Şimdi Ara

Jailbreak çıktı. 4.2 Yolda ! SHSH kaydımızı mutlaka alalım. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
1
Favori
12.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cihanair

ARKDAŞLAR BEN BUGÜN TURKCELDEN ALDIM TELEFONUMU BU Jailbreak NEDİR BUNU BENDE YAPICAKMIYIM BİLGİSİ OLAN VARSA

apple store'a uygulama ücreti ödemek istemiyorsan.Evet sende yapacaksın :)

Free program falan kullanıyorsan gerek yok.Birde yaparsan cihazın garanti dışı kalabilir.ilk basta iyice jailbreak ın avantajlarını oku.Forumda mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: savrotin

Advanced tan sonra request from Apple mı olacak yoksa Cydia mı ?

evet arkadaslar.? gerçi ben iksindende aldım fakat hangisi onemli olan?
  • Ben de merak ediyorum bunu, onemlilik acisindan birsey bilmiyorum, heralde ikisi de ise yariyordur ama telefon JB li degil ve yapmayi dusunmuyorum, yani Cydia yok.

Cydia'si olmayan da Cydia mi secsin? Yoksa apple mi?
  • hocam ikisinide al bence ne olur ne olmaz.Zararı yok nasıl olsa.kucuk dosyalar sonucta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

Ben de merak ediyorum bunu, onemlilik acisindan birsey bilmiyorum, heralde ikisi de ise yariyordur ama telefon JB li degil ve yapmayi dusunmuyorum, yani Cydia yok.

Cydia'si olmayan da Cydia mi secsin? Yoksa apple mi?

Apple seçin o lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: savrotin

hocam ikisinide al bence ne olur ne olmaz.Zararı yok nasıl olsa.kucuk dosyalar sonucta.

Dogru diyosun benim icin sikinti yok da, Cydia yok, cydia olmadan alinabiliyor mu cydia secilerek?
  • Programi actim,
    Telefonu bagladim,
    Telefonu gordu,

Tam save my shsh diyordum ki aklima Advanced Options geldi :)

Advanced Options'a tikladim,
    ECID'in yaninda rakamlar var,
    Versiyon dogru,
    Request from'da Apple'i secip Save My SHSH diyorum birazdan.
  • Apple'i sectigimde "This selection will query apple for your shsh. THIS OPTION WILL NOT RESULT IN YOUR SHSH BEING SAVED BY CYDIA" diyor.

Bu secenek benim shsh'im icin apple'i sorgulayacakmis :)

Sikinti cikmasin
  • quote:

Apple'i sectigimde "This selection will query apple for your shsh. THIS OPTION WILL NOT RESULT IN YOUR SHSH BEING SAVED BY CYDIA" diyor.

Bu secenek benim shsh'im icin apple'i sorgulayacakmis :)

Sikinti cikmasin
    apple serverından kaydını bilgisayara alacak işte 4.2 çıkınca apple onu silecek serverdan ve sen o kayıt elinde olduğundan 4.1 kurabileceksin
  • Muthis :) Eyvallah hocam, cok soru sordum valla birkac baslikta, epey kolay bir islemmis ama bunun icin bile 2-3 gun soru sorup durdum.

Benim gibi bisey olur sikintisi cekenler icin biraz duzenleme yapabilirsiniz bence bu baslikta (birazdan ornek vermek istiyorum mahsuru yoksa)

Buarada iTunes 10 veya uzeri neden kurulu olmali?

Yani tiny umbrella'yi acip, daha sonra telefonu bagladigimda iTunes acildi ve ben hemen kapattim. Arkada calismasina falan gerek yok heralde ama yine de 10 ve uzerinin kurulu olmasi mi gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onur__ -- 14 Ekim 2010; 20:37:01 >
  • quote:

Muthis :) Eyvallah hocam, cok soru sordum valla birkac baslikta, epey kolay bir islemmis ama bunun icin bile 2-3 gun soru sorup durdum.

Benim gibi bisey olur sikintisi cekenler icin biraz duzenleme yapabilirsiniz bence bu baslikta (birazdan ornek vermek istiyorum mahsuru yoksa)

Buarada iTunes 10 veya uzeri neden kurulu olmali?

Yani tiny umbrella'yi acip, daha sonra telefonu bagladigimda iTunes acildi ve ben hemen kapattim. Arkada calismasina falan gerek yok heralde ama yine de 10 ve uzerinin kurulu olmasi mi gerekiyor?

Tinyumbrella itunes 10 ve üzeri ile uyum sağlıyor.

