Şimdi Ara

Jameson Full HD modeller, sorular, sorunlar. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
600
Cevap
5
Favori
74.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dr. Boone

quote:

Orijinalden alıntı: MSerkanXXX

@mastor1 rica ederim.en güzeli fabrika ayarlarına dönüp yazılımı yükleyip tekrar taratmak.dediğiniz gibı bazı kanallarn isimleri ckmadı ama cok az önemli bir sorun değil.bi program bulup pc dn düzenlemek lazım kanalları ben ugrasamadm hala karısık kanallar.en kolayı sanırm favorilere atamak kanalları

Geçenlerde cihazın kanal editörünü bulmuştum. İşinize yarayabilir.
    http://minus.com/duUTbsvbODCvh.zip

çok sağol baya işimi görücek kumandadan uğraşmaya gözüm yemiyordu bir türlü banada bu lazımdı

• quote:

quote:

quote:

@mastor1 rica ederim.en güzeli fabrika ayarlarına dönüp yazılımı yükleyip tekrar taratmak.dediğiniz gibı bazı kanallarn isimleri ckmadı ama cok az önemli bir sorun değil.bi program bulup pc dn düzenlemek lazım kanalları ben ugrasamadm hala karısık kanallar.en kolayı sanırm favorilere atamak kanalları

çok sağol baya işimi görücek kumandadan uğraşmaya gözüm yemiyordu bir türlü banada bu lazımdı

Bu editör ethernet porttan kullanılır mı yoksa RS232 mi gerekiyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: dejaay

quote:

Orijinalden alıntı: ER_54

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: farukkk

Bende bu cihazı almayı düşünüyorum usb den hangi formatları açabiliyor usb performansı nasıl?

Ben de bu cihazı araştırdım. Muhtemelen alacağım da. Şu an en uygun fiyat BİMEKS de.. Acaba indirim yapar mı diye de bekliyorum..

Buradaki kullanıcı yorumlarını okuyarak bende bu cihazı bimeks web ten aldım. Aldıktan sonra 3-4 yere (bimeks) e-mail gönderdim. Kutusu açılmamış, iade edilmiş, kullanılmış vb. ürün göndemeyin diye. İnadına kutusunun kaç defa açılıp kapatıldığı belli olmayan, yırtılmış ve yıpranmış ürün yolladılar. Cihazı daha denemeden iade etmeye karar vermiştim. Cihazı kurup son yazılıma güncelledim, hazır kanal listesini vs kurdum.
    1- Hd kanallar gerçekten çok iyi, ( TRT, ATV, A HABER )
    2- Sd kanallarda ise 2004 yılından beri kullandığım VESTEL CW-3001 cihazından biraz daha görüntü olarak kötü geldi.
    3- En olumsuz yanı ise mavi ışığın çok aşırı derecede gözü rahatsız etmesi, üzerine siyah kalemle perdeleme yapmak gerekli diye düşünüyorum.
    4- Ben sd görüntü kalitesini beklediğim gibi bulamadığım ve daha önce kullanılmış bir ürün yolladıkları için iade ettim. Sıfır ürün yollasalar büyük ihtimal kullanırdım.

Evet böyle bir sorun varmış. Galiba iade edilenleri diğer müşterilere yolluyorlar.
    Ben yine de şansımı deneyip bi sipariş vereceğim. Eğer yazdığınız gibi kutusu açılmış,yıpranmış, kullanılmış bir ürün gönderirlerse ben de iade ederim.

Şayet bu ürün olmazsa Sunny 14200 ü alacağım. İkisi birebir aynı ürün değil ama...

Sonucu bekliyorum dejay sd performansı nasıl benim için çok önemli.

• quote:

Faruk sd performansı için kullananlar fena değil bazıları iti bazıları da kötü diyor. İşi bilen üstatlar ise HD uydu alıcılarından öyle aman aman bir sd performansı beklemeyin. Sd için hd olmayan uydu alıcıları tavsiye edenler de var.

