Şimdi Ara

İZMİR-NARLIDERE İSTİHKAM OKULU YEDEK SUBAY VE ER (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
629
Cevap
2
Favori
301.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tertipler nerdesiniz hiç görüşemedik benim numara 303 bulun benii:)
  • selam beyler bende istihkam merkez okulu,adım Vedat istanbuldan gelicem,gorusmek üzere..
  • bundan az bir zaman önce 12 ağustosta teslim olacak arkadaşlar hep yazdık nasıl bir yer ne yapacağız diye ama buraya geldim gördüm ki o kadar abartılacak bir şey yokmuş. askerlik bu zamanla alışıyorsun günler geçip gidiyor bu arada burada internet kafe de var anlayacağınız rahat bir yer sayılır şimdi lojistik destek komutanlığındayım keyfim yerinde 331. kısa dönemleri bekliyoruz şimdiden siz gelin bana biletleri verin ben gideyim
  • ata46 , devrem kolay gelsin...
  • arkadaşşlar herkese selamlar ben narlıderede askerlik gmrevimi yapıyorum narlıdere ilknce çok büyük bir yer bilenler için tümendir tabur tabur dur çavuş eğitim taburu , kurslar taburu, er eğitim taburu açmak gerekirse çavuş eğitim taburu alayın en iyi taburu hepsi hemen hemen üniversite mezunu, kurslar taburu 4 bölükten oluşur operatör 210 kişi , jenaratör 500 kişi köprücü 300 kişi , inşaat 250 kişi hemen hemen bu bölüklerin hepsi alanlarında iyidir çok rahat askerlik yapıyorus 75 gündür acemi bilrliği er eğitim taburu en pis taburu en pis insanların bulunduğu taburdur oraya düşmeyi gerçekten istemessiniz buradan komkando çıkma ihtimaliniz çok düşük 10 kişiden 3 döoğya düşüyor oda erzincan şırnak silopi diyarbakr merkez yani ne olrak gideceğiniz hiç bir şekilde belli değil birde şu var mesela burda rütbeli veya rütbesiz hangi asker usta ise siz ona komutanım çekmek zorundasınızdır içtimalar gır şamata ile geçer bazen canınıza tak eder bıkarsınız bir su içn kavgfa edenler bie çıkar burda fazla uyank olmayacan yerler kimsenin hakkını yemeyecen ufak not:içtimalarda sakın konuşma çok çöker kalkarsınız kurslar taburu 1 sate alırken çavuş rğitim 5 dk içtim alır gerisini siz düşünün ha burdan jandarma çıkmassınız bunu untmayın mehtap 35!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Kardeşimde yeni terhis oldu narlıdereden yeri güzel.
  • Gençler ben 325 KD olarak 1. ÇVŞ.EĞT.TB da acemilik yaptıktan sonra Kurslar Taburu İnşaat bölüğünde s3 yazıcısı olarak görev yaptım..Kurslar taburuna düşecek askerlere tavsiyem S3 yazıcısı olmaya çalışmaları.Haftanın 2 günü Halk Eğitim Merkezine görev amaçlı gideceği garantisini veririm. Yer olarak gerçekten çok güzel bir yer..İnşaat bölüğü özellikle içtimalar biraz sıkıntılı olsada genelde gırgır şamata olarak geçiyor..Eğer bölükler arasında tercih yapmanız gerekiyorsa Operatör bölüğünü tek geçerim..Hem eğitimleri çok rahat hemde en erken içtimaları onlar alırlar.Jeneratör bölüğünden uzak kalmanızda fayda var..

Başka merak ettiğiniz konular varsa cevaplayabilirim..

• EVETT ARKADAŞLARRR HERKESE SELAMLARRR 89/4 NARLIDERE İSTİHKAM OKULU İLK YAZAN BENİM HADİ HERKES BURAYA TOPLAŞIN BAKALIM KİMLER DÜŞTÜ NARLIDEREYE HERKESE HAYIRLI TESKERELER...
  • HEHE arkadaslar benimde izmir/narlidere 89/4 tertip aralik1 de yaninzda olucam simdiden isterseniz devrecilik yapin burada :) geldigimde yapmayin baq :) herkeze hayirli teskereler simdiden.

bu arada MANİSA/SALİHLİ'den geliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZuLFiKaR_ -- 20 Kasım 2009; 16:19:57 >
  • selamlar 89/4 NARLIDERE İSTİHKAM OKULU tertipler hayırlı teskereler varmı İskenderun'dan başka gelen acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.KESER -- 20 Kasım 2009; 22:50:30 >
  • bende adanadan huseyin!!! 89/4 tertipler adanadan aranızda birileri varsa tanısalım mutlaka bende ayın 3üne aldım biletimi ucakla gelecem bakalım ekleyin konusmak isterseniz huseyin_ads@hotmail.com ...sınıfı : istihkam yazıyor ama ne olacaz bakalım gidince bide ben 2 yıllık otelcilik mezunuyum acaba ordu evi gibi bişeyde işime yararmı usta birliğinde???
  • istihkam sınıfı ne yapar? şunu söyliyeyim istihkam sınıfı dost birliklerin beka ve hareket kabiliyetini artırmak için çalışır. hmmm şimdi bu ne demek, mayın tarlalarından geçit açar, tel engellerinden geçit açar, tank hendeklerinden geçit açar, mayın tarlası döşer , yol keşfi yapar, tahkimat yapar, yani mevzi kazar, çadır kurar vesaire vesaire. alıntıdır....acaba bunların hepsini yapacaz mı galiba toprak eşelemeye gidecez:D
  • s.a. arkadaşlar bende 89/4 geliyorum kısmetse 2 sinde ordayım
  • EVET 4 KİŞİ OLDUK ARKADAŞLAR MEMLEKETLERİMİZİDE BELİRTLETİM DE ORADA DAHA İYİ VE ÇABUK BULURUZ BİRBİRİMİZİ..
  • ACABA GİDERKEN YANIMA NELER ALMALIYIM DİYENLERE BİRAZ YARDIMCI OLALIM!!!

