Şimdi Ara

İzmir'li Arkadaşlar Yardımınıza İhtiyacım Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, kısa bir zaman sonra İzmir'e geleceğim. Narlıdere Polis Evi'nde konaklayacağım. Buradan Konak'a nasıl gidebilirim? Haritada gösteriyorum. Kalacağım yer A işareti. Sanırım vapurla kestirme olur ama bilmiyorum bilenleriniz tarif edebilir mi? Bir de kardeşimi gezdireceğim ilk kez gelecek nerelere götürmeliyim, güzel bir yol güzergahı sunabilirmisiniz? Son olarak en son gittiğimde öğrenci 3 TL idi metroda hala öyle mi? Otobüs ve vapur fiyatları nedir? Değerli bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

İzmir'li Arkadaşlar Yardımınıza İhtiyacım Var

• Vapura felan ihtiyaç yok.
    Eshot'a binmen gerek.
    8 numaraya bin, Konak meydanında in.

Öğrenci kartları 0.95 kuruş
    Tam kartlar 1.75 basar.
    İçi boş hazır kartlar 5 tldir.
  • vapurmu eshota bin git hocam
  • Öğrenci 0.95 tl ama öğrenci kentkartın olması gerek yeni geliyorsun sanırsam izmire o yüzden tam basar sizinki 1.75 o da. Otobüsle de gidebilirsin Konak'a

http://www.eshot.gov.tr/HareketSaatleri.aspx?TIP=TumHatlar

buradan 8 numarayı seç güzergahına ve hareket saatlerine bakabilirsin.
  • 8-209-554 Konak'a gider.
    Kentkart'ın yoksa 3-5 bilet alırsın.

edit: Orası çok yukarıdaymış yav. 305 yada 6. Tam hatırlamıyorum, 305 Konak'a gider de 6 direk Konak'a gitmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut228 -- 26 Temmuz 2012; 19:08:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maddi sıkıntı yoksa efese filan gidebilirsiniz çok sıcak ama cıvıl cıvıl turist dolu baya(basmane garından trenle gidiliyor selçuk'a ordan dolmuşla efese). yada çeşme ılıcaya gidebilirsiniz denize girmeye(fahrettin altay/üçkuyular'dan ücretli otobüsler var). kuşadası da yakındır ama otobüs dolmuş filan nerden kalkıyor bilmiyorum orda gündüz denize girersiniz gece hayatı da iyidir ama 1 gece filan kalmanız gerekebilir. illa izmirde takılalım diyorsanız asansöre gidebilirsiniz. konaktan biraz yürüyorsunuz. deniz kıyısından tur da iyi oluyor ama kent kart alın bu 3-5 binimlik kartlar mı ne var onlar daha pahalıya patlar. 6 gibi filan çıkın yola konağa gelin ordan vapurla alsancak, ordan tekrar bir vapurla bostanlı- ordan arabalı vapurlar var üçkuyular mı ne olması lazım iskelenin adı oraya gidin. ordan da engelliler parkına girip dümdüz yürüyerek inciraltına ulaşırsınız. orda biraz takılıp geri dönersiniz. 311 nolu otobüse binerseniz f.altay yada konakta inip geri dönersiniz iyice bir yorulursunuz zaten. alsancak kordon yada kıbrısşehitlerinde de cafelere oturabilirsiniz. cafeler bornova/küçükpark civarında da vardır. metroya atlayıp gidebilirsiniz. anlattığım yerler kolay bulunacak yerler kime sorsanız gösterirler kaybolmanız imkansız gibi birşey.

• selçuk'a gidecekseniz tren saatlerini de atayımhttp://www.tcdd.gov.tr/Upload/Files/ContentFiles/2010/bolgesel/basmanesokeaydin.htm size tavsiyem 08:09 trenine binin dönüşte de 19:18 trenine binin. gidiş geliş biletini tek seferde alırsanız indirimi var. bir de 26 yaş altına extra bir indirim geliyor. bu arada dönüş biletinde bir sonraki günün tarihini görürseniz şaşırmayın 2 gün geçerli olduğu için öyle o. aynı gün dönebiliyorsunuz. öğrenciyseniz efese filan girerken ordaki gişeden 15tl karşılığında müze kartı çıkarın daha karlı oluyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yardımınıza ihtiyacım var
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar çok teşekkürler

