Şimdi Ara

Jailbreak çıktı. 4.2 Yolda ! SHSH kaydımızı mutlaka alalım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
1
Favori
12.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Deniz

Ne işe yarıyor bu shsh kaydı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrykt

quote:

Orijinalden alıntı: NiHilistt

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fenerbahçe SK

Bu cok önemli.. Ilerde kimse ağlamasın telefona nasıl restore yapıcam 4.2'ye çıkmadan diye. Şimdiden kaydınızı alıp birkaç yere kopyalarını koyun. Hatta kendinize mail atın bu dosyaları, sağlamda dursun..

cihazımı vodafonedan aldım i4. benim de shsh kaydı almam gerekiyor mu ?
    jailbreak'ten mahrum olmamak için alın mutlaka

hocam biraz daha açık konuşsan. bu shsh kaydı ne işe yarar? birde jbden niye mahrum kalayım ki shsh olmadan?
    hocam 4.1 JB çıkana kadar bekledik aylarca 4.0.1 için jailbreak vardı mesela
    eğer 4.0.1 SHSH kaydımız olsaydı 4.1 den 4.0.1 e dönüş yapar ve JB yapabilirdik.
    SHSH kaydı önceki firmwarelere dönüş yapmamızı sağlar
    ileride 4.2 çıktığında JB yapılamayacak ve siz yanlışlıkla update yaparsanız yada telefon restore yapmanızı gerektirirse 4.1 yükleyemeyeceksiniz. direkt 4.2 yi kurmanızı isteyecek ve JB elinizden gidecek.
    Ama SHSH kaydı varsa 4.2 kurmadan 4.1 kurabileceksiniz

Sen yapma bari, 3-4 mesaj yukarda

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fenerbahçe SK

Bu cok önemli.. Ilerde kimse ağlamasın telefona nasıl restore yapıcam 4.2'ye çıkmadan diye. Şimdiden kaydınızı alıp birkaç yere kopyalarını koyun. Hatta kendinize mail atın bu dosyaları, sağlamda dursun..

cihazımı vodafonedan aldım i4. benim de shsh kaydı almam gerekiyor mu ?
    jailbreak'ten mahrum olmamak için alın mutlaka

hocam biraz daha açık konuşsan. bu shsh kaydı ne işe yarar? birde jbden niye mahrum kalayım ki shsh olmadan?
    hocam 4.1 JB çıkana kadar bekledik aylarca 4.0.1 için jailbreak vardı mesela
    eğer 4.0.1 SHSH kaydımız olsaydı 4.1 den 4.0.1 e dönüş yapar ve JB yapabilirdik.
    SHSH kaydı önceki firmwarelere dönüş yapmamızı sağlar
    ileride 4.2 çıktığında JB yapılamayacak ve siz yanlışlıkla update yaparsanız yada telefon restore yapmanızı gerektirirse 4.1 yükleyemeyeceksiniz. direkt 4.2 yi kurmanızı isteyecek ve JB elinizden gidecek.
    Ama SHSH kaydı varsa 4.2 kurmadan 4.1 kurabileceksiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

quote:

Orijinalden alıntı: Deniz

Ne işe yarıyor bu shsh kaydı?

İleride versiyonunuzu yükselttiğinizde bu kayıt sayesinde shsh kaydını aldığınız sürüme dönmenize yardımcı olacak bir işlem.
  • 4.1'e baseband yükseltmeden geçmek isterken, recovery mode'dan cıkmıyor, kick out dedikten sonra. Yapmamız gereken baska bir işlem daha mı var?
    Yada kick out a yanlıs bir sıradamı basıyoruz? Recovery mode'da takılı kaldı, devam etmek icin restore yapın uyarısına ok dedikten sonra deniyorum.
  • Advanced tan sonra request from Apple mı olacak yoksa Cydia mı ?
  • Merhaba,

Telefonum iPhone 4, 4.1 versiyon, 02.10.04 BB, hic JB yapilmadi, hic SHSH alinmadi

Biraz daha detayli yazmanizi isteyecektim sizden ama, cekiniyorum biraz ilk defa yapacagim icin :)

Programi actiktan sonra telefonu kendisi gormuyor mu? Advance options'tan bizim mi secmemiz gerekiyor?

Daha sonra Save My SHSH i mi tiklayacagiz?