Hallolduysa sevindim

• Benim kafamdakilere cevap verebilecek sekilde bir ornek:

İleride 4.2 çıktığında JB ve UNLOCK yapabilmek için SHSH kaydı gerekiyor. (unlock yazmamissiniz)

http://thefirmwareumbrella.blogspot.com/ sitesinden programi indirin,

iTunes versiyon 10 veya uzeri yuklu olmali,

4.1 versiyon, 02.10.04 baseband'li iPhone4

Telefonun Jailbreak'li olup olmamasi fark etmiyor,

Programi indir,

PC'deki antivirus programlarini ve firewall'u kapat,

Vista ve Win7'de yonetici olarak calistir,

Program acildiktan sonra telefonu pc'ye bagla,

iTunes acilirsa kapatabilirsin,

Program kendisi otomatik olarak algiliyor, versiyonu yaziyor, dogrulugunu gormek icin telefondan ayarlar/genel/hakkinda kismindan versiyona goz at,

Advanced Options kismindan Request From secenegini :

1) Apple yap,

Ardindan cikacak uyarida OK tusuna bas,

Save My SHSH butonuna tikla,

Birkac saniye sonra SHSH kaydi bilgisayarinizda C/Users/isim/.shsh klasorunde yer alacaktir,

2) Cydia da yapabilirsiniz (telefonda Cydia yuklu olmasina, yani telefonun JB'li olmasina gerek yok)

Yine ardindan cikacak uyarida OK tusuna bas,

Save My SHSH butonuna tikla,

Birkac saniye sonra SHSH kaydi bilgisayarinizda C/Users/isim/.shsh klasorunde SHSH kaydinizi gorebilirsiniz,

Bir defa yapmakla tukenen bir islem degil, istediginiz kadar yapabilirsiniz.

Seklinde :)

• affınıza sıgınarak soruyorum arkadaslar herkes bu ssh kaydının alınmasını anlatıyor ama gerı kullanmasından bahseden yok
    hadı aldık dıyelım gerı kullanımı nasıl bunun yanı aldıgımız ssh kaydını ne sekılde kullanbılıyoruz
    bılıyorum herkes dıycekkkı yenı versıyon cıkınca eskı versıyonu yuklemene ızın saglıyor bu ssh bundan da hberdarım ama ogrenmemız gereken
    bu ssh ı kullanmanın yolu emınımkı bırcok kısıde su an ıcın nasılsa lazım degıl lazım olunca ogrenırız dusuncesınde ama ben sımdıden bılmek ıstıyorum ne sekılde bunu kullanıyoruz yanı almıs oldugumuz ssh kaydını kullanmanın tarıfını yapıcak bırı varmı???
    tesekkur edıyorum saygılarımla
  • Abi iste bu forumu bu yuzden seviyorum, mutlaka denk geliyor birileri ayni yerlerde takilan :)

Ben de cok merak ediyorum nasil oluyor baseband eski kalip yeni versiyona gecmek, veya yanlislikla yeni versiyona gecip eski versiyona ve eski basebanda donmek falan :)

Sormamamin tek nedeni fazla heyecan yapmamak, onu da zamani gelince ogreniriz ne yapalim diyorum kendi kendime :) Hele bi gelsin yeni versiyon, hele bi kirilsin 4.1, o zaman kime sorsan soylerler zaten :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: serif61

affınıza sıgınarak soruyorum arkadaslar herkes bu ssh kaydının alınmasını anlatıyor ama gerı kullanmasından bahseden yok
    hadı aldık dıyelım gerı kullanımı nasıl bunun yanı aldıgımız ssh kaydını ne sekılde kullanbılıyoruz
    bılıyorum herkes dıycekkkı yenı versıyon cıkınca eskı versıyonu yuklemene ızın saglıyor bu ssh bundan da hberdarım ama ogrenmemız gereken
    bu ssh ı kullanmanın yolu emınımkı bırcok kısıde su an ıcın nasılsa lazım degıl lazım olunca ogrenırız dusuncesınde ama ben sımdıden bılmek ıstıyorum ne sekılde bunu kullanıyoruz yanı almıs oldugumuz ssh kaydını kullanmanın tarıfını yapıcak bırı varmı???
    tesekkur edıyorum saygılarımla

İlk mesaja bakın orada anlatım mevcut
  • Simdi benim 16 gb wifi model ipad im var. Shsh kaydi almadim ve 3.2.2 icin limera1n jb yaptim. Sorum su;
    Ileride bu kaydi almadigim icin artik itunes uzerinden restore a bastigimda hata mi verecek ? Yoksa sorunsuzca fabrika ayarlarina dondurebilecek miyim sadece restore diyerek ?
  •  Jailbreak çıktı. 4.2 Yolda ! SHSH kaydımızı mutlaka alalım.

arkadaşlar yaptım shsh kaydı böyle bi klasör ve dosyalar oluştu. Doğru bir işlem olmuş mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrykt

TinyUmbrella ile eski versiyona dönmek
    - "Advenced Options" a tıklyoruz.
    - Burada cihazımızın SHSH kaydı olan versiyonu ve cihazımızı seçiyoruz.
    - Start TSS server a basıyoruz ve itunes ile SHSH kaydı olan firmwareyi shift+restore ile görteriyoruz.

