Şimdi Ara

java script ile java arasındaki fark??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
4.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar java script ile java arasındaki fark nedir? java script öğrenmek istiyorum, internetten öğrenebileceğim bi site varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rob dö şambır -- 30 Nisan 2013; 14:57:10 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rob dö şambır -- 30 Nisan 2013; 14:59:12 >

Orijinalden alıntı: rob dö şambır

kitap olarak Javascript The Definitive Guide, OReilly yayını.
    MSDN ve developer.mozilla.org siteleri.

yardımlarınız için teşekkürler fakat benim ingilizcem onları anlamak için yetersiz.
  • javascript daha çok designerların kullandığı bir dildir.

java ise daha genel bir programlama dilidir.

Orijinalden alıntı: selsoft

javascript daha çok designerların kullandığı bir dildir.

java ise daha genel bir programlama dilidir.

yardımlarınız için teşekkürler fakat benim bir türkce kaynağa ihtiyacım var, bir internet sitesi olursa daha iyi olur.
    şimdiden teşekkürler

öncelikle

java bir proglamlama dilidir.
    javascript adı üzerinde bir script dilidir.

java derlendiği ( compile ) zaman bytecode a çevrilir, bu byte code da işletim sistemine özgün jvm ( java virtual machine ) üzerinden bilgisayarca ( işletim sistemi ) çalıştırılır.
    javascript derlenmez, yazılan kod browser ( chrome, firefox, ie vs. ) üzerinde bulunan bir yorumlayıcı ( interpreter ) tarafından satır satır çalıştırılır.

java sınıf bazlıdır
    javascript prototip bazlıdır.

java da değişkenler, fonksiyonlar için type checking vardır. herhangi bir değişken, sınıf, parametre verilirken tipini belirtirsiniz. javascript te bu dinamiktir. örnek olarak
    javascript: function doSomething(param)
    java : public int doSomething(String param)

java da constructor sadece obje yaratırılırken çağırılabilir.
    javascript te constructor'a herhangi bir fonksiyon muamelesi yapabilirsiniz.

java da "this" kapsamından statik olmayan değişken/metodlar için referans verebilirisiniz
    javascript te bu yoktur globaldir.

java da native olarak closure desteği yoktur ( jvm üzerinde çalışan groovy ya da scala da vardır mesela )
    javascript de closure desteği vardır.

javascipt prototipleri çalıştırken ( runtime ) tekrar tanımlanabilir, değiştirilebilir ve bu değiştirlen nesneler kullanıldığı, refere edildiği her yerden değiştirildikleri şekilde çağırılabilir.
    java da bu yapılmaya çalışıldığında ( reflection taklaları ile ) yaratılmış değişiklikten önce yaratılmış olan objeler güncellenmez, değişiklikten etkilenmez.

ilk aklıma gelen bunlar, hatırlayamadığım/bilmediğim daha başka farklılıklar var elbette. yazdıklarım arasında yanlış hatırladığım/ifade ettiğim de olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: bestanealtcizgi

merhaba,
    bir donanım haber klasiği olarak bilen de yazmış bilmeyen de. gavurların tabiri ile java ile javascript arasındaki benzerlik "dog" ile "hotdog" arasındaki benzerlikle aynıdır.

öncelikle

java bir proglamlama dilidir.
    javascript adı üzerinde bir script dilidir.

java derlendiği ( compile ) zaman bytecode a çevrilir, bu byte code da işletim sistemine özgün jvm ( java virtual machine ) üzerinden bilgisayarca ( işletim sistemi ) çalıştırılır.
    javascript derlenmez, yazılan kod browser ( chrome, firefox, ie vs. ) üzerinde bulunan bir yorumlayıcı ( interpreter ) tarafından satır satır çalıştırılır.

java sınıf bazlıdır
    javascript prototip bazlıdır.

java da değişkenler, fonksiyonlar için type checking vardır. herhangi bir değişken, sınıf, parametre verilirken tipini belirtirsiniz. javascript te bu dinamiktir. örnek olarak
    javascript: function doSomething(param)
    java : public int doSomething(String param)

java da constructor sadece obje yaratırılırken çağırılabilir.
    javascript te constructor'a herhangi bir fonksiyon muamelesi yapabilirsiniz.

