Şimdi Ara

JASJAM ile BLACKBERRY ya da push e-mail

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar ben bu alete göre yazılmış blackberry connect diye bir program buldum.. pc tarafı içinde bir senkronizasyon programı falanda var .. cihazın üreticisi htc ile ilgili bi forumda buldum bunu sanırım yerini tam hatırlamıorum, illegal crackli programlar indirilen bir yerde değil ztn cihaz üreticisi beleş dağıtıyor programı ftp sinden çekiyorsunuz.. neyse.. bu program bizde turkcell den (ya da hani onla olmuyorsa avea ya da telsim vodafone dan) blackberry data hizmetini açtırarak push-mail hizmetine kavuşturur mu bizi?... uyumlu çalışır mı..?

    Yada turkcell in epostacı diye bir programı var sitesinden görebilirsiniz bilgileri.. sitede e-maillerinizi "eş zamanlı olarak" almak diye tanımladığı şey push e-mail midir bilen var mı yoksa yine manuel olarak kendim gönder/al deyince mi geliyor mailler (ki o zaman hiçbir anlamı yok tabi cihazda bu epostacı programı olmadan da mümkün ztn) ..

    şirkette kendi ms exchange server ım olsaydı sanırım bu aletle direkt kendi başıma push mail olayına girebilecektim ama yok malesef.. doğru mudur bu ?

    emoze diye bir program var nette beleş push mail servisi olduğunu iddia ediyor ama mailleriniz sanırım nette bu adamların serverı üzerinden gidip geliyor - güvenlik konusunda tereddüt etmeli miyiz böyle bir program kullanırken? .. ve de sanırım evde (ya da işte) kullanmak istediğiniz e-mail hesabının kurulu olduğu bir outlook sürekli çalışıyor ve internete bağlı olmalı sanırım yanlış mı anlamışım? .. program e-mail sizin bilisayarınzdaki outlook a gelince orda sizin mobil cihazınıza push ediyor maili sanırım? ..







  • turkcell epostacı push e-mail miş sıkça sorulan sorular kısmına bakmamışım sitelerinde.. neyse bi denicem bunların programını jasjam ile çalışıyorsa yazarım buraya.. pda2k ve jam ile uyumlu şimdilik diye yazıyor sitede (win mobile 2003se bu cihazların ikisi de) ..
  • ben şirketin exchange serverı ile senkron ettim..şimdi şirkette wireless olan heryerde pocketpc den send/receive yaptıgım anda serverdan indiyor mailleri gercekten harıka bırsey ayrıca dısarıda wireles olan yerlerdehttps://mail.sirketismi.com diye outlook mobil acses olarak baglandıgın zamanda tum maillerıne ulasıyorsun
  • valla benim derdim şirket bünyesinde bir exchange server falan kullanmıyor olmamız.. onun için dışardan almam gerek bu hizmeti .. ama siz push mail olayını kullanmıyorsunuz send/receive yapınca bende alıyorum bütün maillerimi pop3 accountlarımdan.. benim derdim push e-mail, yani ben send/receive demicem sms gelir gibi bana bir mail atıldığı anda jasjama gelecek.. aynı blackberry de olduğu gibi..
  • evet aynen dediğin gibi, sms şeklinde maillerin jasjama düşmesi için bir program vs.yardımıyla push mail alabilir miyiz acaba arkadaşlar?
  • Push mail için turkcell den abonelik almanız gerekiyor diye biliyorum.
  • ewt turkcell den 10 ytl ye abonelik almak gerekiyor ama kendi programları var onu kuruyorsunuz cihazınıza benim anladığım kadarıyla.. ve sitelerinde programın ppc olarak "şimdilik" pda2k ve jam desteği olduğu yazıyor.. bunlar wm 2003se ile çalışan cihazlar.. ama sonuç olarak wm2005 istisnalar dışında genel olarak 2003se için yapılmış olan programlarla da geriye dönük uyumlu çalışabildiği için bu programında jasjam de çalışacağını ümit ederek turkcell müşsteri hizmetlerini aradım.. çarşamba günü aramıştım.. telefonda görüştüğüm kişi sorduğum sorular karşısında kendi cevabı bilmediğinden danışmak üzere birkaç kere beni telefonda bekletti, hatta görüştüğüm kişi push e-mail in bile ne olduğunu bilmiyordu bana epostacı hizmetlerinin anlatıldığı sayfada yazan şeyleri okuyup durmaktan başka bişey yapmadı pek.. dün aradım tekrar konuyla ilgili bana döneceğinizi söylemiştiniz nedir durum diye.. konu başlığı açıldıktan sonra 48 saat içinde değerlendirilip müşteriye mesaj yoluyla bilgi verilir sizin konunuzla ilgilenilmemiş daha yarın konuyla ilgili cevabı alırsınız dedi adam..

    bu arada doya doya internet kampanyası ile 9ytl ye aylık 20mb cepten internet paketi aldım .. ama site gprs bağlantı tiplerinin tarifeleri kousunda çok karışık bence!! elinizdeki mobil cihazla nete girmek ile mobil cihazınızı modem olarak kullanıp maptopunuzu onun üzerinden yine gprs ile nete sokmanın tarifeleri farklı sanırım ?? halbuki aynı tip data transferi bunlar .. ben mi yanlış anlıyorum? wap sitelerinde dolaşmakta farklı bir tarife galiba.. çorba gibi site arıosun, birileri push mail ile ilgili altyapı yapıyor, parayla böyle bir hizmet satıyorlar ama telefonda konuyla ilgili konuşacak olayı bilen kimse yok ! bi de turkcell in müşteri hizmetleri kimsede yokmuşta o yüzden pahalıymış.. neyse görecez bakalım ben bana tatmin edici bir cvp vereceklerini hiç sanmıyorum.. sonuç olarak 10ytl abonelik parasını bayılıp porogramı çekip kendim deneyeceğim olup olmadığını.. olmazsa aboneliğimi iptal ettirip 10ytl nin üzerine soğuk su içecem artık ..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.