Şimdi Ara

java öğrenmek istiyorum.nasil bir yol izlemeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
6.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ben java ogrenmek istiyorum ama tonlarca parayi bilge adam vb kurslara bayilmak istemiyorum.hem dogru yolu ogrenebilirsem kendim daha cok ilerlerim kursa gore.bunu is olarak yapmak istiyorum.yasim 30 ve bu zamana kadar satis danismanligi yaptim.bilgisayar bilgim win 3.1'e kadar dayanmaktadir.hep bilgisayarla ic ice buyudum ama iste zamaninda kafayi calistiramadik ve yonlendirenimiz olmadi.simdi ise hic bir sey icin gec olmadigini dusunuyorum.

siz isi bilen ustalarimdan istedigim hangi kaynaklarla nasil bir yol izlemem gerektigi?

1)Java öğrendiğimde Android kısmında uygulama veya oyun yazabilirmiyim?
    2)ne kadar süre gereklidir ben javayı biliyorum demek için ve bir işe girebilmek için?

simdiden ilginize,yardimlariniza ve ayirdiginiz icin cok tesekkur ederim.saygilar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurkanse -- 7 Ağustos 2016; 10:44:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İngilizce biliyor musunuz

• Günümüzde IT alanında kurs ve üniversite oldukça yetersiz . Düşün ki Almanya gibi ülkede onbinlerce IT projesine eleman aranıyor ve hemen hiçbirisnde üni diploması bahsi bile geçmiyor, hele ki ... alanda kurs görmüş olmak ifadesi hiç geçmiyor yani kursa gitmenin anlamı yok en azından Avrupa piyasasında.

Ancak bunu demişken kurslar ve özellikle seminerler hiç faydası yok demek te değil, tersine bazı kurslar ve seminlerler çok ilginç ve güzel olabiliyor özellikle O'Reilly ve InfoQ 'nun seminer videoları fevkalade güzel oluyor cunku O'Reilly ve InfoQ alanında en iyi kişilere yer veriyor. Örneğin, Datomic adlı veritabanı (SQL Server, Mondo DB, Maria DB, Riak, bunları coğu kişi duymuştur ancak Datomic cok yeni olduğu için bilinmiyor) tasarımcısı Rich Hickey 'in InfoQ.com'daki sunumu:

(Sunum linki: Datomic on InfoQ

Bu sunum ile sadece yarım saat içinde Datomic'in tasarım özelliklerini öğrendiğim gibi aynı zamanda özelliklerine hayran kaldım, cunku gerçek hayatta bir insan beyni nasıl bilgileri kaydediyor ve nasıl hatırlıyorsa ona yakın bir sistemle verileri kaydeden bir sistem geliştirmiş. InfoQ seminerleri bedava. Öte yandan youtube ve vimeo'da genelde 10-40dk arasında tutorial tarzında videolar da gayet faydalı olabiliyor. Vimeo'da
    "Rails Dispatch: Build a Blog Update in Ruby on Rails" başlıklı 17dk'lık bir video vardı onu takip ederek Ruby On Rails'i cok iyi öğrendim, cunku tutorial'ı hazırlayan RoR 'un dünya capında uzmanlarından EngineYard 'ın elemanıydı. Bu video en son geçen sene online'dı şimdi baktım yayından kalkmış.

En iyi tutorial'lar ve kurslar bedava / herkese açık olanlar denilebilir. Dolayısıyla Java 'yla ilg en iyi videoları da youtube ta bulmak mümkün olmalı. Buraya kadar herşeyde bir ayrıntı dikkatini cekmiştir: Temel ingilizce bileceksin. Bilmiyorsan, teknoloji alanında oldukça geri kalmış ülke şartlarında ne var ise onunla yetinmek zorundasın ki bu da işin cok daha zor anlamına gelir.

