Şimdi Ara

İzmir ve İzmir'deki Üniversiteler Hakkında Sormak İstedikleriniz (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
484
Cevap
48
Favori
18.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki

İzmir ve İzmir'deki Üniversiteler Hakkında Sormak İstedikleriniz

(En Son Oy Tarihi: 18.8.2019)
Giriş

ege için bilgi vereyim. bornova da öğrenci hayatı baya güzel sıkılmazsın zaten izmir geneli içinde güzel alsancak karşıyaka var. ege üniversitesine ulaşım desen o da çok kolay metro üniversite içine giriyor ayrıca 525 diye otobüs var 10 kuruşa götürüyor 20dk da bir küçükparktan. Küçükpark bu arada bornovada öğrencilerin genelde yığıldıkları bölge. barlar restorantlar falanda hep burda. ama kiralar fazla ve evlerin içi genelde kötü ben açıkçası tavsiye etmem ama uygun fiyata düzgün ev bulursan burda tadından yenmez tabi 4 sene otur. genel olarak bornovada kiralar fazla maalesef uygun ev bulman için biraz tecrübeli olman lazım yani ben sana ilk yıl yurda çıkmanı öneririm. apart evler 1+0 1+1 800 900t den başlar arkadaşlar neden bu kadar pahalı dersen apartlar çok lüks havuzu kliması falan var. bunlar yeter heralde

• vahocan kullanıcısına yanıt
    Tınazı bu kadar kötülemeye gerek yok hocam her kampüsün kendine göre kötü özelliği var fakat bucadan 20 kat felan kötü değil..sonuçta eski haline göre gelişim var ha eksik mi eksik. Geri kalan cümlelerinize katılıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardesim egeyi cok guzel anlatmissinda peki dokuz eylulde durumlar nasil

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Legend

quote:

Orijinalden alıntı: vahocan

İzmir yaşanacak şehirdir Ege Üniversitesi zaten Metro son durak
    Binip Fahrettin Altayda inip Dolmuş ile Denize yüzmeye gidersiniz ulaşımı ve sokakları basit
    Izmirin Kızları güzeldir
    Kira olarak Fiyatlar yerine göre 500-800e oynar
    İzmir sekülerliği ve güleryüzlülüğü ile ünlüdür merak etmeyin kimse hayatınıza karışamaz size laf edemez
    Alsancak gibi bir gerçek var Gazi Kadınlar Sokağı vardır birde eğlenmek isteyenler için
    Alışveriş Merkezleri olarak Balçova en iyisi Migros Egepark Agora Kipa vb gibi dev AVMlerin hepsi yanyana sıralıdır ilerisinde Şehirin en kaliteli ve işlek hastanesi 9 Eylül bulunur
    Çay 2 TL
    Nargile 15 TL
    Öğrenci adama nargile bile fazla fiyatlar çoğu mekanda sabittir
    DEÜ tavsiye edilmeme sebebi Kampüs berbat yerde Izmirin en varoş ve tehlikeli yeri
    Buca nufüsunun %60-70'ini Romanlar ve Kürller oluşturuyor Tınaztepe Bucanın 20 kat kötüsü siz
    düşünün
    Havası yazın Nemli ve sıcak
    Kışı son zamanlarda öldürücü olmasada soğuk
    Havası temiz sayılır
    Sahilde içki içebilirsiniz Polisin laf ettiği nadir görülmüştür
    Şehirin en yaşanılabilir yerleri
    Bornova,Karşıyaka,Konak(Göztepe tarafları),Karabağlar(Mimkent ve İnönü Caddesi tarafları)
    Buralar herşey baz alınırsa kendim tarafından yaşanmış ve test edilmiştir
    Bornova Sokağından uzak durunuz laf yiyebilirsiniz

Ayol o saçlar gerçek mi kııız . Bornova sokağı

Harry sihirli sopama binmek istermisin duymuştum

• mimarlık hakkında yorumlarınız nelerdir? hangi üniversiteyi tavsiye edersiniz? özel dusunmuyorum ama devlet olarak iyte mi deü mü? deü de egitim nasıl mimarlıkta
  • quote:

Orijinalden alıntı: mfm14

mimarlık hakkında yorumlarınız nelerdir? hangi üniversiteyi tavsiye edersiniz? özel dusunmuyorum ama devlet olarak iyte mi deü mü? deü de egitim nasıl mimarlıkta

Gayet iyi mimarlık eğitimi giden arkadaşlarım var puanıda iyiydi sanırsam mimarlığında, iyte mi deü mü o kadar bilgim yok mimarlık hakkında fakat iyteninde geri kalır yanı olmadığını söyleyebilirim.. İyi tercihler

• vahocan kullanıcısına yanıt
    Deü tıp nerede

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Legend

quote:

