Şimdi Ara

Japoların yaptıgına bakın hele

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşalr bu katlimmı nereye açacagımı bilemdim o yüzden buraya açtım işte japonların yunusllara yaptıgı soykrımı izyebilirsinz

http://www.glumbert.com/media/dolphin

• Ülkemizde bir japon hayranlığı olduğu müddetçe kimse japonların böyle bir şey yapacağına inanmaz. Oysa ben şahsen bu milletten böyle şeyler beklerim çünkü böyle konularda duyarsız ve vicdani yönleri fazla gelişemiş bir toplum japonlar.
  • Muhakkak yapanlar vardı, zaten varda. Ama bunları sadece burada yapanlar yok. Diğer ırklar süten çıkmış ak kaşık değil. Aynı şekilde bu tarz şeyleri yapanlar koskoca bir ırkıda zan altında bırakmamalı bence.. Yapılanlar kesinlikle tasvip edilecek şeyler değil buna herkes katılacaktır zaten.
  • Baştan söyliym bu konuda japonları korumak gibi bi niyetim yok ama bu tür işler maalesef dünyanın her yerinde böyle yapılıyo çünkü yüksek nüfus ve bu nüfusun ihtiyaçları insanları buna zorluyo.Eğer bu düzeltilecekse sadece japonyada değil tüm dünyada aynı anda düzeltilmesi gerek.Ayrıca japonların dünyadaki çoğu milletten daha anlayışlı oldukları kesin.Hatta bu konuda avrupayla,amerikayla ve israille karşılaştırılamaz bile.
  • Nihojin kardeşim hiç de öyle deigl zaten Japonya Bir Balık Cennetei yer Oyaşiyo Ve Krosiyo Su Akıntıalrı Sayesinde Dünyanını önemli balık pazarını elde bulunduran birir tek balık yunus yok
  • yazık hayvancaızlara harbi sunu yaptıklarını hayvan haklarına bildirmeli işkence direk nasıl bir şeydir bu....butun kufurleri soyledim harbi içimden...
  • baskın tür vahşeti.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bi bakın hele
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fok'ları Çivili sopalarla döven adamları hatırlayınca bunu izlerken fazla küfür etmedim.Ama genede içimden Baya bi saydım.

Neyse düşüncelerimi söyliyeyim ;

Önce ; Yunuslara Acıdım çünkü onları hep viyak Ciyak hoplayıp zıplayan filmlerde hatta dizilerde gördügümüz Balık şeklinde fakat nedense bana insandan daha insansı gelen balıkların bu şekilde yakalanıp bogazlarının kesilmesini görmek uyuz etmedi degil.Ne bilim yani, Denizde başka balık mı kalmamış da onlar avlanıyor ve de buna izin veriliyor falan filan.

Sonra ; İnsanlara acıdım çünkü para kazanma hırsı onların merhametini alıp götürmüş. Ama bi yandanda Onun bogazını satırla kesen küfür ettigim adamında bi Ailesi oldugu aklıma geldi eve para götürmesi gerekiyor diye düşündüm.

Sonuç olarak kimseye kızamadım, tepki veremedim.

Belki bu aralar Savaş,Irk,Kan muhabbetlerini görmekten psikolojim bozulmuşta olabilir. Herneyse ben en iyisi çay suyu koyayım

• Ben bu videoyu daha önce izlemiştim tekrar izlemeye yüreğim el vermedi. Denizi ve hayvanları çok seven biri olarak yapılanlara lanet okudum tabiki. Ama bir yandan da düşünüyor insan bu hayvanlar yunus değilde alabalık olsaydı aynı tepkiyi verirmiydik, veya ahtapot, yengeç, köpekbalığı vs. yunuslar bize çok sevimli ve şirin geldiği için bu kadar tepkiliyiz bence. Veya onlarda memeli olduğu için mi daha kolay empati kurabiliyoruz acaba? Düşünüyorum bir yunus bir alabalıktan daha mı değerlidir veya bir köpekbalığından neye göre daha değerlidir? Ayrıca kurban bayramında koyunlara yaptığımız da aynı şey değil mi? Demekki insanın vicdanı, inancına, sempatiye beğeniye vs. göre değişiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aza -- 26 Mart 2007; 13:00:20 >

• Hiç mi vicdan yok dicem de bizde kurban kesiyoruz..Hatta kurban bayramlarında ihtiyaçtan fazlasını keserek benim gözümde katliama dönüşüyor olay..
    Biz yunusları böyle görmeye alışmadık tek sorun o..

