Şimdi Ara

Jarvan IV Jungle ve Baskın.. (HEDİYELİDİR).

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
2
Favori
2.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar uzun süredir mainim adc olarak oyun oynuyorum ve vayne-draven ikilisi arasında seçim yapıyorum ama draven'ı daha çok tercih ediyorum. Neyse son zamanlarda bot lane'de ne zaman draven alsam gerçekten ezici bir üstünlük kuruyorum karşımda ve draven'i iyi oynadığımı düşünüyorum. Tf lerde iyi iş yapabiliyorum, baltaları düşürmeden tf bitirebiliyorum. Ama bir zamandan sonra adc gerçekten sezon 4 te çok sıkıcı gelmeye başladı. Birazcık üstünlük kuruyorsun adama ama karşındaki support tresh ve ya leona ise mid ve jungle'ın da katkısı ile girip kule altı seni alıyorlar ve karşı adc ye bırakıyorlar oda kasmış oluyor felan filan sonra oyunun günah keçisi adc oluyor ki kaç kere bilirim farmım 300 üstü iken 150 farm lı adamlara yenildiğimi. Sırf takım oyunu oynayamamak ve kasmış olmama rağmen beni korumamaları. Hepinizinde malumudur zaten artık tank heroların metası ve bende artık bu tank herolardan tek yemekten sıkıldım ve mainimi 1 haftadır felan jungle'a çevirdim. Sadece iki şampiyon ile oynuyorum(Sejuani ve Jarvan IV). Sejuani ile ilgili bir sorum yok çünkü az bucuk çözdüm olayını ama jarvanda öyle değil. Sejunun ultisini atınca rahat bir gang atabilirsin fakat jarvan IV'da ultiyi açınca kendi takım arkadaşlarını hapse sokmuş olabilirsin ve bu ağır sonuçlar verebilir. Ya da onlardan çok uzakta bir an kalabilirsin gibi sorunlarım oluyor. Kısacası Jarvanla alakalı bilgi almak istiyorum bilenlerden. Ormanda ne durumda ne yapmalıyım , ne zaman gang atmalıyım, karşı jugnle'a gidip basmalımıyım ki basarsamda karşı takımın jungle'ı hangi şampiyonu seçmiş olmalı gibi öneriler bekliyorum. Kısacası Jarvan IV'ı bana anlatın.

Konunun başlığında da dediğim gibi konu hediyelidir. Güzel anlatımlara en fazla 1350 rp olmak kaydı ile rp kodu verilecektir. Hediyeyi alacak kişileri ben belirlemek istemiyorum. Bu yüzden forumdaki kıdemli kişilerin bana yardım etmelerini rica ediyorum.
    Şimdiden teşekkür ederim

• Rp falan vermene gerek yok istediğin yardım yapılır zaten. Jungle oynayan streamları izle nerede ne yaptıklarını gör benim mainde jungle jarvan oynuyorsam gang atmadan önce önce adamın tipine bakarım midde lb gibi bi hero var ise hiç zaman harcamaya değmez ama illa ki öldürülmesi gerekiyorsa kombosunu yapmasını bekler öyle girerim. Birde adama ulti attın mı takım arkadaşını ultinin içinde veya dışında bırakma olayına dikkat etmelisin eğer rakip güçlü ise takım arkadaşıma o ultiyi mezar edicekse dışarda bırakırım ben vurduğumu vurduktan sonra ultiyi bozar son vuruşu yaptırırım durumlar eşitse ping atar rakibe saldırmasını sağlarım sonra sancak kombosuyla hızlı bi şekilde olay yerine gelir ultiyle tutarım 2 v 1 yeriz onu.
  • J4 early de çok squishy oldugu için counter gank gidersen büyük ihtimal ölürsün. Oyun başında en etkili ganklere sahip olan bir herodur kendisi , mavi takımdaysan red - blue - top/mid rotasyonu ile , mor takımdaysan blue-red-top/mid rotasyonu ile kolayca gank atabilirsin . Gank atacagın adama e-q tutturman lazım aksi halde pek başarılı olamazsın. E-q tutturunca w atıyorsun bir de slow yiyiyor easy kill. Bot lane e 6 dan önce gank atmanı pek tavsiye etmem çünkü zorlanabilirsin. Ultisi ise en zor kısmı zaten heronun , o yüzden senin ultin ile combo yapabilecek herolarla tercih etmeye bak (bknz . vlad ori gragas ez leona ) . TF lerde 2 tane seçenek var ; ya kendi adc ni koruyacaksın ya da karsı adc ye focus yapacaksın. Buildin yerine oturdugundan hem hayvan gibi tank oluyorsun hemde hayvan gibi damage atıyorsun o yüzden karşı adc ye focus daha mantıklı gibi. Karşı adc varus ashe gibi kaçma mekanizması olmayan bir heroysa e-q ile adamı uçurduktan sonra ultini hemen atma ki flashla ultinden kaçmasın. Karşıdaki adc graves ez gibi kaçma mekanizması olan bir şampiyonsa e-q atıyorsun kaçma mekanizmasını kullanıyor , ulti atıyorsun flash atıyor sonra tekrar e-q yapıyorsun adama. Ultinin fail olmaması için bir lane e gank gittiğinde sizin takımdan birinin az hpsi varsa ultinin içinde bırakmamaya dikkat et. Daha soracagın bişey olursa 400 rp daha isterim

