Şimdi Ara

JANDARMA KISA DÖNEM ASKERLİK HAKKINDA BİLGİSİ OLAN (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
2
Favori
122.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • jandarma on numaradir yeterki asayiş olma kisa dönem oldugum halde yaptim asayişi hayatimda yaşamadiğim olaylarla karşilaştim onun dişinda 4 saat nöbet baska bişey yok jandarmada temizlik biraz daha çoktur karakollarda iseniz gelen giden oldugundan ama rahat yapar donersin piyade beladir ..
  • 337 Ksd j.er olarak Konya-Altınekinde yaptım.
    Benim yaptığım askerlik dğeildi açıkçası. Karargaha evrak götürme - hastalanan uzun dönemleri hastaneye götürme gibi işlerim vardı haftanın 7 gününün rahat 3-4 günü sabah saat 6 da sivil kıyafetle çıkıp akşam saat 19 da döndüm.Nöbet yoktu, can sıkıntısından santraldeki pc de lostu bitirdim. 3g modemim ve netbookum ile internete girerdim ama 2 g di bulunduğum yer. Komutanın odasında ki tv de cnbc-e izlerdim, spor yoktu, yemekler süperdi. İstediğim yemeği gidip yapardım. Gece saat 02 de sucuklu yumurtalar vs.
    Her hafta pazar günü mangal yakılırdı. Tavuk - köfte vs yapılırdı.Komutana yalvarır devriyeye yazdırıdım kendimi.Benzinliklere giderdik geldin nescafeler,çaylar =)) cep telefonum 24 saat açıktı, kız arkadaşım sanki sivilmişim gibi arardı vs.
    Acemilik tam bombaydı iki tane eğitmen vardı, resmen stand up yaptılar.Gülmekten karnımız ağrımıştı. Umarım herkes benim gibi askerlik yapar ve jandarma olur. Aşağıya bi tane foto ekliyorum inanmayanlara, gördüğünüz üzere koğuşta baya teknolojiktim:=))
    Bi anımıda anlatayım. Konyada hava savunma okulu vardı bizi atışa oraya götürdüler.Gİrişte ziyaretçilerin üsterini arayıp cep tellerini alıyorlardı. Biz ise otobüsle gittiğimiz için arama falan olmadı. Sonrasında atış yapılan yerde fotograf makinaları çıktı resimler çekildi . Oradaki askerler resmen şok olmuştu.

     JANDARMA KISA DÖNEM ASKERLİK HAKKINDA BİLGİSİ OLAN




  • evet günde 12 saat arazide nöbet diğer 3-4 saat devriye pusu ani müdahale mangasi geri kalan 2-3 saati uyku şeklinde geçiren ve toplamda 2 çarşıya çıkabilmiş bırakın bilgisayarı televizyon yüzü bile görememiş kahvaltida sadece son kullanma tarihi geçmiş bayat lavaş ve zeytin (tereyağı peynir reçel hayal) öğle ve akşam da fiks barbunya çorba (et yüzü göremedik) yemiş güneydoğuda sınır karakoluna hudut kartalı olarak askerlik yapmış biri olarak diyorum ki

    jandarma iyiymiş :)
  • Artsit gibi birde resim çektirmiş elinde telefon önünde notebook sanki marifet.
    Sana askerlik çok zor geliyorsa önündekini kestirseydin o zaman böyle pozlar verip kendini küçük düşürmezdin. birde okul okumuşsun..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erener62

    Artsit gibi birde resim çektirmiş elinde telefon önünde notebook sanki marifet.
    Sana askerlik çok zor geliyorsa önündekini kestirseydin o zaman böyle pozlar verip kendini küçük düşürmezdin. birde okul okumuşsun..

    zorunuza giden nedir anlamadım..adam ne kadar rahat askelik yaptığını göstermiş

    bende jandarmayım benim yaptıklarımı yazsam fotoloramı koysam o zaman sen beni kesin vatan haini ilan edersin...
  • SİVAS İL JANDARMADA KISA DÖNEM YAPAN BİRİSİ ALLAH RIZASI İÇİN BİLGİ VEREBİLİR Mİ?
    VE İL JANDARMALARDA KISA DÖNEM ADAM NE İŞ YAPAR?
  • arkadaslar sanliurfa il jandarma k. lıgı hakkında bilgisi olan var mı? Askerligini orda yapan varsa lutfen cevaplayın ,erkek arkadasım usta birligi icin oraya gidicek ve cok endiseliyim acaba ilce karakollarına dagıtım yapılıyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: matstap

    arkadaslar sanliurfa il jandarma k. lıgı hakkında bilgisi olan var mı? Askerligini orda yapan varsa lutfen cevaplayın ,erkek arkadasım usta birligi icin oraya gidicek ve cok endiseliyim acaba ilce karakollarına dagıtım yapılıyor mu?