@grfxxx: Hocam 1 gün konaklayacağız gündüz 11 uçağıyla gidip ertesi gün akşam 6 uçağıyla geri döneceğiz. O yüzden bu kısıtlı zaman içerisinde mümkün olduğu kadar çok yer görmek istiyoruz. Daha önce geldiğimde metro ile bir kaç yere gitmiştim üçyol, bornova, ege üniv kampüsü, karşıyaka falan. Gerçi üniversite taraflarını pek beğenmedim Efes fikri güzel ancak ne kadar sürer yol süresi? Yani yolda geçmesini de istemem zamanın hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [C_a_N_e_R] -- 26 Temmuz 2012; 19:07:49 >

• Bineceksin o lanet konak otobüslerine. Ezile ezile gideceksin o sıcakta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: [C_a_N_e_R]

Arkadaşlar çok teşekkürler

@grfxxx: Hocam 1 gün konaklayacağız gündüz 11 uçağıyla gidip ertesi gün akşam 6 uçağıyla geri döneceğiz. O yüzden bu kısıtlı zaman içerisinde mümkün olduğu kadar çok yer görmek istiyoruz. Daha önce geldiğimde metro ile bir kaç yere gitmiştim üçyol, bornova, ege üniv kampüsü, karşıyaka falan. Gerçi üniversite taraflarını pek beğenmedim Efes fikri güzel ancak ne kadar sürer yol süresi? Yani yolda geçmesini de istemem zamanın hocam

o zaman yetişemezsiniz hocam çünkü yol aşağı yukarı git gel 3 saat sürüyor. orda ulaşım var bir de izmirde gara gideceksiniz 5 saati yolda heba edersiniz. rezil olursunuz yollarda 3-4 gün kalacaksınız sandım ben. yoksa zor iş hiç uğraşmayın. siz o zaman asansöre gidin orası iyidir. akşam gidersiniz 6 gibi yer bulursunuz herhalde birşeyler içersiniz yersiniz tramisu'su iyidir. ordan kordona yürürsünüz sahilden. kordondan da alsancak iskelesinden konağa vapurla dönersiniz gün biter zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: grfxxx

quote:

Arkadaşlar çok teşekkürler

o zaman yetişemezsiniz hocam çünkü yol aşağı yukarı git gel 3 saat sürüyor. orda ulaşım var bir de izmirde gara gideceksiniz 5 saati yolda heba edersiniz. rezil olursunuz yollarda 3-4 gün kalacaksınız sandım ben. yoksa zor iş hiç uğraşmayın. siz o zaman asansöre gidin orası iyidir. akşam gidersiniz 6 gibi yer bulursunuz herhalde birşeyler içersiniz yersiniz tramisu'su iyidir. ordan kordona yürürsünüz sahilden. kordondan da alsancak iskelesinden konağa vapurla dönersiniz gün biter zaten.

Teşekkürler hocam asansör dediğiniz tam olarak ne oluyor?

•  İzmir'li Arkadaşlar Yardımınıza İhtiyacım Var

Resimdeki mekan. Cafesi ve Restoran kısmı var. Cafe kısmı baya iyidir. Manzarası bakımından çok iyi bir yer. Google da izmir asansör diye aratırsanız fotoğraflarına ulaşırsınız.
  • oha hayal gücüne bak yalnız ben doğma büyüme izmirliyim o haritada gösterdiğin şekildeki deniz yolunu bırak kullanmayı bahsedildiğine bile tanık olmadım. burası İzmir Büyükşehir Belediyesi kardeş, burada ulaşım ESHOT'tan sorulur öyle bize fantastik oklar falan çıkarma haritalardan, burası ne tokyo, ne berlin, ne nyc, ne londra, ne parise benzer, asla düzgün bir ulaşımımız asla bulunduğumuz yerden gideceğimiz yere nokta atışı gidemeyiz.

yukarıda yazdıklarımı bil sadece yeter, bilgilendirme amaçlı yazdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tembel Yazar

oha hayal gücüne bak yalnız ben doğma büyüme izmirliyim o haritada gösterdiğin şekildeki deniz yolunu bırak kullanmayı bahsedildiğine bile tanık olmadım. burası İzmir Büyükşehir Belediyesi kardeş, burada ulaşım ESHOT'tan sorulur öyle bize fantastik oklar falan çıkarma haritalardan, burası ne tokyo, ne berlin, ne nyc, ne londra, ne parise benzer, asla düzgün bir ulaşımımız asla bulunduğumuz yerden gideceğimiz yere nokta atışı gidemeyiz.

