Doğduğumdan beri İzmir’liyim ve İzmir aşığıyım. İzmir’in tarihi yerlerinide gezmeye bayılırım (pek fazla bir şey olmasada) Yalnız gidemediğim tek bir mekan vardı. KADİFEKALE Neden gidemediğimi sanırım biliyorsunuz. Geçtiğimiz Pazar günü inat ettik 4 kişi ne olursa olsun hadi gidelim dedik. Neyse gittik. Ama o güzelim kaledeki olanlar nasıl sinirimi bozdu bilemezsiniz. Bir zamanlar ülkeyi kurtaracak askerlerle dolu olan kale şimdi bira şişesi ve esrar zıvanalıklarıyla dolu. Ve insan benzeri yaratıklarla.
İşte telefonla birkaç foto çektim. Fotolar dandik ama idare edin. Yanımıza sadece eski bir k700 aldık.
Kalenin girişi
Bornova tarafı
Hilton
Körfez
Surlar
Devasa TÜRK bayrağı
Bir tane daha
Surlar
Alem mekanı kalenin burcu!
Surların işlevi
Kalenin altı
İşte güzelliklerimiz
Bu fotoları buraya koymaktaki amacım, tarihi değerlerimize verdiğimiz DEĞER(!)
Girdikleri yeri batırıyorlar, yaşanmaz hale getiriyorlar.. Doğru dürüst ve insanca bir iş yaptıklarını gören varmı..
****************************************************************************************************************************************************************************************************************************************** YAHU bu reklamlar batırdı işi! edit de yapamıyorumsağ taraf görünmüyor
Güzel bir çalışma , zaten bende oradan daha iyi birşey beklemiodm
tek parça halinde döndüğün için bir tavık filan kes bence...
Dostum paylaşımın için saol fakat resimleri aşağıdaki örnek gibi max 800*600 upload edipte koyarsan herkes görmüş olur.saygılarımla
Bu arada bi arkadaştan öğrendiğim kadarıyla bayrak 121.5 metrekare miş ve en büyük türk sivil bayrak buymuş
@big_malibu bunu yapmak bile bayaa bi zamanımı aldı. ama tamamını görmek isteyenler için linkler:
dostum bizimle paylaştığın için çok sağol. Koskoca tarih orda kendi kendine bitiriliyor. Hiç bir bakım yapılmıyor ama yapılması imkansız gibi bişede. Çünkü insanları çok berbat oranın. Arkadaşında dediği gibi nasıl gitmeyi başardın ve nasıl döndün:S..
Böyle durumlarda devletin sahip çıkması gerekiyor insanlardan önce tarihe. Her tarafımız tarih dolu. Orda yaşayan insanların hiç biri farkında değil ama yanlarında koskoca tarih duruyor. Farkına varsalar gerçekten nekadar şanslı olduklarını anlarlar. Akıl olsa işimiz gücümüz boş işlere olmasa orayı bakıma alıp onun yanındaki evleri yıkıp korumaya alınmalıdır. Hatta bilmiyom uyarmı yeniden yıkılan yerleri inşaa edilebilir ama originalliğini kaybetmiş olucak. Ve bundan ekonomi bile yapılırdı. Yani turistler gelip gidicek. Ve bundan baya bir ekonomi yapılabilirdi. Türkiyede bir sürü insan gidip gelmek istiyor orayı ama kimse gidemiyor. Güya özgür ülkedeyiz. Böyle bi ülkenin bu halde oluşunu görünce gerçekten içim içimi yiyor.
Neyse emek vermişsin çok tşk ederim arkadaşım gitmiş kadar oldum. Ama orda olmanın ayrı bi zevki vardır. İnşallah oralar düzelirde bizde gitme şansı buluruz...
Tarihimize sahip çıkalım arkadaşlar.
Romanya yapay Jeotermal tesisi grup insanları tedavi edip turist çekiyor ve ülke ekonomisinin yarısını buradan kalkındırıyor. Ki bizde originali olduğu halde hiç bişey yapmıyoruz. İzmirliler bilir Balçova Agamemnon var. Oradada bi tarih yatıyor. Ve altında jeotermal var hiç kullanılmıyor bunlar. Ellerimizdeki değerler bilinmiyor.
Ek$i sözlükten jeotermal ile ilgili bi alıntı yapmak istiyorum.
2002 verilerine göre türkiye'nin 820 mega watt enerji sağlayabileceği bildirilen enerji türü.
@ßiliyorum çok güzel konusmussun ama nerde?? Daha biz kendi insanımızı adam edemedik tarihimi düşüncez (!) Bi ara haberlerde görmüştüm kadifekaledeki evler yıkılcak ordaki vatandaslar tokimidir pokmidir bilmemne konut kapsamında balcovanın arkasında biryere tasıncaklarmış! Ah bi olsa ne güzel lur ama.
Balcovadaki termalden bahsetmişsin. Biliyormusun ordaki binalar sularını yeraltı kaynaklarından çekiyo ve her gecen gün doğal kaynaklar bilinçsizce sömürülüyor. Sence biz adam olcazmı?
quote:
Sence biz adam olcazmı?
bence ikmansız!
Kale güzeldir dostum İyi ki gitmişsin. Çok da korkacak bir sey yok. Dogal davranırsan, turist gibi gezmezsen bir sey olmaz
Ama 10 yıl oncesinin bile kale si bu kadar degildi. Şimdi cok bozuldu cok.
Size örnek birkac olay anlatayım.