• Jarvan IV bir kralın oğludur
    Pulsefire soraka istiyorum ty
  • Bir zamanlar solo ve junglenin popüleriyde. Şuan pek tercih edilmiyor.
  • İzmirli Muhasebeci kullanıcısına yanıt
    Rp vermemdeki amaç şudur dostum. Gerçekten bilen birisi görünce gelip adam akıllı bir yorum atıyor. Ha diyorsun stream izle diye ama stream izlemeye vakit yok sadece akşam eve gidince iki üç oyun oynayabiliyorum o kadar. Ve ben şunada eminim ki stream düzenleyenlerden (Türklerden bahsediyorum) daha iyileri vardır bu forumda bence. Sadece oyunu zevk almak için oynayanlardan yani. Son olarak verdiğin bilgiler için teşekkür ederim
  • ZeusunAmcası kullanıcısına yanıt
    squishy'nin anlamını açarmısın dostum ? Her oyunda olduğu gibi bu oyunuda evde kendim öğrenmeye çalıştım ve terimleri bilmiyorum tam olarak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TheSaffron kullanıcısına yanıt
    Son ırmak kuruduğunda son ağaç yok olduğunda son balık öldüğünde pusefire soraka'yı çıkarırlar o zaman atarım sana
  • Bence jarvan tercih etme ama illa ediceksiniz .

Early gank önemlidir . 2 level ganki atman oyunu değiştirebilir . Ultin geldiğinde bota gank atarak double killi garantiye getirirsin . Arkadaşlar daha çok yardımcı olur .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • By_DoMiNo kullanıcısına yanıt
    Evet pek fazla bende göremiyorum. Neden tercih edilmiyorum peki ? Metaya uygun bir şampiyon değil midir ? Diğer tanklara göre yada solo top ta oynayabilecek ad-tank herolara göre güçsüz mü kalıyor ?
  • NothingLose kullanıcısına yanıt
    Zaten jarvan oynadığımda maviyi kestikten sonra direk top lane'e baskın yapmaya gidiyorum. Benim adamıma ilk şunu söylüyorum flash atarsa sakın atıp peşinden gitme diye söylüyorum sonra e-q attktan sonra adam zaten flash atıp kaçıyor. Sonra geri gidiyorum on saniye sonra tekrardan geliyorum ilk kanı almış oluyoruz. Bota da gelende yandaki ikili çime gizlenip iyice yaklaştıklarında e-q kombosuyla çok rahat bir gang oluyor. Ama her zamanda bunu yemiyorlar. O yüzden yeni gang şekilleri felan öğrenmek istiyorum ki gerçekten jarvan IV çok güzel bir jungl, tank ve hasarcı. Ama işte iyice öğrenmem lazım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zero Degrees

squishy'nin anlamını açarmısın dostum ? Her oyunda olduğu gibi bu oyunuda evde kendim öğrenmeye çalıştım ve terimleri bilmiyorum tam olarak