Ben senden önce alırsam performansı hakkında bilgi veririm. Yaklaşık 2 haftadır bi karar veremedim de

Sen sunny 14100 ya da 14200 'e baktın mı? Onun için de çok iyi yorumlar var. Bi arkadaşa da kesin ondan alacağız. Aslında o alsın bi bakalım alete diyordum. Ondan sonra jameson mu sunyy mi karar vereceğiz.

Ben aslında jameson'u esata girişi için isitiyorum. Bakalım..

• quote:

Orijinalden alıntı: mastor1

quote:

quote:

quote:

Bu editör ethernet porttan kullanılır mı yoksa RS232 mi gerekiyor ?

bende tam bunu deniyordum beceremedim ethernetten bağladım ama galiba kumandaya kaldık :D

• quote:

quote:

Faruk sd performansı için kullananlar fena değil bazıları iti bazıları da kötü diyor. İşi bilen üstatlar ise HD uydu alıcılarından öyle aman aman bir sd performansı beklemeyin. Sd için hd olmayan uydu alıcıları tavsiye edenler de var.

Ben senden önce alırsam performansı hakkında bilgi veririm. Yaklaşık 2 haftadır bi karar veremedim de

Sen sunny 14100 ya da 14200 'e baktın mı? Onun için de çok iyi yorumlar var. Bi arkadaşa da kesin ondan alacağız. Aslında o alsın bi bakalım alete diyordum. Ondan sonra jameson mu sunyy mi karar vereceğiz.

Birazda o modelleri takip edeyim benim içinde sd performansı iyi yanında hd olur ve usb den kayıt ve video oynatma önemli.bu ihtiyaçlar doğrultusunda cihaz arıyorum.birde anlamak istediğim sd yayınları scartmi daha iyi gösteri hdmi mi yoksa fark olmazmı?

• quote:

quote:

quote:

Birazda o modelleri takip edeyim benim içinde sd performansı iyi yanında hd olur ve usb den kayıt ve video oynatma önemli.bu ihtiyaçlar doğrultusunda cihaz arıyorum.birde anlamak istediğim sd yayınları scartmi daha iyi gösteri hdmi mi yoksa fark olmazmı?

Önceki sayfalarda buna benzer bir soru vardı. Seninki bi farklı biraz. Sen sd ile hd yi karşılaştırmışsın. Scart mı s-video mu sorusuna galiba bi fark olmadığı ama hemen hemen görüntü olarak aynı olduğunu,fark olmadığını belirtilmişti önceki sayfalarda.

Scart mı HD mi sorusuna da yukarda belirttiğim gibi HD alıcıların SD alıcılara göre, SD performansları düşükmüş.

Onun için burada, ilerisi için, sorusu akla geliyor. Benim gönlümde SD alıcıdan yana ama acaba ileride hd artar mı, modül alır mıyım, server işine girer miyim gibisinden sorular yüzünden Jameson'a baktım. Bir de + olarak jameson da e-sata girşi var. O da benim tercih sebebim. Digital ses çıkışı, surround,usb den kaydetme,usbden oynatma..vs. Bunlar jamesonda var. Bir de sunny'nin 14200 modelinde var. 14200 de modül takılmıyor, ethernet yok..

Eğer baktı isen bazı sitelerde 14200'ün 14100'den pahalı olduğunu görürsün. Ancak bazı sitelerde de ikisi aynı fiyat. Meselahttp://www.incehesap.com/sunny_at14200_fullhd_pvr-923-20880.html da..

EKLEME: 14200 ile Jameson karşılaştırması
    http://www.bimeks.com.tr/compare.aspx?Ids=116391,119463

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıdemli Yarbay -- 23 Kasım 2011; 20:32:45 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bende bu cihazı almayı düşünüyorum usb den hangi formatları açabiliyor usb performansı nasıl?

USB den avi mkv gibi formatları 10-15 Gb dan büyük dosyalar değilse açabiliyor,

Genelde SD-HD görüntüden de memnunuz.

Fakat bende çözülmeyen bir sorunu var, Hotbird ve Astradaki BBC news ve Russia today FTA kanallarını şifreli gibi görüyor açmıyor. Yani binlerce kanal içinde sadece bu iki kanal

Aslında bu kanalları alıyor sinyal %100 kalite %80 gibi kanalların Teletexini bile görebiliyorum ama ses ve görüntüsünü vermiyor.