1. Kadifekalede şehitlik vardır. Şehitligin girisinde de ölen her bir askerlerimizin miğferleri vardı. Şehitleri temsilen asılıydı. Ama oraya sonradan göç eden bir kısım insan ne yaptı ?(anlayan anladı zaten kimler oldugunu) . O miğferleri teker teker caldı ve demir olarak eskicilere sattı.. EVET BUNU YAPTILAR. DOGRU DUYDUNUZ. Sonra tekrar miğferler yapılıp yerine konuldu ama neye yarar aslı gittikten sonra??
2. Gectigimiz aylarda belediye otobusu kadifekale son duraga varmadan birkac yuz metre once durduruldu otobus yine bir kısım grup tarafından atese verildi. Arac hurdaya dındu.İnsanlar canlarını zor kurtardı ve şoför acımasızca dövülüp hastahanelik edildi. Şu an cogu kez son duraga kadar otobusler gitmiyor malesef.
3. Dev bayragımız ise defalarce indirilmek istendi ama basarılı olamadılar. Polis gectigimiz haftalarda oraya büyük bir operasyon duzenleyerek göz dağı verdi.
Durum bu.
quote:
Orjinalden alıntı: surfer
3. Dev bayragımız ise defalarce indirilmek istendi ama basarılı olamadılar. Polis gectigimiz haftalarda oraya büyük bir operasyon duzenleyerek göz dağı verdi.
Kapılarda amcamın ofisi var. Ne zaman gelsem camdan o bayrağa bakıyorum. En asgari ayda bir bayrağı taşla sopayla bişeyler atıp parçalıyolar.
Ama belediyemiz sağolsun herseferinde yenisini asıyor. Bu yüzden bayrağı hiç eski görmedim. Ama bunu anlatmak ne kadar hoş düşündürücü
Kale ye ufak çapta bi nötron bombası atmak lazım sonrada yıkım ekipleri Kale yi ve izmiri mahfeden o pislikleri gecekondularıyla birlikte temizlerler.
Ayrıca sanada helal olsun,kale ye gidip geri dönmüşsün hatta fotraf bile çekmişsin efsanesin
Abi bunları nasıl temizleyecez. Virüs gibi hergeçen gün yayılıyorlar. Buna bir dur demek gerek.
Abi içgöçü kontrol altina alamadıktan sonra bunlar temizlenmez adamlar akın akın geliyolar,büyükşehirlerin içine ediyolar... Lanet olsun hepsine pislikler
Belediyenin bunları kısırlaştırması lazım,köpek gibi ürüyolar
Arkadaşlar, devlette bazı yerlerde yetersiz kalıyor. Çünkü devlet yapar geri görev insanlara düşer. o kale daha iyi bir mühitte olsaydı şuan bu durumda olmazdı. Ama devlet Durak yapıyor. Aynen gözümle gördüm Narlıdere ilçesinde tepe dedikleri yerden otobüs durağını aşşağıya yuvarladılar. Okul yapıyolar süt getiriyolar okullarda zorunlu hergün koli ile süt dagıtıyolardı. Gece okula girip patlatmışlar. Devlette vermez yani devlette suçu aramıyalım. Doğuda aynı şekilde hastane getirirsin camlarını kırarlar gece patlatırlar falan...
Acilen göç engellenmeli ve bilinçsizce çocuk yapmaya yasak gelmesi lazım. Örnek çindeki gibi 3 cocuk. Eğer gerekli önlemler alınmazsa zaten ülke iç huzurluğa sürüklencek zaten iç huzursuzluk var ya neyse... Millet telefon almaya korkuyor. Gasp ederler gelip diye.. Hangi ülkede yaşıyoruz ya?
topiği açan arkadaşı öncelikle duyarlılığı için kutluyorum. malesef 'malum' vatandaşlarımız(anlayan anladı kimler olduğunu) tüm güzelliklerin olduğu gibi kadifekalenin de içine ettiler. dünyanın en güzel manzaralı gecekonduları buradadır. hertürlü pis işi yaparlar (esrar-terör-fuhuş).tarihi yokederler.... kısacası bu insanların bu şehirde yaşamamaları gerekir bana kalırsa ama işte mahvedip yaşıyorlar.
neyseki izmir b.şehir beediyesi brkaç yıl içinde burayı komple yıkıp kalenin güzelliğini ortaya çıkartacak.
ayrıca kalenin yamacında dünyanın yanılmıyorsam en büyük antik tiyatrosu var.ve yanılmadınız işgalci 'vatandaş' larımız bu antik tiyatronun üzerini komple gecekondu ile doldurmuş durumda.
orasıda inşallah yıkılıp tiyatro gün ışığına çıkartılacak.
insanlar korkmadan bu güzellikleri görebilecek.....
ayrıca belediye bu yıkımdan sonra burda yaşayanlara uzundere semtinde lüx konutlar yaptırdı toki ile beraber.
inanlır gibi değil şehri mahveden insanlar işgalciler adeta ödüllendiriliyorlar.
aslında bunların topunu kuzey ırak a sınır dışı etmek lazım bence.....
walla aslında bu iş 2 ucu şeyli deynekten beter bu ülkede sadece türkler yaşasaydı düşünün şimdi en yüksek devletler arasında olabilirdik ama onlar bizi içten içe zayıflatıyorlar ve her koldan sarmışlar bu gün bakın bütün sorunlar cinayetler bilinçsizlikleri hırsızlıkları genelde kimler yapıyor başka bişii demeye gerek yok