ECID ve LOCATION bolumleri olan bir resim gormustum, eger programin son versiyonunda da bunlar varsa ecid a ne yazicam, location olarak ne secicem? (resimde cydia yaziyordu ama bende cydia yuklu degil jb olmadigi icin)

Start TSS server a basicakmiyim, basicaksam ne zaman?

SHSh kayitlarini nereye atiyor (win7)

Programi calistirirken yonetici olarak mi calistirmam gerek?

Sorun olmasi ihtimali var midir, varsa ne oluyor, cihaz acilmiyor mu, oyle olursa itunes tan restore ile mi duzelir

Falan filan gibi bi suru soru var.. Biraz daha ayrinti rica edebilir miyim yapan arkadaslardan.

Tesekkur ederim

• şu anda 4.0.1 yuklu olan iphone 4 içinde bu yontemi kullanarak 4.1 için shsh kaydı alınabiliyor mu? yoksa illa 4.1 geçip öylemi almak gerek

Onur_ öncelikle JB yapmanız lazım kı SHSH kaydı alabilesiniz
  • Konu için teşekkür ederiz.

Birşey sormak istiyorum shsh kaydını neden almamız gerekiyor ve ne için kullanıcaz bu konularda yabancıyım teşekkür ederim şimdiden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender

şu anda 4.0.1 yuklu olan iphone 4 içinde bu yontemi kullanarak 4.1 için shsh kaydı alınabiliyor mu? yoksa illa 4.1 geçip öylemi almak gerek

Onur_ öncelikle JB yapmanız lazım kı SHSH kaydı alabilesiniz

shsh için jb ye gerek yok, tinumberalla ile her halukarda alırsınız, ancak şu an da sadece 4.1 e shsh kaydı alınabiliyor, telefonda yüklü olan versiyon ne olursa olsun sadece 4.1 i destekliyor apple, ama zaten 4.1 e jb çıktığı için sorun değil hem iyide olur, mutlaka 4.1 de olsa mutlaka kaydınızı alın
  • shsh kaydı ıcın jbye gerek yok.
    shsh kaydı aplle tarafından yapılan bır ımzalama aslında.
    bu ımzayı alt surumlere donmemek ıcın kapatıyor apple.
    elınızde shsh kydınız varsa donersenız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaankrby

shsh kaydı ıcın jbye gerek yok.

Anladım

Peki neden alt sürümlere dönmemiz gerekebilir?
  • @ Onur__

SHSH kaydı almak için öncelikle Jailbreak yapmalısınız. JB yaptıktan sonra telefonunuzda Cydia'yı açtığınızda "Make my life easier." diye bir tuş göreceksiniz, buna basarsanız SHSH kaydınız otomatik olarak alınır, ekstradan birşey yapmanıza gerek kalmaz.

Eğer bu SHSH dosyalarını bilgisayarınızda da saklamak istiyorsanız o zaman TinyUmbrella kullanacaksınız. Öncelikle varsa antivirüs/firewall yazılımlarınzı devre dışı bırakın. Daha sonra programı açıp Advanced Options'a tıklayın ve telefonunuzu bilgisayara bağlayın. Program telefonunuzun bağlandığını gördüğü zaman, aşağıdan Cydia sunucusu seçiliyken (ECID ile oynamayın) ve Request version kısmında iPhone 4 4.1 (8B117) yazıyorken yukarıdan Save my SHSH butonuna basın. Bu kadar. Dosyalarınız hem Cydia sunucusunda, hem de bilgisayarınızın C:\Kullanıcılar\KULLANICIADI\.shsh klasöründe kayıtlı olacak.

Sorun olma ihtimali yok. Sadece TinyUmbrella'nın açılışında "Yönetici haklarınız yok veya 80 portuna bağlanılamıyor" türünde bir hata verirse antivirüs ve firewall yazılımlarınızın kapalı olduğundan emin olup programı yönetici olarak başlatmayı deneyin. Programın işleyişinde bir hata olursa veya işlem başarıyla sonuçlanırsa zaten bu bilgileri TinyUmbrella ekranında görebilirsiniz. Display SHSHs butonuna basarak kaydınızın alınıp alınmadığını anlayabilirsiniz.