1. Şahsi temizlik malzemeleriniz. (Sakal ve koltuk altı tıraş makineleri, yüz ve banyo havlusu, özel bir marka kullanıyorsanız yüz ve banyo sabunu ya da duş jeli, cilt kremi, şampuan, diş fırçası ve macunu)

2. Mevsime uygun birkaç çift siyah çorap, birkaç takım iç çamaşırı, pijama veya eşofman, bir çift dayanıklı terlik, bir de tırnak makası. İç çamaşırı haki renk tercih edilmelidir. Askerî malzeme satılan yerlerden tedarik edebilirsiniz.

3. Kullanıyorsanız; nemlendirici el-yüz kremi, bir kutudan fazla olmamak üzere vitamin hapı, uyuşturucu etkisi olmamak şartıyla kullandığınız ilaçlardan birer kutu.

4. Postal giyeceğinizden, ayak vurmalarına karşı pudra ve yara bandı (bol miktarda), ayak mantarına karşı da krem alabilirsiniz.

5. Toplu yerlerde uyuma probleminiz varsa göz bağı ve/veya kulak tıkacı.

6. Telefon kontör kartı.

7. Siyah pilot kalem, orta boy ebatlı not defteri.

8. Sılaya mektup yazmak için mektupluk, bloknot ve mektup yazmak sizin için önemliyse, dolmakalem ve mürekkep.

9. Varsa, sağlık raporları ile kullanmak zorunda olduğunuz ilaçlara ait sağlık raporlarınızı yanınıza alınız.

10. botun içine koymak üzere asgari iki adet vatka ya da tabanlık. (bot vurmasın diye)

11. Bot kilidi, boyundan askılı cüzdan, tuvalet kâğıdı.

12. Koltuk altı jeli.

13. Dikiş seti ve düğme.

14. Yatağı toplarken kenarlarını tutturmak için çengelli iğne.

15. Elbise askısı.

16. Bot için yedek bağcık.

17. Banyo için mayo.

18. Kirli ve temiz çamaşır torbası.

19. Ayakkabı boyası.

--------------------------------------------------------------------------------
    Giyim vs.

� Boyun cüzdanı

� Postal bağcığı

� Eşofman

� Terlik

� Havlu (mavi renk. El, yüz, banyo havlusu)

� Banyo şortu (anadan doğma duş almak istemeyenler için)

� Kemer

� Çamaşır takımı (Karacı ve havacılar için yeşil, denizciler için beyaz. Paçalı alt, yarım kollu üst)

� Havlu çorap

� Yün çorap

� Eldiven

� Bere

� Boyunluk

� Postal için vatka

� Postal için tabanlık (keçe veya silikon)

� Araç-Gereç

� Postak kilidi

� Dolap kilidi

� Çanta kilidi

� Kol saati (plastik, ucuz, su geçirmez)

� Elbise askısı (Her sabah pijamamızı, her akşam kamuflası askıya asacağız. Denetimde bakıyorlar)

� Elbise poşeti (Askıyı poşetin içerisine sokup dolaba asıyoruz)

� Kirli/Temiz çamaşır torbası (Yıkamada çamaşırların karışmaması için)

� Dikiş seti

� Çengelli iğne

� Sabunluk (mavi)

� Traş kutusu (mavi beyaz kutu)

Sağlık ve Temizlik

� Postal spreyi

� Pudra (Pişik ve mantar için, ilaçlı)

� Mantar kremi

� Yara bandı

� Elbise fırçası

� Ayakkabı boyası

� Diş fırçası

� Diş macunu

� El kremi

� Dezenfektan jel

� Tırnak makası

� Tıraş bıçağı (ucuzundan. yer değiştirmesin*)

� Tıraş köpüğü (ucuzundan)

� Tıraş aynası

� Islak mendil

� Selpak

� Tuvalet kağıdı

� Dudak koruyucusu

� Kolonya

� * Yer Değiştirmek: Askerde çalınma pek olmaz. Ama yer değiştirmeye sıkça rastlanır. Yer değiştirmek, bir eşyanın yerine kötüsünün koyulup, nispeten daha iyisinin alınmasıdır.

ALINTIDIR!!!!

• tertip sağolasın ama bunlaın bazılarını zaten girişte vermiyolarmı yoksa bu dediğin eşyalar la birlikte iki valiz yapıp gitmek lazım :)
  • yaa orada olanlar yada bitirmiş olanlar acaba devrecilik falan varmı acaba orada nasıldır usta acemi olayları?
  • slm arkadaşlar aydın nazilliliyim 89/4 geliyorum şimdiden herkeze hayırlı teskereler hepimiz için hayırlısı olsun
  • s.a. arkadaşlar benim duyduğum ve bildiğim kışın soğuk olduğu ege didim ve izmirde iki yıl kaldığımdan biliyorum kalın içlik olması iyi olur ne kadar izmir olsada deniz boyu doğuk güzel olur denize düşenler 600 rütbeliye hazır olsun son nokta koramiralmiş gaziemirden muhafız muhafız olarak giden arkadaş var o soledi kantinde daha ucuza bulunur eşyalar
    ben bursa/MUSTAFAKEMALPAŞA dan gelicem
  • hadiii kimse yokmu daha bizimle gelen terripler???5 kişimi gidecez yahu:D
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.