İngilizce eğitim malzemelerini kullanırsan Java'yı öğrenmek en az 2-3 ay alır. Tabi ki başka bir işle uğraşmadan tüm zamanı ayırmak şartıyla. Java işine başlamak ise 6 ay - 1 sene arası alabilir cunku o işe uygun tempoya girene kadar baya alıştırma yapmak gerekir. Bu süreçte yapılması gerekenler kitaplarda (Amerikan kitaplarında dahi) pek yazmaz. Ancak bazı videolarda ve blog makalelerinde gerçek sorunlara yönelik faydalı şeyler bulunabiliyor. Ve StackOverflow.com 'da da (kısaca SO) gercek sorunlara gerçekci cevaplar çözümler bulunabiliyor. Son bahsettiğim bu 3 şey için de İngilizce gerekli.

İngilizce öğrenmenin öneminden sonra İngilizceyi nasıl öğreneceğim sorusu da gelir. O konuda da yine Google ve Youtube en büyük dostun. Özellikle YT'da süper kalitede ing öğrenme videoları var.

Android uygulamalarının coğu Java ile geliştiriliyor ancak buradaki Java programlama dili kadar Java platformunu da içeriyor yani örneğin Android'e uygulama yaparken, Java programlama diline ek olarak Java platformunda sıklıkla kullanılan Eclipse, Java uygulamalarını inşa etmek için kullanılan Maven gibi araçları da bilmek gerekiyor. Bu araçları bildikten sonra Android için örneğin Scala programlama diliyle de geliştirme yapabilirsin ki sıfırdan yeni uygulama geliştirirken Scala kullananların sayısı her geçen gün coğalıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: hadi123

İngilizce biliyor musunuz

intermediate seviyesinde.6 sene once londraya gitmistim 1 sene kadar dil egitimi.cogunlukla oyun film vs oyle ogrendim aslinda :) bu durumla beraber ingilizcemi advance seviyesine cikarmayi dusunuyorum cunku simdi sifirdan java ogrenirken yabanci kaynaklar beni zorlayabilir.temeli eger guzel turkce kaynaklar varsa ordan baslarim diye dusunuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: revivo72

Günümüzde IT alanında kurs ve üniversite oldukça yetersiz . Düşün ki Almanya gibi ülkede onbinlerce IT projesine eleman aranıyor ve hemen hiçbirisnde üni diploması bahsi bile geçmiyor, hele ki ... alanda kurs görmüş olmak ifadesi hiç geçmiyor yani kursa gitmenin anlamı yok en azından Avrupa piyasasında.

Ancak bunu demişken kurslar ve özellikle seminerler hiç faydası yok demek te değil, tersine bazı kurslar ve seminlerler çok ilginç ve güzel olabiliyor özellikle O'Reilly ve InfoQ 'nun seminer videoları fevkalade güzel oluyor cunku O'Reilly ve InfoQ alanında en iyi kişilere yer veriyor. Örneğin, Datomic adlı veritabanı (SQL Server, Mondo DB, Maria DB, Riak, bunları coğu kişi duymuştur ancak Datomic cok yeni olduğu için bilinmiyor) tasarımcısı Rich Hickey 'in InfoQ.com'daki sunumu:

(Sunum linki: Datomic on InfoQ

Bu sunum ile sadece yarım saat içinde Datomic'in tasarım özelliklerini öğrendiğim gibi aynı zamanda özelliklerine hayran kaldım, cunku gerçek hayatta bir insan beyni nasıl bilgileri kaydediyor ve nasıl hatırlıyorsa ona yakın bir sistemle verileri kaydeden bir sistem geliştirmiş. InfoQ seminerleri bedava. Öte yandan youtube ve vimeo'da genelde 10-40dk arasında tutorial tarzında videolar da gayet faydalı olabiliyor. Vimeo'da
    "Rails Dispatch: Build a Blog Update in Ruby on Rails" başlıklı 17dk'lık bir video vardı onu takip ederek Ruby On Rails'i cok iyi öğrendim, cunku tutorial'ı hazırlayan RoR 'un dünya capında uzmanlarından EngineYard 'ın elemanıydı. Bu video en son geçen sene online'dı şimdi baktım yayından kalkmış.