Hocam,

4.1 02.10.04 shsh kaydım var,
    Diyelim 4.2 çıktı ve farklı bir baseband ile.
    Basebandım aynı kalsın ancak 4.2 ye geçeyim istiyorum unlock yapabilmek için
    Telefonu takıyorum ve kendisi görüyor, advanced'ten 4.1 02.10.04 seçiyorum
    Start TSS Server'a tıklıyorum
    Daha sonra iTunes ile pcye indirdiğim orjinal 4.2 yi shift restore mu yapacağım?
    Bu şekilde cihaz 4.2 olup baseband'ı 02.10.04 mü kalacak?

quote:

Start TSS server a basıyoruz ve itunes ile SHSH kaydı olan firmwareyi shift+restore ile görteriyoruz.

SHSH kaydı olan firmware'ı gösteriyoruz demişsiniz ama baseband yükselmesin diye 4.2'ye geçmedim ki o versiyonun shsh kaydını alayım?
    SHSH kaydı olan firmware 4.1, e ben tekrar niye iTunes'tan 4.1 göstereyim ki, zaten 4.1'im.

• quote:

Orijinalden alıntı: tekke6161

Jailbreak çıktı. 4.2 Yolda ! SHSH kaydımızı mutlaka alalım.

arkadaşlar yaptım shsh kaydı böyle bi klasör ve dosyalar oluştu. Doğru bir işlem olmuş mu?

Hocam ben de önce Apple dedim, sonra Cydia dedim, dosyalar bu şekilde isimlendirildi.

Ancak daha sonra önce Apple dedim ve kayıt aldım, sonra yeni klasör oluşturdum shsh apple diye, oluşan .shsh klasörünü komple shsh apple klasörüne kopyaladım ve farklı bir yere koydum.

Ardından aynı işlemi Cydia için yaptım, shsh cydia diye bir klasör oluşturarak .shsh klasörünü içine kopyaladım.

İkinci anlattığım şekilde yapınca dosyaların ikisi de (hem apple, hem cydia için) SHSH dosyası olarak oluştu.
    Yani ikisinin de sonunda .0.bak yoktu ve ikisi de SHSH dosyası oldu.

Aynı klasöre önce apple sonra cydia kaydı alınca birini .0.bak (yani bak dosyası) yapıyor sanırım. Ama birini yapıp ayrı klasöre alıp daha sonra diğerini yapınca ikisi de shsh dosyası oluyor.

Bende şuanda 3ü de duruyor, hem sizin resim koyduğunuz şekilde orjinal dosya (shsh ve bak dosyası), hem de shsh apple ve shsh cydia şeklinde açtığım klasörler duruyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mrykt

TinyUmbrella ile eski versiyona dönmek
    - "Advenced Options" a tıklyoruz.
    - Burada cihazımızın SHSH kaydı olan versiyonu ve cihazımızı seçiyoruz.
    - Start TSS server a basıyoruz ve itunes ile SHSH kaydı olan firmwareyi shift+restore ile görteriyoruz.

Hocam,

4.1 02.10.04 shsh kaydım var,
    Diyelim 4.2 çıktı ve farklı bir baseband ile.
    Basebandım aynı kalsın ancak 4.2 ye geçeyim istiyorum unlock yapabilmek için
    Telefonu takıyorum ve kendisi görüyor, advanced'ten 4.1 02.10.04 seçiyorum
    Start TSS Server'a tıklıyorum
    Daha sonra iTunes ile pcye indirdiğim orjinal 4.2 yi shift restore mu yapacağım?
    Bu şekilde cihaz 4.2 olup baseband'ı 02.10.04 mü kalacak?

quote:

Start TSS server a basıyoruz ve itunes ile SHSH kaydı olan firmwareyi shift+restore ile görteriyoruz.

SHSH kaydı olan firmware'ı gösteriyoruz demişsiniz ama baseband yükselmesin diye 4.2'ye geçmedim ki o versiyonun shsh kaydını alayım?
    SHSH kaydı olan firmware 4.1, e ben tekrar niye iTunes'tan 4.1 göstereyim ki, zaten 4.1'im.

4.2 çıktığında 4.1 ile restore yapamayacaksınız telefonu restore edemeyeceksiniz telefon bozulursa restore isterse 4.2 kurmanız gerekecek apple izin vermiyecek 4.2 kurmaya zorlayacak o zaman JB gidecek elden...

4.2 çıksın onuda konuşuruz zamanı gelince

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.