Silip tekrar taratma bişey değişmedi bu kanalların frekans PID vs kontrol ettim doğru.

Bu kanallları hotbird veya astradan alabilen arkadaşlar da bir bakarda yorum yaparsa iyi olur sorunun çanak vs. ile ilgili olduğunu sanmıyorum, aynı çanakta DM800 bu kanalları açıyor

Bu konuda Jameson yetkilisinin de bir cevap vermesini bekleriz

bende astra yok şimdi hotbirdden russia today(11317v27500 3/4) ve bbc world news (12597v27500 3/4) ikiside açılıyor ayrıca şifre işaretide yok kanallarda bende bir sorun yok. ben cihaza son yazılımı attım birde softcam-biss yükledim.

teşekkürler serkan

O zaman bende belki bazı transponderları silip yeniden taratıp falan bir çözüm olabilir, bunları denerim

fakat yazılımda bazı buglar var kanal taşıma - sıralamada falan arada birtakım saçmalıklar olabiliyor 64555 inci kanal gibi sahte kanal isimleri oluşturabiliyor bunlara rastladım tüm kanalları silip fabrika ayarlarına yeniden yüklemek gerekebilir..

Kanal listesini USB ye yedekleyip cihazı fabrika ayarlarına döndürdüm sonra aynı kanal listesini tekrar yükledim sonuçta sorun çözüldü açılmayan BBC ve Russia today kanalları sorunsuz açıldı 2 dakikalık bir işlemle

• @mastor1 sorunu halletmenize sevindim.bu arada @jameson nickli arkadaş başka bir forumda dün yazmış bişeyler ortada yoktu epeydir.gerçi bir sorunda yok çok şükür cihazda
  • quote:

@mastor1 sorunu halletmenize sevindim.bu arada @jameson nickli arkadaş başka bir forumda dün yazmış bişeyler ortada yoktu epeydir.gerçi bir sorunda yok çok şükür cihazda

Evet şu anda sorun kalmadı tek söylenecek şey zaplama hızı biraz yavaş olabilir ama bu da DM800 'e göre diğer HD alıcılar nasıl bilemiyorum
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Önceki sayfalarda buna benzer bir soru vardı. Seninki bi farklı biraz. Sen sd ile hd yi karşılaştırmışsın. Scart mı s-video mu sorusuna galiba bi fark olmadığı ama hemen hemen görüntü olarak aynı olduğunu,fark olmadığını belirtilmişti önceki sayfalarda.

Scart mı HD mi sorusuna da yukarda belirttiğim gibi HD alıcıların SD alıcılara göre, SD performansları düşükmüş.

Onun için burada, ilerisi için, sorusu akla geliyor. Benim gönlümde SD alıcıdan yana ama acaba ileride hd artar mı, modül alır mıyım, server işine girer miyim gibisinden sorular yüzünden Jameson'a baktım. Bir de + olarak jameson da e-sata girşi var. O da benim tercih sebebim. Digital ses çıkışı, surround,usb den kaydetme,usbden oynatma..vs. Bunlar jamesonda var. Bir de sunny'nin 14200 modelinde var. 14200 de modül takılmıyor, ethernet yok..

Eğer baktı isen bazı sitelerde 14200'ün 14100'den pahalı olduğunu görürsün. Ancak bazı sitelerde de ikisi aynı fiyat. Meselahttp://www.incehesap.com/sunny_at14200_fullhd_pvr-923-20880.html da..

EKLEME: 14200 ile Jameson karşılaştırması
    http://www.bimeks.com.tr/compare.aspx?Ids=116391,119463

karşılaştırmaya bktmda sunny de ethernet yok bu cihaz nasıl nete bağlanıcak cccam yok o zaman.benim işim olmaz server la desen yasal alcm desen bu kez kart okuyucuda yok.jameson a gelirsek e sata kayıt yapacaklar için çok güzel bir özellik usb dn çok daha hızlıdır bu bağlantı.(ben denemedim henüz usb 3.0 hdd aldm e sataya daha geçemedim :) )ayrıca gömülü serverda jameson un artılarından biri.

