Şimdi Ara

Japonya’da bir ilk: Mahkeme eşcinsel evliliğe izin verilmemesini anayasaya aykırı buldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Japonya’da mahkeme eşcinsel evliliğe izin vermemenin anayasaya aykırı olduğuna hükmetti. Hokkaido’daki Sapporo Bölge Mahkemesi’nin kararı, eşcinsel evlilikler konusunda bir ilk olurken, aynı zamanda büyük bir sembolik zafer niteliği taşıyor. Eşcinsel evliliklerin yapılabilmesi için yeni bir yasaya ihtiyaç olmakla birlikte, LGBTİ+ aktivistleri kararı coşkuyla karşılayarak, bunun hayatlarını değiştirme potansiyeli olduğunu belirtti.

Asya ülkelerindeki hukuk standartlarına kıyasla, görece özgürlükçü olarak değerlendirilmesine karşın, dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi Japonya’da toplumsal tavır, LGBTİ+ komünitesini büyük ölçüde ‘görünmez‘ kılıyor.Japonya G7 ülkeleri (ABD, Fransa, İtalya, Almanya, Birleşik Krallık, Kanada) arasında eşcinsel evlilikleri ya da partnerlikleri yasal olarak tanımayan tek ülke.

Eşcinsel çiftlere kısıtlı haklar tanıyan bölgesel düzenlemeler olmakla birlikte, miras, ebeveynlik gibi heteroseksüel çiftlerin sahip olduğu temel haklardan yararlanamıyorlar.Söz konusu dava 2019’da üç çiftin hükümetin evlenmelerine izin vermemesi sonucu uğradıkları psikolojik zarar gerekçesiyle 1’er milyon yenlik (69 bin lira) tazminat istemesiyle başlamıştı.

Mahkeme çiftlerin tazminat talebini yerine getirmemekle birlikte, eşcinsel evliliklerin tanınmamasının anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğuna hükmetti.

https://www.diken.com.tr/japonyada-bir-ilk-mahkeme-escinsel-evlilige-izin-verilmemesini-anayasaya-aykiri-buldu//

• Şimdi hemen sjw falan derler ama bunun "bence" sjw ile alakası yok.Bu düpedüz insan haklarıyla alakalı bir durum.

• Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

20-30 yıla kalmaz Türkiye'de tartışılacak bu durum çünkü dünya bir noktaya gidiyorsa siz kendinizi ondan soyutlayamazsınız.

• Doğru karar. İsteyen istediğiyle evlensin, başkasına söz söyleme hakkı düşmez.

• RevengeRain kullanıcısına yanıt
    Sjw

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    sjw'nin olayı sosyal adalet, insan hakları zaten

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kayser kullanıcısına yanıt

Daha çok absürt olaylarla gündeme geldikleri için gerçekten adalet umurlarında mı bi,lemiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BİR GARİP BOŞANMA SÜRECİ
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İnsanlar bizim neden sjw'ye ateş püskürdüğümüzü anlamıyorlar. Eşcinsellerin toplum içerisinde varolmalarını hiçbirimiz umursamıyoruz ( umursamıyoruz derken yani bir eşcinselik toplumda olması ile normal birinin toplumda olmasının bir farkı yoktur demek istiyorum.)

Asıl sorun dayatmalar başladığında yaşanıyor. Bir transgender veya bir erkek kendine kadınım diyorsa sende kadın demek zorundasın deyince iş bozulmaya başlıyor. O bir erkektir ona kadın deyip dememek benim insiyatifimdedir kimse bir erkeğe kadın dedim veya demedim diye beni yargılayamaz.

Bir erkeği kadınlar hapishanesine koyun diyorlar. Bu zorlamadırdır dayatmadır.

Bir erkeği kadınlar tuvaletine sokun diyorlar.

Bir erkeği kadınların yarıştığı dallarda yarıştırın diyorlar.

Her insan kendisi istediği gibi yaşamakta özgürdür. Buna hiçbirimiz karışamayız ve karışmamalıyız ama bazı insanların yaşadığı delüzyonları gerçek olarak kabul edip nesnel olan alanlarda dahi öznel bakış açılarını ön plana alığ gerçeği eğip bükersek ve bunu kabul etmeyen aklıbaşında insanları linç etmeye kalkarsak. Hop bizim gibi insanlar size orada durun diyecektir. Sizin bizim ne düşündüğümüze ve ne yapmamız gerektiğine karar verme hakkınız yoktur denilecektir.

Kişi bireysel olarak istediğini yapmakta özgürdür ama yasal zorlamalara ve guruh zorbalığına dayanarak insanlara akıl ve mantık dışı işler yaptırtmaya kalkarsanız orada kutuplaşma ve nefreti doğurursunuz.

Lütfen bu ikisi arasındaki farkı anlayalım.

• Yukarıda biri beni "SJW?" diye alıntılayıp sonra bloklamış, yine de forumda adım SJW-Savar'a çıktığı için cevap yazayım.

Ben eşcinsellerin evlenmesinde bir problem görmüyorum, forumda bu evliliklere karşı çıktığım bir tane mesajım bile yoktur zaten.

Benim sürekli bahsettiğim şey; SJW'lerin "aayy bu nefret suçuna giriyor, aayy bu ötekileştirici" gibi argümanlarla insanların konuşma özgürlüklerini kısıtlama çabası.

İsteyen birisi "LGBT hastalıktır" diyebilir, bununla ilgili kitap basabilir; sen bu insanı susturma, kitaplarını toplatma, işinden etme hakkına sahip değilsin.

Bizim bahsettiğimiz "SJW'ler" politik doğruculukla insanların konuşma özgürlüklerini ellerinden almak isteyen diktacı zihniyetli zararlı insanlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevengeRain -- 18 Mart 2021; 18:9:12 >
    her konuda aşırılar göze batar çünkü. bunu din, siyaset, futbol vsde de görüyoruz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.