Orijinalden alıntı: Guhong01

Bu arada beni ekleyebilirsin, sorusu olanlara yardımcı olurum, iyte bilgisayar müh.
    İyte bir araştırma geliştirme üniversitesidir, en basit örneği tübitağın en çok proje verdiği odtüden sonra 2.üniversiteyiz. 3.-4.sınıfa geçen öğrenciler teknoparka gidip bu projelerde görev alabiliyor, bu büyük bir avantaj. Dil %100 ingilizcedir, bu nedenle hazırlık zor bir aşama, benim dönemimde 600 hazırlık öğrencisinin 100 ü finale girmeye dahi hak kazanamadan sınıfta kaldı, gerisini takip etmedim, yani iyteye gelen kişi her okulda duyduğu hazırlık kebaptır lafını unutacak. Deü gayet iyi okuldur, ben iytenin altına deü yazmıştım, sonra ege yazdım. Egenin puanlarına bakıp aldanmasın kimse, ege türkçe bir okuldur ve yeri dolayısıyla çok avantajlı bir okuldur, zamanında hepsine rahatça girebilen biri olarak iyte seçtim. Bana göre egenin en büyük kaybı dildir. İyte'nin yeri bence BERBAT, ulan koca izmirde okul yapacak yer mi kalmadı be arkadaş, o hep duyduğunuz Alsancak denen bir mekan var ya, unutun orayı yok öyle bir yer, gitmek 1,5 saat sürüyor oraya

Ah benim meslektaşım ah . Sizin yurtların son giriş saati 11 buçuk 12 falandı diye hatırlıyorum o yüzden Alsancakta gece kalmak zor sizin için. Ben de bucadayım valla sıkıntı bizim için de

asıl sorun yurda girmek değil de alsancak'dan yurda dönecek vasıta bulmak. son dolmuş 11.30'da kalkıyor, yani tam olayların başlayacağı vakitte senin mekandan çıkıp koşa koşa dolmuşa yetişmen gerekiyor.

yurda defalarca sabaha karşı 4-5 gibi girdim, hiçbir şekilde sorun olmadı.

• S A M C R O kullanıcısına yanıt
    deu makine ogrencisi olarak olarak deüde ınsaat onermem egıtımı kalıtelı olabılır yurt dısı ımkanınızda fazla olabılır ama BOLUMUN TURKCE OLMASI bence her seyı bıtırıyor tam emın olmamamkla bırlıkte egedede aynı problem var iyi dusunun derım.

edit: hazırlık ıstege baglı okunabılır ve deu nun hazırlıgı gercekten ıyıdır fakat 4 yıl ıngılızce konusmayacagınızı varsayarsak mezun oldugunuzda sıkıntı yasayabılırsınız
  • 11Omeer kullanıcısına yanıt
    Balçova/narlıdere yakınlarında. Yeri gayet hoş..

• 11Omeer kullanıcısına yanıt
    Balçovada
  • dokuz eylul kımyadan uzak dur kardesım
  • Izmir ekonomideyim . Ic mimarlik bolumum . Merak edenler okul bolum vs hakkinda banada sorabilirler

• quote:

Orijinalden alıntı: yayamaz :)

dokuz eylul kımyadan uzak dur kardesım

sebebi nedir hocam biraz daha acar misiniz? bir de gecen yilin kilavuzunda egitim fakultesinde kimya ogretmenligi var bu bolumle alakali kalkti soylentileri vs vardi ama dedigim gibi kilavuzda var. tercih etmem durumunda bir sikinti yasamam degil mi kimya ogretmenligini de?

• Hocam kimya turkce gozukuyor ama bolum %100 ingilizce ve hazirlikta ne oluyor bilmiyorum kimya okuyan herkes kaliyor bu seneki sinifimda 3 yildir kalanlar varmis ve bu senede kaldilar bu durum hocalarinda farkinda ama onlarda konu hakkinda yorum yapmaktan cekiniyorlar, sonuc olarak insanlarin yillari ydy de heba oluyor o yuzden onermem. Kimya ogretmenligi hakkinda fazla bilgi sahibi degilim hocam ama bolumden iyi oldugunu dusunuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: yayamaz :)

Hocam kimya turkce gozukuyor ama bolum %100 ingilizce ve hazirlikta ne oluyor bilmiyorum kimya okuyan herkes kaliyor bu seneki sinifimda 3 yildir kalanlar varmis ve bu senede kaldilar bu durum hocalarinda farkinda ama onlarda konu hakkinda yorum yapmaktan cekiniyorlar, sonuc olarak insanlarin yillari ydy de heba oluyor o yuzden onermem. Kimya ogretmenligi hakkinda fazla bilgi sahibi degilim hocam ama bolumden iyi oldugunu dusunuyorum.

Hocam iyi bir siralamam olmadigi icin cok da fazla secim hakkim yok diye dusunuyorum. bolum okursam da formasyonla ogretmenlik istiyorum veya herkesin oldugu gibi akademisyenlik. biraz korkuttun gozumu ama dedigim gibi cok da fazla secenegim olmayacak. son bir soru sorarsam bolumu okuyan arkadaslarinizin da genelinin hedefi formasyonla ogretmenlik midir?
  • Dokuz eylul isletme

• Bazilarinin ki evet ama atanma durumu pek ic acici degil diye dert yaniyorlar ama buyuk cogunlugun bencede olmasi gereken budur ki hedefleri fabrika gibi yerlerde calismak hedefi yuksek olan arkadaslarin ise hedefi 5-6 yil piyasada tecrube edindikten sonra ecza depolari veya ilac sirketlerine girmek

• Dokuz eylul universitesi veya katip celebi universitesinde kutuphane ve spor tesislerinde imkanlar nasildir merak ediyorum yardimci olursaniz sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: police9696

Deu çeko hakkinda bilgi verir misiniz ? Egitim hocalar v.s

hocam gormediniz herhalde ?

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.