java da "this" kapsamından statik olmayan değişken/metodlar için referans verebilirisiniz
    javascript te bu yoktur globaldir.

java da native olarak closure desteği yoktur ( jvm üzerinde çalışan groovy ya da scala da vardır mesela )
    javascript de closure desteği vardır.

javascipt prototipleri çalıştırken ( runtime ) tekrar tanımlanabilir, değiştirilebilir ve bu değiştirlen nesneler kullanıldığı, refere edildiği her yerden değiştirildikleri şekilde çağırılabilir.
    java da bu yapılmaya çalışıldığında ( reflection taklaları ile ) yaratılmış değişiklikten önce yaratılmış olan objeler güncellenmez, değişiklikten etkilenmez.

ilk aklıma gelen bunlar, hatırlayamadığım/bilmediğim daha başka farklılıklar var elbette. yazdıklarım arasında yanlış hatırladığım/ifade ettiğim de olabilir.

cavabınız çok ayrıntılı ve bilgilendirici olmuş teşekkürler, birde öğrenebileceğim bir internet sitesi biliyorsanız yardımcı olurmusunuz

• takipteyim bende

" YUMURTALARDA KIRIK ÇOKMU"
  • farkını bilmeden javascripti ögrenmek istemekte pek garip .
  • quote:

javascript ile php yarışır yani java değil öyle mi

anlayan varmı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bruoglione

ikisinin de web programlama mı olduğunu sormuştum anlaşılmayacak birşey olduğunu sanmıyorum. Fakat javascript ile php'nin farklı terimler olduğunu öğrendim. ilgin için teşekkür muratsal

javascript tarayıcınız tarafından yorumlanır yani client side yapıdadır.

java 'yı ile PC için program da yazarsınız, web siteside yaparsınız, işletim sistemide (teoride) yazarsınız. Web sitesi yapmak için Servlet, jsp veya jsf (bu da sevlet'e dönüyor sonuçta) gibi teknolojilerden yararlanırsınız. Sunucu tarafında (server side) çalışır ve son hali tarayıcınıza gönderilir. Gönderilen içerik javascript kodu da içerebilir.

www.google.com sitesine girer arama kutusuna "java script ile java arasındaki fark" yazarsanız daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gergozen -- 29 Kasım 2012; 23:01:46 >

• _____________________________
    www.YazilimSozluk.com
    www.facebook.com/yazilimSozluk
  • kısa ve net, javascript, client tarafında web üzerinde çalışacak script'lerdir. java ise bir programlama dilidir, çeşitli platformlara uygulama geliştirirsin.

-Isaac Asimov
  • Javascript Betik dildir, tarayıcılar tarafından yorumlabilir, extra bir şeye gerek yoktur. Java programlama dilidir. Web,Desktop, mobil vs. heryerde kullanılabilen başlı başına bir programlama dildir. İsim benzerdiği dışında bir benzerliği yoktur.
    Çoğu gereksiz java girdisi.
    Donanımhaber yetkilileri sitenin javascript çöplüğüne döndüğünün ve siteyi ağırlaştırdığının farkında olmalıdırlar.
    Site resmen vücudunu keneler sarmış bir hayvan durumuna girmiş.
    Aklıma gelmiş iken belirtmek istedim.
    Herkes bunu tartışmalı ve gerekli yere iletmeli.
    Turkçe &amp;amp;#39;yi koru.
    Kontrol; &amp;amp;#39;Bakmak-Gözatmak-Denemek-Yoklamak-Kullanmak-Denetlemek.
    Versiyon; &amp;amp;#39;Sürüm&amp;amp;#39;.
    Stabil; &amp;amp;#39;Kararlı&amp;amp;#39;.
    Opsiyon; &amp;amp;#39;Seçme-Seçenek&amp;amp;#39;.
    Alternatif; &amp;amp;#39;Seçenek-Başka-Diğer&amp;amp;#39;.
    Performans; &amp;amp;#39;Başarım&amp;amp;#39;.
    Google ve Meta gömülü yazılımsal dayatmalarına hayır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.