@ ender

Bildiğim kadarıyla illa ki 4.1'e yükseltmenize gerek yok. TinyUmbrella'nın Advanced ayarlarında hangi versiyon için SHSH kaydı istediğinizi belirtebiliyorsunuz. Tabii eski versiyonlar için kayıt almak mümkün olmuyor ama siz telefonunuzda 4.0.1 kullanırken programda Request Version kısmında şu anki güncel versiyon olan 4.1'i seçerseniz bu kaydın alınması lazım. Geçtiğimiz aylarda iPod Touch 3G kullanırken hiç iOS4'e yükseltmeme rağmen bu yöntemle 4.0 ve 4.0.2 kayıtlarını almıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: tristam

@ Onur__

SHSH kaydı almak için öncelikle Jailbreak yapmalısınız. JB yaptıktan sonra telefonunuzda Cydia'yı açtığınızda "Make my life easier." diye bir tuş göreceksiniz, buna basarsanız SHSH kaydınız otomatik olarak alınır, ekstradan birşey yapmanıza gerek kalmaz.

Eğer bu SHSH dosyalarını bilgisayarınızda da saklamak istiyorsanız o zaman TinyUmbrella kullanacaksınız. Öncelikle varsa antivirüs/firewall yazılımlarınzı devre dışı bırakın. Daha sonra programı açıp Advanced Options'a tıklayın ve telefonunuzu bilgisayara bağlayın. Program telefonunuzun bağlandığını gördüğü zaman, aşağıdan Cydia sunucusu seçiliyken (ECID ile oynamayın) ve Request version kısmında iPhone 4 4.1 (8B117) yazıyorken yukarıdan Save my SHSH butonuna basın. Bu kadar. Dosyalarınız hem Cydia sunucusunda, hem de bilgisayarınızın C:\Kullanıcılar\KULLANICIADI\.shsh klasöründe kayıtlı olacak.

Sorun olma ihtimali yok. Sadece TinyUmbrella'nın açılışında "Yönetici haklarınız yok veya 80 portuna bağlanılamıyor" türünde bir hata verirse antivirüs ve firewall yazılımlarınızın kapalı olduğundan emin olup programı yönetici olarak başlatmayı deneyin. Programın işleyişinde bir hata olursa veya işlem başarıyla sonuçlanırsa zaten bu bilgileri TinyUmbrella ekranında görebilirsiniz. Display SHSHs butonuna basarak kaydınızın alınıp alınmadığını anlayabilirsiniz.

Hocam tesekkur ederim acıklamalarınız icin de tinyumbrella ile shsh kaydı almak icin JB'ye gerek yok deniliyordu.

JB li olması gerektiğine emin misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: by_mercure
    shsh için jb ye gerek yok, tinumberalla ile her halukarda alırsınız, ancak şu an da sadece 4.1 e shsh kaydı alınabiliyor, telefonda yüklü olan versiyon ne olursa olsun sadece 4.1 i destekliyor apple, ama zaten 4.1 e jb çıktığı için sorun değil hem iyide olur, mutlaka 4.1 de olsa mutlaka kaydınızı alın

Teşekkürler, JB yapılmaması gerektiğinden eminsiniz değil mi? Bilgilerinizi sorgulamak için sormuyorum, JB olması gerekir diyenler de var, o yüzden.

quote:

Teşekkürler, JB yapılmaması gerektiğinden eminsiniz değil mi? Bilgilerinizi sorgulamak için sormuyorum, JB olması gerekir diyenler de var, o yüzden.

• quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

quote:

Orijinalden alıntı: by_mercure

quote:

SHSH kaydının jilbreakle alakası yok

• @ Onur__

O konuda emin değilim açıkçası. Deneyip görebilirsiniz.

Sanırım telefonda bir sorun olmasından çekiniyorsunuz denemek için. Korkmayın, bir problem yaşamazsınız. :) Herhangi bir sorun oluşsa bile restore yaparak telefonu ilk günkü haline döndürebilirsiniz.
  • Arkadaslar sürekli telefon demişsiniz iyi güzel ama bende iPod 4th 32 gb var. Benim İpodum jbli değil ve surum 4.1 . Benim de shsh almam gerekiyor mu? İpodlar için değişik bir işlem var mı? Teşekkürler yardımlarınız icin
  • jailbreak yapma gibi bir planınız yoksa almanıza gerek yok
    JB yapacaksanız shsh alın aynı teknikle
  • 2 farklı makınadan kayıt alınırsa sorun olurmu ? ben aynı programla bır ewden bırde iş yerımden kayıt aldım.Seri vermıyor demı yedeklere ?
  • ARKDAŞLAR BEN BUGÜN TURKCELDEN ALDIM TELEFONUMU BU Jailbreak NEDİR BUNU BENDE YAPICAKMIYIM BİLGİSİ OLAN VARSA
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.