En iyi tutorial'lar ve kurslar bedava / herkese açık olanlar denilebilir. Dolayısıyla Java 'yla ilg en iyi videoları da youtube ta bulmak mümkün olmalı. Buraya kadar herşeyde bir ayrıntı dikkatini cekmiştir: Temel ingilizce bileceksin. Bilmiyorsan, teknoloji alanında oldukça geri kalmış ülke şartlarında ne var ise onunla yetinmek zorundasın ki bu da işin cok daha zor anlamına gelir.

İngilizce eğitim malzemelerini kullanırsan Java'yı öğrenmek en az 2-3 ay alır. Tabi ki başka bir işle uğraşmadan tüm zamanı ayırmak şartıyla. Java işine başlamak ise 6 ay - 1 sene arası alabilir cunku o işe uygun tempoya girene kadar baya alıştırma yapmak gerekir. Bu süreçte yapılması gerekenler kitaplarda (Amerikan kitaplarında dahi) pek yazmaz. Ancak bazı videolarda ve blog makalelerinde gerçek sorunlara yönelik faydalı şeyler bulunabiliyor. Ve StackOverflow.com 'da da (kısaca SO) gercek sorunlara gerçekci cevaplar çözümler bulunabiliyor. Son bahsettiğim bu 3 şey için de İngilizce gerekli.

İngilizce öğrenmenin öneminden sonra İngilizceyi nasıl öğreneceğim sorusu da gelir. O konuda da yine Google ve Youtube en büyük dostun. Özellikle YT'da süper kalitede ing öğrenme videoları var.

Android uygulamalarının coğu Java ile geliştiriliyor ancak buradaki Java programlama dili kadar Java platformunu da içeriyor yani örneğin Android'e uygulama yaparken, Java programlama diline ek olarak Java platformunda sıklıkla kullanılan Eclipse, Java uygulamalarını inşa etmek için kullanılan Maven gibi araçları da bilmek gerekiyor. Bu araçları bildikten sonra Android için örneğin Scala programlama diliyle de geliştirme yapabilirsin ki sıfırdan yeni uygulama geliştirirken Scala kullananların sayısı her geçen gün coğalıyor.

hocam elinize saglik cok guzel bir yazi olmus fikir edinmem acisindan.orta seviye ingilizcem var.onu advance yapmak istiyorum.

aof isletme bitirdim 4 yillik is hayatiyla beraber ve dedigim gibi yasim 30 yani ne univ konusunda ne de yas konusunda artim yok gibi ise girebilmek icin.en azindan diger bilgisayar yazilim mezunu olan arkadaslara gore yolum daha zor gibi geliyor.tabi bunlarin hepsi kuruntuda olabilir.en cok endise ettigimde bu.ilk amacim javayi ogrenip bir ise girebilmek.

kaynaklarin hepsini tek tek not aldim.hemen basliyorum arastirmaya.ama bir ufak sorum olacak hocam.

sifirdan baslayacak biri icin tam olarak nereden baslamam lazim? bu kaynaklar icinde kaybolursam insani bikip usandirabilirde.bir program bir liste yada sirali bir kaynak gibi.cunku sifirdan baslayacak biri icin dogru noktadan baslamasi cok onemli en kisa surede en fazla yolu alabilmesi icin ve bikip birakmamasi icin.