    endişe edecek bişi yok ben urfalıyım.

    urfada terör merör yok, urfa halkı milliyetçidir askeri sever.

    suruç veya ceylanpınara falan düşerse sınır diye suriye sıkıntısı yaşıyabilir.

    rahat ol.
  • cok tesekkurler icimi rahatlattın, bende oyle biliyordum ama suriye sınırı nold icin endisendm ,ins hayırlısyla gidip gelir . tekrar cok saol
  • quote:

    Orijinalden alıntı: matstap

    cok tesekkurler icimi rahatlattın, bende oyle biliyordum ama suriye sınırı nold icin endisendm ,ins hayırlısyla gidip gelir . tekrar cok saol

    rica ederim, sayılı gün çabuk geçer, merak etmeyin, hayırlısıyla kazasız belasız döner.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: matstap

    arkadaslar sanliurfa il jandarma k. lıgı hakkında bilgisi olan var mı? Askerligini orda yapan varsa lutfen cevaplayın ,erkek arkadasım usta birligi icin oraya gidicek ve cok endiseliyim acaba ilce karakollarına dagıtım yapılıyor mu?

    erkek arkadaşın askere gidiyor yani yeteri kadar mermisi ile eline silah başına miğfer sırtına yelek verilicek terörden korkmayın verilen talimatlara uyarsa ölmek imkansız tereddüt etmeyin
  • ben de jandarma olarak yaptım. piyadeye göre rahattır ama kısa d.-uzun d. ayrımı yapılmaz. yani herkes her işi yapabilir.
  • arkadaslar yazının hepsini okumadım ama jandarmanın acemiliği basit olur eğitim olmaz gibi yazılar gordum ben askerliğimi 121.jandarma er eğitim alayı serinyol/hatayda yapıorum. allah buraya dusenın yardımcısı olsun. 20 gun oldu tabur komutanımızın yaptıgı konusmada dişrek söylediği arkadaslar ebenizi belledik resmen az kaldı dagıtımınıza biraz daha sabredin siz doguya jandarma olarak gittiğiniz için bu eğitimleri almak zorundasınız dedi. bi arkadasımda aynı dopnemde yalovada jandarma eğitimi alıo o adamda yatmaktan şikayet ediyo. yani bu askerlik işi şans işidir. serinyola düştüyseniz allah yardımcınız olsun :) ama bu egıtımın sonunda sağlam bır vucuda ve ii bir nişancı olursunuz :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: myanswer

    arkadaslar yazının hepsini okumadım ama jandarmanın acemiliği basit olur eğitim olmaz gibi yazılar gordum ben askerliğimi 121.jandarma er eğitim alayı serinyol/hatayda yapıorum. allah buraya dusenın yardımcısı olsun. 20 gun oldu tabur komutanımızın yaptıgı konusmada dişrek söylediği arkadaslar ebenizi belledik resmen az kaldı dagıtımınıza biraz daha sabredin siz doguya jandarma olarak gittiğiniz için bu eğitimleri almak zorundasınız dedi. bi arkadasımda aynı dopnemde yalovada jandarma eğitimi alıo o adamda yatmaktan şikayet ediyo. yani bu askerlik işi şans işidir. serinyola düştüyseniz allah yardımcınız olsun :) ama bu egıtımın sonunda sağlam bır vucuda ve ii bir nişancı olursunuz :D


    serin yola düşeceğine kötü yola düş. aman deyim ihsan babaya yanlış yapmayın orda sakın




  • hortlatayım İzmir Jandarma yorumlar lütfen acemilik Bornova usta İl jandarma:)
  • aydın il jandarma komutanlıgı bilgi verebilicek olan :)
  • acemilik Hatay Serinyol usta birliği Şırnak Uludere, kısa dönem, merak ettiğim dağıtımda sevkiyat olayı nasıl olucak bi de acemilik süresi 4 hafta mı 10 hafta mıdır?
  • bolu jandarmaaaa
  • Acemilik:Kastamonu/Gölköy
    Usta:Gümüşhane
    Jandarma er kısa dönem
    Nasıldır,buralarda askerlik yapanlar var mı???
  • GENEL BİR BİLGİ VEREYİM : 337 Kd Kastamonu Gölcük Acemilik ----> BİTLİS İL JANDARMA ALAY KOMUTANLIGI USTA BİRLİĞİ

    Jandarma Genelde Piyadaye göre çok daha avantajlıdır. TAbii Doğuda bunu alayda veya ilçede askerlik yapanlar için söylüyorum
    Karakollar sakat zaten KD'i karakola vermezler.

    Doğuda kısın yapmak en temizidir Aralık ayında giden Jandarma KD cok sanslı
    Sadece Kar kürersin nerden kursun gelecek diye beklemezsin.


    Herhalikarda piyadeye göre cok daha avantajlıdır
    Jandarma oldum diye üzülmeyin...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.