Şimdi Ara

JAVA MI ? PYTHON MU ? HANGİSİNE BAŞLAMALIYIM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
5.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,Yazılım bilgim yok 20 yaşlarında genç bir forumdaşım, AÖF Web Tasarım ve Kodlama bölümü öğrencisiyim.Yazılıma bir yerden başlamak istedim, genel olarak çoğu kişi JAVA veya PYTHON'a başlamam yönünde tavsiye veriyor sizlerinde düşüncesini almak istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noapte -- 28 Aralık 2019; 20:24:37 >



  • Hangi dil ile başladığınızın pek bir önemi yok. Programcıların çoğu birden fazla dil bilirler. Hangi dil, hangi iş için daha uygunsa o dilde proje geliştirirler. Programlama dilleri aslında birbirlerine oldukça benzerdirler. Aralarında sadece syntax farklılıkları vardır. Herhangi bir dili öğrenirken algoritma kurma ve problem çözme yetenekleriniz gelişir. Bir dili iyi bilen birisi daha sonra başka bir dile geçerken o dili çok daha kolay bir şekilde öğrenir. Önemli olan zaman ayırmak ve bol bol problem çözmek. Kolay gelsin.
  • Genel maksatlı dillerde bir sınırlama yok. O nedenle genel maksatlı tanımı konur.

    Tercih yapmak için bir çok neden olabilir. Ama hepsi kişisel algılamadan ibaret.

    Kendin önce bir süre genel olarak araştır ve kendi tercihini yap.

    Her kafadan bir ses çıkar, ve kafan karışır.

    Özel işlevli diller, belli bir konuya odaklı olduklarından, öğrenilmeleri daha kolay olabilir. Bu da benim kişisel görüşüm.
  • herhangi birinden başla nasıl olsa başladığında durmayacaksın.
  • Aslında ideal olanı önce bir şey yapmayı seçmen sonra ona göre dil seçmen. Misal Android app yapacaksan kotlin öğrenmen daha iyi. Web ise Javascript (hem node js hem dom maniplasyon için pure js)

    Ancak genel amaçlı olarak bakarsak python daha iyi bir tercih. Öğrenmesi kolay.Genel amaçlı. Bir çok sıkıcı işi python ile hızlıca otomatie de debilirsin. Açıkcası bunları java ile de yapabilrisin ama javanin öğrenme eğrisi pythona göre daha yüksek. Dile fazla takılmadan hızlıca eğitim edin öğrenmeye başla derim.

    Açıkçası java kötüdür diyemem ama çok kod yazılıyor. Pek kullanıcı dostu gelmedi. ben java stackda çalışmam gerektiğinde kotlin kullanıyorum. Biraz daha çekilir kılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 29 Aralık 2019; 23:46:52 >
  • Programlama dilleri kalem gibidir. Önemli olan nasıl makale yazılacağını bilmek. Yazı yazmayı bildikten sonra kalem pek farketmiyor. Sadece biraz alışma süresi gerekiyor.


    Öte yandan, programlama dili yazacağın programa/uygulamaya/servise göre, çalıştığın firmanın/projenin kullandığı kütüphanelere göre, yapacağın uygulamanın hitap ettiği kitleye ve platforma göre değişiklik gösterebilir.


    Python aslında interpreted bir dildir. Script gibi yazar geçersin. Java öte yandan gerçek anlamda object oriented bir dildir. Eğer kendini yazılım yazmayı meslek edinmek istiyorsan JAVA daha iyi bir tercih.

    Ama programlama dillerinden hiç birini bilmiyorsan gidip biraz C çalış. Eskiden kod yazmak ne kadar dertliymiş bi onu öğren (Hem de işin temelini kaparsın) arkasından javaya geç.

  • Hocam Açık öğretimde kodlama bölümü olduğunu bilmiyordum. Şimdi okumayı düşünmeye başladım  

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.