclipse'dir.
    Bunlardan birini seçmek size kalmış.Taraf tutmuyorum ikisi de güzel.
    www.netbeans.org
    www.eclipse.org

Herhangi birini seçin ve kurun.

"Kodu nereye yazıcam, kodu nereye yazıcam?" Diye soru işaretini kafanızdan kaldırdınız artık.Kodu üstteki indirdğini iki programdan yani eclipse ya da netbeans'e yazıcaksınız.Ve çalıştırıcaksınız.

Sürekli nerden başlamalıyım diye konu açan arkadaşlar var.İşte burdan başlamalısınız arkadaşlar önce şu dediklerimi yapın sonra yapacağınız tek şey kendinize bir rehber kitap ya da link bulup beraberinde kodlarınızı yazıp Run etmenizdir.

Bir ekleme yapayım.Google amca'da sürekli java başlangıç,javaya nasıl başlanır,java kodları, vs. gibi birsürü arama yapmak yerine.Bir tane başlangıç kitabı alın ve o kitaptan ilerleyin.Haa ben google'ı kullanmayın mı diyorum.Tabi ki de kullanıcaz.O olmadan olmaz.Ama ne zaman kullanıcaz. Diyelim ki Inner Class(iç içe sınıflar) konusunu anlayamadık kitaptan, kitaptaki örnekler açıklayıcı olmamış.İşte o zaman giricez google amca'mıza yazacağım Inner Class Örnek kod vesayire.Yani aramalarımızı daha özel yapıcaz ve aradığımızı bulmuş olucaz.Zaten bu verdiğim kitapta Temel konular var.Bu kolay kitaba 4 elle sarılırsanız 4-5 ay içinde Kaparsınız mantığını.Mantığını kaptıkça da daha çok sevip uygulama geliştirirsiniz. İşte kitap bu.

Bu arada Bizim hocanın yaptığı gibi size biraz gaz vereyim.Adam akıllı Bir Java developer olun.İyi bir application(uygulama) yapın. 1 dolardan internete koysanız 1 milyon kişi satın alsa Milyoner olursunuz.Dünya'da 7 buçuk milyar insan var.Bu arada Unutmayın Programlama bilgisi değil ortaya koyduğunuz fikirler para eder.

Dediğim gibi artık kod yazmaya hazırsınız.
    Biraz motive edici bir yazı olmuştur umarım yeni başlayanlar için.
    Kolay gelsin.

7,5 milyar içindeki bebeklerede yazılım satıyor demek sizin hoca.

• Dediğim gibi amaç motivasyon

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.