Şimdi Ara

Japonya kıyılarında dev denizanaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ağırlıkları 200 kiloya varan denizanaları, Japon balıkçıların korkulu rüyası haline geldi. Bilim adamları, denizanalarının her yıl bu dönem Çin sahillerinden göç ettiklerini, Japonya açıklarına vardıklarında ise olgunlaşma sürecini tamamladıklarını belirtti.

Hiroshima Üniversitesi'nden Shin-ichi Uye'nin başkanlığındaki araştırma grubundan yapılan açıklamaya göre, dev denizanalarının sayısının bu yıl rekor seviyede olması bekleniyor. Bu da balıkçılık sektörüne büyük bir darbe anlamına geliyor.

Japon balıkçılar, 2005'teki denizanası istilasından oldukça zararlı çıkmışlardı. 100 binden fazla balıkçı konuyla ilgili şikayette bulunmuş, Japon denizcilik tarihindeki en büyük maddi kayıp yaşanmıştı.

Nasıl bir yöntem izleyeceklerini tartışan Japonlar, denizanalarını henüz sudayken ufak parçalara bölme, kozmetik ve yiyecek sanayisinde kullanma gibi bir çok alternatif üzerinde kafa yoruyor.
    sabah

• Vücutlarının %95isudan oluşuyormuş. NatGeo da belgeselini seyretmiştim.
    İplik gibi sarkan şeylerde iğne gibi uçlar bulunuyormuş. Bunların ucunda da zehirli sıvı varmış.
    Denizdeki planktonlarla beslenebildiği gibi balıklarıda avlayabiliyormuş. Çok enterasan bir avlama yöntemi var.
  • Normalde bu kadar büylüğe ulaşamıyormamış okyanus sularının ısınması kimyasal atıklar yüzünden böyle oldukları söyleniyor. Dünya nereye gidiyor keşke ikiyüz yıl önce doğsaydım.
  • Bu canlıların artmasına neden olan şey küresel ısınma ve okyanusların kirlenmesi-Videodaki spikerin son sözleri bunlar.Doğa adeta bir şekilde intikam alıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: süpürman

Normalde bu kadar büylüğe ulaşamıyormamış okyanus sularının ısınması kimyasal atıklar yüzünden böyle oldukları söyleniyor. Dünya nereye gidiyor keşke ikiyüz yıl önce doğsaydım.

''Şimdiki çocuklar çok şanslı!''

bu söz tüketim bombardımanının ilk bombası, ipod alabilir, 3gli telefonları olabilir, bilgisayarda hertürlü bilgiye ulaşabilir, bir kaç saatte dünyanın öbür ucuna gidebilirler fakat hergeçen gün daha da kirlenen bir dünyaya sahip olabilecekleri konusunda bir fikre sahip değiller zaten olmamalılardır ki tüketim çarkı dünyanın içine etmeye devam etmeli!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi castorpollux -- 1 Aralık 2009; 16:55:34 >
  • Sen ekolojik sistemi boz ondan sonra deniz anası geliyor de... Küçük parçalara böleceklermiş. Ulan bu çekik gözlülerin hepsinde bir beyinsizlik var nedense.. Japonlar yine hadi neysede köpek eti yiyen ve köpekten fazla üreyen çinliler nasıl yaratıklar çözemedim hala.
  • Bu tarz canlılar her zaman ilgimi çekmiştir. Bunlarla ilgili izleyebileceğim bir belgesel var mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @süpürman;
    "Nasıl bir yöntem izleyeceklerini tartışan Japonlar, denizanalarını henüz sudayken ufak parçalara bölme, kozmetik ve yiyecek sanayisinde kullanma gibi bir çok alternatif üzerinde kafa yoruyor.
    sabah "

Japonlar çok geç kalmışlar yiyecek işinde! Birkaç gün önce istanbul'da bir imalathaneyi bastılar! Adam patates ve denizanasını karıştırıp sahte Kaşar peyniri sürüyormuş piyasaya! Umarım bu haberdeki denizanalarını TV'lerde seyretmemiştir! Seyretmişse zaten Japonya yolundadır!

• quote:

Orijinalden alıntı: neommy

Birkaç gün önce istanbul'da bir imalathaneyi bastılar! Adam patates ve denizanasını karıştırıp sahte Kaşar peyniri sürüyormuş piyasaya! Umarım bu haberdeki denizanalarını TV'lerde seyretmemiştir! Seyretmişse zaten Japonya yolundadır!

http://www.tv8.com.tr/program/pdetay.asp?PID=81

Bu programda yayınlandı o haber....

• quote:

Orijinalden alıntı: neommy

@süpürman;
    "Nasıl bir yöntem izleyeceklerini tartışan Japonlar, denizanalarını henüz sudayken ufak parçalara bölme, kozmetik ve yiyecek sanayisinde kullanma gibi bir çok alternatif üzerinde kafa yoruyor.
    sabah "

Japonlar çok geç kalmışlar yiyecek işinde! Birkaç gün önce istanbul'da bir imalathaneyi bastılar! Adam patates ve denizanasını karıştırıp sahte Kaşar peyniri sürüyormuş piyasaya! Umarım bu haberdeki denizanalarını TV'lerde seyretmemiştir! Seyretmişse zaten Japonya yolundadır!

Uğur dündar nerdesin

• bir kere denizanasını suda parçalamak kadar saçma bi davranış olamaz.hatta bir nevi parçalamak çoğalmasını sağlar.denizanasını suda parçalarsanız ölüceğini anlayıp bütün yumurtalarını denize bırakır.siz de denizanası öldürdüm diye sevinirsiniz sonra binlerce olmasına yol açarsınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.