• quote:

karşılaştırmaya bktmda sunny de ethernet yok bu cihaz nasıl nete bağlanıcak cccam yok o zaman.benim işim olmaz server la desen yasal alcm desen bu kez kart okuyucuda yok.jameson a gelirsek e sata kayıt yapacaklar için çok güzel bir özellik usb dn çok daha hızlıdır bu bağlantı.(ben denemedim henüz usb 3.0 hdd aldm e sataya daha geçemedim :) )ayrıca gömülü serverda jameson un artılarından biri.

Evet sunyy de Ccam yok.

Evet jameson daha ileriye dönük..
  • quote:

quote:

Evet sunyy de Ccam yok.

Evet jameson daha ileriye dönük..

bana sunny hiç mantıklı gelmedi jamesonlada nerdeyse aynı para

• Selam arkadaşlar;
    Öncelikle 28.11.2011 saat 01:30 da sipariş verdim 28.11.2011 saat 15:30 da ürün bimeks tarafından teslim edildi.Sıfır açılmamış ürün gönderildi,kargo dahil 278TL 12 taksit olarak aldım.Bu konuda bimeks e teşekkürlerimi sunarım.
    Gelelim cihaz hakkındaki izlenimlerime;
    Benim gördüğüm eksi tarafları;
    1-dm500s kullanıyordum ona göre sd olarak görüntü kalitesi az daha aşağıda geldi bana,bide renkler biraz mat cansız gibi geldi bana.(dm500s de tv mi enerji tasarruf modunda kullanıyordum,canlı moda aldığımda aynı canlı renklere ulaşabildim)
    2-Receiver daki mavi ışık bayağı bi can sıkıyor.
    3-Kumandayı ters tutsan bile algılıyor,tuş sayısı fazla olduğu için tuşlar küçük yapılmış.bu nedenle kullanımı biraz zor geldi bana.
    4-dm500s deki gibi buket olayı yok,favori var ama bana biraz kullanışsız geldi yada alışamadım henüz.
    Benim gördüğüm artı tarafları;
    1-hd görüntü mükemmel... TRT HD,ATV HD ve TELEDUNYA HD yi seyrettim şimdilik,dsmart modül aldıktan sonra hd kanal sayım artacak kısmetse.
    2-ön panel display den uzaktan gayet iyi kanal bilgileri okunabiliyor.
    3-4GB sandisk ve 500GB samsung harddisk leri tanıdı ve mükemmel şekilde kayıt edebiliyor.
    4-Eutelsat kanalları yüklü olarak geldi ama açmadı.Merkezi sistem turksat/hotbird/eutelsat kullanıyorum.3 uydudan da otomatik taratma yaptım,sorunsuzca bütün kanalları hemen buldu.TRT HD de bi ara smart kart takın ikazı verdi ama bir süre sonra kendiliğinden düzeldi ve izleyebiliyorum şimdi mükemmel şekilde.

şimdilik memnunum ama kumanda tuşlarının küçük olması biraz can sıkıcı,alışabilirsem geri vermeyi düşünmüyorum şimdilik,biraz daha deneyeceğim.

Herkese selamlar,saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: serdar_71