• Başlangıç ve orta düzeye kadar O'Reilly 'nin Head First Java kitabını tavsiye ederim. 700 sayfa kadardır, Ebook olarak 33MB'tır. Almanca biliyor olsan Galileo Computing'in Java Ist Auch Eine Insel kitabı var, 1000 sayfa kadar Ebook olarak 3MB. Orta düzeye gelirsen ilk iş olarak gerçek hayatta kullanılabilecek bir uygulamayı Java ile geliştirmen ben Lucene ile harddiskleri endeksleyen ufak bir program yazdım, tutorial yardımıyla tabi ki ve onu yazarken asıl Java'yı öğrendim. Onun ardından da Java 'nın işletme düzeyinde (enterprise level) kullanılan Spring Framework, JBoss, Tomcat, Play Web Framework gibi uygulamalarını kullanmaya başlayabilirsin ki o da Türkiye'de her Java işine girebilecek düzeyde olman demektir.
  • en iyi thenewboston kanalından öğrenirsin youtubeda. hem para vermek de yok.

java'dan para kazanmak için de java'yı web applicationlarda kullanmayı öğrenmelisin ikinci aşama olarak.

web yerine androidde de kullanabilirsin,
  • https://www.youtube.com/watch?v=QmwC_p0OGmI&list=PL843ECFB656DCE163 ben javayı yeni öğreniyorum burdan takip ediyorum tam senin işine yarayacak şey bu aslında sıfırdan java
  • quote:

Başlangıç ve orta düzeye kadar O'Reilly 'nin Head First Java kitabını tavsiye ederim. 700 sayfa kadardır, Ebook olarak 33MB'tır. Almanca biliyor olsan Galileo Computing'in Java Ist Auch Eine Insel kitabı var, 1000 sayfa kadar Ebook olarak 3MB. Orta düzeye gelirsen ilk iş olarak gerçek hayatta kullanılabilecek bir uygulamayı Java ile geliştirmen ben Lucene ile harddiskleri endeksleyen ufak bir program yazdım, tutorial yardımıyla tabi ki ve onu yazarken asıl Java'yı öğrendim. Onun ardından da Java 'nın işletme düzeyinde (enterprise level) kullanılan Spring Framework, JBoss, Tomcat, Play Web Framework gibi uygulamalarını kullanmaya başlayabilirsin ki o da Türkiye'de her Java işine girebilecek düzeyde olman demektir.

almancam yok ama diğer söylediklerinizi dikkate alıp araştıracağım hocam.zaten önemli olan temeli sağlam atabilmek.gerisi gelir diye düşünüyorum öğrenmek istedikten sonra.

• quote:

Orijinalden alıntı: funky-nd

en iyi thenewboston kanalından öğrenirsin youtubeda. hem para vermek de yok.

java'dan para kazanmak için de java'yı web applicationlarda kullanmayı öğrenmelisin ikinci aşama olarak.

web yerine androidde de kullanabilirsin,

thenewboston youtube kanalını araştıracağım hocam.temeli atıp öğrenmeye başlarken ilk yapmak istediğim bir uygulama yada ufak bir oyun yaparak içine reklam eklemek.tüketici olarak en çok gördüğüm şeylerden birtanesi.uygulama ve oyunlar ücretsiz ama hep içleri reklam dolu tabi "in app purchase" yoksa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniz caliskan

https://www.youtube.com/watch?v=QmwC_p0OGmI&list=PL843ECFB656DCE163 ben javayı yeni öğreniyorum burdan takip ediyorum tam senin işine yarayacak şey bu aslında sıfırdan java

favorilere ekledim.araştıracağım.paylaşım için teşekkür ederim.
  • quote:

https://www.youtube.com/watch?v=QmwC_p0OGmI&list=PL843ECFB656DCE163 ben javayı yeni öğreniyorum burdan takip ediyorum tam senin işine yarayacak şey bu aslında sıfırdan java

Anlatan kişi oldukça kötü anlatıyor. Bir de JVM - Java Sanal Makinası diyor ancak ona sonradan geleceğiz diyor, onu diyeceğine "her çeşit cihazda ve işletim sisteminde Java programının çalışabilmesini sağlayan makinadır" diyerek izleyiciyi merak içinde bırakmamış olurdu. Ve sonra SDK için "Standard Development Kit" oysa ki SDK'nın S'si Software'dir. Cunku anlatan kişi Java'yı aslında gerçekte kullanmıyor, sadece Java 'yı ezberden anlatıyor. Amacı ise Youtube'ta rating arttırmak olabilir. Alttaki yorumlarda anlatılanları uygulayıp sorun yaşayan birçok mesaj var ancak anlatan kişiden hiçbirine yanıt yok. Herkese kolay gelsin.

