Şimdi Ara

Jantımı boyadım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, teneke jantlarımı beyaza boyadım spreyle tabi baya amatörce oldu , amacım o şekilde dolaşmak değilde üstüne kapağı takınca güzel durmasıydı. Herneyse boyarken istemeyerek fren diskine bir iki nokta boya geldi. Araç sanki durmaya yakın ıslık gibi çok hafif ses yapmaya başladı. Sizce zararı mı vermişim ? Birde boyarken aracın heryerini gazeteyle fln kapatmıştım. Daha sonra söktüm gazeteyi. Soreyle jantın üzerinden geçtim bir kez daha spreyi sıktığımda toz olur ya o araca yapışma gibi bir ihtimali var mıdır? Yüzüme gözüme bulaştırdım farkındayım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O bulaşan boyayı temizleseniz iyi olur frenlerin ömrü kısalmasın

• Umarim isiya dayanikli boya kullanmissindir

• tLqA kullanıcısına yanıt
    Hocam ısıya dayalı boya kullanmadım. Bir zararı var mı ? Boya dökülse sorun değil.

• Jant boyayi eritip akitacak kadar isinir mi bilmem ama, boya atma yapar evet. Disklere gelmesi bir sorun teskil etmemesi gerekirdi aslinda. Frene basinca disklerin tertemiz olmasi gerekiyor. Boya kurudu mu disk uzerinde?

• tLqA kullanıcısına yanıt
    Diskteki boya çok değildi bi iki nokta büyüklüğünde, kurumuştur büyük ihtimalle. Arabayla çıktım dolaştım biraz ama ses geldi sadece o kadar. Acaba diyorum boya akıp diske zarar verir mi? Bu arada boya atsın önemli değil, düşündüğüm gibi olmadı malesef o yüzden boyanın bi önemi yok şuan disk :)

• madem böyle bir işe kalkışıcan lastikleri söküp boyasaydın. lastikleri nasıl korudunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmetyilmaz77 M kullanıcısına yanıt
    Lastikleri sökme şansım olsaydı keşke ama malesef yerine takıcağım lastik yok zaten yerde müsait değil pek. Bunun dışında lastikleri bant ve gazeteyle kapattım.

• bedaesoldier kullanıcısına yanıt
    Kriko da mi yoktu?

• mehmetyilmaz77 M kullanıcısına yanıt
    Kriko var ancak yerim yok.

• Arkadaşlar disklere Çok boya sıçramasa da yinede durmaya yakın zamanlarda hafif ses yapıyor. Bu sesin zararı var mu veya geçer mi bir zaman sonra ?

• quote:

Orijinalden alıntı: bedaesoldier

Arkadaşlar disklere Çok boya sıçramasa da yinede durmaya yakın zamanlarda hafif ses yapıyor. Bu sesin zararı var mu veya geçer mi bir zaman sonra ?

Yok yahu. O ses balatadan geliyor. Balata bitmediyse, normalde diskte sorun yoksa birşey olmaz. Ayrıca boya diske gelse bile iki frende gider. Arabanın durmasında sorun yoksa devam
  • Hocam balatadan olacağını tahmin etmemiştim bakatayada boya geldi yani o birazdaha fazla boyandı. Bakatanın biteceğini sanmıyorum boyamadan önce sorunum yoktu hiç, ses dışında frende bir değişiklik yok sadece durmaya yakın azıcık ötme yapıyor.

• quote:

Hocam balatadan olacağını tahmin etmemiştim bakatayada boya geldi yani o birazdaha fazla boyandı. Bakatanın biteceğini sanmıyorum boyamadan önce sorunum yoktu hiç, ses dışında frende bir değişiklik yok sadece durmaya yakın azıcık ötme yapıyor.

Dedigim gibi sorun degil o. Zamanla gecer. Gecmese de sorun degil yani

• Teşekkürler hocam bugun yardımın çok oldu Allah razı olsun

• quote:

Teşekkürler hocam bugun yardımın çok oldu Allah razı olsun

Estafurullah. Allah hepimizden razi olsun. Eyvallah

• Polis görürse Kitler...Muayenede Kitlerler :D

• diske boya sıçramasıyla birşey olmaz.Ayrıca fren sistemi sürtünme mantığıyla çalışır ve sürtünmede ses getirir.yani problem yok.yenilik ve aktiviteye devam.
  • Hant boyalı diye diyorsanız teneke jantı boyadım sonrada kapağı taktım altında hoş dursun diye zaten eengini beyaz yaptım.

• No ss no güven

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.