Selam arkadaşlar;
    Öncelikle 28.11.2011 saat 01:30 da sipariş verdim 28.11.2011 saat 15:30 da ürün bimeks tarafından teslim edildi.Sıfır açılmamış ürün gönderildi,kargo dahil 278TL 12 taksit olarak aldım.Bu konuda bimeks e teşekkürlerimi sunarım.
    Gelelim cihaz hakkındaki izlenimlerime;
    Benim gördüğüm eksi tarafları;
    1-dm500s kullanıyordum ona göre sd olarak görüntü kalitesi az daha aşağıda geldi bana,bide renkler biraz mat cansız gibi geldi bana.(dm500s de tv mi enerji tasarruf modunda kullanıyordum,canlı moda aldığımda aynı canlı renklere ulaşabildim)
    2-Receiver daki mavi ışık bayağı bi can sıkıyor.
    3-Kumandayı ters tutsan bile algılıyor,tuş sayısı fazla olduğu için tuşlar küçük yapılmış.bu nedenle kullanımı biraz zor geldi bana.
    4-dm500s deki gibi buket olayı yok,favori var ama bana biraz kullanışsız geldi yada alışamadım henüz.
    Benim gördüğüm artı tarafları;
    1-hd görüntü mükemmel... TRT HD,ATV HD ve TELEDUNYA HD yi seyrettim şimdilik,dsmart modül aldıktan sonra hd kanal sayım artacak kısmetse.
    2-ön panel display den uzaktan gayet iyi kanal bilgileri okunabiliyor.
    3-4GB sandisk ve 500GB samsung harddisk leri tanıdı ve mükemmel şekilde kayıt edebiliyor.
    4-Eutelsat kanalları yüklü olarak geldi ama açmadı.Merkezi sistem turksat/hotbird/eutelsat kullanıyorum.3 uydudan da otomatik taratma yaptım,sorunsuzca bütün kanalları hemen buldu.TRT HD de bi ara smart kart takın ikazı verdi ama bir süre sonra kendiliğinden düzeldi ve izleyebiliyorum şimdi mükemmel şekilde.

şimdilik memnunum ama kumanda tuşlarının küçük olması biraz can sıkıcı,alışabilirsem geri vermeyi düşünmüyorum şimdilik,biraz daha deneyeceğim.

Herkese selamlar,saygılar.

Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim bende bu cihazı almayı düşünen birisi olarak çok önemli bilgiler paylaşmışsiniz bu arada kanal değiştirme hızı ne kadar?

• 2 sn civarı
  • Ben de dün sipariş vermiştim. Bugün teslim aldım. 263 tl 6 taksit.

Şu an yazılımını ve kanal listesini güncellemekle meşgulüm. En kısa zamanda izlenimlerimi paylaşacağım. Ancak ondan önce @serdar_71 in dediği gibi ön mavi ışığı çok kuvvetli. Işık kapalı iken odayı aydınlatıyor düşünün artık. Onun önüne bi engel yapcaz artık. Dediği gibi kumanda baya büyük,tuşlar küçük ama alışmak zor değil. İlerleyen zamanlarda pratikleşilebilir.

Yanında altın uçlu hd kablosu da geldi.

Bunun dışında herhangi bir yayın izliyemediğim için şimdilik görüntü hakkında yorum yapamayacağım.
  • Bimeksten 256 liraya alanlar furyasına katıldık biz de. Cihaz genel olarak hoşuma gitti. Plasebo etkisi midir nedir bilmiyorum ama scartla aktarılan görüntüye göre kalite artışı varmış gibime geliyor.

Ekim yazılımını ve kanal listesini kendi sitesinden indirip attım alete. Gayet kolay, seri bir işlem. Bir de şu server olayına bakmak laızm ama kullanıcı adı şifre meseleleri falan var, nasıl olacak bilemedim.

Mavi ışıktan aynen ben de muzdaribim. Hatta beni daha da çok rahatsız ediyor, çünkü migren hastasıyım. Önüne bir şeyler koyacaz artık..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Engin.

Bimeksten 256 liraya alanlar furyasına katıldık biz de. Cihaz genel olarak hoşuma gitti. Plasebo etkisi midir nedir bilmiyorum ama scartla aktarılan görüntüye göre kalite artışı varmış gibime geliyor.

Ekim yazılımını ve kanal listesini kendi sitesinden indirip attım alete. Gayet kolay, seri bir işlem. Bir de şu server olayına bakmak laızm ama kullanıcı adı şifre meseleleri falan var, nasıl olacak bilemedim.

Mavi ışıktan aynen ben de muzdaribim. Hatta beni daha da çok rahatsız ediyor, çünkü migren hastasıyım. Önüne bir şeyler koyacaz artık..

mavi ışığın üstüne renkli pvc yada kağıt bant yapıştırın olsun
  • usb kayıt aynı tp deki kanalları kaydediyor değilmi
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.