Kırılgan hocam , early game de herkesden tek yiyor
  • ZeusunAmcası kullanıcısına yanıt
    En iyi olduğu yer jungle diyebiliriz o zaman ?
  • quote:

Zaten jarvan oynadığımda maviyi kestikten sonra direk top lane'e baskın yapmaya gidiyorum. Benim adamıma ilk şunu söylüyorum flash atarsa sakın atıp peşinden gitme diye söylüyorum sonra e-q attktan sonra adam zaten flash atıp kaçıyor. Sonra geri gidiyorum on saniye sonra tekrardan geliyorum ilk kanı almış oluyoruz. Bota da gelende yandaki ikili çime gizlenip iyice yaklaştıklarında e-q kombosuyla çok rahat bir gang oluyor. Ama her zamanda bunu yemiyorlar. O yüzden yeni gang şekilleri felan öğrenmek istiyorum ki gerçekten jarvan IV çok güzel bir jungl, tank ve hasarcı. Ama işte iyice öğrenmem lazım :)

TR'de oynuyorsan . Blue'ya hemen smite atıp karşı rede gidip çal bekleme adamı . Sonra o adam goleme gider golemin o çalıya pus , adam golemi keserken fb al / flash harçat , sonra topa gank at oyun kopar .

• Adamın sizin kulenize kadar pushlamasını bekle. Kesinlikle elinde red ve blue bulunsun.Git toptaki otlara takım arkadışına pink ver.Eğer takım arkadaşının stunu veya slowu varsa onu atmasını rica etki e-q kombosunu daha rahat atabilesin.Neyse işde e-q kombosu ile gir adamı sıçrat ve w(slowlu shield) skillini kessinlikle adam yere inmeden atma. (slow etkilemez) W bas adam indikten sonra slowu yesin vura vura kovalayın. Adam flashını attıktan sonra ultini at ve hapsed onu. Ama hapsetmeden önce arkadaşına pink vermeyi imal etme.(böylece onu hapsetmezsin.Ve elinde kessinlikle Raunduin'in Alameti itemi olsun.(mor kalkan) aktifi sayesinde (slow) daha rahat gang atabilirsin. TF lerde ise takım arkadaşlarınla konuş ben dalınca dalın de ve uzaklardan e-q ile gir ve hemen adc veya apc nin üzerine ultini at ve takımınızla beraber kesin onu. Böylece yüksek ihtimalle TF sizin olur. Sorun varsa alıntı yaparak cevaplarsan sana yardımcı olurum ^^ (not: RP gerekli değil ama istersen 400 rp harika olur. Bu aralar biraz sıkıntılarım var be smurf hesabımda hero yok :D Ve indirimlerde çok iyi,cevabını bekliyorum..)

• Konuyu pek okumadım ama im jarvan im helping diyip gidiyorum

• quote:

En iyi olduğu yer jungle diyebiliriz o zaman ?

En iyi oldugu lane midde bruiser bence hocam , 6. levele kadar fazla engage yapmayıp q ile dürtüyoruz 6. levelde karşıdaki adma tek yiyor ama solotop tanky jarvanda iyidir
  • Blindless kullanıcısına yanıt
    Dostum zaten sorun şurada. Sendeki adamın slow veya stun'u varsa her jungle ile çok rahat baskın yaparsın adama. Ama diyelim ki bir stun ve slow yok sende. Nasıl bir yok izlemelisin ? e-q tutmazsa ne yapman lazım ?
  • jungle oynuyacaksan leesin wukong oyna j4 mantıklı değil ultisinden atlıyor herkes
  • Rapid Step kullanıcısına yanıt
    Lee sin beceremiyorum :) havuz partisi kostümünü bile almıştım ilk aldığımda ama oyunu kazanmasaydık report yiyorduk :) Wukong bana çok kolay geliyor o yüzden oynamıyorum çünkü kolay gelen heroları pek sevmiyorum. Daha çok uğraştırması lazım beni ki zevkli olsun diye düşünüyorum. Bir çok ultiden kaçabiliyor zaten herkes. Bu da Jarvan'dan vazgeçmem için bir etken olamaz diye düşünüyorum. Tavsiyelerin için teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.