"Kitapları dünya çapında 400 milyondan fazla satan ve 67 dile çevrilen İngiliz yazar JK Rowling'in hayatı televizyon filmi oluyor. Harry Potter serisinin yazarak dünyanın en zengin kadınlarından biri olma unvanını elde eden Rowling'i Avustralyalı aktris Poppy Montgomery canlandıracak. Çekimleri Kanada'da yapılacak filmde Rowling'in 20'li yaşlarında girdiği depresyon ve ünlü bir yazar olma yolunda çektiği sancılar konu alınacak. Rowling karakterini beyazcama taşıyacak olan 36 yaşındaki Poppy Montgomery, ABD'de "Without a Trace" adlı TV dizisiyle tanınıyor."
NTVMSNBC
Okuyunca aklıma direk "Helen Hunt" geldi jk ye benzer olarak. Oynayacak oyuncuya baktım netten ama fazla benzetemedim. Ama bir Harry Potter fanı olarak izlerim filmi
quote:
Orijinalden alıntı: sokak_papagani
Okuyunca aklıma direk "Helen Hunt" geldi jk ye benzer olarak. Oynayacak oyuncuya baktım netten ama fazla benzetemedim. Ama bir Harry Potter fanı olarak izlerim filmi
Gelsin izleyelim.
Harry Potter serisini cafede yazdığını sebebininde ödeyemediği için elektriklerini kesmelerini duymuştum sadece bir ara başarılı bir kadın çok iyi bir yazar olması dışında nasıl para kazanacağınıda çok iyi öğrenmiş .
Kadın para kazanmayı biliyo,filmle biz de öğreniriz belki
quote:
Orijinalden alıntı: Hells Bells
Kadın para kazanmayı biliyo,filmle biz de öğreniriz belki
Bu kari sadece hari poter diye bi kitapla ünlü oldu yemin ederim nefis parası var aslında ben yaratıcı birisiyim şöle bitane fanstistik bi kurgu yazsam kitabı yayarım öle bi zengin olur speilber çek derim zengin olur filmimi çekerler benimde.
Bence J.r r Tolkien'in hayatı filme çevrilse iyi oyurdu.Adam savaşırken kurgulamış kafasında herşeyi.
Hep ilk sayfalardan okuduk ama bakalım neler yaşamış
quote:
Orijinalden alıntı: dodgé
Bence J.r r Tolkien'in hayatı filme çevrilse iyi oyurdu.Adam savaşırken kurgulamış kafasında herşeyi.
Harika olurdu ya.
Bir bunun hayatı eksikti. Bu filmden de parayı götürür herhalde. Neyse Harry Potter çocukların hayal dünyasına yönelik bir filmdi zaten, bu bakımdan bu kadını çok başarılı bir yazar olarak nitelemek cahillik olur. Herhalde 'popüler' ya da 'the best seller' kitaplarından başka kitap okuyamayan insanlar bu kadında bir başarı görür. Tabii söz konusu parayı götürmek marifetse, yazık iyi yazarlara.
quote:
Orijinalden alıntı: diminishedtriad
Bir bunun hayatı eksikti. Bu filmden de parayı götürür herhalde. Neyse Harry Potter çocukların hayal dünyasına yönelik bir filmdi zaten, bu bakımdan bu kadını çok başarılı bir yazar olarak nitelemek cahillik olur. Herhalde 'popüler' ya da 'the best seller' kitaplarından başka kitap okuyamayan insanlar bu kadında bir başarı görür. Tabii söz konusu parayı götürmek marifetse, yazık iyi yazarlara.
quote:
Orijinalden alıntı: The Swamplord
quote:
Orijinalden alıntı: dodgé
Harika olurdu ya.
katılıyorum ilginç bir hayat öyküsü var tam filmlik.
Harry Potter serisinin sadece çocuklara yönelik olduğuna kesinlikle katılmıyorum. Ayrıca o tarz bir fantastik dünya yaratmak sadece para hırsıyla olacak birşey değildir. Bildiğim kadarıyla jk ilk kocasından ayrıldıktan sonra ciddi bir depresyona girdi ve güney afrikada bir süreliğine öğretmenlik yaptı ve serinin temelleri ingiltereden uzakta ve o depresyon dönemlerinde oluşmuştu. Bu röpörtajı okuyalı baya olmuştu yanlış veya eksik hatırladığım şeyler olabilir.
Not: Ağır HP fanıyımdır sadece kitapları okumak veya filmleri izlemekten sınırlı değildir hp fanlığım. Kitapları yky den çok önce çevirip fanlarla paylaşan grubada yardımcı oldum zamanında :D güzel günlerdi
quote:
Orijinalden alıntı: sokak_papagani Harry Potter serisinin sadece çocuklara yönelik olduğuna kesinlikle katılmıyorum. Ayrıca o tarz bir fantastik dünya yaratmak sadece para hırsıyla olacak birşey değildir. Bildiğim kadarıyla jk ilk kocasından ayrıldıktan sonra ciddi bir depresyona girdi ve güney afrikada bir süreliğine öğretmenlik yaptı ve serinin temelleri ingiltereden uzakta ve o depresyon dönemlerinde oluşmuştu. Bu röpörtajı okuyalı baya olmuştu yanlış veya eksik hatırladığım şeyler olabilir.
Not: Ağır HP fanıyımdır sadece kitapları okumak veya filmleri izlemekten sınırlı değildir hp fanlığım. Kitapları yky den çok önce çevirip fanlarla paylaşan grubada yardımcı oldum zamanında :D güzel günlerdi
HP Cocukca diyenlere kapak olsun bu mesaj.
Hocam bende agir HP Faniyimdir.10 senedir takip ediyorum ve 21 yasina gelmis olmama ragmen...... HP FOREVER !
Tolkien'nin hayatını yapsınlar adam bir dünya yarattı kesmedi üstüne grammerlerine kadar olan bir dil yarattı
Harry Potter için sanırım çocuklar için falan denilmiş kesinlikle böyle birşeye katılmıyorum. Harry Potter'ın geçtiği dünya olsun herşeyi ile 28 yaşında biri olarak bayılıyorum.
Harry Potter'ın izleme kitlesi oldukça geniş bence.Sinemaya gittiğimde,ailesiyle gelenlerin yanında 55-60 yaşında adamlar görüyorum.Filmide merakla bekliyorum,gerçekten çok yaratıcı bir kadın.O senaryoları nasıl yazdığını,bu yolda neler çektiğini,filmdeki bu hareketliliğii nasıl sağladığını gerçekten merak ediyorum.
Bu arada,son filmde Emma Watson'ın oynamayacağını söylüyorlar.Doğruluğu nedir?
quote:
Orijinalden alıntı: Léo Harry Potter'ın izleme kitlesi oldukça geniş bence.Sinemaya gittiğimde,ailesiyle gelenlerin yanında 55-60 yaşında adamlar görüyorum.Filmide merakla bekliyorum,gerçekten çok yaratıcı bir kadın.O senaryoları nasıl yazdığını,bu yolda neler çektiğini,filmdeki bu hareketliliğii nasıl sağladığını gerçekten merak ediyorum.
Bu arada,son filmde Emma Watson'ın oynamayacağını söylüyorlar.Doğruluğu nedir?
Melez Prens'te oynamak istememisti ama sonra ikna oldu.Yani dogrulugu yok part 2'de oyniyacak.
JK Rowling'den önce kesinlikle Tolkien'in hayatı film yapılmalıydı.