Şimdi Ara

Java kursu tavsiye eder misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir JAVA programlama kursu var.
    ODTÜ tarafından veriliyor, 2 ay sürecek ve fiyatı 300 YTL.
    Uzun zamandır bir programlama dili öğrenmek istiyordum. Yıllar önce BASIC gördüm, sevdim ama sonra başka bişeyle ilgilenmedim. Bu JAVA her yerde karşımıza çıkıyor, ama aslen ciddi bir bilgim yok, ne bileyim başlamak için iyi bir nokta mı,diğer programlama dillerine göre avantajı, dezavantajı falan nedir...Tavsiye eder misiniz böyle bir kurs?

Neler programlanabilir örnek olarak? HTML ile yazarken çıkan Java Script ile bir ilişkisi var mı?
    Aklınıza geleni yazın lütfen.

Kursun ayrıntıları:http://idea.metu.edu.tr/program/btsp/katalog/dersler/java05.html

Teşekkürler...

• javascript ile alakası yoktur sadece isim benzerliği o kadar. java gelecekte çok kullanılacak bir dil,özellikle internet uygulamalarında önde gelen bir dil ve C türevli olduğu için populerliği fazla olan bir dil. kurs fiyatları hakkında bir fikrim yok ama tavsiye ederim java öğrenmeni.başlamak için çok da problem yaratacağını sanmıyorum. saygılarımla.
  • Teşekkürler BoraCell.
    Başka bilgisi olan yok mu arkadaşlar?
    Java'da yazılmış program örnekleri verir misiniz?
    300 YTL+haziran temmuz gibi yılın en güzel zamanını kursa vermeye değer mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardadeniz -- 13 Nisan 2005, 4:44:49 >
  • Eğer hiç bir programlama dili bilmiyorsan bu kursa gidebilirsin.. Şöyle söyleyim: ben kendimi Java bilen bir kişi olarak saymıyorum ama kurstaki konuların hepsini biliyorum, ve hepsini yaparım Java'yla.. Bu kurs Java'ya Giriş olur anca..
  • Hayallah, kafam karıştı iyice. Mesela nasıl bir program yapılabilir biraz örnek lütfen, somutlaştırmadan anlayamayacağım galiba.
  • bu ne kardeşim şu kadar sürede başka mesaj yazamazmışım bilmem ne yazdığımda siliniyor,ben bişiler yazmak için 2 dakka beklemekmi zorundayım.

Java yı iyi öğrenmek istiyorsan Yüce bilgi Akademisi var orayı tavsiye ederim,adamlar hakkaeten iyi öğretiyorlar.

• javayla internet üzerinden oynanan oyunlar yapabilirsin mesela.. çok sağlam oyunlar.. benim bi arkadaş cep telefonuna counter strike benzeri basit bişey yapmıştı.. tabi bunun için biraz uğraşmalısın.. sadece oyun yapılmaz tabi sadece oyun değil aklına gelen herşeyi yapabilirsin... programlamadan biraz anladığına göre çok fazla zorlanmazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyax -- 13 Nisan 2005, 19:02:09 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Leptop Tavsiye Eder misiniz ?
    13 yıl önce açıldı
    YAZILIM KURSU İÇİN TAVSİYE
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadasım paran cok galiba :+) adsl var kitapda alıırım diyorsan (ki hep birden cok olsun) otur kır bacagını her gun inekle derim 6 ayda pırıl pırıl bir java cıkar karsına ama basıc isin temeli daha cok abanman lazım cooook farklı java farkıda nesneye donuk bir yapı mesala basıcda matris bir dizi ama burda bir nesne ve her nesnenin ozellik,metod ve olayları var.Matrisin boyutu ozellik iken
    toplamı metod olur.Araba nesnesinin frene basınca durması ise ozelligidir.
    if (araba.fren=true)...........
    false.........
  • javayla her türlü programı yazabilirsin, belli bir sınırlaması yok.
  • Ankara'da Vektörel'de de Java ve Oracle eğitimi veriyorlar üstelik fiyatı falan uygun gibi geldi yani bana bence düşünülebilir.
  • aynen uygun bide vektörel bilişimin java kursu çok detaylı HİBERNATE,JAVA SERVER FACES (JSF),SpringFramework,ORACLE gibi ileri düzey eğitim içerikleri var temel java değil sadece.
  • Selam arkadaşlar benim tavsiyem vektörel bilişim şuan eğitimim devam ediyor.
  • C# eğitiminden sonra Java eğitimini de vektörelden alıcam, umarım java hocaları da iyidir.
  • JAVA Yazılım eğitimleri için Ishatech Eğitim Merkezi ile görüşmenizi tavsiye ederim uzman kaliteli eğitmenler ve ilgili çalışanlarından çok memnun kalacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pascal1021 -- 20 Eylül 2023; 13:25:16 >
  • Bende sıfırdan başlayıp javayı öğrenmelisin tavsiye ederim ankaradaysan da vektörel bilişim var araştır derim.
  • Java zor bir dildir ve öğrenmek için programlama alanında önbilgi gereklidir. Java'yı öğrenmek ODTÜ'nün kurslarıyla olmaz. Özel kursla da olmaz. Java'yı Bilg Müh öğrencileri dahi ancak öğrenebiliyor ki o da programlama önbilgisine sahip oldukları için. Böylesine zor bir dil olduğu içindir ki, programcılık kitapları konusunda lider yayımcı O'Reilly Java'yı özel bir teknikle anlatan HEAD FIRST JAVA kitabını hazırlamıştır. 2005'te Java 5 versiyonu için hazırlanan HFJ kitabı, Java'ya yeni başlayan ve İngilizce bilenler için en verimli seçeneklerden biri olabilir. Java 5 olması, eski izlenimi vermesin. Java 9'un %90'ından fazlası Java 5 ile aynı. Nitekim Oracle resmi websitesinde Java'ya yeni başlayanlar için HFJ'yı önermektedir. Java 5 öğrendiğinizde güncel Java'nın %90'ından fazlasını öğrenmiş sayılırsınız. Kitap Amazon'da $30+kargo fiyattan satılıyor. PDFDrive.net 'te arattığınızda True PDF olarak bulmak ta mümkün. Ancak HFJ kitabı Java öğrenmeyi kolay ve zevkli hale getirmiş olsa dahi o kitabı anlayabilmek için de biraz programlama önbilgisine sahip olmanız iyi olur. Ve dahası, Java'yı bilseniz öğrenseniz bile Android veya JavaEE bilmedikçe fazla bir esprisi yok. HFJ sonlara doğru JavaEE konularını da anlatmaktadır, cunku Java'nın asıl esprisi (Android hariç) JavaEE'dir. Fakat JavaEE, Java programlama dilinin kendisi kadar zor ve cok geniş bir konudur.

@ardadeniz

@BoraCell

@darth templar

@serpantin

@beyax

@fsh77

@protar50

@Merve0691

@Serdal Güneş

@ozkanozturk1979

@pascal1021

@z.durak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.