• youtube da java öğreniyorum kanalından takip ediyorum ben
  • quote:

quote:

Anlatan kişi oldukça kötü anlatıyor. Bir de JVM - Java Sanal Makinası diyor ancak ona sonradan geleceğiz diyor, onu diyeceğine "her çeşit cihazda ve işletim sisteminde Java programının çalışabilmesini sağlayan makinadır" diyerek izleyiciyi merak içinde bırakmamış olurdu. Ve sonra SDK için "Standard Development Kit" oysa ki SDK'nın S'si Software'dir. Cunku anlatan kişi Java'yı aslında gerçekte kullanmıyor, sadece Java 'yı ezberden anlatıyor. Amacı ise Youtube'ta rating arttırmak olabilir. Alttaki yorumlarda anlatılanları uygulayıp sorun yaşayan birçok mesaj var ancak anlatan kişiden hiçbirine yanıt yok. Herkese kolay gelsin.

evet hocam burası biraz yanlış bir kaynak başlamak için bende farkettim

• quote:

quote:

peki nerden takip etmemi önerirsin (video olarak) ?

• deniz caliskan kullanıcısına yanıt
    O açıdan özellikle bir önerim yok. Kendim genelde kitap ve tutoriallardan öğreniyorum cunku örnege bakıp bilgisayarımda deniyorum. Yani videosu olsa bile sonuçta kendin deniyorsun.
    Bir de bence videoların coğu örneğin 80%'i kötü. DHH'ın 2005'teki screencast formatındaki RoR tanıtım videosu örneğin cok iyi, 17dk içinde tüm RoR'u gösteriyor. Anlatan kişi cunku RoR'u
    geliştiren kişi, işin içinde + İngilizce ana dili olmadığı halde gayet başarılı anlatıyor + screencast' 2005'te kullandığı PowerBook'la yaptığı için görüntüler Apple tasarımında net. O videoyu
    youtube'ten harddiskime kaydettim .) Diğer örneğini verdiğim Rich Hickey'in videosu... RH, Clojure dilini tasarlayıp geliştiren kişi, ve gayet net İngilizcesi var, ifadeleri net ve kafamda çağrışım
    yapmayı başarıyor + üstüne bir de screencast koymuşlar, bedavaya cok kaliteli video olmuş.

Şu anda aklıma gelen bu iki örnek videoda cok önemli bir ayrıntı daha var: "... konusunuz ilerde inceleyeceğiz" şeklinde ifade kesinlikle yok! Birşeyi anlatacaksa tam o anda anlatıyor. Olay budur.
    Son aylarda Almanca IT videolara da bakmaya başladım; güzel bir kanal buldum "shady jeweller" gibi bir ada sahip Alman konuşmacı anlatacağı yeni bir alt konu 5-10 dk sürse bile bıkmadan usanmadan anlatıyor, hiç öyle "... sonra bakacağız" demiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 11 Ağustos 2016; 11:46:45 >

• araştırmalarım sonucu treehouse.com(25$ aylık ücretli) başlamaya karar verdim.zaman kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim.öyle kurs paraları gibi fahiş fiyatta yok.aylık 70-75tl yani sigara içen için 1 haftalık sigara parasına aylık java öğrenilebilir ve temiz düzenli şekilde.tabi başlamadan bişey diyemem.bugün free trial olarak başlıyorum.bir kaç gün sonra deneyimlerimi yazacağım.benim gibi öğrenmek isteyenler için umarım güzel bir kaynaktır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.