Şimdi Ara

Jako papağan hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
2
Favori
3.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bizim 3-4 sene önce aldığımız jako cinsi bir papağanımız var. İnternet ortamında gördüğüme göre hayvan yulaf,yumurta,patates,marul vb. yiyebiliyormuş sağlığı için. Bizim papağan inanılmaz derecede korkuyor herşeyden. Yediği tek şey çekirdek 3 yıldır.
    Marul koyuyorsun kafesine kendini yerden yere vuruyor korkudan. öyle sırf kafeste duran bi hayvanda değil evin içinde uçuyor bile bazen nasıl alıştırabiliriz acaba bu tarz yiyeceklere?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LebEns53 -- 11 Ocak 2014; 15:11:17 >

• SüreSürekli çekirdek ile beslemeniz çok yanlış ve zararlı.Uzun süredir papağan besleyen biri - bir aile olarak papağanların beslenmesi hakkında araştırma
    yapmış ve bu konuda bilgi sahibi olmanızı temenni ederdim.Ekte papağanların beslenmesinde faydalanabileceğiniz bir besin tablosu var.Size tavsiyem çekirdek kabuklu yemiş vs yerine öncelikle kaliteli bir papağan yemi (ben harrison's bird food veriyorum ), buna ek olarak gün içinde biraz sebze ve meyve olarak beslenmesini sağlayınız.Bu dostlar yaratılışları ötürü biraz ürkektir.Yeni vereceğiniz ve ilk kez gördüğü sebze , meyve vs lerde eğer papağanınız ağzınızdan alıyorsa ucunu sizin ağzınızın tutacağı şekilde ona vermeniz güven sağlar.

Ekin Kaynağı:British small animal veterinary association manual of psittacine birds second edition

Jako papağan hakkında

• kırmızı kuyruklu sevimli ısırdımı kopartan bir papağan , 40 -50 yıl veya daha fazla yaşıyorlar , ben ve ailem en fazla 22 yıl yaşattım , 3 sene önce kalp krizinden öldü :( evde sanki aileden biri ölmüş gibi oldu açıkcası 1-2 ay ev de ne neşe nede huzur vardı diyebilir , o andan sonra bir daha jako almayacam dedim ama , yine bakmak istiyorum desem yalan olmaz , aşırı zeki ve kinci hayvandır :) , şimdilik muhabbet kuşlarım var ama bide jako neden olmasın ...

benim bildiğim kesinlikle Avakado ve maydanoz verilmeyecek.... Tuzlu yiyecekler verilmeyecek... bunlar hayvanı hasta edip ölümüne neden olabilir.. Ayrıca hayvanın 1 veya en fazla 2 gün den fazla yanlız bırakmayın , gerekiyorsa aslında hiç yanlız kalmasın , insan gibiler , iyi bir eğitimle sizinle anlamlı kelimeler kurarak cevaplar verebilir... Hisleri çok kuvvetli hayvanlardır , Babam eve gelmeden 1 , 2 dakka önce baba hoşgeldin derdi ..

Yemek konusuna gelince ana yemek tuzsuz fıstık çekirdek , papağan yemi
    meyve , elma ,armut portakal yediriyorduk...

bir gün evde tavuk kızartma yenmişti , sen mutfakta tavuk kemiğini al yemeye çalış , o zaman dedim bizim kuş yamyam :) , ilk defa gördüm hiç unutmadım valla...

• Dediklerinizi anlıyorum fakat nasıl anlatayım bilmiyorum sanırım bizim eve gelmeden önce travma gibi birşey geçirmiş emin değilim. Marulu kafesine doğru uzattığım an hayvan kendini yerden yere vuruyor kafesin içinde. Papağan yemi alıp koyduğumuzda çekirdekleri ayıklayıp sadece çekirdek yiyor. Elma falan koyuyoruz çürüyor elma 1 ısırık bile almadan, kafesine salıncak koyduk ölüyordu azdaha korkudan kaldırdık o yüzden mecburen inanılmaz ürkek bir hayvan diğer papağanlar gibi değil o yüzden yediremiyoruz hiçbirşeyi.
  • bazı acımasız insanlar var öyle dilsiz hayvanlara eziyet etmekten zevk alan , hayvana ya çok hor davranmışlardır yada başka bir şey olabilir , 3 yıllık bir süreyi göz önüne alırsak bu durumları atlatmış olması gerekirdi..

ev de çocuk var mı ? , çocuklar bazen anlamadan kuşları ürküte bilir...

benim jakom elektrik süpürgesinden korkardı mesela süperge çalışınca kendini kafeste sağa sola vururdu , bende çözümü süperge yapılacağı zaman başka odaya alıyordum bitince yine yerine :)..
  • Çocuk falan yok evde çalışıyoruz zaten. Hatta bir kez uçarken duvara çarpmak üzereyken havada yakaladık o günden önce durmadan bağırıyordu bize o olaydan sonra yanaşmaya başladı kendini sevdirmeye falan ama dediğim gibi yemeklere falan aşırı tepki veriyor çözemedim henüz
  • quote:

Orijinalden alıntı: LebEns53

Çocuk falan yok evde çalışıyoruz zaten. Hatta bir kez uçarken duvara çarpmak üzereyken havada yakaladık o günden önce durmadan bağırıyordu bize o olaydan sonra yanaşmaya başladı kendini sevdirmeye falan ama dediğim gibi yemeklere falan aşırı tepki veriyor çözemedim henüz

bi yerde atladığımız bir nokta var ama bende çözümedim , 3 , 4 senede o papağan adam olması lazım , 3 yaşındaki çocuk gibi..

Saygılar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    fanus için balık tavsiyesi
    16 yıl önce açıldı
    Muhabbet Kuşum Çok Yabani
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.