Şimdi Ara

Jaguar X Type 2.0 D hakkinda merak edilenler

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
4.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Jaguar X Type 2.0 D sahibiyim, oncelikle bu tarz arac hakkinda herkes hicbir fikri olmadan genellikle kendi kafasindaki dusunce ile yorum yapiyor. Yani klasik hastaligimiz bilgi sahibi olmadan yorum yapmak.

Aracin artilarini merak eden arkadaslar icin burada paylasmak istiyorum.

Oncelikle gelen itirazlari onleme icin bugune degin kullandigim araclari siralayim, Opel Corsa, Mercedes E 270 Cdi, Mercedes Viano ve daha pek cok marka.

Jaguar X Type markanin meraklisi olan benim gibi pek cok insanin Jaguar sahibi olabilmesi ve markanin Bmv 3 serisi ve Mercedes C serisinden pay almak icin urettigi bir aractir.

Her Jaguar gibi prestij seviyesi yuksektir. Ve hatta sik gittigim Avrupa ulkelerinde ortalama gelir seviyesinin ustundeki insanlarla bile sohbet ederken cok guzel bir araca sahip oldugunuz yorumlari yapilir.

Yakit noktasinda sehir icinde cok hizli kullanmazsaniz 100 kmde 6,8 lt yakarsiniz ki segmentindeki cogu araca gore cok dusuk bir oran.
    Konfor olarak rakip olarak uretildigi araclardan cok daha fazlasini verir. Aksesuar oranini Mercedes C de almaya kalkistiginiz zaman 2,3 kati gibi bir rakam odersiniz.
    Jaguar bir Jaguar'dir ve prestij aracidir. Bu araclar icin yapilan fiyat uygun ama kullanmasi pahalidir yorumu dogrudur.
    Turkiye bayisi Ortaklar otomotiv biraz cool bir firmadir fakat siz servisini farkli yerlerde ornegin Bosch'ta basari ile yaptirabilirsiniz.
    Malzeme kalitesi inanilmaz yuksektir ve E Class bir Mercedes'le boy olcusur.
    Yol tutusu noktasinda cok basarilir. Tum yabanci makalelerde bunun uzerine sayfalarca yazi bulabilirsiniz.
    Hizlanma noktasinda tipik Jaguar'dir sinifinin cok ustundeki markalarla boy olcusur.
    Yol aydinlatmasi cok basarili degildir (far ebatlarindan dolayi)
    Guvenligi ust seviyededir, Euroncap testlerinden4 yildiz almistir 5 alamamasinin sebebi kafaliklarla ilgili kullanma kilavuzunda az bilgi verilmesi kaynaklidir.
    Frenleri duzenli bakilan araclarda basarilidir. Fakat cok basarili diyemeyecegim. Ama yinede rakipleri ile kiyaslandiginda yakindir.
    Ic tasarimi klasiktir. Ahsap ve kaliteli deri severler icin harikadir. Luxemburg'da Jaguar'la ilgili Mercedes'te oturmak en iyi arabanin koltugunda oturmak gibidir Jaguar'da oturmak en iyi evni salonunda oturmak gibidir derler ki Luxemburg Avrupa'nin en pahali yasam kulturune sahip noktalarindan birisidir.
    Yagisli havalarda iyi bir lastikle bu araci surmek keyiftir karli yolda ise buyuk keyiftir. Altinizda gercek bir vahsi hayvan vardir.
    Muzik sistemi tatminkardir. Ses volumu biraz dusuktur. Orjinal karartma camlar harikadir ve yuksek kalitelidir.
    Bluetooth hazirligi vardir fakat 600 euro civarinda sistemi takdirdiginizda 2013 model Audi A6 larda olan sistemin aynisina sahip olursunuz.

Gelelikm eksilerine.

En buyuk eksisi motor gurultusudur. Buyuk bir motorun (ve dizel motorlar isinana kadar cok gurultu yaparlar) gurultusu vardir. Motor kaput yalitimi gercekten yetersizdir. Bunu ekstra izolasyonla cozebilirsiniz. Fakat kismen.
    Aracin kokpitine motorun gurultusunu yansitir ve evet buradada yalitim zayiftir. Fakat motor isindiktan sonra dusuk tonda hissedersiniz icerde sesi.
    Mercedes kullanicilari icin Mercedes'in yol suspansiyon sistemi gibi degildir. Sonucta Ingiliz aracidir fakat yinede daha iyi olmasi beklenir.
    Arka oturma alani muadillerinden genis fakat genis arac severler icin dardir.
    Yol aydinlatmasi zayiftir.
    Turkiye'ye gelenl araclarda buyuk dijital ekranlari gelmemistir. Ingiltere'de dijital dokunmatik ekranlilari satilmistir.

Herkesin bahsettigi For Mondeo motoru dedikleri motor Land Rover, Ford ve Jaguar (kismen Volvo) markalari tarafindan araclarda kullanilmistir. Yeni cikan Mercedes Citan'lar 1.5 Renault Nissan jipler Renault, Vwlerin bir kisminda eski teknoloji Audi, Skoda Superb'de Passat hatta Cadillac Escalade'lerde GM (Opel uzmanlarinin gelistirdigi) motoru kullanildigina gore bu araca Mondeo demek kisinin otomobil dunyasi hakkinda bilgi sahibi olmadigini gosterir. Volvo S40 ve V50lerde Ford Focus motoru vardir fakat Volvo Volvo'dur.

Fiyat olarak Turkiye'de makule yakindir. Bu fiyata bu kalitede alternatif bir arac almak hic mumkun degildir.

Onerim almayi dusun arkadaslarin dogru km ve servis bakimli araci arastirmalaridir. Yuksek km bu tarz araclarda iyi kullanilmissa sorun degildir.

Araci almadan motor testi yaptirmanizda onerirlir.

Arac hakkinda fikir sahibi olmak isteyenler icin cok daha pahali araclar kullanmis bir sofor olarak kesinlik oneririm. Umarim yorumlarim arastiranlar icin faydali olur.

• teşekkürler kardeş güzel paylaşım.
    ben de bu araçtan almayı düşünüyorum. yalıtım konusu düşündürücü. onun haricindeki sıkıntıları takmam. çünkü ben konforlu ve sessiz bir dizel araç arıyorum.
  • Ben de bu aracı almayı düşünüyorum. Yorumlarınız için teşekkür ederim. Mondeo ve passat gibi araçlarla şu an için kıyaslıyorum ama en yakın sürede inş. karar vericem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kamyon gibi çalıştıktan, süspansiyonu yetersiz olduktan sonra napıyım ben premiumu.

Bazen yanından filan geçerken, yaklaşırken kamyonet geliyor sanıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.