• İnsanoğlu hala vahşi
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Ülkemizde bir japon hayranlığı olduğu müddetçe kimse japonların böyle bir şey yapacağına inanmaz. Oysa ben şahsen bu milletten böyle şeyler beklerim çünkü böyle konularda duyarsız ve vicdani yönleri fazla gelişemiş bir toplum japonlar.

Kanada'lılara ne demeli!Onlarda fokları vahşice katlediyorlar.
  • İnsanların acımazsızca öldürüldüğü dünyamızda, hayvan katlimı çok da garip durmuyor.Bazıları kimi hayvanlara daha duyarlı olabilir.Bu dünya da yaşamak için bizim ne kadar hakkımız varsa diğer canlı mahlukatın hakkı o kadar dır.Bu bir hamamböceği olur veya fare,veya yunus...Herkesin hayatını idame ettirmekle yükümlü olduğu ve yaşama amacı olduğundan hareketle,yaşamak için öldürmeye o gözle bakabilmeliyiz.Ama insanoğlu gibi zevkleri için katliam yapan bir başka mahlukat var mı dır?Sanmıyorum.

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Steinberger_2 -- 28 Mart 2007; 0:53:43 >
  • yunusların avlanıp etinin yenmesi yada yenmemesi gerektiği ayrı tartışılır.

Ama şu mübarek balığı öldürme usülünü değiştirebilirler. Mesela şokla acı çekmeden öldürülebilir... (Hani illede avlıyacağız diyorlarsa!!!)
  • Şimdi burada olayın birkaç boyutu var.

Diyebilirsiniz ki her gün dünyada miyonlarca büyükbaş, küçükbaş hayvan ve kanatlı kümes hayvanı, eti için katlediliyor. Et için besicilik bir sektör haline geldiği için hayvana acı çektirmeden öldürme yöntemleri geliştirilmiş. Mesela şoklama ile bayıltıp öyle kesiliyor.

Ancak mesele yunus balığı (memelisi) olunca işler değişiyor. Yunus balığı bir et ineğine nazaran çok zeki ve idrak kabiliyeti yüksek bir hayvandır ve yaklaşan ölümü hissetmek ona çok acı verir. İkincisi burada yunusları öldürmekteki amaç yunusun etini yemek değil, balık avlamak hususunda rakipleri ortadan kaldırmak ve balığa ortak olmalarını engellemek. Bunda şaşılacak bir şey yok, bu zaten hayvanların da yaptığı bir şey. Etobur hayvanlar da birbirlerine saldırır ve savaşırlar. Buradaki olay insan olarak hayvan yönümüzü gösteriyor.

• İnsan zaten bir hayvan. Ama bunlar demekki düşünemeyen cinsinden!
  • Canım Türkiyem' de her kurban bayramında yaşanılan manzaralar bundan farksız. B
  • Olaylara tek yönlü bakmamalıyız, doğanın kuralıdır bu güçlü değilsen yok olmaya mahkumsun. Yıllardır bu ve bunun gibi bir çok hayvanlara yapılan katliam önümüze sunuldu. Biz bu videoyu izlerken onlara nefret dolu gözlerle bakıyoruz, içimizden küfrediyoruz belki de ama Müslümanların kurban bayramı gelip çattığında aynı duyguları onlar yaşıyor, özellikle Hindu'lar. Hayvanları öldürmenin bi sakıncasını göremiyorum ama doğanın dengesini bozmamak şartıyla; aldığımız kıyma için de hayvanlar öldürülüyor yediğimiz sosis için de hayvanlar öldürülüyor, bunda bir yanlış yok. İş, hayvanlara eziyet haline geldiği zaman sorun çıkar, derisi için bi hayvanı yere vurarak öldüren kişinin yaptığı iş yanlıştır, buradaki balıkçının değil. Videodaki Japon balıkçıların tek yanlışları işi yapma şekilleridir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssaamm -- 31 Mart 2007; 16:58:59 >
  • yunuslar gerçekten zeki ve duygusal hayvanlar,
    özürlü çocukların eğitimde bile kullanılıyorlar,
    hatta boğulmakta olan insanları kurtardıkları bile vaki.

hamsi yemek gibi değil yani, hamsilerin sinir sistemi pek gelişmiş değil, öldüklerini bile bilmezler.

ama yunus yemek, avlamak...

çok yazık...
  • Her ne yapacaklarsa çok yanlış bir biçimde yaptıkları kesin.Japonlardan beklemeyeceğim şeyler gördüm özellikle yunus gibi bir hayvana..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.