Oku gideceğim yeri göstermek için çizdim hocam güzergah olarak değil

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tembel Yazar

oha hayal gücüne bak yalnız ben doğma büyüme izmirliyim o haritada gösterdiğin şekildeki deniz yolunu bırak kullanmayı bahsedildiğine bile tanık olmadım. burası İzmir Büyükşehir Belediyesi kardeş, burada ulaşım ESHOT'tan sorulur öyle bize fantastik oklar falan çıkarma haritalardan, burası ne tokyo, ne berlin, ne nyc, ne londra, ne parise benzer, asla düzgün bir ulaşımımız asla bulunduğumuz yerden gideceğimiz yere nokta atışı gidemeyiz.

Oku gideceğim yeri göstermek için çizdim hocam güzergah olarak değil

eğer ağustos sonu gelirsen yardımcı olabilirim, ağustos sonuna kadar yoğunum malesef

• Hiç güleceğim yoktu yahu ne vapuru 8-82-7-209 gibi otobüslere gidebilirsin. Aktarma merkezi var bazılarında aktarma yapmana gerek kalmıyor bazı numaralarda yapmak zorundasın. Orada konak istikametli bir otobüse binip gidebilirsin. Konaktan dönerken ise AKM'nin önündeki duraktan binersen bütün otobüsleri takip etme şansın olur. Dönüşte herhangibir aktarmaya gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mizuhara

Hiç güleceğim yoktu yahu ne vapuru 8-82-7-209 gibi otobüslere gidebilirsin. Aktarma merkezi var bazılarında aktarma yapmana gerek kalmıyor bazı numaralarda yapmak zorundasın. Orada konak istikametli bir otobüse binip gidebilirsin. Konaktan dönerken ise AKM'nin önündeki duraktan binersen bütün otobüsleri takip etme şansın olur. Dönüşte herhangibir aktarmaya gerek yok.

Teşekkürler hocam :) Ya vapur olayını google mapsdaki görsel yüzünden söyledim. Orda vapur yolları çizilmiş dedim herhalde vapur seferleri var

• quote:

quote:

Hiç güleceğim yoktu yahu ne vapuru 8-82-7-209 gibi otobüslere gidebilirsin. Aktarma merkezi var bazılarında aktarma yapmana gerek kalmıyor bazı numaralarda yapmak zorundasın. Orada konak istikametli bir otobüse binip gidebilirsin. Konaktan dönerken ise AKM'nin önündeki duraktan binersen bütün otobüsleri takip etme şansın olur. Dönüşte herhangibir aktarmaya gerek yok.

Teşekkürler hocam :) Ya vapur olayını google mapsdaki görsel yüzünden söyledim. Orda vapur yolları çizilmiş dedim herhalde vapur seferleri var

Bu arada 5'i unutmuşum o da gider. Yanlış bilmiyorsam konaklayacağınız yerde tepede oradan caddeye inmen lazım.Caddeye indikten sonra cami var onun karşısında durak var oradan binersiniz. Konak-Alsancak arası yürüme mesafesi zaten. Kemeraltı'da Kızlarağası Hanı vs. var ayrıca asansöre gidebilirsiniz. AVM'yi her yerde bulursunuz gerçi ama vaktiniz kalırsa Balçova'daki AVM'leri sırayla gezersiniz hepsi yanyana zaten.

• quote:

quote:

quote:

Bu arada 5'i unutmuşum o da gider. Yanlış bilmiyorsam konaklayacağınız yerde tepede oradan caddeye inmen lazım.Caddeye indikten sonra cami var onun karşısında durak var oradan binersiniz. Konak-Alsancak arası yürüme mesafesi zaten. Kemeraltı'da Kızlarağası Hanı vs. var ayrıca asansöre gidebilirsiniz. AVM'yi her yerde bulursunuz gerçi ama vaktiniz kalırsa Balçova'daki AVM'leri sırayla gezersiniz hepsi yanyana zaten.

Çok saol hocam

• Arkadaşlar yarın sabah 11de gidiyorum yeni fikirleri olan yazabilir mi kafam çok karıştı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.